• İhale No
    2211830
  • İhale Adı
    1 KALEM KİT KARŞILIĞI CİHAZ KULLANMA UYGULAMASI ALIMI
  • Sektör
    Tıbbi Cihazlar
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    14 Nisan 2021 10:00
  • İdare
    Antalya Atatürk Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Antalya
  • İşin İli
    Antalya
  • Yayın Tarihi
    13 Nisan 2021
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C.

ANTALYA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü Antalya Atatürk Devlet Hastanesi

SAYI : SATINALMA/ 71713619                                                         13.04.2021

KONU : 1 Kalem Kıt Karşılığı Cihaz Kullanma

Uygulaması Alımı

SAYIN:.............

Kurumlunuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/D (Doğrudan Temin) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise Kurumumuz satın alma Komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI

1-    Teklif edilen fiyat KDV hariç olarak belirtilecektir.

2-    Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti açıkça belirtilecektir.

3-    Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K.I.K. hükümleri uygulanacaktır.

4-    İhaleye hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tespit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K ’in ilgili hükümleri uygulanacaktır.

5-    Malzeme tesliminde, teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak, benzer, muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir.

6-    Uhdesinde malzeme kalan firma, fatura düzenlediği tarihte tıbbi malzemelerin ÜTS ve SGK kayıtlarının onaylı olduğu belgeyi fatura ekinde vermek zorundadır. Malzemenin teslim süresi, UBB ve SUT kodları ile ana firma tanımlayıcı numarası ve bayi tanımlayıcı numaralarının belirtilmesi zorunludur.

7-    Ürünler idarece denetim ve muayene işlemlerine tabi tutulacaktır. Ayrıca idare ürün/hizmeti alıp almamakta veya bir kısmını almakta serbesttir.

8-    BU TEKLİFE DAVET MEKTUBUNA OLUMLU YA DA OLUMSUZ MUTLAKA 14.04.2021 TARİHİNDE SAAT 10:00 A KADAR 0 242 345 77 82 VEYA 0242 345 77 79 NOLU FAX ‘A VEYA antalvadhsl2.salma@saglik.gov.tr ADRESİNE E-POSTA OLARAK CEVAP VERİLECEKTİR.

9-    Yatarak tedavide kullanılan ancak MEDULA sisteminde SUT kodlarına tanımlı olmayan hiçbir tıbbi malzemenin 01/12/2015 tarihinden itibaren sağlık hizmeti sunucuları tarafından MEDULA sistemine hizmet kaydı yapılamayacaktır. Hükmüne istinaden ilgili firmalara fatura bedeli ödenmeyecektir.

10-  Metin Kutusu: rdııııcısıTeklif edilen ürünlerin UBB ve GMDN kodlarının ürün tanımlarıyla uygun eşleşmesi ve onaylı olması gerekmektedir. Firmalarca yapılan hatalı tanımlama sonucu, UBB ve GMDN kodlarının ürünlerin tanımlarıyla uygun eşleşmemesi ve onayının olmaması nedeniyle SGK tarafından kurumumuza ödemesi yapılmayacaktır. Fatura edilebilir ürünler ile ilgili firmaların haksız ödeme talebinde bulunduğunun tespiti halinde, oluşmuş veya oluşacak kurum zararı teklif veren firmalar tarafından ödenecek ve bu durumdan kaynaklanan her türlü hukuki ve cezai sorumluluk teklif veren firmalara ait olacaktır. İş bu teklif mektubu malzemelerine teklif veren ve malzeme teslimi yapan firmalar bu durumları kabul etmiş ve taahhüt etmiş sayılacaktır. Teklif veren firma bütün bu şartları aynen kabul etmiş sayılacaktır. Ödeme gün süremiz 365 gündür.

İdari

S.N.

MALZEMENİN ADI

 

MİKTARI

birimi

birim fiyat

TOPLAM FİYATI

UBB

1

TAM OTOMATİK SIVI BAZLI SİTOLOJİ TESTİ

700

TEST

 

 

 

......................................

 

GENELTOPLAM

 

 

Ek: Teknik şartname 3 sayfa


 

Anafartalar Cad. Üçgen Mevkii Muratpaşa 07040 ANTALYA Telefon: 0 (242) 345 45 50 (1305) Faks: 0 (242) 345 77 79 e-posta: antalyadhsl2.salma@saulik.gov.tr Elektronik Ağ: www.aadh.gov.tr

 

 
  Metin Kutusu: TEST ADI	TEST MİKTARI	İŞLEM PUANI
SIVI BAZLI SİTOLOJİ	700

GENEL ÖZELLİKLER

1.    Sistem jinekolojik ve non-jinekolojik sitolojik materyallerden, otomatize bir yöntemle, mikroskopta incelenmek üzere, standart preperat hazırlanmasında kullanılacaktır. Her 1 örnekten birden çok preperat hazırlanabilmelidir. Sistem hazırlanan prepatları PAP boyalı hale getirilmeli yada preparatın PAP boyanmasını sağlayacak boya dahil gerekli teknik desteği sağlamalıdır. Sistemle birlikte toplam test sayısını boyamak için uygun miktarda sistemle aynı marka özel PAP boyası verilmelidir. Hazırlanan preperatlar ayrıca istenirse tarafımızca Hematoksilen eozin, Giemsa boyanabilecektir.

2.     Sıvı bazlı jinekolojik (PAP test) ve non-jinekolojik (genel sitoloji) sitoloji kiti, hücre koruyucu bir solüsyon, serviksten örnek almada kullanılacak bir fırça ve preperat hazırlamada kullanılacak cihaz ile uyumlu sarf malzemelerinden oluşmalıdır.

3.    Hücre koruyucu solüsyon, sitolojik numunelerin içerdiği hücrelerin antijenik, doğal nükleik asit ve protein yapılarını korumalı, hücrelerin bu özelliklerini ve morfolojik görünümlerini oda ısısında en az 3 hafta süre ile muhafaza etmelidir.

4.     Hücre koruyucu solüsyon, mukuslu ve kanlı numunelerin, mukus ve kandan arındırılmasına uygun olmalı ya da preperat hazırlanırken bu amaçla kullanılması gereken ek solüsyonlar varsa ücretsiz olarak ayrıca verilmelidir.

5.    Hastaya verilen hizmet baz alınacaktır. Bu nedenle gerekli tüm sarf hizmetler (test için gerekli olan santrifüj tüpleri veya membran filtreler, test sayısı kadar özel pozitif şarjlı veya poly-l-lizinli lamlar, sisteme göre valide edilmiş PAP boya seti, Cervex-brush optimum miktarda) laboratuvarımıza kullanılması için teslim edilmelidir.

6.    Hastadan alınan örneğin hücre koruyucu solüsyona konması ile oluşturulan süspansiyonun, ilk çalışma sonrasında geride kalan kısmından en az 2(iki) preperat daha hazırlanabilmelidir.

7.    Koruyucu solüsyon ile hazırlanan hücre süspansiyonları, gerekli görüldüğünde immünhistokimyasal boyama yöntemlerinin yanı sıra in-situ hibridizasyon ve nükleik asit amplifikasyon yöntemleri (HPV, C. Trachomatis, N. Gonorrhoeae vb) için de uygun olup, bu sistemle hazırlanan materyallerin uygunluğu bilimsel olarak kabul gören yurtdışı yayınlarla beyan edilmelidir.

8.    İstekliler bu kitler ile beraber sıvı bazlı jinekolojik ve non-jinekolojik sitoloji preperat hazırlama cihazını çalışır vaziyette ücretsiz olarak kurup, hastanemizin kullanımına tahsis edecektir.

9.    Cihaz jinekolojik (PAP smear) ve non-jinekolojik (genel sitoloji) numunelerinin otomatize bir sistem ile lam üzerine ince tabaka halinde yayılmasını sağlamalıdır.

10.  Sistem santrifüj esaslı hücre zenginleştirme ve sedimentasyon veya silindir membran filtrasyon esaslı olmalıdır.

11. 

 
  Metin Kutusu: Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Uzm.Dr. SinerçrrÇİL ĞÖNÜLCÜ -
DipJesTNÖrt^- Trbbi<Patöloji

Basit santrifüj esasına göre çalışan sistemler ( genel sitoloji santrifüjleri ve sitosantifüj gibi) bu sistem içinde değerlendirilmeyecektir.

12.  Aynı anda birden fazla hastaya ait örneği işleyebilmeli; sisteme hazırlama ve boyama aşamasında aynı anda en az 10 (on) numune yüklenebilmelidir. Hazırlanan preparatların tarama alanı 13-20nm çapında dairesel olmalıdır.

13.  Sistem her ne prensip ile çalışırsa çalışsın beraberinde otomatik bir boyama cihazı ve materyal sayısı kadar, sıvı bazlı sitoloji sistemi ile aynı marka PAP boya laboratuvara teslim edilmelidir.

14.  Sistemle jinekolojik ve non-jinekolojik (BOS, vücut sıvıları, ince iğne aspirasyonları, BAL, idrar vb) materyaller işlenebilmelidir. Bu materyallerden preperat hazırlığı için prosedürler ve gerekli reaktifler firma tarafından temin edilmelidir.

15.  Arta kalan Jinekolojik ve non-jinekolojik (BOS, vücut sıvıları, ince iğne aspirasyonları, BAL, idrar vb) materyallerden çeşitli yöntemlerle (santifüj, plasma-trombin yöntemi gibi) oluşturulacak hücre bloğu işlemi için gerekli malzemeler yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

16.  Sözleşme süresince alınan reaktifler ve kitler orijinal ambalajında olmalı ve miadı teslim tarihinden itibaren en az 1 yıl miadlı olmalıdır. Miadı 1 ay kalanlar firmaya haber verilecek ve daha uzun miadlılarla değiştirilecektir.

17.  Hastanenin zamanında bitirilemeyen kit ve reaktiflerden zarar görmemesi için, az kullanılan reaktif ve kitler en küçük ambalajlarında olacaktır.

18.  İhale edilen test miktarında sözleşme süresinde %20 arttırma veya eksiltme hakkımız bulunacaktır.

19.  Yukarıda özellikleri belirtilen sistem ile ilgili olarak kataloglar ihale dosyası ile birlikte sunulmalıdır.

20.  Laboratuvarımız gerekli gördüğü taktirde demo isteyecektir. İlgili firmalar demoyu nasıl yapacaklarını, komisyona ihale dosyası ile birlikte yazılı olarak vermelidir. Talebimiz durumunda ihale tarihinden itibaren 15 gün içinde demo yapılmalıdır. İstekli firmalar Antalya il sınırları içinde veya yakın illerde (İsparta, Muğla gibi) kurulu sistemleri olması halinde, ulaşımı ve masrafları ilgili firma tarafından karşılanmak kaydı ile demo yapabilirler. Demo sonrası uygun bulunmayan kit ve sistemler ihale dışında bırakılacaktır.

21.  Yüklenici firma, gerekli altyapı değişikliklerini karşılayarak sistemi laboratuarımıza monte ettikten ve kullanıma hazır hale getirdikten sonra son kabul ve fonksiyon testlerini yapmalı ve bu testlere ilişkin masraflar firma tarafından karşılanmalıdır. Yüklenici firma bu testlere ait bir rapor hazırlayıp, tarafımızdan belirlenen teknik elemana teslim etmekle yükümlüdür.

22.  Yüklenici firma cihazın tüm fonksiyonlarını kusursuz bir şekilde kullanabilir ve bakımını yapabilir şekilde Atatürk Devlet Hastanesi Patoloji Bölümünde 1 (bir) elamanı çalıştırmakla yükümlüdür. Çalışan elemanın izin alması durumunda ilgili firma en az 24 saat içinde sistemin devamlılığını sağlayacak eleman sağlamalıdır.

23.  Cihazın güncelleştirilmesi (‘up-grade” edilmesi) durumunda gerekli eğitimler tekrarlanacaktır.

24.  Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sırayla cevap vereceklerdir. Cevapları içeren uygunluk belgesi yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. İlgili cevapların hangi dokümanlar içinde görülebileceği belirtilmeli ve orijinal dokümanlar üzerinde cevaplar işaretlenmelidir.

25.  Sistem katalogları ihale dosyasında sunulmalıdır.

26.  Firmaya ait TSE’nin ‘Hizmet yeterlilik belgesi’ veya TC Gümrük ve Ticaret bakanlığı tarafından verilen satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi ihale dosyasında sunulmalıdır.

27.  Cihaz yabancı menşeili ise uluslar arası kalite standartlarına sahip olmalıdır.

28.  Firma kit karşılığı vereceği cihaza ait tüm kullanım-servis kılavuzlarını, bakım/onarım ve kalibrasyonda kullanılacak belgeleri, arıza tespit ve takip dokümanlarını cihazı kullanacak teknik elemana cihaz teslimi sırasında ücretsiz olarak vermelidir (Türkçe veya İngilizce)


 

 

 

29.  Firma cihazın periyodik bakımını düzenli olarak yapmalıdır ve kalibrasyon işleminin hangi koşullarda ve hangi sıklıkta tekrarlanması gerektiğini, bu işlemler sırasında ne gibi teçhizata (cihaz, alet, kalibrasyon kiti vb) gerek olduğunu ve bunların temin edilebileceği en az 1 firmanın açık adres ve telefon numarasını teslimat sırasında teknik elemanımıza vermekle yükümlüdür.

30.  Firma cihaza yapılan her kalibrasyon işlemi için, kendisi veya bağımsız kuruluş tarafından kalibrasyon sertifikasını, izlenebilirlik belgesini, kalibrasyon etiketini teknik elemanımıza vermelidir.

31.  Cihazın arızalanması halinde, yüklenici sorumlu teknik servisi, arızaya 24 saat içinde ilk müdahaleyi yapacaktır. Onarılmayan cihaz 72 saat içinde firma tarafından yedek başka bir cihazla değiştirilecektir. Bu taahhüt hem satıcı hem de distribütör tarafından verilmelidir. Bu yapılmazsa aksayan her test maliyeti kadar ceza ödenecektir.

32.  Cihazın arızası nedeniyle çalışmadığı durumlar, arızalı olarak sayılacak olup, bu süre içerisinde laboratuvara mümkünse geçici cihaz kurulmalıdır. Geçici cihazın kurulamaması durumunda, hasta örneklerinin hazırlanması ve sonuç verilebilecek hale getirilebilmesi için gereken her türlü donanım yükleniciye aittir.

33.  İhaleden alınan ürünler bitene kadar cihaz ve donanımları laboratuvarımızda kalacaktır.

I,


 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim