• İhale No
    2021/582549
  • İhale Adı
    17 KALEM TIBBİ SARF MALZEME ALIMI
  • Sektör
    Tıbbi İlaçlar ve Tıbbi Sarf Malzemeler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    20 Ekim 2021 10:00
  • İdare
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • İhale İli
    Kayseri
  • İşin İli
    Kayseri
  • Şikayet Bedeli
    78.855,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    6.573.254 ile 26.293.115 TL arası
  • Yayın Tarihi
    28 Eylül 2021
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIR

SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

17 KALEM TIBBİ SARF MALZEME ALIMI alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2021/582549
1-İdarenin
a) Adresi : TALAS YOLU ÜZERİ KÖŞK MAH. PROF. DR. TURHAN FEYZİOĞLU CAD. (BİNA 14 K BLOK 1. KAT) 38030 MELİKGAZİ/KAYSERİ
b) Telefon ve faks numarası : 3524374920 - 3524375288
c) Elektronik Posta Adresi : satinalma1@erciyes.edu.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu malın

a) Niteliği, türü ve miktarı : 17 Kalem - Tıbbi Sarf Malzeme Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri : Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Tıbbi/Cerrahi Sarf Deposu
c) Teslim tarihi : İhale malzemelerini dört(4) eşit partide 3'er aylık periyotlarda teslim edeceklerdir. Yüklenici firmalar sözleşme imzalandıktan sonra 30 iş günü içinde ilk teslimatı yapacaklardır. İlk teslimattan sonra geri kalan ürünleri teslimat planına uygun şekilde tamamlayacaklardır. Kurum deponun stok durumuna göre teslimat planında değişiklik yapabilir.


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye İşletmesi Satınalma Müdürlüğü
b) Tarihi ve saati : 20.10.2021 - 10:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgeler,
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, teklif mektubunu imzalayanın noter tasdikli imza beyannamesi. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır. EKAP’a kayıtlı olmayan yabancı istekliler tarafından ise, ilgili ülke mevzuatı dikkate alınarak, belirtilen hususlara ilişkin gerekli belgeler sunulur.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1.
4.3.1.1. Ürünlerin piyasaya arzına ilişkin belgeler:

Sağlık Bakanlığının Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri genelgesi kapsamındaki ürünlerin veya cihazların satın alımlarında, istekli adına İl Sağlık Müdürlüklerinden alınmış "TIBBİ CİHAZ SATIŞ MERKEZİ YETKİ BELGESİ"'ni teklif dosyasında sunacaklardır.

4.3.1.2. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:

1-İsteklinin TC. Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kayıtlı olduğunu tevsik edici T.C. Sağlık Bakanlığının ilgili web sitesinden alınan kayıt belgesi. (Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kayıt zorunluluğu olmaması halinde bu belge aranmayacaktır.)

2-İsteklinin teklif edilen ürünün, imalatcısı veya ithalatçısı (tedarikçi firma) olmadığı durumlarda ürünün tedarikçi firmanın bayisi olduğunu gösterir Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kayıtlı olduğunu tevsik edici T.C. Sağlık Bakanlığının ilgili web sitesinden alınan kayıt belgesi. (Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kayıt zorunluluğu olmaması halinde bu belge aranmayacaktır.) 

3- İhalede varsa teklif edilen ürünlerin güncel T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TITUBB) /ÜTS kayıtlı olması ve alımı yapılacak olan malzemelerin TİTUBB’da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. Bu belgeleri ihale dosyası içerisinde ihale sıra numarası belirterek sunacaklardır.  

T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’na (TİTUBB) kayıtlı olduğu belgeyi ve teklif edilen cihazların TİTUBB’da Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankası tarafından onaylanmış ürün (barkod) numaraları (teknik şartnamesinde farklı boyut ebatların belirtilmesi durumunda her biri için) teklif ile birlikte ihale sıra numarası belirtilerek liste halinde verilecektir.

Bu belgeleri sunmayan veya T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında (TITUBB) kayıtlı olmayan isteklilerin teklif ettiği ürünleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

4- Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamı dışında olan ürünler için; Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliğini, Vücut dışında kullanılan (invitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmelikleri kapsamı dışında olan malzemeler için üreticinin/ithalatçının teklif edilen malzemenin Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamı dışında olduğuna dair yazılı beyanını verecektir.

4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:

a. İstekliler her bir kalem için numune vereceklerdir. Verilecek numunelerin üzerinde, ihale sıra no, istekli adı bilgisi yazılı olacaktır.

b. İhale için verilecek numuneler; değerlendirme numunesi olarak teklif ettikleri her bir kalem için verilecektir. DEĞERLENDİRME NUMUNELERİ malzemenin/ürünün üzerinde, (a) bendinde istenilen bilgilerin yanı sıra "DEĞERLENDİRME NUMUNESİDİR" yazılı olacak, 2 nüsha numune teslim tutanağı düzenlenerek ihale saatinden önce Satınalma personeline teslim edilecektir. Numune teslim tutanağının bir nüshası teklif zarfı içine konulacaktır. 

c. Teklif edilen kalem/kalemler, istekli üzerinde kalması halinde, yüklenici firmanın uhdesinde kalan her bir kalem için ŞAHİT NUMUNE verilecektir. ŞAHİT NUMUNELER sözleşmenin imzalanması aşamasında 2 nüsha numune teslim tutanağı düzenlenerek Satınalma personeline teslim edilecektir.

d. Teklif edilen kalem/kalemler, istekli üzerinde kalmadığı takdirde kesinleşen ihale kararının tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde kullanılmamış ise değerlendirme numunelerini üst yazı ile talep edecektir. Numuneleri belirtilen süre zarfında istemeyen isteklilerin numuneleri sağlık tesislerinde kullanılacak, istekli herhangi bir hak talep edemeyecektir.

e. Sözleşme süresi boyunca şahit numuneler yüklenici firmaya teslim edilmeyecek ve tıbbi/cerrahi sarf depoya gönderilecektir. En son mal tesliminde, bu şahit numune yerine mal teslim edilmeyecektir.

Teslim edilen numunelerin rekabet koşullarının olumsuz etkilememesi için kapalı koli içerisinde teslim edilmesi zorunludur. Koli/Ambalaj dışına isteklinin adı ve gerekli firma bilgileri ile değerlendirme numunesi ve şahit numunesi ambalaj/koli üzerinde ayrı ayrı belirtilerek yazılmalıdır. Kargo ile numune gönderilmesi durumunda ihale dosyası kesinlikle ayrı gönderilmelidir.

Numuneler, ihale komisyonu uzman üyeleri tarafından teknik şartname hükümlerine göre elle ve gözle fiziki özelliklerine bakılacak, gerekli görüldüğü takdirde klinik ortamlarda denenerek malzemenin sağlamlığına, hastaya uygunluğuna, sağlık personeli tarafından kullanım kolaylığına göre kararı verilecektir.   Değerlendirme sonuçları tutanakla ihale komisyonuna sunulacaktır.

Numune getirmeyen firmaların teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

7. İhale dokümanının görülmesi:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Döner Sermaye İşletmesi Satınalma Müdürlüğü adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

14. Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
TIBBİ ATIK KUTUSU 12.000 adet
SÜRGÜ 6.000 adet
ÖRDEK 10.000 adet
DEZENFEKTAN MENDİLİ %70 ALKOLLÜ 600.000 adet
YER VE YÜZEY DEZENFEKTANI 4.000 litre
YÜZEY DEZENFEKTANI(HIZLI ETKİLİ) 4.000 litre
KLORHEKSİDİNGLUKONAT EL SABUNU (500 ML’LİK) 6.000 adet
KLORHEKSİDİNLİ BANYO SABUNU(1LT) 1.000 adet
TAŞIMA BESİ YERİ (KÜLTÜR TÜPÜ) 40.000 adet
STERİL KAPAKLI TÜP (17X100) 240.000 adet
İDRAR KABI STERİL 180.000 adet
KAN ŞEKER STİĞİ 460.000 test
ASPİRATÖR HORTUMU (BASINCA DAYANIKLI) 6.000 adet
PLASTİK BÖBREK KÜVETİ 80.000 adet
İNTRAKET SABİTLEYİCİ BAND 60.000 adet
SODALIME 1.200 kilogram
MİKROSKOP KILIFI 1.200 adet