• İhale No
    2020/678834
  • İhale Adı
    AB Mali Yardımı ve KfW ile İşbirliği Kapsamında İnşaat Teknolojisi Alanı Atölye Ekipmanları (Makineler, Tezgahlar, Ölçüm Aletleri, Mobilyalar, Atölye Ekipmanları ve Bilişim Teknolojileri Ekipmanları)
  • Sektör
    Sanayi ve Tarım Makineleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    01 Şubat 2021 14:30
  • İdare
    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Şikayet Bedeli
    118.286,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    26.293.115 ile 197.198.246 TL arası
  • Yayın Tarihi
    18 Aralık 2020
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI ATÖLYE EKİPMANLARI (MAKİNELER, TEZGAHLAR, ÖLÇÜM ALETLERİ, MOBİLYALAR, ATÖLYE EKİPMANLARI VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EKİPMANLARI) SATIN ALINACAKTIR

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI

AB Mali Yardımı ve KfW ile İşbirliği Kapsamında İnşaat Teknolojisi Alanı Atölye Ekipmanları (Makineler, Tezgahlar, Ölçüm Aletleri, Mobilyalar, Atölye Ekipmanları ve Bilişim Teknolojileri Ekipmanları) alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2020/678834
1-İdarenin
a) Adresi : Devlet Mahallesi Atatürk Bulvari Merkez Bina 1. Kat A Blok 98 06648 Kızılay ÇANKAYA/ANKARA
b) Telefon ve faks numarası : 3124133312 - 3122133883
c) Elektronik Posta Adresi : mtegm@meb.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu malın

a) Niteliği, türü ve miktarı : 10 proje pilot okuluna Atölye Ekipmanı Alımı (14 kalem makine, 53 kalem el aleti ve tezgah, 14 kalem ölçüm aleti, 12 kalem mobilya, 109 kalem atölye ekipmanı ve 11 kalem Bilişim Teknolojileri ekipmanları)
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yerleri : İstanbul, Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren toplam 10 adet Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları
c) Teslim tarihi : Tüm Kısımlar için sözleşmeye müteakip işin başlama tarihinden itibaren 180 takvim günü içerisinde tüm teslimat ve kurulumların ve ayrıca kullanıcı eğitimlerin tamamlanması gerekmektedir. Sözleşme imzalandıktan sonra yüklenici ile paylaşılacak olan "Dağıtım Tablosu" ve teslim adreslerine göre sözleşme kapsamındaki ürünlerin teslimatları ve kurulumları yüklenici tarafından yapılacaktır. Sözleşme imzalandıktan sonra azami 20 takvim günü içerisinde yüklenici, İdare'ye detaylı teslim programını vermek zorundadır. Teslimat, ancak teslim programının İdare tarafından onaylanması ile yapılabilir.


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Ek-Bina, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Yenimahalle-Ankara, Türkiye
b) Tarihi ve saati : 01.02.2021 - 14:30


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, İdari Şartname ekinde yer alan Tüzel Kişilerde Ortaklık Bilgilerine ve Yönetimdeki Görevlilere İlişkin Son Durumu Gösterir Belge ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İstekliler, ihale konusu alımın alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri kısmını teklifleri ekinde vereceklerdir.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi kredisini veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Mal satışları ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Bu belgelerdeki tutarların, toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden, mal satışları ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamaması halinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tabloları sunulabilir. Bu durumda gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 10 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:

a. Teklif edilen ürünlerin teknik şartnamede yer alan teknik kriterlere uygunluğunu belirlemek amacıyla, istekliler teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları ile marka/model/üretici/menşe bilgilerini teknik şartname dokümanı içerisinde belirterek bunlarla birlikte  ürünlere ait destekleyici dokümanları (katalog/ürün broşürü/teknik çizim/...vb.) tekliflerinde sunmak mecburiyetindir.. İsteklilerin teklif ettikleri ürünlerin özellikleri, teknik şartnamede istenen asgari özellikler ile karşılaştırılacak olup, bu hususta teknik değerlendirme yapılacaktır.  Destekleyici doküman ve/veya kataloglarda gösterilemeyen teknik şartname maddeleri için üretici/ithalatçı firmanın beyanı sunulabilir. Hiç bir destekleyici belge sunmadan sadece üretici firmanın beyanının sunulması yeterli değildir.

b. Yukarıda istenen tüm belgeler ve destekleyici dokümanlar teklif dosyasında sunulmalıdır. Sunmayan isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. 

4.3.3. İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği teknik şartnamede belirtilen aşağıdaki belgeler:
6. Kısımda yer alan 6.1 Masaüstü Bilgisayar ile ilgili olarak; -İstekliler, üretici veya kendisine ait Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen satış sonrası hizmetleri yeterlilik belgesini teklifleri ile sunacaklardır. Belge eğer üreticinin yetkili distribütöründen alınıyorsa, distribütörlük belgesi de kanıt olarak sunulmalıdır. -Bilgisayarlar, tüm donanımları ile kesin kabul tarihinden itibaren her türlü işçilik ve materyal yönünden en a 2 (iki) yıl süre ile üretici garantisi altında olacaktır. Bu husus istekli tarafından teklif dosyasında belgelendirilecektir. Üreticiden alınmış, en az 5 yıl teklif edilen ürün için yedek parça bulundurma taahhüt belgesi teklif dosyasında bulunmalıdır. Ürünlerin garanti süresi muayene ve kabul tarihinden sonra başlayacak şekilde olmalıdır. Bunun haricinde İstekliler İdari Şartname'nin 7.5.6. maddesinde yer alan belgeleri de teklif dosyalarında sunmak mecburiyetindedir. İstenen tüm belgeler ve destekleyici dokümanları teklif dosyasında sunmayan isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. Belgeler eğer üreticinin yetkili distribütöründen alınıyorsa, distribütörlük belgesi de kanıt olarak sunulmalıdır.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

1,2,3 ve 5. Kısımlar için aşağıda belirtilen alanların biri veya birkaçına ait ekipmanın tedariki ve/veya üretimi:

CNC Makineler, ahşap ve/veya metal işleme makineleri, tezgahlar, hidrolik, pnömatik sistemler, pres makineleri, elektrik elektronik cihazlar, süreç kontrolü, akışkanlar mekaniği, tesisat ve iklimlendirme, otomasyon ekipmanları, eğitim materyalleri, laboratuvar ekipmanları, metroloji ekipmanları, ölçüm aletleri, atölye araç ve ekipmanları, deney setleri. 

4. Kısım için: Mobilyaların tedariki ve/veya üretimi.

6. Kısım için: Bilişim Teknolojileri ekipmanları, bilgisayarlar, ağ ürünleri, yazıcıların tedariki ve/veya üretimi.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanının görülmesi:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Ek-Bina, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Yenimahalle-Ankara, Türkiye adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

14. Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Ağaç Torna Makinesi 3 adet
Ağaç Daire Testere Makinesi 3 adet
Ağaç Kalınlık Makinesi 6 adet
Arabalı Ağaç Freze Tezgâhı 3 adet
Ağaç Planya Makinesi 5 adet
Ağaç Şerit Testere Makinesi 5 adet
Otomatik Kenar Yapıştırma Makinesi 2 adet
Ağaç Freze Makinesi 5 adet
Tezgâh Üstü Ağaç Tornası 6 adet
Tezgâh Üstü Daire Testere Makinesi 8 adet
Tezgâh Üstü Disk ve Bant Zımpara Makinesi 8 adet
Tezgâh Üstü Dikey Delik Makinesi 5 adet
Tezgâh Tipi Taşlama Makinesi 4 adet
CNC Lazer Kesme Makinesi 8 adet
Çalışma Tezgâhı 47 adet
Maket Tezgâhı 81 adet
Kırıcı Delici Matkap (büyük) 13 adet
Kırıcı Delici Matkap(küçük) 13 adet
El Planyası 11 adet
El Frezesi 5 adet
Yüzey Vibratör 4 adet
Masatipi Vibratör 1 adet
Daldırma Vibratör 3 adet
İş İskelesi 11 adet
Jeneratör 6 adet
Elektrikli Boya Tabancası 9 adet
Elektrikli Çivi Tabancası 9 adet
Sıcak Hava Tabancası 7 adet
Panç (Budak Matkabı) 10 adet
Matkap 31 adet
Akülü Delme/Vidalama Matkabı 29 adet
Beton Test Çekici - Tabancası 2 adet
Su Arıtma Cihazı 4 adet
Yük Arabası (Transpalet) 8 adet
Metal Kesme Makinesi 4 adet
Elektrikli Alçıpan Vidalama Matkabı 9 adet
Köpük Kesme Aleti Seti 4 adet
Derz ve Kanal Açma Makinesi 3 adet
El Dekupaj Testeresi 10 adet
Mermer ve Taş Sulu Kesim Makinesi 2 adet
Fayans-Seramik Kesme Makinesi 12 adet
Mermer ve Mozaik Silme Makinesi 1 adet
El Yüzey Taşlama Makinesi (Spiral) 24 adet
Tank Zımpara Makinesi 11 adet
Titreşimli Zımpara Makinesi 13 adet
Elektrikli Demir Kesme Makinesi 4 adet
Elektrikli Demir Bükme Makinesi 3 adet
Alüminyum ve PVC Kesim Makinesi 2 adet
Kompozit Derz Açma Makinesi 2 adet
Yatay Delik Delme Makinesi 2 adet
Düşey Delik Delme Makinesi 4 adet
El Tipi Granit ve Mermer Delme Makinesi 5 adet
Fayans Delme Makinesi 9 adet
Gönye Kesme Makinesi 8 adet
Sütunlu Matkap Tezgâhı 4 adet
Dekupaj Makinesi 10 adet
Ayaklı Dekupaj 6 adet
Alüminyum Başkesme Makinesi 4 adet
Zımpara Taşı Makinesi 12 adet
Hava Kompresörü (Vidalı) 7 adet
Hava Kurutma Sistemi 5 adet
Seyyar Kompresör 13 adet
Sıva Makinesi 2 adet
Karıştırıcı 15 adet
Küçük Etüv Fırını 1 adet
Hava Kompresörü 4 adet
Betoniyer 2 adet
Otomatik Nivo Seti 2 adet
Elektronik Uzunluk Ölçer(Total Station) 3 adet
3 Boyutlu Yersel Lazer Tarayıcı 1 adet
Elektronik Terazi 2 adet
Elektronik Terazi-Hassas 1 adet
Lazer Metre 12 adet
Su Terazisi 186 adet
Lazerli Gönye - Otomatik Düzeçleme Fonksiyonlu 8 adet
Termometre 4 adet
Dijital Göstergeli Kumpas 3 adet
Lazer Nem/Sıcaklık Ölçüm Cihazı 2 adet
Termal Kamera 2 adet
Nem Ölçüm Cihazı 3 adet
Profometre Scanlog 2 adet
Bilgisayar Masası 482 adet
Çalışma Koltuğu (Öğretmen) 43 adet
Çalışma Koltuğu (Öğrenci) 482 adet
Proje Çalışma Koltuğu (Öğrenci) 254 adet
Masa (Öğretmen) 47 adet
Çalışma Masası 24 adet
Çizim Masası 339 adet
Malzeme/Alet Dolabı 50 adet
Takım Dolabı (Öğrenci) 48 adet
Tabure 309 adet
Plastik Kova 117 adet
Çöp Kutusu 75 adet
Şarjlı El Feneri 21 adet
Havalı Boya Tabancası 6 adet
Perçin Tabancası 12 adet
Silikon Tabancası 57 adet
Derz Tabancası 31 adet
Zımba Tabancası 27 adet
Demir Kesme El Makası 13 adet
Demır Kesme Oturak Makası 16 adet
Etriye Bükme Kolu 11 adet
El İşkencesi seti 52 adet
Rende (ahşap gövde) 106 adet
Rende (metal gövde) 126 adet
Düztaban Rende (metal gövde) 70 adet
Oynar Gönye 56 adet
Allen Anahtar Takımı 29 adet
Serpme Makinesi 15 adet
Kartonpiyer Kalıbı seti 2 adet
Pürmüz 10 adet
Lehim Havya Tabancası 19 adet
Cam Kesme Elması 44 adet
Elektrik Ocağı 4 adet
Yağdanlık 31 adet
El Arabası 66 adet
Merdiven 19 adet
Merdiven Akrobat 23 adet
Sabit Mengene 64 adet
Fayans - Seramik Kesme aleti 23 adet
Lokma Takımı 14 adet
Yıldız Anahtar Takımı 12 adet
Fare Kuyruğu Testere 29 adet
Balyoz 42 adet
Kazma 82 adet
Kürek 96 adet
Alçı Küreği 201 adet
Sıvacı Küreği 234 adet
Keser 234 adet
Alüminyum Mastar 120 adet
Demir Bükme Boru Anahtarı 48 adet
Sac Makası 37 adet
Tel Fırça 190 adet
Çekiç 271 adet
Ahşap Tokmak 241 adet
Plastik Tokmak 219 adet
Madırga 48 adet
Dişli Madırga 27 adet
Mucarta 24 adet
Taş Tarak 22 adet
Kurbağacık Anahtarı 39 adet
Duvarcı Malası 284 adet
Derz Malası 160 adet
Plastik Perdah Malası 245 adet
Alçı Perdah Malası 249 adet
Manivela 22 adet
Duvarcı Gönyesi 224 adet
Demirci Kerpeteni 220 adet
Kerpeten 134 adet
Pense 108 adet
Yan Keski 78 adet
İskarpela Takımı 292 adet
Alıştırma Testeresi 259 adet
Pala Testere 146 adet
Çekme Testere 210 adet
Kılıç Testere 60 adet
Demir Testeresi 142 adet
Spatula 230 adet
Raspa seti 100 adet
Profil Tarağı 50 adet
Çırpı ipi 230 adet
Buat Açıcı 25 adet
Küskü 8 adet
Keski 88 adet
Taş Kalem Takımı 32 adet
Murç 98 adet
Cep Tipi Şerit Metre 396 adet
Çelik Cetvel 120 adet
Teknik Çizim Kalemi Takımı 834 adet
Gönye Takımı 804 adet
Paralel Cetvel 514 adet
Daire Şablonu 155 adet
Pergel Takımı 459 adet
Maket Kesim Seti 226 adet
Çekül-Şakül 216 adet
Çelik Şerit Metre 53 adet
Makaralı Uzatma Kablosu 52 adet
İki Ağızlı Anahtar Takımı 34 adet
Ağaç Törpüsü 135 adet
Çaprazlama Pensesi 10 adet
Ahşap Oyma Bıçağı (Takımmı) 63 adet
Şerit Testere Laması 12 adet
Eğe Takımı 75 adet
Ahşap Torna Bıçağı 55 adet
Çelik Gönye 181 adet
Yağ Taşı 52 adet
Gres Pompası 27 adet
Yıldız Tornavida Takımı 57 adet
Düz Tornavida Takımı 56 adet
Badana Fırçası 234 adet
Kestirme Fırçası 458 adet
Takoz Fırça 250 adet
Membran Bıçağı 72 adet
Mermer Oyma Kalemi (Takımı) 6 adet
Agrega Ölçeği 17 adet
Bakkal Küreği 70 adet
Harç Teknesi 177 adet
Boya Rulosu 264 adet
Parmak Rulo 334 adet
Plastik Boya Izgarası 135 adet
Taraklı Mala 125 adet
Sıvacı Süngeri 414 adet
Masaüstü Bilgisayar 482 adet
Kesintisiz Güç Kaynağı 22 adet
Anahtar (Switch) 13 adet
Projeksiyon 18 adet
3D Yazıcı 9 adet
Fotoğraf Makinesi 6 adet
Yazıcı 11 adet
Çok Fonksiyonlu Yazıcı 12 adet
Plotter - Termal Çizici 8 adet
Dijital Kamera 2 adet
Ses Sistemi 12 adet