• İhale No
    1975368
  • İhale Adı
    Hurda malzeme karşılığı yıkım işi yaptırılacaktır
  • Sektör
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    17 Aralık 2019 10:00
  • İdare
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    05 Aralık 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Hurda malzeme karşılığı yıkım işi yaptırılacaktır

İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN01095895
Şehir : İstanbul / Beşiktaş
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Bağlı ve İlgili Kuruluş
:
İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Beştelsiz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 13,47 Ha büyüklüğündeki, 13.06.2019 tarihli Bakanlık Makam Olur’u ile ilan edilen, Rezerv Yapı Alanında bulunan askeri lojmanların ve diğer yapıların bir bütün olarak, çıkacak her türlü malzeme karşılığı, temel seviyesinde olacak şekilde yıktırılması (84.783,00 m²), alan sınırı içerisindeki sert zeminlerin sökülmesi (39.162,00 m²) ve söküm ve yıkım sonrasında çıkacak her türlü molozun kaldırılması ve alanın zemin seviyesinde yeknesak bir şekilde düzenlenmesi işi
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
17.12.2019 10:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
stanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün Abbasağa Mah.Yıldız Cad.No:47 Beşiktaş/İstanbul
İhale Usulü
:
2886 Sayılı DİK, Kapalı Teklif Usulü
İhale Türü
:
Satış

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNDEN

1-İşin Adı : Zeytinburnu Beştelsiz Askeri Lojmanları Hurda Malzeme Karşılığı Yıkım İşi.
2-İşin Konusu: İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Beştelsiz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 13,47 Ha büyüklüğündeki, 13.06.2019 tarihli Bakanlık Makam Olur’u ile ilan edilen, Rezerv Yapı Alanında bulunan askeri lojmanların ve diğer yapıların bir bütün olarak, çıkacak her türlü malzeme karşılığı, temel seviyesinde olacak şekilde yıktırılması (84.783,00 m²), alan sınırı içerisindeki sert zeminlerin sökülmesi (39.162,00 m²) ve söküm ve yıkım sonrasında çıkacak her türlü molozun kaldırılması ve alanın zemin seviyesinde yeknesak bir şekilde düzenlenmesi işinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 37’nci maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihalesi yapılacaktır.
Tahmin Edilen Bedel : 1.150.236,44 TL , Geçici Teminat:34.507,09 TL,
Hasar Teminatı : 1.400.000,00 TL’dir.
3-İhale, 17.12.2019 Salı günü saat: 10.00'da İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün Abbasağa Mah.Yıldız Cad.No:47 Beşiktaş/İstanbul adresinde bulunan toplantı salonunda yapılacaktır.
4-İhale dokümanı, 16.12.2019 mesai bitimine kadar hafta içi, 08.30-12.00 ve 13.00-16.00 saatleri arasında İdarenin Abbasağa Mahallesi, Yıldız Caddesi, No:47 Beşiktaş/ İSTANBUL adresinde görülebilir.
5-İhale doküman bedeli 250 TL olup bu bedel, İstanbul Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü’nün Alemdar Mah. Ankara Cad. Hükümet Konağı Sok. No:11 Cağaloğlu-Fatih/İstanbul adresine yatırılarak ihale dokümanı İdareden temin edilebilir.
6-İstekli veya temsilcilerinin işin yapılacağı yeri görmesi zorunlu olup, yer görme 16.12.2019 mesai bitimine kadar hafta içi saat 08.30-12.00 ve 13.00-16.00 arasında İdare kontrolünde yapılacaktır.
7- İsteklilerin İhaleye katılabilmeleri için;
7.1 İhaleye 2886 sayılı Kanun’un 5. maddesindeki şartlara sahip olanlar katılabilir.
7.2 İhaleye teklif vermek için aşağıdaki belgelerin İdareye sunulması gerekmektedir.
a) Yasal yerleşim yerini (ikametgah) gösterir belge.
b) Adli Sicil Kayıt Belgesi.
c) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.
d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri (Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi; Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri).
e) Kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
f) Tek belgede en az 40.000 m² veya 500.000 TL bedelli yıkım işi iş bitirme belgesi. (Özel sektörden alınması halinde işe ait sözleşme, ilgili sigorta müdürlüğünden onaylı iş yeri bildirgesi ve sözleşmeye ilişkin faturalar veya bu faturaların örneklerinin noter, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri ek olarak sunulmalıdır.)
g) İşin adına alınmış geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektubu dışındaki teminatların İstanbul Defterdarlığı, Muhasebe Müdürlüğünün Alemdar Mah. Ankara Cad. Hükümet Konağı Sk. No:11 Cağaloğlu-Fatih/İstanbul adresine yatırıldığını gösteren makbuzlar.
h) Yıkımı yapılacak söz konusu taşınmazların yerini bildiğine ve gördüğüne dair İdare’den alınan yer gördü belgesi.
i) İhale Doküman bedelinin (250 TL) ödendiğine dair makbuz.
j) Şekli ve içeriği Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
k) Şekli ve içeriği Şartnamede belirlenen geçici teminat.
l) İş süresince en az 5 (beş) yıllık İnşaat Mühendisi, en az 3 (üç) yıllık İnşaat Teknikeri ve en az “B” Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı bulundurmayı içeren taahhütname.
m) İş süresince, aşağıdaki tabloda belirtilen makine, teçhizat ve ekipmanları iş programına göre çalışma alanında bulundurmayı içeren taahhütname.

  CİNS ADET (en az) ASGARİ KAPASİTE
1 Kamyon 5 8 ton
2 Yüksek Erişimli Ekskavatör 2 25 metre erişimli
3 Kazıcı Yükleyici (Beko Loder) 1 50 hp.
4 Su Arazözü 1 5.000 m³

n) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi/ sirküsü.
8-İhale konusu işte alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak ihale konusu işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
9-İş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye teklif verilemez.
10-Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremez.
11-2886 Devlet İhale Kanunu veya 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ihaleye katılamaz.
12-Teklifler, 17.12.2019 günü saat 10.00’a kadar İdareye elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar İhale Komisyonuna ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşmayan teklifler geçersiz kabul edilecektir.
13-İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.
İlan olunur.

 

 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim