• İhale No
    1995225
  • İhale Adı
    İLAÇLAMA
  • Sektör
    Temizlik Malzemeleri, Haşere İlaçları ve Vektörle Mücadele Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    24 Ocak 2020 17:00
  • İdare
    Ankara Pursaklar Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    17 Ocak 2020
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

İLAÇ, TIBBİ SARF ve LABORATUVAR MALZEME

 

 

 

Metin Kutusu: Tarih:Metin Kutusu: 01.2020Sayı: 706

 

 

 

TALEP EDEN SAĞLIK TESİSİ: PURSAKLAR DEVLET HASTANESİ

TALEP EDEN İLGİLİ BİRİM ADI: PURSAKLAR DEVLET HASTANESİ

 

                           
   

BİRİM FİYAT

İHTİYACIN

SÜRESİ

0

0

 

 
     
   

ÖLÇÜ

BİRİMİ

 
     

TALEP

MİKTARI

 
   

MALZEME ADI

 
 
 
 
 
   

İLAÇLAMA -

 
 
 

 

 

Yukarıda istemi yapılan talebin ihtiyaçtan fazla talep edilmediği, fazla talep edilmesinden kaynaklanan yasal sorumlulukların tarafımıza ait olduğunu, hazırlamış olduğumuz talebe ait ekteki teknik şartnamelerin yürürlükteki kanunlara, yönetmeliklere uygun olduğunu ve rekabete engel teşkil etmediğini taahhüt ederiz.

TALEP EDEN BİRİMİN GEREKÇESİ

Hastanemizin ihtiyacı olan ilaçlamanın yapılması gerekmektedir.

 

 

 

 

 

Metin Kutusu: UYGUNDUR / UYGUN DEĞİLDİR SorumlusuMetin Kutusu: O'LOTalep Eden Kişi

Metin Kutusu: İletişim Tel No:
Ik.dıSteZLo

 

 

 

Metin Kutusu: 	DEPO / TEKNİK BİRİMİ GÖRÜŞÜ

Taşınır Kayıt Yetkilisinin

Adı Soyadı imzası

Yukarıda belirtildiği üzere..................................................................................................................................................... nolu kalemler depoda mevcuttur.

Yukarıda belirtildiği üzere..................................................................................................................................................... nolu kalemler depoda mevcut değildir.

MKYS Kontrolü yapılmıştır.

................................................................................................................................................  nolu kalemlerde stok fazlasına rastlanmamıştır.

edilmiştir.

.. notu kalemlerde ekli listede belirtildiği üzere stok fazlası tespit

Yukarıdaki talebin satın alınması hususunu onaylarınıza arz ederim.

UYGUNDUR / UYGUN DEĞİLDİR

 

........

...

Gerçekleşmemi Güft’ii'liji

 

\ fenrca<llC.Yatkilisi

------ ftnfa\lurPwl|i n,i'.

I Uzm.PİDoğar(jVKOı

r_

O* w #■

 

devler Hûatöıv-.- ihmet AKMAM İdari Ve Mnli

 

HAŞERE İLE MÜCADELE TEKNİK ŞARTNAMESİ

AMAÇ Madde 1:

Pursaklar Devlet Hastanesinde ekolojik ve mevsimsel şartlara göre kemirgen, yürüyen ve uçan haşerelerle mücadele ederek hijyenik ve temiz bir çevre oluşturulmasını sağlamaktır.

İŞİN KONUSU

Madde 2:

Pursaklar Devlet Hastanesi Tüm Yataklı Servisler, Laboratuvarlar (Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Patoloji), Ameliyathane, Yoğun Bakımlar, Acil Servis, Kan Bankası, Poliklinik Doktor Odaları, İdari Ofisler ile hastanenin tüm kapalı ve açık alanlarının dış çevresi, atık depolama alanları ve burada belirtilmeyen diğer alanlar ile birlikte haşerelerle mücadele ve ilaçlama hizmetinin yapılması.

İLAÇLAMA İŞİNİN YAPILMA ŞEKLİ VE ŞARTLARI:

Madde 3:

Yüklenici Firma; iş ile ilgili mevzuata, 27 Ocak 2005 tarih ve 25709 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan ‘Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ ve 15 Ekim 2005 tarih ve 25967 Sayılı ile 21 Mayıs 2011 tarih ve 27940 sayılı Aynı Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe uygun hareket edecektir.

İlaçlama her 21 günde bir olacak şekilde planlanacaktır. Özel birimlerin ilaçlama saatleri ilgili birim amirleri ile İdari Mali İşler Müdürlüğünün organizasyonu sonrasında Yükleniciye bildirilecektir.

İLAÇLAMA İŞİNİ YAPAN PERSONELİN KIYAFETLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR:

Madde 4:İlaçlama işini yapan personelin kıyafetleri ve ekipmanları yüklenici firma tarafından 6331 sayılı “İş sağlığı ve güvenliği kanunu” hükümlerine uygun olarak verilecektir. Görevliler madde l’deki işleri bu kıyafetle yapmak mecburiyetinde olup, yüklenici ilaçlama yapan personelin kıyafetlerinin daima temiz ve muntazam olmasından, personelin kimlik takmasından sorumludur.

KULLANILACAK İLAÇLAR İLE İLGİLİ HÜKÜMLER:

Madde 5:

1.      Yüklenici, kullanacağı ilaç ve formülasyon ile ilgili açıklayıcı bilgilerle Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat veya ithal izin belgelerini teklif ile birlikte verecektir.

2.       İlaçların etken maddesi WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından kabul görmüş olmalıdır.

3.       Yüklenici, Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin belgesini teklif ile birlikte verecektir.

4.       İlaç, Halk Sağlığı alanında mekânlarda kullanıma uygun olacaktır.

5.       Kullanılacak ilaçların üretim tarihleri, ilaçlama tarihinden itibaren en fazla 6 ay öncesi olacaktır.

6.       Kullanılacak ilaçlar hamam böceği, kalorifer böceği, pire, fare, tahtakurusu, karınca, karasinek, örümcek, akrep vb. haşereye karşı kalıcı ve öldürücü etkiye sahip olmalıdır.

7.       İlaç kokusuz olacak, kullanıldığı yerlerde leke ve iz bırakmayacaktır.

8.       İlaç kanserojen etkiye sahip olmayacaktır.

 

9.       İlacın prospektüsünde belirtilen oranda seyredilmiş hali, insana, çevreye bitkilere zarar vermemeli, ilaçlama sırasında kapalı mekân içerisinde hasta, hasta yakını ve personel bulunan ortamda bile uygulanabilir olacaktır.

10.   Halk sağlığını ve huzurunu bozan zararlılara karşı kullanılacak ilaçlar Sağlık Bakanlığı’nca onaylı ve ruhsatlı olacaktır. Bakanlıktan imal veya ithal izni alınmış olması zorunludur. Her ne olursa olsun izinsiz ürünler veya diğer kimyasal maddeler bu amaçla kullanılmayacaktır.

11.   İlaçların muhafazasında ve taşınmasında beşeri ilaç veya zirai mücadele ilaçlarının kapları ve ambalajları kullanılmayacaktır.

12.   İlacın sulandırma işlemi, İdari Mali İşler Müdürlüğü gözetmenlerinin denetiminde orijinal kutuları açılarak yapılacaktır.

13.   Kullanılan tüm kimyasalların ve ilaçların MSDS (Tehlikeli madde bilgi formları) İdari Mali İşler Müdürlüğüne teslim edilecektir.

14.   T.C. Sağlık Bakanlığı Biyosidal Ürünler Yönetmeliği kapsamında yayımlanan Ek A ve Eki listelerindeki aktif maddenin AB no.su, AB Biyosidal Direktif kapsamında aktif madde ve destekleyen üretici firma bazındaki Biyosidal Ürünlerde kullanılan mevcut aktif maddeler için değerlendirme programına başvuran ve katılan firmaları gösteren AB Biyosidal Direktif listesinde belirtilmiş olan aktif maddenin AB no.su ile eşleşiyor olmalıdır.

15.   İnsanlar (özellikle çocuklar) veya evcil hayvanlar tarafından kazara yenmesini önlemek için caydırıcı tat veren Bitrex içermelidir.

16.   Yüklenici ilacın T.C. Sağlık Bakanlığınca onaylı Türkçe etiket örneğini, ilacın ürün garanti ve aktif madde garanti belgelerini ibraz etmelidir.

17.   Ürün 35 gr.lık kartuşlar halinde ambalajlanmış olmalı, “Yetkili Satıcılık Belgesi” ibraz edilmelidir.

HAŞERE İLE MÜCADELE İLE İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR:

Madde 6:

1.       Yüklenici firmanın tüm elemanları, yüklenici tarafından düzenlenmiş, idare tarafından onaylanmış resimli, kimlik sahibinin adının ve görevinin kolayca okunabildiği yaka kartını görev süresince takacaktır.

2.       Yüklenici firma, İdari Mali İşler Müdürlüğü binalar itibarıyla belirlediği ve ayrı ayrı tespit edilen çalışma saatlerine aynen uymak zorundadırlar.

3.       Haşerelere karşı ilaçlama, hastane binasının tüm kullanım alanları, atık depolama alanları, poliklinikler, arşiv, depolar ve hastane içinde yer alan ve adı yukarıda belirtilmeyen diğer alanlar ve yeni açılacak birimleri kapsayacaktır.

4.       21 günlük periyotlarla ilaçlama rutin olarak yapılacaktır.

5.       Yüklenici yıllık ve aylık ilaçlama programını idareye sunacak, idare gerektiğinde ek ilaçlama yapılmasını isteyebilecektir. İlaçlama yapılan tarih ve saatleri hakkında yazılı olarak bilgi verilir.

6.       Yüklenici firma çalıştıracağı işçilerin ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını kendisi karşılayacaktır. Bu konuda İdareye istekte bulunmayacaktır.

7.       Kaza ve zehirlenmelere karşı kullanılmak üzere her ekibe, ekibin kullandığı ilaçlara göre spesifik antidotları ile gerekli ilkyardım malzemesi bulunan ilkyardım çantasını temin etmekten, kullanılan veya miadı dolanların ikmalini yapmaktan ve bu malzemelerin kullanımına ait detaylı talimatların hazırlanarak ekiplere dağıtımından yüklenici sorumlu olacaktır.

8.       Her ekip göreve giderken, kaza ve zehirlenmelerde kullanılmak üzere ilkyardım çantasını beraberinde götürmek zorundadır. Kaza ve zehirlenmelere karşı gerekli tedbirlerin aldınlmasından herhangi bir kaza ve zehirlenme halinde ilkyardımın yaptırılmasından ve bir tedavi kuruluşuna şevkinden yüklenici firma sorumlu olacaktır.

9.       İlaçlama Pursaklar Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürlüğü elemanlarının kontrolünde yapılacaktır.

10.   İkinci ilaçlamadan sonra yapılacak detaylı incelemeden sonra ilaçlamanın istenilen sonucu vermediği saptandığında, yükleniciye en az 10 günlük ihtar yazısı yazılacak olup, bu süre zarfında yapılan ilaçlamanın ardından sorunun devam etmesi durumunda sözleşme feshedilecektir.

11.   Yüklenici her birimin ilaçlanmasından sonra, birimlerin ilaçlandığına dair İdari Mali İşler Müdürlüğü gözetmenleri birim sorumlularından imza alarak hakkediş dosyasına ekleyerek idareye teslim edecektir.

12.   İdari Mali İşler Müdürlüğü uygun gördüğü zamanlarda yüklenicinin kullandığı ilaçlama maddelerini Halk Sağlığı Referans Laboratuarlarında analiz yaptıracak ve sonuç ne olursa olsun bu analiz bedelini yüklenici ödeyecektir.

13.   Yüklenici firma sık sık personel değiştirmeyecektir. Personel değişikliğini ilaçlama yapılmadan önce İdari Mali İşler Müdürlüğüne bildirecektir.

14.   Yüklenici firma İdare tarafından istenmesi halinde ilaçlama sırasında gözetmen bulunduracaktır. Gözetmen, Veterinerlik, Tıp, Ziraat Mühendisliği Bitki Bölümü veya Eczacılık Fakültelerinden mezun olacaktır ve bunu belgeleyecektir.

15.   Kaza, zehirlenme, ilaçların ruhsatlı olarak kullanılması, ilk yardım çantasının bulundurulması, çalışan işçilerin; çalışma süresi, çalışma şartları, sağlık kontrolleri, ücretleri ve SGK işlemleri yüklenici sorumluluğundadır.

İŞİN KONTROLÜNÜN NE ŞEKİLDE KİMLER TARAFINDAN YAPILACAĞI:

Madde 7:

Yüklenici Firma, Pursaklar Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürlüğü tarafından kontrol edilecektir.

İLAÇLAMA YAPILIRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR:

Madde 8:

1.      Yüklenici firma ilaçlamaya başlamadan önce İdari Mali İşler Müdürlüğüne bilgi verecektir ve bir hafta içinde ilaçlamayı bitirecektir.

2.       İlaçlama işlemi hastane hizmetlerini aksatmayacaktır.

3.       Yüklenici firma hizmetin yürütülmesi sırasında verdiği zarar ve hasardan sorumlu ve tazminden yükümlüdür. Zarar ve hasarın yüklenici yetkilisine bildirildiği tarihten itibaren beklemeye tahammülü olmayan durumlarda derhal diğer durumlarda ise 5 iş günü içerisinde gidermekle yükümlü olacaktır.

4.       Yüklenici, Hastanemiz aradığı takdirde aynı gün gelecektir.

5.       Yüklenici, Hastane sorumlusunun isteğine ve kontrolüne göre periyodik ilaçlamanın dışında istenen ilaçlamaları herhangi bir ücret talep etmeden yapacaktır.

6.       Yüklenici ilaçlama sırasında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği iş güvenliği önlemlerini alacaktır. Çalışmalar sırasında koruyucu kıyafet ve emniyet ekipmanları yüklenici tarafından tedarik edilecektir. Herhangi bir iş kazasında kurum sorumlu değildir.

7.       Sözleşmeli firma, yürüyen haşere popülasyonu ile ilgili kemiricilerin yoğunluğunu anlayabilmek için böcek gözlem - kemirgen gözlem noktaları belirleyerek, bu noktalara uygun monitör ve tuzaklar koyacaktır.

8.       Yüklenici, tüm hastane birimlerinde kullandığı tuzakların planını, gözlem noktalarının listesini, ilaçlama raporlarını, ilaçlama yapmadan önce İdareye verecektir.

9.       Yüklenici sıkça problemlerin yaşandığı alanlarda, sorunları çözmek için özel bir dikkat gösterecek, haşere ve kemiricilerin beslenip, yaşadıkları ortamlara, özellikli ilaçlar kullanılacaktır. Bu kullanılan kimyasal formulasyonların bağışıklık yapmamaları için, dönüşümlü değişik kimyasal terkipler uygulanacaktır. Ayrıca hasta odalarında, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde, alınan önlemlerin başkaları tarafından görülmesinin arzu edilmediği yerlerde ve kontrol panelleri, sigorta kutuları, makine içleri ve kablo taşıyıcıların geçtiği yerlere jel, toz vb uygulanacaktır.

İLAÇLAMADA KULLANILACAK İLACIN VE ALETLERİN ÖZELLİKLERİ:

Madde 9:

1.       İlaçlama işinde kullanılan ilaçlar insan sağlığına zararsız, kokusuz ve buharlaşma özelliği olmayan, leke bırakmayan hastanenin çalışma ortamını etkilemeyecek bir formülasyona sahip olacaktır. Yüklenici, bu ilaçların insan sağlığına zararsız olduğunu belgeleyecektir.

2.       İlaçlama süresince hastalar odalarından, çalışanlar çalışma ortamından çıkarılmadan ilaçlama yapılacaktır.

3.       İlaçlamada kullanılan ilaçlama aleti hastane çalışma koşullarına uygun olacaktır. İLAÇLAMADA TERCİH EDİLEBİLECEK UYGULAMA YÖNTEMLERİ:

Madde 10:

1.       Yüklenici firma Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış halk sağlığı alanında haşere mücadelesinde rezidüal uygulama yapılamayacak alanlarda jel formülasyonunda ilaçlar kullanacaktır.

2.       Yukarıda sayılan ilaçlama dışında uygulanacak başka formüller İdare ve Yüklenici arasında yapılacak görüşme ile tespit edilebilir.

3.       Sözleşmeli firma, ilaçlama yaptığı mekanlarda personel ve ziyaretçilere kapalı tutulması gereken mekanları uyarı notları kullanarak gösterecektir. Bu uyarı notları, hangi çeşit uygulamanın yapıldığı, acil durumda ne yapılması gerektiği ve ne zaman tekrar kullanılabileceği hakkında bilgi verecektir.

IOĞLU GÜMÜŞ

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim