• İhale No
    2373928
  • İhale Adı
    Müdürlüğümüze bağlı SBU Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine ait 24 Aylık Chiller-Soğutma Sistemleri bakım ve onarımı işi
  • Sektör
    Klima, HVAC, Soğutma Grupları ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Yaklaşık Maliyet
  • İhale Tarihi
    25 Ocak 2022 17:00
  • İdare
    Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü
  • İhale İli
    Diyarbakır
  • İşin İli
    Diyarbakır
  • Yayın Tarihi
    21 Ocak 2022
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhale Adı : Müdürlüğümüze bağlı SBU Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin MR Cihazının Taşınması ve MR Alanı yapılması işi

  Kocaeli İlinde bulunan 1 Adet MR Cihazının Demontajının yapılıp ,Müdürlüğümüze bağlı SBU Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine Taşınması ve MR Alanı yapılması  işi  




MR ihale evrakları.pdf

ihale tam tarihi ve saati için idare ile iletişime geçiniz.

 

DİYARBAKIR EL SAĞLIK MUDURLUGU - DİYARBAKIR MALİ HİZMETLER BİRİMİ.

19/01/2022 14-25 -E-186S1156 - 949 - 322


T.C.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü


 

00157124324


Sayı : E-18681156-949

Konu : Yaklaşık Maliyet Tespiti Hk.


İLGİLİ FİRMALARA


Müdürlüğümüze bağlı SBU Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine ait 24 Aylık Chiller-Soğutma Sistemleri bakım ve onarımı işi 4734 Sayılı Kanunu uyarınca ihale edilecektir.

Bu malzemelerin satın alınması için ekte sunulan hizmet/malın K.D.V. hariç fiyatlarının karşılarına yazılarak Sağlık Müdürlüğümüz Destek Hizmetleri Başkanlığı yaklaşık maliyet birimine bildirilmesini rica ederim.


Nedim BİNGÖL Destek Hizmetleri Başkanı


s.no

Malzemenin cinsi

Bakım Peryotları

Birim Fiyat(KDV hariç)

Toplam

Fiyat(KDV hariç)

1

Chiller-Soğutma Sistemleri bakım ve onarımı

6 Bakım

 

 

Toplam

 

Ek: teknik şartname


Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

Belge Doğrulama Kodu: 3542ad7S-4cce-400c-b9d6-fdfc2a603bla Belge Doğrulama Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-ebys

Diyarbakır İl sağlık Müdürlüğü Yaklaşık Maliyet Birimi                                               Bilgi için: Hidayet TUNÇ

Telefon: Faks No:                                                      HEMŞİRE

e-Posta: hidayet.tunc@saglik.gov.tr İnternet Adresi:  Telefon No: (0 412) 228 29 94




T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI DİYARBAKIR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SBÜ GAZİ YAŞARGİL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

\

TEKNİK ŞARTNAME


CHİLLER -SOĞUTMA SİSTEMLERİ BAKIM/ON ARIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

(YEDEK PARÇASIZ)

DİYARBAKIR 2022


ı



TARAFLAR


A; İDARE; Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi

B; YÜKLENİCİ; Diyarbakır S.B.Ü. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ek Binası olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Klinikleri Chiller -Soğutma Sistemleri" ve bağlantı elemanlarının bakım ve onanmınm yapılması işi, İhalesini Kazanan Firma

ŞARTNAMENİN KONUSU

Bu Teknik Şartname; S.B.Ü. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ek Binası olan Kadm Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek klinikleri" Chiller-Soğutma Sistemleri" ve bağlantı elemanlarının periyodik bakım ve onarımınm yapılması ve sistemlerinin ayarlanması işi’ ne ilişkin iş tanımlan ve teknik esasların belirlenmesini konu alır.

AMAÇ VE KAPSAM

Bu şartnamede bahse konu hizmet Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı Diyarbakır S.B.Ü. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları ek poliklinikleri Chiller soğutma grubunun ve tüm ekipmanlarının aktif çalışırlılığının sağlanması için yapılabilecek parçasız bakım/onarım ve genel temizliğinin yapılması hizmetlerini kapsamaktadır. Sistemlerin ayarlanmasında tedarikçisini seçmekte kullanılacak teknik yöntem, kurallar ve seçilen tedarikçinin yükümlülüklerini içermektedir.

Teklif Dosyasında İstenen Belgeler

•          Hizmet Sunucusu iş deneyim belgesine sahip olacaktır.

•          Hizmet sunucusu; yetkilileri Soğutma Grubu Cihazlarının İşletme ve Bakımı Konusunda Eğitim Sertifikasına sahip olacak idareye sunacaktır. Belgeleri teklifleri ile birlikte verecektir.

•            Hizmet Sunucusu Türk Standartları Enstitüsü nün vermiş olduğu TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesine sahip olacaktır. Söz konusu belgenin konusu TS 12850 olacaktır. Güncel tarihli belgelerini teklifleri ile birlikte verecektir.

•          Hizmet Sunucusu ISO 9001 KALİTE BELGESİNE Sahip olacak idareye sunacaktır.

•          Hizmet sunucusuna ait teknik personellerinin SGK Kayıtları ve İş Güvenliği Eğitim Sertifikaları teklif dosyasında talep edilecektir

•          Yüklenici; yetkili ve ehliyetli teknik eleman bildirimi yapacaktır. Bakım onarımı yapacak olan kişiler yeterli teknik bilgiye sahip olduklarım gösterir ustalık belgelerine sahip olacak ve başlarında sorumlu olarak Makina Mühendisi bulunacak. Sorumlu mühendisin en az 2(iki) yıl mesleki çalışma tecrübesi olmalıdır.




2



GENEL ESASLAR

1.      Hizmet Sunucusu bu şartname içeriğine benzer Periyodik bakım sözleşmesi yapmış ve bununla ilgili İş deneyim belgelerine sahip olacaktır.

2.        Yüklenici bahsi geçen tüm sağlık binalarının, bahsi geçen bütün ekipmanlarının sorunsuz şekilde çalışıyor olmasından sorumludur. Arızasını tespit ettikleri cihaz hususunda arıza ve çözüm konusunda kuruma bilgi verme yükümlülüğü bulunmaktadır. Yedek parça tedarik edilip firmaya haber verilmesine müteakip montaj ve onanmmı yapmakla yükümlüdür.

3.       Sisteme ait çalışmayan kısımlar her bölüm için ayrı ayrı olmak üzere ilk bir hafta içerisinde belirlenecektir. Elektrik devresi olmayan Chiller soğutma grupları içinde seyyar jeneratör veya alternatif bir çözüm ile geçici elektrik sağlanacak arızalan tespit edilecek, eksik malzemeleri listelenecek servis formu ile birlikte Gerekli malzeme listesi idareye teslim edilecek ve malzeme temininden sonra ivedilikle sistem tam çalışır duruma getirilecektir, bu süreçte firma ücret talep etmeyecektir.

4.        Yüklenici; tüketici hakları, sözleşme kapsamındaki ticari seçenekler ve muhtemel riskler hakkında anlaşma imzalanmadan önce idareyi bilgilendirecektir. Bu bilgilendirmenin yapılmaması durumunda doğabilecek her türlü menfi durum ve zarar yüklenici tarafından karşılanır.

5.        Periyodik ve koruyucu bakımlar aşağıda sunulan sıklıkta yapılacaktır. İşin başlama tarihinde başlamak üzere düzenli olarak yapılacak ve firma bu dönem içinde hangi gün kuruma geleceğini


gelmeden 2 iş günü öncesinde kuruma bildirecektir. Firma tespit edilen bu tarihi kurumun yetkili gözetim elemanının yazılı onayı olmaksızın değiştiremez.


Sıra No

Peryodik olarak yapılacak Bakım Onarım İşleri

Bakım Periyotları

Yıllık Bakım Sayısı

1

Chiller soğutucuları

(11 adet ALARKO CARRİER, 2 adet CLİVET)

6 ayda 1( bir) bakım

2 Bakım

6.        Yüklenici firma bakım sırasında can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için tüm güvenlik tedbirlerini almakla yükümlüdür. Yedek parça ambalajlarından çıkabilecek emniyetle ilgili uyarı etiketleri uygun yerlere asılacak/yapıştırılacak veya tutturulacaktır.

7.       Firma, taahhüt ettiği Periyodik Bakım-Onarım Hizmetlerinin gerçekleştirilmesi sırasında işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin ilgili mevzuat hükümlerine uymak ve gerekli tüm emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Herhangi bir tedbirsizlik durumunda, meydana gelebilecek her türlü kazadan bakım işini yüklenen firma sorumlu olacaktır. Yüklenici her türlü can ve mal güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Oluşabilecek herhangi bir kaza veya olaydan idare sorumlu tutulamayacaktır

8.        Yüklenici sözleşme imzalanmasından sonraki 3 gün içinde tüm personellerine gerekli İş güvenliği eğitimini verip hastane idaresine bilgi verecektir.



9.         Yüklenici, bakım onarım çalışmaları esnasında elemanları tarafından hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınlarına vereceği her türlü zarardan adli ve idari makamlara karşı sorumludur.

10.     Hastane teknik servis sorumlusunun talep etmesi durumunda, hastane teknik elemanlarına, bakım yapabilmesi için, hastane içerisinde, idare ve yüklenici firma ile birlikte belirleyecekleri tarihler arasında üst seviyede 1 (bir) iş günü süreli bir bakım onarım kursu düzenlenecek günlük ve haftalık rutin bakımlar için eğitim verilecektir. Herhangi bir yanlış manevraya meydan vermeyecek şekilde gerekli önlemleri alacaktır. Kurs için firmaya ücret ödenmeyecektir.

11.     İdare, izni olmadan gelişi güzel parça alınıp takılması halinde; Tüketici haklarını koruma kanunundan doğan yasal haklarını kullanacak ve gerekirse ihaleyi tek taraflı olarak fesih etme hakkına sahip olacak ve kanuni haklarını korumak üzere dava açacak ve her türlü mahkeme masrafları ile zarar ziyanının karşı tarafa rücu etme hakkına sahip olacaktır.

12.     Cihazın bakım ve onarımlarınm teknik ve standartlara (üretici firmanın belirlediği şartlara; yönetmelik ve kanunlara) uygun olmamasından kaynaklanan her türlü kaza, zarar ve ziyandan dolayı bakım işini üstlenen yüklenici firma idareye karşı sorumlu olacaktır.

13.     Onarım bedeli olarak ayrıca ücret talep edilemeyecektir. Arızanın belirtilen süre içerisinde giderilmemesi halinde gerekçeli bir rapor hazırlayarak hastane teknik birimine verilecektir.

14.     Periyodik bakım ve onarım zamanlarında alman işle ilgisi bulunan, tüm sabit veya hareketli, mekanik veya mekatronik donanımlar kontrol edilecek, arızalı olanlar kullanıcıya bildirilecek ve onarılacaktır. Bakım onarım hizmetlerinin, cihazların tesis edildiği yerde yapılması esastır. Ancak bakım/onanmı yapılacak cihazların veya donanımlarının firmanın servisine götürülmesini gerektiren hallerde idarenin yazılı müsaadesi ile firma tarafından onarım servisine götürülebilecektir. Onarılan cihaz hastane idaresi tarafından gösterilen yerlere monte edilerek sistem faal hale getirilerek teslim edilecektir.

15.     Periyodik bakım ve onarım faaliyetlerinden ayrı olarak alman işin sistemlerine ait tüm yardımcı birimlerine yönelik kullanıcı tarafına teknik danışmanlık hizmeti yüklenici tarafından ilave ücret talep edilmeksizin telefon veya uzaktan erişim ile geciktirilmeden sağlanacaktır.

16.     Bakım ve onarım faaliyetleri için gerekli her türlü alet, ölçümleme cihazı, araç, gereç ve avadanlık firma tarafından temin edilecektir. Kullanılacak cihaz standartlara uygun ve cihaz/sistemlere zarar vermeyecek özellikte olacaktır.

17.     Yüklenici firma sorumlu olduğu mahalle, adres ve telefonlarını içeren antedi yapıştıracak ve bu bilgiler birim amirine de verilecektir.

18.     İdarece, her bir grup cihaz için standart bir Periyodik bakım programı hazırlanacak ve üç aylık, altı aylık ve yıllık periyodik bakımlar esnasında nelerin kontrol edileceği başlıklar halinde önceden belirlenecektir. Bu liste kurum gözetim elemanı ve firma yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır.

19.     Yüklenici, her bir cihaz için, üzerinde Cihazın Adı, Marka-Model ve Kullanıldığı birimin bilgilerinin yazılı olduğu ‘’Cihaz Bilgi Kart” ı açacak ve bu karta cihaza yapılan periyodik bakımlar ve sair



müdahaleler tarih ve kısa açıklama ile not edilecektir. Bu Cihaz Bilgi Kartının ekinde bu birime ait Servis Formu bulunacaktır

20.     Yukarıdaki maddelerde belirtilen servis hizmetleri, belirtilen zamanlarda kurumun tayin edeceği yetkili elemanlarının gözetiminde yapılacaktır. Kurumun yetkili elemanın gözetimi dışında yapılan işlemler için ücret ödenmeyecektir. Bakımı yapılan cihaz ile ilgili 4 nüshalı firmaya ait servis formu düzenlenip bu formların,

•         Bir nüshası cihazın bulunduğu ilgili birimde,

•         Bir nüshası, kurumun tayin edeceği yetkili gözetim elemanında kalacak

•          Bir nüshası ise fatura ile birlikte satın alma birimine gönderilecek

•         Bir nüshası yüklenicide kalacak

Nüshalarda Firma kaşesi, cihazın bulunduğu ilgili birim yetkilisinin, kurumun tayin edeceği gözetim elemanının ve firma servis elemanının imzalan olmalıdır. Bakım ve onarım sayısı ve detayları husussunda imzalanan formlar dikkate alınacaktır. Bu rapor formlannda sözleşme gereği yapılması gereken işlerin yapıldığı ve personel tarafından yapılan müdahalelerin işe başlama ve bitirme saatleri açık olarak gösterilecektir.

21.     Her bir bakım onarım formları, ilgili firma personeline ve idare teknik birimine onaylatılıp yine ilgili idare teknik birimine teslim edilecektir aksi halde o ay bakım onarım hak ediş dosyasından kesinti yapılacaktır. Bu kesinti tutarını idare belirleyecektir. Ödemeler İhale bedeliyle sınırlı olup yapılan parça değişim miktarı ve yapılan aylık bakım bedelleri kümülatif toplamı ile sınırlıdır. Keşifte olup imalatı yapılmayan parçaların ve yapılmayan bakımların bedelleri ödenmez.

22.    Servis hizmeti sonunda cihazda fonksiyon kaybı olmayacak veya onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır. Fonksiyon kayıplarının tespit edilmesi halinde onanm işlemleri bitmemiş sayılacaktır. Bu çalışma sırasında oluşan herhangi bir yeni arızadan yüklenici firma sorumlu tutulacaktır. Bu yeni anza ile ilgili her türlü gider yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

23.     Bakım ve onarımda anzalı olduğu tespit edilen ve yenisi ile değiştirilmesi gereken arızalı parçalar için firma kuruma fax ile anzalanan parçanın fiyatını bildirecek kurumun onay vermesi halinde anzalanan parçayı değiştirecektir. Kurum, arzu ettiği takdirde söz konusu parçayı kendisi temin ederek firmaya verebilir. Bu durumda firma parçanın de montajını ve montajını ücretsiz olarak yapacaktır.

24.     Kullanılacak olan, her türlü yedek parça en az 1 yıl süre ile garantili olacaktır. Yedek parçanın garanti süresi içerisinde, bu bakım sözleşmesi sona ermiş olsa bile, arızalanan parça firma tarafından ücretsiz olarak değiştirilecektir.

25.     Değişecek yedek parçalar, cihazın orijinal şekil ve görüntüsünü bozmayacak ya da yapısını değiştirmeyecektir.

26.     Yüklenici cihazların elektrik güvenlik testlerini de her bakımda yapmalıdır.



27.     Servis hizmeti sonunda, çalışma performansı test edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir.

28.     Bakım anlaşması yapılan firmanın periyodik bakımlar için veya arıza durumunda çağrıldığı halde istenen süre içerisinde ilgili idareye hizmet vermemesi durumunda, hizmet başka bir firmadan temin edilerek ücreti yüklenicinin hak edişinden kesilecektir.

29.     Arıza durumunda bildirim hastane tarafından yüklenici firmaya günün 24 saatinde (cumartesi, Pazar ve bayram tatilleri dâhil olmak üzere) telefon, mail veya fax yoluyla bildirilecek. Yüklenici firma şehir içerisindeyse ve arızaya en geç 2 saat içinde, şehir dışındaysa arızaya en geç 12 saat içinde yüklenicinin yetkili elemanlarınca müdahale edilecektir. Firma belirlenen saatlerde arızaya müdahele ettiğini kurum personelinden imza alarak belgelendirecektir.

Bu müdahaleler için Yükleniciye değiştirdiği veya kullandığı malzeme haricinde herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Arıza ihbarının bildirilmesinde bir anlaşmazlık söz konusu olursa Hastane birimlerimizin telefon, faks, sms ya da elektronik posta ile bildirim saati ve kayıtları dikkate alınacaktır. Aksi halde geçen her saat için sözleşme bedelinin %0.5 (binde beş) oranında ceza uygulanacaktır (bir günde uygulanacak ceza yüzdesi maksimum %5(yüzde beş) olacaktır. Söz konusu gecikme süresi 24 saati aşmayacaktır aksi halde idare sözleşmeyi tek taraflı fesh etmeye yetkilidir.

30.     Yüklenici her periyodik bakım için idare yetkilisince belirlenecek iş günü içerisinde bakım ve onarım hizmetini bitirecektir. Yüklenici periyodik bakımların tamamını bölümlerini kurum yetkilisince belirlenen iş günü içerisinde bitirebilmek için gerekli ulaşım, personel vb. imkânları sağlayacak, bakımların başka bir güne sarkması durumunda idareye geçerli bir mazeret sunacaktır. Sözleşme süresince bakım onanma aynı kişi gelecektir Bu kişinin değişmesi söz konusu olduğunda idareye önceden bilgi verilecektir. İdarenin uygun görmesi durumunda ilgili kişi daha önce belirtilen belgeleri idareye teslim edecek ve bakım onarım yapabilecektir.

31.     Bakım hizmeti, resmi tatil günleri hariç saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasında idare ile firma arasında mutabık kalınacak zaman içerisinde yapılacaktır.

32.     İdarenin isteği üzerine, mesai dışı bakım ve anza onanm hizmetleri, resmi tatil günleri de dâhil 24 (yirmi dört) saat esasına göre yapılacaktır.

33.     Yukarıda belirtilen hallere uyulmaması veya genel aksaklıklann devam etmesi halinde firma, hastane sistem sorumlusunca yazılı olarak uyanlacaktır. Bu yazılı uyarıya rağmen uygunsuzluk ve aksaklıkların devamı halinde, sözleşme hastane idaresince protestoya gerek görülmeden iptal edilecek ve çıkabilecek olan maddi ve manevi tüm masraf ve tazminatlar bakımı yapan firmaya fatura edilecektir.

34.     Bahsi geçen binalardan birinin boşaltılması( ve benzeri durumlarda) ve burada bahsi geçen sisteme ihtiyaç kalmaması durumunda; bu sistem için ödenen ücret hak edişten düşürülür.

35.     Bu şartnamede belirtilmeyen hususlarda İdari Şartname hükümleri geçerlidir.


C<^ 6



36.   Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanlar’m bakım ve onarım işlemi yapılırken idare en az bir elemanını, hizmet sunucusunun servis teknisyenlerinin başına gözetmen olarak verecektir.

37.   Bakım işlemi sırasında ortaya çıkan her türlü çöp ve malzeme atıklan hizmet bölgesi sınırları içinde idare tarafından gösterilen yere bırakılacaktır

38.   Soğutma grubuna bilgisayar bağlanarak PCDC kaydının alınması.

PERİYODİK BAKIM DÂHİLİNDE GENEL YAPILACAK İŞLEMLER

1.      Cihazlann sıcaklık ve elektriksel değerlerinin alınacaktır.

2.      Kontakların kontrolü ve temizliği, sigorta kontrolleri yapılacaktır.

3.      Sisteme kaçak testi uygulanması

4.      Kompresörlerin soğutucu gaz miktarının kontrolü, gerekli ise soğutucu gaz takviyesinin yapılacaktır.

5.      Kompresörlere ait yağlanma yağının kontrolü

6.      Kompresörlere ait çalışma voltaj ve amperlerin ölçülmesi

7.      Kompresör sarımlannm omik direnç kontrolü

8.      Kompresör karter ısıtıcılarının kontrol edilmesi

9.      Evaparatör superheat kontrolü

10.  Kompresör emme-basma basınç ölçümü

11.  Elektronik kart solvent temizliği

12.  Chiller Grubuna yılda bir kez yağ analizi ve rapor edilmesi idarenin uygun görmesi halinde yağ değişimi.

13.  Chiller Grubuna bakım kapsamında kimyasal temizliğinin yapılması.

14.  Gaz devrelerindeki alçak basınç, yüksek basınç prosestatlarmm sağlamlık testinin yapılması.

15.  Serpantinlerin en az senede bir kere ve/veya ihtiyaca göre serpantinlerin kimyasal temizliğinin yapılması.

16.  Drenaj sistemlerinin kontrolü ve temizliği

17.  Vantilatör ve aspiratörün termik koruyucularının, frekans invertörlerinin kontrolü ile vantilatör filtrelerinin temizliği,

18.  Tesisatta hava var mı? Yok mu? Kontrolünün yapılması ve eğer varsa havanın alınması,

19.  Fan bakımı, kirlenme kontrolü yapılarak, fan kanatları üzerinde veya rulman çevresinde oluşabilecek kirlerin temizlenmesi.



20.    Kontrol     edilen ve arıza tespit edilen cihazların anzasının giderilmesinde kullanılacak takımlar yükleniciye ait olmak üzere ayrıca yedek parça gerekmesi durumunda kontrol elemanına yazılı olarak malzemenin teknik özelliklerini ve yaklaşık bedelini bildirir rapor verilecektir.

21.  Yapılan iş ve işlemler her bakım işlemi bittikten sonra en geç üç (üç) gün içinde öncesi ve sonrası görselleriyle birlikte düzenlenecek olan bakım onarım ve faaliyet raporu kurum ilgili teknik birimine teslim edilecektir.

22.  Nüshalarda Firma kaşesi, cihazın bulunduğu ilgili birim yetkilisinin, kurumun tayin edeceği gözetim elemanının ve firma servis elemanının imzalan olmalıdır. Bakım ve onarım sayısı ve detayları hususunda imzalanan formlar dikkate alınacaktır. Bu rapor formlarında sözleşme gereği yapılması gereken işlerin yapıldığı ve personel tarafından yapılan müdahelelerin işe başlama ve bitirme saatleri açık olarak gösterilecektir.

23.    Bakımı yapılmayan idarece elektrik tesisatı onarımı sonrasına bırakılan ehiller grubu bakım onarımı hak edişten kesilecektir.


CHİLLER MERKEZİ SİSTEMLERİ

•                      Hizmet Sunucusu, Kurumumuz soğutma guruplarından 11 adet ehiller grubu ALARKO- CARRİER marka-model cihazın, bina otomasyon sistemine ait arızalan giderebilmek ve yenilemeleri gerçekleştirebilmek için A gurubu soğutmalara ait Program Kilidine ve gerekli program yazım diline sahip olacaktır.

•                     Hizmet Sunucusu kurumumuz Soğutma gruplarına ait SERVİCE TOOL servis kitine sahip olacaktır. İdare talep ettiğinde gerektiğinde Cihazların çalıştığı aylarda cihazlara ait performans verilerinin çıktısını alıp idareye verecektir.

•                      Kompresör yağı değiştirilmesi

•                      Kartuş drayerleri değiştirilmesi

•                      Cihazların çalışma değerleri kontrol edilmesi

•                      Gaz basınçları kontrol edilerek eksik varsa ilave edilmesi.

•                      Kondenser serpantinleri kimyasal sıvı kullanılarak temizlenmesi

•                     Emniyet elemanları set değerlerinin kontrolü yapılması

•                     Kompresör motor akım değerleri ölçülmesi

•                      Kondenser fan motorları kontrol edilmesi

•                      Pislik tutucuların temizliği yapılması

•                     Chiller pompalarının çektiği ve akım kontrol edilmesi

•                     Bağlı olduğu elektrik kumanda ve kontrol panosu ile elektrik tesisatı gözden geçirilir.

•                      Elektrik kablo bağlantılarının durumu, elektrik devresinin akımı ve voltajın kontrol edilmesi

•                      Elektrik panosu, ihtiyaç görülmesi halinde temizlenmesi

•                     Elektrik panosu içerisindeki tüm kontrol elemanlarının, elektronik kontrol kartlarının kontrolü ve temizliğinin yapılması

•                      Besleme Voltaji Kontrolü

•                     Kumanda Voltaji Kontrolü

•                     Kontaklarin Sökülüp Temizlenmesi

•                      Sigorta Ve Kontaktör Kontrolü

•                      Termik Rölelerin Kontrolü



Kablo Pabuçlari Sıkılık Kontrolü Enerji Kablolari İzole Kontrolü Elekt.Kart Solvent Temizliği Kompresör Voltaj Değeri Ölçümü Kompresör Amper Değeri Ölçümü Kompresör Emme Basinci Ölçümü Kompresör Basma Basinci Ölçümü Kompresör Termik Kontrolü Karter Isiticisi Kontrolü Sargilar Arasi Direnç Ölçümü Superheat Değeri Ölçümü Kompresör Sicaklik Kontrolü Karter yağı asit testi Yağ seviye kontrolü Conta Kontrolleri

Gözle Kaçak Ve Yağlanma Kontrolü Köpük İle Kaçak Kontrolü Sübap Kaçirma Kontrolü Dişli Bağlanti Tork Kontrolü Vanalarin İşlevsel Kontrolü Genel Mekanik Kontrolü Sistem Emme Basinç Ölçümü Sistem Basma Basinç Ölçümü Bağlanti Takozlarinin Kontrolü Su basınç kontrolü Soğutucu Eşanjör Kontrolü Kondenser Kontrolü Kondenser Kimyasal Temizliği Kondenser Fan Voltaj Ölçümü Kondenser Fan Amperaj Ölçümü Kondenser Fan Rulman kontrolü Kondenser Fan Rulmanlarinin Değişimi Sight Glass Nem Kontrolü Drayer Kontrolü Drayer Değişimi Selenoid Valf İşlev Kontrolü Kumanda Ünitesi Kontrolü Alçak Basinç Prosestad Kontrolü Yüksek Basinç Prosestad Kontrolü İşletme Termostadi Kontrolü Ölçüm Sensörleri Kontrolü Kesici Devrelerin Kontrolü

a)            13 adet CHİLLER gurubu bakım ve onarımı yapılacaktır.

b)           Cihazların ses ve titreşim kontrolü yapılacaktır.

c)             Soğutucu gaz kaçak kontrolü ve gerekiyorsa şarjı yapılacaktır.

d)            Kondanser batarya temizliği (sezon başlarında kimyasal kullanılarak

e)            Şebekeden gelen elektirik akımını kontrolü ( faz anbalansı)

f)            Bütün elektrik bağlantılarının sıkılık kontrolü

g)           Elektirik panosu bakımı ve kontrolü (kontaktör,termik, sigorta)


 

9


 


h)            Prodialog panel servis programı kullanılarak cihazın durum çıktısı alınması (sistem uygun ise)

i)              Kompresörlerin ve fanların akım kontrollerinin yapılması j)    Elektronik kartların bakımı (temizlik ,izolotör)

k) Çalışma saatlerinin kontrolü

1) Geçmişe dönük alarm kodlarının kontrolü

m) Cihazın set ayarlarının kontrolü

n) Cihazın otomatik kontrol elemanlarının kontrolü ve testi ( start-up esnasinda)

o) Cihazın sezon başlarında Start-up sezon sonlarında kapatılması

p) Sezon geçişlerinde antifıriz kontrolü ve bome ölçümü

q) Drier ,Yağ filtresi, kompresör filtresi kontrolü

r) Expansion valf kontrolü

s) Yağ pompasının kontrolü

t) Kompresör yağ seviyesi kontrolü ve/veya yağ seviyesi kontrolü

u) Yağın fiziksel ve sezon başında kontrolü

v) Sıcaklık sensörlerinin kontrolü

w) Süper heat değerinin kayıt ve kontrolü (servis programı mevcut ise print alınması)

x) Gruba gelen su debisi ve fark basınç kontrolü

y) Soğutma grubuna bilgisayar bağlanarak PCDC kaydının alınması ve cihaz kapasitesi konumunu belirlemesi,

z) Kompresör yağ seviyesi kontrolü ve / veya yağ seviyesi kontrolü gerekiyorsa ilavesi aa) Yağın fiziksel ve sezon başında asit kontrolü gerekiyorsa değişimi bb) Sıcaklık sensörlerinin kontrolü

cc) Chiller devresindeki pislik tutucuların kontrolü

dd) Cihazın otomatik kontrol elemanlarının kontrolü ve testi (start - up esnasında)

ee) Cihazın sezon başlarında start - up sezon sonralarında kapatılması.

ff) Sezon geçişlerinde antifiriz kontrolü gerekirse ilavesi ve bome ölçümü

gg) Sistem uygun ise sezon sonunda gazın toplanması

hh) Drier, yağ filtresi kompresör filtresi kontrolü gerekiyorsa değişimi

ii)Kompresör veya reciver tankı elektrikli ısıtıcı kontrolü (sistem uygun ise)

jj) Değişimi gerekli görülebilecek bütün malzemeler idarece temin edilecektir


DENETİM VE MUAYENE METOTLARI:

Her türlü muayene masrafları hizmet sunucusuna aittir.

Muayene esnasında lüzumlu her türlü personel ve test cihazları hizmet sunucusu tarafından temin edilir.

Muayene esnasında tasarım ve imalat hataları sebebiyle meydana gelecek kaza ve hasarlardan hizmet sunucusu sorumludur.

Bakım ve onarım yapılacak her bir cihaz ve ekipman %100 (yüzde yüz) göz muayenesi ve yerinde çalışma fonksiyon testine tabi tutulacaktır.

Ölçme ve kontrollerde elektronik pens ampermetre, voltmetre, yağ test kiti, vb. cihazlar kullanılacaktır.

İdare tarafından belirlenecek heyet, sistem ve teçhizatların normal çalışıp, çalışmadığını periyodik bakım ve arıza onanmı esnasında değiştirilecek parçaların orijinal ve standartlara uygun olup olmadığını kontrol edecek ve uygunluğuna karar verdikten sonra kullanılacaktır.

Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.



KUSURSUZLUK İMKÂNSIZLIK (MÜCBİR SEBEPLER)

Taraflar, diğer tarafın faaliyetlerini geçici veya daimi olarak durdurması, yangın, deprem, sel gibi doğal afetler, iş yerindeki grev ve mevzuatında mücbir sebep olarak kabul edilen durumlarda öngörüldüğü şekilde karşı tarafa bildirmek suretiyle mücbir sebep hükümlerinden yararlanabilir.

Taraflar, mücbir sebep hallerinde, derhal diğer tarafa söz konusu mücbir sebep halinin başlangıç tarihini, mahiyetini ve tahmini süresini ihbar edecektir.

Bu bildirimi yapmış olmak, bildirimi yapan tarafın bu sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.

Mücbir sebep ortadan kalktığı ve sistemin normale döndüğü taraflarca saptandığında sözleşme uygulanmaya devam eder.

Tedarikçi her ne nam altında olursa olsun Mücbir Sebeplerden dolayı tazminat talebinde bulunmayacaktır. GİZLİLİK

Bu Şartname kapsamında İDARE Birimlerinden alman tüm bilgiler özel ve gizlidir; bu Şartnameye yönelik uygulamalar dışında herhangi bir amaç için kullanılamaz; Tarafların yazılı onayı olmadan çoğaltılamaz ve üçüncü şahıslara verilemez. Sözleşme sona erse dahi, tarafların gizlilik yükümlülüğü 5 (beş) yıl daha devam

SORUMLULUK VE CEZA ŞARTLARI

İhaleyi kazanan YÜKLENİCİ, şartnamede belirtilen hususları uygulamakla yükümlüdür. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda Eneıji Mevzuat ve Kanunları, E.P.D.K.' nin ilgili yönetmelikleri ve tebliğleri, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve İlgili Yönetmelikleri geçerlidir.

YÜKLENİCİ’ nin, anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini kasten veya başka herhangi bir nedenden dolayı yerine getirmemesi nedenleriyle bu ihale kapsamında yüklenmiş olduğu İDARE' nin sözleşme konusu ihtiyacını karşılayamaması durumunda, İDARE’nin uğrayacağı zararı tedarikçi İDARE ' ye ödemekle yükümlüdür.

ÖZEL HÜKÜMLER

İDARE, bu şartnameye aykırı bir durumla karşılaştığı takdirde sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkına sahiptir.

Tüm imalatlar Türk Standartlarına ve yürürlükteki teknik mevzuata uygun olarak yapılacaktır.



 

MAHAL

SOĞUTMA GRUBU

MARKA

ADET

BAKIM ADETİ

1

ÜÇKUYULAR MERKEZ BİNA

CHİLLER SOĞUTMA GRUBU

ALARKO

CARRİER

7

2 ADET

2

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI EK BİNA

CHİLLER SOĞUTMA GRUBU

ALARKO

CARRİER

4

2 ADET

3

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI EK BİNA

CHİLLER SOĞUTMA GRUBU

CLİVET

2

2 ADET

NOT: TÜM MAHALLERDE İDARE TARAFINDAN ÇALIŞTIRLIMASI UYGUN GÖRÜLMEYEN VEYA AKTİF ÇALIŞMAYAN CİHAZLARIN BAKIM ONARIM ÖDEMESİ HAK EDİŞTEN DÜŞÜRÜLECEKTİR.


KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI EK BİNA TESPİT EDİLEN ARIZALAR

CİHAZLAR

MARKA

A GRUBU

B GRUBU

1.CİHAZ

ALARKO CARRİER

FANLARI, KONDANSATÖRLER, SİGORTALAR

YAG POMPASI ARIZALI

2.CİHAZ

ALARKO CARRİER

FAN ARIZALI ÇALIŞIYOR

KOMPRESOR ARIZALI

3.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ÇALIŞIYOR

KOMPRESOR ARIZALI

4.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ÇALIŞIYOR

ÇALIŞIYOR

5.CİHAZ

CLİVET

ÇALIŞIYOR

ÇALIŞIYOR

6.CİHAZ

CLİVET

ÇALIŞIYOR

ÇALIŞIYOR

ÜÇKUYULAR MERKEZ BİNA TESPİT EDİLEN ARIZALAR

CİHAZLAR

MARKA

A GRUBU

BGRUBU

1.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

2.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

ÇALIŞIYOR

3.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

4.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

5.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ÇALIŞIYOR

ÇALIŞIYOR

6.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ÇALIŞIYOR

ÇALIŞIYOR

7.CİHAZ

ALARKO CARRİER

ÇALIŞIYOR

ELEKTRİK TESİSATI YOK ÇALIŞMIYOR

NOT: CİHAZLARIN MEVCUT DURUMU TABLODA VERİLMİŞ OLUP İLGİLİ
ÖNCESİ MAHALDE KEŞİF YAPABİLECEKTİR.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
DİήBA«Hk G/Zİ YAŞARGİL EĞİTİL
ve AR Â03 MA hASTANESİ

BAYMAK

L Maj/na Tekniker'


FİRMALAR TEKLİF


 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim