• İhale No
    2019/318260
  • İhale Adı
    Muhtelif Yerlerde 1773 Km Doğal Gaz Boru Hatlarının Akıllı Pig Yöntemi İle Fiziki Kontrolü
  • Sektör
    Muhtelif Ürünler
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    22 Ağustos 2019 14:00
  • İdare
    BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA A.Ş (BOTAŞ) Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    25 Temmuz 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
KONTROLLÜK HİZMETİ ALINACAKTIR

BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA A.Ş (BOTAŞ) DOĞALGAZ İŞLETME VE PİYASA İŞLEMLERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Kayıt Numarası : 2019/318260
İşin Adı : Muhtelif Yerlerde 1773 Km Doğal Gaz Boru Hatlarının Akıllı Pig Yöntemi İle Fiziki Kontrolü
İhale Türü - Usulü : Hizmet Alımı - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : ESKISEHIR YOLU 23. KM YAPRACIK MEVKİİ
b) Telefon ve faks numarası : 3122973600 - 3122998300
c) Elektronik posta adresi : info@botas.gov.tr
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının
görülebileceği internet adresi
: www.botas.gov.tr
2 - İhale konusu hizmetin
a) Niteliği, türü ve miktarı : 1773 km Doğal Gaz Boru Hattının Akıllı Pig (MFL ve Caliper) yöntemi ile yapısında ve geometrisinde dış etkiler nedeniyle meydana gelmiş anomalilerin (boru çapı ve şeklindeki değişiklikler, et kalınlığındaki değişimler, çöküntü ve çentikler, çatlak, bükülme, buruşma ve kırışmalar), korozyonların ve diğer tüm metal kaybı özelliklerinin tespit edilmesini ve bu noktaların yerlerinin X,Y,Z coğrafi koordinat değerleriyle birlikte, boru hattı üzerinde kolay ve doğru biçimde belirlenmesini sağlamaktır.
b) Yapılacağı Yer : Ayrıntıları Teknik Şartname ekinde verilen Boru Hatları güzergâhlarının geçtiği; ÇANAKKALE, DÜZCE, BOLU, KARABÜK, YALOVA, BURSA, BİLECİK, KOCAELİ, İSTANBUL, İZMİR, ANKARA, KIRŞEHİR, DİYARBAKIR, ŞANLIURFA, KAYSERİ, ERZURUM, ERZİNCAN, SİVAS il sınırlarıdır.
c) Süresi : İşe başlama tarihinden itibaren 720 (Yediyüzyirmi) gündür.
3- İhalenin / Ön Yeterlik /
Yeterlik Değerlendirmesinin
:
a) Yapılacağı yer : BOTAŞ Doğal Gaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 23.km Yapracık / ANKARA
b) Tarihi ve saati : 22.08.2019 - 14:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
          a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
          b) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.2. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.4. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.5. İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi,

4.1.6. Alt yüklenici çalıştırılmasına izin verilmesi halinde, alt yüklenici kullanacak olan isteklinin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündüğü işlerin listesi,

4.1.7. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.1.8. İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde;

İş ortaklığının her bir ortağı tarafından İdari Şartnamenin 7.1. maddesinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur. İş ortaklığının tüzel kişi ortağı tarafından, iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, bu ortak (ğ) bendindeki belgeyi de sunmak zorundadır. İş ortaklığında Pilot ortağın Türkiye Temsilcisi olması yeterlidir.
4.1.9 İhale konusu işte, idarenin onayıyla alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

4.1.10 Yabancı İsteklinin Türkiye ‘de ikamet eden temsilcisi olmak zorundadır. Temsilciye yapılacak tebligatlar istekliye yapılmış sayılacaktır. İstekli Türkiye Temsilcisi olan Firmayla ilgili aşağıdaki bilgileri ve görevlendirme/yetki belgelerini teklifi ile birlikte İdareye sunacaktır.

a) Temsilci Adı ve soyadı/Ticaret Unvanı:........

b) T.C. Kimlik No: ........

c) Vergi Kimlik No: ........

ç) Tebligata esas adresi: .................

d) Telefon numarası: .....................

e) Bildirime esas faks numarası: ......................

 f) Bildirime esas elektronik posta adresi :...................

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

 

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1    İstekliler tarafından, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

             a) İlk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet alımlarıyla ilgili iş deneyimini gösteren belgelerin,

             b) Devredilen işlerde devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az % 80’inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet işlerine ilişkin deneyimi gösteren belgelerin,

sunulması zorunludur.

             Kabul tarihi veya gerçekleşme oranının toplam sözleşme bedelinin en az % 80'ine ulaştığı tarih, ilk ilan veya davet tarihi ile ihale veya son başvuru tarihi arasında olan işler de birinci fıkra kapsamında değerlendirilir.

             İstekli tarafından, teklif edilen bedelin % 60 oranında ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgenin sunulması zorunludur.

             İş ortaklığında pilot ortağın, istenen iş deneyim tutarının en az % 70’ini, diğer ortakların her birinin ise istenen iş deneyim tutarının en az % 10’unu sağlaması gerekir. Ancak, diğer ortak veya ortakların iş deneyim tutarı toplamı, istenen iş deneyim tutarının % 30’undan az olamaz.

4.3.2. İsteklinin,  ihale konusu hizmetin uzmanı olan ve aşağıda özellikleri ve sayısı verilen teknik personeli bünyesinde çalıştırıyor olması ve bu özellikteki personeli hali hazırda bünyesinde çalıştırdığının belgesini teklif mektubu ekinde sunması zorundadır.

 

 

Personel Tanımı Ünvanı Sayısı Deneyimi Açıklama
Proje yöneticisi Mühendis 1 5 yıl Anahtar teknik personel olarak çalışacaktır.
Mühendis Mühendis 2 3 yıl Saha ve Diğer İşler
Veri Analizcisi Mühendis, İstatistikçi 2 3 yıl Veri Analizleri ve Raporlama
Teknisyen Teknisyen 2 3 yıl Saha ve Diğer İşler

4.3.3. İsteklinin, ihale konusu hizmetin yapılabilmesi için kullanılacak olan Geometrik Pig ve Akıllı Pig ekipmanlarının teknik özelliklerini gösteren belgeleri, ilgili cihaz ve ekipmanların ATEX Sertifikalarını, katalog ve/veya fotoğraflarını teklif ekinde sunması gerekmektedir.

4.3.4. 36 inch veya daha üzeri çaplarda Doğal Gaz, Petrol ve Petrol Ürünleri Boru Hatlarında Akıllı Pig  (İntelligent Pig) yöntemi ile boru hattı gövdesinde meydana gelebilecek ve boru hattının bütünlüğü için tehlike oluşturabilecek tüm metal kaybı özelliklerinin, anomalilerin tespit edilmesi ve muayene çalışması sonrasında boru hattı arızalarının yerlerinin saptanması ve doğrulanmasını içeren çalışmalar benzer iş olarak kabul edilecektir.

5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır. Yerli isteklilere fiyat avantajı uygulanmayacaktır.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 350 TRY (Türk Lirası) karşılığı BOTAŞ Doğal Gaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürlüğü, İkmal Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 23.km Yapracık/ANKARA adresinden satın alınabilir.
İhale dokümanının posta yoluyla da satın alınması mümkündür. Posta yoluyla ihale dokümanı almak isteyenler, posta masrafı dahil 500 TRY (Türk Lirası) doküman bedelini BOTAŞ Doğal Gaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürlüğü’nün T.C. Vakıflar Bankası Bilkent/Ankara Şubesi nezdindeki TR860001500158007292429682 no’lu cari hesabı yatırmak zorundadır. Posta yoluyla ihale dokümanı satın almak isteyenler, ihale doküman bedeline ilişkin ödeme dekontu ile ihale dokümanının gönderileceği adresin de belirtildiği ihale dokümanı talep başvurularını yukarıda yer alan faks numarasına veya yazılı olarak idareye ihale tarihinden en az beş gün önce göndermek zorundadır. İhale dokümanı iki iş günü içinde bildirilen adrese posta yoluyla gönderilecektir. İhale dokümanının posta yoluyla gönderilmesi halinde, postanın ulaşmamasından veya geç ulaşmasından ya da dokümanın eksik olmasından dolayı idaremiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Dokümanın postaya verildiği tarih, dokümanın satın alma tarihi olarak kabul edilecektir.

7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar BOTAŞ Doğal Gaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürlüğü, Haberleşme Birimi, Eskişehir Yolu 23.km Yapracık / ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. İhale (son teklif verme) saatine kadar İdareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.

9. İstekliler tekliflerini, Anahtar teslimi Götürü Bedel üzerinden vereceklerdir. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, teklif geçerlilik süresinin bitiminden itibaren otuz (30) günden az olmamak üzere isteklilerce belirlenir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.
12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Bu ihale, aksi belirtilmediği takdirde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu hükümlerine tabi değildir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim