• İhale No
    2040195
  • İhale Adı
    TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ ALIMI
  • Sektör
    Eğitim, Danışmanlık, Araştırma Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    09 Nisan 2020 10:00
  • İdare
    Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Karabük
  • İşin İli
    Karabük
  • Yayın Tarihi
    07 Nisan 2020
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C.

KARABÜK VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Karabük Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Sayı : 34771223/                                     07.04.2020

Konu: Teklife Davet

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne aşağıda belirtilen malzemelerin/hizmetin alınması gerekmektedir. Aşağıda belirtilen malzemelerin, piyasa fiyat araştırmasına esas 09.04.2020 10:00 tarihine kadar teklif mektuplarının doğrudan temin birimine teslimi gerekmektedir. İşin aciliyetine binaen faks olarak çekilebilir.

İdari

 

Doğrudan Temin Teklif Cetveli

 

 

S.No

Malın/İşin Adı

Miktar

Birim

Birim Fiyat

Tutar

1

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

12

Aylık

 

 

TOPLAM TUTAR (K.D.V Hariç)

 

 

 

 

 

İDARİ ŞARTLAR

1-                              )Tekliflerde     kazıntı silinti olmayacaktır.

2-                             )Tekliflerin      teslim yeri Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Satın Alma Birimi olacaktır

3-                      )Fiyatlar               K.D.V hariç olarak bildirilecektir.

4-                      )Ulaşım,               sigorta, vergi, resim ve harç giderleri ile diğer tüm giderler istekliye ait olacaktır.

5)İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir.

6-                     )Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, en az 30 takvim günü olacaktır.

7-                           )Ödemeler         Hastanenin döner sermaye ve genel bütçedeki ekonomik durum gözetilerek İl Sağlık Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi muhasebe birimince döner sermaye bütçesinden hakediş (Türk Lirası) olarak ödeme yapılacaktır.

8-   )        Teklif mektubu toplam bedel üzerinden değerlendirilecektir. Kısmi teklif verilemez.

9-                       )İdarenin             yazılı izni olmadan faturala1 hakedişler devir veya temlik yapılamaz.

10-                         )Teklifler          sonradan değiştirilmeyecek verilen teklifler yanlışlıklada verilmiş olsa verilen fiyat teklifleri geçerli olup teklifi veren firma ilgili malzemeyi vermeyi taahhüt eder.Teknik şartnameye uygun olmayan firmalar teklif veremez; şartnameye uygunluğu olmadığı halde teklif veren firmalar ilgili malzemeyi temin ederek hastanemize teslim etmek zorundadır.

11-      )    KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YÖNETİCİLİĞİ KARABÜK VERGİ DAİRESİ DÖNER SERMAYE VERGİ NO: 2940034865 / GENEL BÜTÇE VERGİ NO: 5050065963 olarak fatura!andırma yapılacaktır.

12-              )TEKNİKŞARTNAME

13-   )      Alım için sözleşme yapılacaktır.

14-                  )Teklif   verilirken Teknik Şartnamede istenen tüm belgeler teklifle beraber tarafımıza gönderilmelidir.

Fax: 0370 415 57 34 0370 415 80 20

E-Mail: karabukdogrudantemin@gmail.com

T.C.

KARABÜK VALİLİĞİ KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

(ŞİRİNEVLER MAHALLESİ ANA BİNA - BAYIR MAHALLE EK HİZMET BİNASI -

BEŞBİNEVLER EK HİZMET BİNASI)

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMET ALIMI İŞİNE AİT

TEKNİK ŞARTNAME 1. İŞİN KAPSAMI

Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen uluslararası antlaşmalar çerçevesinde Tehlikeli Maddelerin Taşınması Mevzuatlarına uygunluk için yayımlanan;

•         Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik

•         Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

•         Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ

•         Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı İstihdam Edilmesine İlişkin Genelge

•         Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge

•         Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönerge

•         Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Genelge

•         Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

ve ilgili diğer yönetmelik, yönerge, tebliğ ve genelgeler kapsamında sağlık tesisimizde ihtiyaç duyulan sertifikalı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) istihdamı yapılacak ve tesisimizin durumu tespit edilerek. ADR'nin gerekliliklerinin yerine getirilmesi ve sağlık tesisimizin yapısına uygun bir Tehlikeli Madde Yönetim Sistemi kurulmasına yönelik “Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi için” ADR mevzuatı kapsamında ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmeti alınması gerçekleşecektir.

Ayrıca;

a.      Tehlikeli Maddelerin Taşınması ile İlgili olarak gerek uluslararası mevzuatlarda gerekse ulusal mevzuatlarda istenilen zorunlulukların yerine getirilmesi işleri için Danışmanlık Hizmetlerinin yerine getirilmesi,

b.      İlgili mevzuatlarda geçen veya yetkili otorite tarafından bu mevzuatlarda değişiklik olması halinde yeni mevzuatlarda belirtilen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanının (TMGD) yapması gereken görev ve sorumlulukların yerine getirmesini Sağlık tesisi Yükleniciden isteyecektir.

2.      TANIMLAR

Bu şartnamede adı geçen;

İl Sağlık Müdürlüğü: Karabük İl Sağlık Müdürlüğünü,

Sağlık tesisi: Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ek hizmet binaları (Bayır Mahalle Ek Hizmet Binası - Beşbinevler Ek Hizmet Binası),

Bakanlık (UDHB) :T.C. Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı.

İdare: Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü,

Yüklenici: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlık Hizmeti Verecek Firmayı,

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı (TMGD): İfa edeceği görev ve nitelikleri ADR/RID’ın 1.8.3 üncü kısmında belirlen ve Bakanlık tarafından tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişiyi.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK): Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermek üzere İdare tarafından yetkilendirilmiş kuruluşu,

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB): Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan; dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmelerin almak zorunda oldukları belge ile Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında faaliyet yapanların almak zorunda oldukları belgeyi.

ADR: Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması. Tehlikeli madde: ADR/RID/ IMDG Kod kapsamındaki maddeleri,

İMDG Kod: Uluslararası Denizcilik Tehlikeli Yükler Kodunu,

RID: 1/6/1985 tarihli ve 18771 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Uluslararası Demiryolları Taşımalarına İlişkin Sözleşmenin (COTIF) C ana eki olan Tehlikeli Eşyaların Demiryoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Yönetmeliği,

U-Net otomasyon sistemi: Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğünün belgelendirme, eğitim, sertifikalandırma, denetim, araç muayene, tahsilat, sınır geçiş ve izin işlemleri ile ilgili tüm iş süreçlerinin otomatik yapıldığı birçok alt bileşenden oluşan yazılım sistemini, ifade etmektedir.

3.       GENEL TEKNİK YETERLİLİK ŞARTLARI:

a.       TMGDK, bulunduğu UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanındaki tüm illerde geçerli tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti yetki belgesine sahip olmalı ve dosyasında sunmak zorundadır.

b.       TMGDK. kurulduğu UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanı dışında hizmet veriyorsa, Ankara UDHB bölgesinde şube açtığına dair belgeyi dosyasında sunmak zorundadır.

c.       TMGDK. sağlık tesislerine görevlendireceği TMGDTer için Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin EK- 4'deki formata uygun kimlik belgelerini dosyasında sunmak zorundadır.

4.       YÜKLENİCİNİN YÜKÜMLÜLÜKLER

a.       TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin 9 uncu maddesinde belirtilen usul ve esaslara uyulması.

b.      TMGDK. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin 10 uncu maddesinde belirtilen görev ve yükümlülükleri sağlaması,

c.       TMGDK, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi Hakkında Yönergenin 8.maddesine göre yetkilendirmenin iptali durumunda sağlık tesisine 30 (otuz) gün içinde bildirilmesi,

d.      Tehlikeli maddelerin taşınmasında uluslararası anlaşma ve sözleşme (ADR/RID/IMGD Kod) ve konu ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulduğunu izlemek.

e.      Tehlikeli maddelerin ADR/RID/IMGD Kod hükümlerine göre taşınması hususunda sağlık tesisine öneriler sunma

f.        Sağlık tesisinin tehlikeli maddelerin taşınması ile ilgili yıllık faaliyet raporunu İdarenin belirlediği formata uygun olarak, yılsonu itibariyle ilk üç ay içerisinde hazırlamak ve talep edildiğinde (w w w. türki ve. »ov. t r) adresi üzerinden İdareye gönderilmesi ve danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisine sunmak.

Söz konusu yıllık rapor aşağıda belirtilen asgari hususları içerecektir;

•          Tehlikeli maddelerin tehlike sınıfı ve özellikleri,

•          Tehlikeli maddelerin sınıflarına göre toplam miktarları,

•          ADR/RID bölüm 1.8.3.67ya göre işletmede meydana gelmiş kazalarla ilgili düzenlenmiş raporları,

•          Taşman tehlikeli maddelerin hangi taşıma türü ile yapıldığını,

•          ADR'de ön görülen muafiyet kapsamında herhangi bir yük taşınıp taşınmadığı, taşınmış ise miktarı ve sınıfı,

•          Güvenlik danışmanının tesis için gerek gördüğü ilave güvenlik değerlendirmesini.

g.       Taşınacak tehlikeli maddelerin tespiti yapılarak, bu maddeye ilişkin ADR/RID/IMDG Koddaki zorunluluklar ile uygunluk prosedürlerini belirlemek.

h.      Sağlık tesislerinin faaliyet konusu olan tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanacağı taşıma araçları satın alınırken rehberlik etmek.

i.        Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi ve boşaltımında kullanılan teçhizatın kontrolüyle ilgili prosedürleri belirlemek.

j. Ulusal ve uluslararası mevzuat ve bunlarda yapılan değişiklikler dâhil olmak üzere. Sağlık tesisi çalışanlarının görev alanına uygun eğitim almalarını ve bu eğitimin kayıtlarının tutulmasını sağlamak.

k. Tehlikeli maddelerin taşınması, yüklenmesi veya boşaltılması sırasında bir kaza veya güvenliği etkileyecek bir olay meydana gelmesi durumunda uygulanacak acil durum prosedürlerini belirlenmesi, çalışanlara bunlarla ilgili tatbikatların periyodik olarak yapılmasını ve kayıtlarının tutulmasını sağlamak.

I.        Kazaların veya ciddi ihlallerin tekrar oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamak.

m. Tehlikeli maddelerin taşınması, doldurulması veya boşaltılmasında yer alan çalışanların, operasyoııel prosedürler ve talimatlar hakkında bilgiye sahip olmalarını sağlamak.

n. Tehlikeli malların taşınması, yüklenmesi veya boşaltılmasında muhtemel risklere karşı hazırlıklı olmak için, ilgili personelin farkındalığını artırmaya yönelik önlemler almak.

o.   Tehlikeli maddenin sınıfına göre taşıma sırasında taşıtta bulunması gereken doküman ve güvenlik teçhizatlarının taşıma aracında bulundurulmasına yönelik talimatları oluşturmak.

p. ADR/RID Bölüm 1.10.3.2'de belirtilen işletme güvenlik planını hazırlayarak planın uygulanmasını sağlamak.

q. Faaliyetler konusunda eğitim, denetim ve kontrol dâhil yaptığı her türlü işi tarih ve saat belirterek kayıt altına almak, bu kayıtları 5 yıl süreyle saklamak ve talep edilmesi halinde İdareye ibraz edilmek üzere bünyesinde bulunması ve danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisine sunmak.

r. Danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisinde konusuyla ilgili bir tehlikenin söz konusu olduğu durumlarda tehlike giderilene kadar yapılan işin durdurulmasını sağlamak, tehlikenin giderildiği durumda da işi kendi onayı ile başlatmak ve tehlike giderilene kadar geçen süreçteki her türlü aşamayı danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisine ve

 

s. Taşıma aracına yüklenen yükün ADR/RID/IMDG Kod hükümlerine uygun olarak; paketlenmesi, etiketlenmesi, işaretlenmesi ve yüklenmesiyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin prosedürleri oluşturmak.

t. Sağlık tesisinde; taşıma, yükleme veya boşaltma sırasında meydana gelen bir kazanın cana, mala ve çevreye zarar vermesi durumunda; kaza hakkında bilgi toplanması ve danışmanlık hizmet verilen sağlık tesisi yönetimine bir kaza raporu hazırlamak. Hazırlanan bu raporu, bir ay içerisinde sağlık tesisine veya İdareye (www.türkiye.gov.tr) adresi üzerinden göndermek. Bu rapor uluslararası veya ulusal mevzuat kapsamında sağlık tesisi yönetimi tarafından yazılması gereken raporun yerine geçmez.

u.    Sağlık tesisleri ile ilgili öğrenilen ticari sır mahiyetindeki bilgileri saklı tutulmasının sağlamak.

v. Görevlendirilecek TMGD personelinin ayda en az 1( bir) tam gün sağlık tesisinde çalışmasını sağlamak.

w. Yüklenici, sağlık tesislerinde görevlendirdiği TMGD ayrılması durumunda gerekli olan iş ve işlemleri zamanında ve eksiksiz yapmalıdır.

x. Yüklenici sorumluluğu olan konularda üzerine düşeni yapmaması veya gecikmesinden dolayı gerekli belgelerin belirlenen süre içerisinde hazırlanarak ilgili makamlara sunulmaması durumunda sağlık tesisleri hakkında uygulanacak yasal, idari ve maddi yaptırımlardan yüklenici sorumlu olacaktır.

y. Yüklenici bilgisi dâhilinde olup da sağlık tesisine bildirilmemiş bilgi eksikliğinden dolayı oıtaya çıkabilecek teknik sorunlardan idari ve yasal soruşturmalardan yüklenici sorumlu olacaktır.

5. SAĞLIK TESİSLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

1.      Sağlık tesisleri,TMGDK'dan TMGD hizmeti alıp, TMGDK ile sağlık tesisi arasındaki sözleşmeyi eş zamanlı olarak TMGDK'nın temsile ve ilzama yetkili kişisi ile U-net otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirir.

2.       TMGD, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğde (Tebliğ No; Tmktdgm-01) belirlenen görevleri yerine getirirken bağımsızdır. Sağlık tesisleri tarafından görevleriyle ilgili olarak etki altında bırakılmaz.

3.       Sağlık tesisleri, ADR/RID Bölüm 1.8.3.6'ya göre hazırlanmış kaza raporlarını İdarenin talebi üzerine sunar.

4.       TMGD tarafından u-net otomasyon sistemine girilen tespit ve tavsiyeleri sağlık tesisine tebliğ edilmiş olarak kabul edilir.

5.       TMGD tarafından, işletmede yürütülen faaliyetlerine ilişkin tespit ve önerilerinin işlendiği u-net otomasyon sistemi üzerinde, TMGD ile sağlık tesisinin temsile ve ilzama yetkilisi tarafından birlikte veya ayrı ayrı onaylamakla yükümlüdür.

6.       Sağlık tesisleri, hizmet alacağı TMGDK ile yapacağı anlaşmayı (vvww. t ü r k i ye. uo v. t r) adresi üzerinden TMGD danışmanlığında bildirmekle ve yapılan bu anlaşmanın fesih edilmesi durumunda ise 30 (otuz) gün içerisinde TMGDK ile satmalına yoluyla yeni bir anlaşma yapmakla yükümlüdür.

7.       Sağlık tesisi, TMGD'nin işi gereği ihtiyacı olan tüm bilgileri vermekle ve sağlık tesisi içinde ihtiyacı olan araç ve gereci sağlamakla yükümlüdür.

8.       Sağlık tesisi, TMGD'nin tavsiye ve görüşleri doğrultusunda, tehlikeli madde taşımacılığını en emniyetli şekilde yapmakla yükümlüdür.

9.       Sağlık tesisi, TMGD’nin yükümlülüklerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için gerekli desteği vermekle yükümlüdür.

10.   Sağlık tesisi, TMGD tarafından hazırlanan yıllık raporları 5 yıl süre ile saklamak ve

ükümlüdür.

 

11.   Sağlık tesisi, TMGD'nin iletişim bilgilerini, sağlık tesisinde bulunan tüm çalışanlara yazılı olarak bildirmekle ve çalışanlar tarafından kolay erişilebilir yerlerde ilan etmekle yükümlüdür.

6.       YAPILACAK İŞİN KONTROLÜ

a.       Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmeti yürütülmesi sırasında yapılan işlerin kontrolü teknik şartnameye göre ilgili sağlık tesisi Muayene Kabul Komisyonu tarafından yapılacaktır.

b.       Sözleşme süresince yüklenici tarafından her ziyaret sonunda muayene kabul komisyonuna sunulmak üzere eğitim, denetim ve kontrol dâhil her türlü faaliyetleri kapsayan hem TMGD hem de sağlık tesisi yetkilisi tarafından imzalı rapor düzenleyecek ve hak edişler bu raporlara göre yapılacaktır.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim