• İhale No
    2328609
  • İhale Adı
    YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİNİN DOLUM, BAKIM VE HİDROSTATİK TEST YAPIMI HİZMETİ ALIMI
  • Sektör
    Kimyasallar, Gazlar ve Maden Ürünleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    22 Ekim 2021 16:00
  • İdare
    Bursa İznik Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Bursa
  • İşin İli
    Bursa
  • Yayın Tarihi
    20 Ekim 2021
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

               
   

T.C.

BURSA VALİLİĞİ
İznik Devlet Hastanesi

TEKLİF MEKTUBU

 
 

Kayıt No: 55146

 
 
   

20.10.2021

 
 
 

Konu : Teklif Formu

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Sayın ilgili

İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (9) kalem YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİNİN DOLUM, BAKIM VE HİDROSTATİK TEST YAPIMI HİZMETİ ALIMI işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesi gereğince doğrudan teinin usulü ile alınacaktır. Bu işin piyasa fiyatlarının belirlenebilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 22.10.2021 tarih ve saat: 16:00’a kadar bildirilmesini rica ederiz.

Hilal ZENGİN BAYRAK
V.G.K.İ. (Satın Alma)

Sıra No

Malın / İşiıı Cinsi

Miktar

Birimi

Birim Fiyat

Toplanı Fiyat

1

4KG KURU KİMYEVİ TOZLU TÜP HİDROSTATİK TEST

DOLUM VE BAKİM HİZMETİ ALIMI

1

ADET

 

 

2

50 KG KÖPÜKLÜ TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

1

ADET

 

 

3

50 KG KURU KİMYEVİ TOZLU TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

1

ADET

 

 

4

6 KG EA 227 BLEND GAZLI TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

1

ADET

 

 

5

6 KG KURU KİMYEVİ TOZLU TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIMI HİZMETİ ALIMI

82

ADET

 

 

6

12 KG KURU KİMYEVİ TOZLU TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

2

ADET

 

 

7

6 KG C02 GAZLI TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

5

ADET

 

 

8

5 KG C02 GAZLI TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

5

ADET

 

 

9

12 KG KURU KİMYEVİ TOZLU TAVAN TİPİ SPRİNGLİ TÜP HİDROSTATİK TEST DOLUM VE BAKIM HİZMETİ ALIMI

13

ADET

 

 

 


 

Ek: Teknik Şartname

Not: Değerlendirme kalemlerin tamamı üzerinden yapılacaktır.

Mustafa Kemal Pasa Malı. Orhangazi Cad. No:76      16860 - Îzııik/BURSA

Telefon: 0224 757 75 80 Dahili: 1006 Faks: 0224 757 22 23 e-posta: iznikdevlethastanesi@hotmail.com

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİNİN (KARBONDİOKSİTLİ, KURU KİMYEVİ ve HALOKARBONLU) DOLUM, BAKIM ve HİDROSTATİK TEST YAPIMI ŞARTNAMESİ

1.     KAPSAM: Yangın söndürme tüplerinin dolum, bakım ve hidrostatik testi aşağıdaki belirtilen hususlar doğrultusunda yapılacaktır.

2.     SÜRE: Sözleşme imzalanma tarihinden itibaren 31.12.2021 tarihine kadar geçerli olacaktır.

3.     TEKNİK AÇIKLAMALAR:

3.1.     Firma teklif sırasında Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğuna dair belgeyi idareye teslim etmelidir.(Teklif veren firmanın kendi şirketi adına)

3.2.     TSEN 54-2 ve TS ISO 8421-4belgesini sözleşme zamanında hastaneye ibraz etmelidir.

3.3.     Firmanın arabalı yangın söndürme cihazları TS EN 1866 ve diğer taşınabilir yangın söndürme cihazları TS 862- EN 3 kalite belgeli olmalıdır.

3.4.     Firma teklif sırasında,Bursa TSE Bölge Müdürlüğü’nden alınan son tarihli TS 11827 Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesini İdareye teslim etmelidir.

3.5.     Yangın söndürme cihazlarının periyodik kontrol ve bakımı TS ISO 11602-2 standardına göre yapılır.

3.6.     Şartnamede adı geçen TSE numaraları norm ve standartlarına uygunluğu TSE'ce onaylanmış belgenin aslı veya TSE'den onaylı fotokopisi olacaktır.(En son tarihli)

3.7.     Teklif veren firma,ürün belgesini (ürünün markası ile kullandığı toza ait sertifikasını) teklif sırasında idareye teslim edecektir.

3.8.     Firma mevcut tüplerin kontrollerini kontrol elemanları nezaretinde yaparak, dolum bakım ve test işlemlerine tabi tutulacakları tespit edecektir.

3.9.     Firma da CE belgesi bulunmalıdır.

3.10.     Yüklenici firma; tüm cihazların gövdelerine TSE'ce belirlenmiş hidrostatik test basıncı uygulayacaktır. Bu basınç testi, daha önce hidrostatik teste tabi tutulan ve üzerine hidrostatik test tarihi vurulan cihazlar için imal tarihinden itibaren 5.yılın bitiminde, üzerinde hidrostatik test tarihi bulunmayan cihazlar için imalat tarihi dikkate alınarak, imalat tarihinden itibaren 5.yılın sonunda işletme basıncının 1,5 kat> hidrostatik test basıncı uygulanarak yapılacaktır. TSE standartlarına uygun olarak kontrol edilecek ve cihazın gövdesinin üst kısmında uygun bir yerine testi yapan firma tarafından test tarihi kabartmalı vurulacaktır ve test tarihi okunacak şekilde firma tarafından yaldızlı boya veya buna uygun bir boya ile işaretlenecektir.

3.11.     TSE ’nin ilgili normuna göre teste tabi tutulan ve test sonucunda kullanılamaz duruma gelen yangın söndürme cihazları için HURDA RAPORU tanzim edilecektir. Bu cihazlar raporla birlikte İdareye teslim edilecektir.

3.12.     Firma daha önce kullanılan, ancak yeni dolumu yapılan KKT, C02, HCFC ve köpüklü yangın tüpleri için dolum tarihinden itibaren 4(dört) senelik garanti vermelidir.

3.13.     Yukarıda belirtilen şartlara göre yangın söndürme tüplerinin (dolum ve bakım) idarenin talep etmesi halinde, teslim sırasında firma temsilcisi birlikteliğinde, KKT (ABC tozlu) karbondioksitli, halokarbonlu ve köpüklü tüplerden rastgele birer adet seçilerek, yangın söndürme işleminde test edilecektir. Test sonucunda boşalan tüpler firma tarafından ücretsiz doldurulacaktır.



 

T.C.

Metin Kutusu:  
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İZNİK DEVLET HASTANESİ
SAĞLIK BAKANLIĞI
BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İZNİK DEVLET HASTANESİ

3.14.    İdareye ait dolum yapılacak cihazların; valf, hortum, lans, vana ve manometre gibi parçalar gelişi güzel değiştirilmeyecektir. Ancak dolum esnasında tespit edilen TSE standart dış kalmış, eskimiş veya görev yapmayan valf, hortum, lans, vana ve manometre değiştirilecektir. Değiştirilen valf, hortum, lans, vana ve manometre gibi her türlü parça İdareye iade edilecektir. Değiştirilmiş olan eski malzemelere ait ayrıca ücret ödemneyecektir. Her türlü yangın söndürme cihazlarına ait değiştirilmiş olan malzemeler standart koşullarında olacak, TSE ve EN norm numaraları malzemelerin üzerinde gözükecek veya varsa buna ait belgeler verilecektir.

3.15.     Ayrıca tozlardan yanma ve su testi (cins ve kalite saptaması) de yine idare ve firma temsilcileri birlikteliğinde yapılacaktır.

3.16.     Taşmabilir Basınçlı Ekipmanlar (2010/35/AB) 1 Ocak 2013 yönetmenliğine göre yangın tüplerinin toz değişimi sırasında tüp başlarında bulunan emniyet supabının değişimin de firma tarafından yapılması.

3.17.     Teslim ve ödemenin gerçekleşmesini müteakip;

3.17.1.    Firma hastanede bulunan yangın söndürücülerin bakım yılda 1 (bir) kez yerinde Sivil Savunma Amiri ve Teknik Ekip personeli eşliğinde yapacaktır. Kontrol edilen tüplerin kontrolü kontrol takip çizelgesine işlenerek idareye teslim edecektir.

3.17.2.    Tüpün kontrolünde tüpün gövdesinin sağlamlığı, boyası, tetik tertibatı, hortumu, varsa lansı, manometresi, söndürücü maddesi kontrol edilecektir.

3.17.3.     Firma gerekli bakım ve tamiratı ek ücret talep etmeksizin yapacaktır. Dolumu gerekli olan tüplerin içindeki söndürme maddeleri yenilenerek hidrostatik testleri yapılacaktır. Yangın söndürme cihazlarının yeniden dolumu sırasında tozların boşaltılması hastanenin uygun gördüğü yetkili bir kişinin gözetiminde yapılacaktır.

3.17.4.     Firma, hastanedeki kontrol, bakım ve dolumunu yaptığı tüm taşınabilir söndürme cihazlarını dışarıya doğru, geçiş boşluklarının yakınına herkes tarafından görülebilen bir yere;yangın dolaplarının içine veya yakınına, söndürücünün duvara bağlantı asma halkası duvardan kolaylıkla alınabilecek ve zeminden asma halkasına olan uzaklığı 90 cm’i aşmayacak şekilde, o birim sorumlusunun gözetiminde montaj İşlemi yapacaktır. Bu işleme ait tüm malzemeler firmaya aittir.

3.17.5.     Cihazlar dolum için alındığında, cihazların bulundukları yerleri tehlike altında bırakmamak için, servisi yapan firma, bakıma aldıkları söndürme cihazlarının yerine, aldıkları söndürücü cihazın özelliğinde ve aynı sayıda kullanıma hazır yangın söndürme cihazını geçici olarak bırakmak zorundadır, alınan tüpler en geç 3 (üç) iş gününde, teslim edilecektir.

3.17.6.     Firma yetkililerince, kontrol elemanları ve ya ilgili sağlık birimi sorumlusu nezaretinde, Sivil Savunma Birimi Amiri’ne, Teknik Servis’e ve ilgili birim çalışanlarına periyodik kontrol sırasında tüplerin tanıtımı, kullanımı konusunda bilgi verilecektir.

3.17.7.     idareye ait tüm tesis, bina, lojman, iş yerleri ve eklentilerinde meydana gelebilecek olası bir yangın esnasında bakım onarım ve dolumu yapılan garanti kapsamı dahilinde olan yangın söndürme cihazlarının çalışmaması durumunda bütün sorumluluk firmaya aittir.

3.17.8.     Yangın söndürme deneyi için ihtiyaç duyulan benzin, yangın tavası vb. malzemeler firma tarafından temin edilecektir.

3.17.9.     Firma tarafından bakım ve onarım istenilen tarihte yapılmadığı takdirde sözleşme kurumumuz tarafından tek taraflı olarak feshedilir.

3.17.10.   

           
     
 
 
 

Kurumumuz ile yapılan tüm iş ve işlemlerde gizlilik esastır.

 

T.C.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA

İZNİK DEVLET HASTANESİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 

 


 

4.      İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Firma, iş mahallinde, iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan ve ya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

5.      SORUMLULUK

Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım ve ya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.

Hastanemizde bulunan test,dolum ve bakım yapılacak tüp sayıları Ek’ teki tabloda gösterilmiştir.


 

 

TÜP CİNSİ

TÜP SAYISI

HİDROSTATİK TEST .DOLUM VE BAKIM OLACAK TÜP SAYISI

YEDEK PARÇA DEĞİŞİM

6 Kg Kuru Kimyevi Tozlu

82

82

3 Adet Tetik.Manometre

12 Kg Kuru Kimyevi Tozlu Tavan Tipi Spring

13

13

 

12 Kg Kuru Kimyevi Tozlu

2

2

 

6 Kg C02 Gazlı

5

5

 

5 Kg C02 Gazlı

5

5

 

4 Kg Kuru Kimyevi Tozlu

1

1

 

50 Kg Köpüklü

1

1

1 Adet Tetik, Manometre

50 Kg Kuru Kimyevi Tozlu

1

1

 

6 Kg EA 227 Blend Gazlı

1

1

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim