• İhale No
    1050761
  • İhale Adı
    1- RADYOFREKANS ELEKTRO CERRAHİ ÜNİTESİ 1 ADET, 2 - SOLUNUM FONKSİYONU TESTİ CİHAZI 2 ADET ALIM
  • Sektör
    Tıbbı Cihazlar ve Bakımı
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Yaklaşık Maliyet
  • İhale Tarihi
    19 Ocak 2016 16:23
  • İdare
    KONYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
  • İhale İli
    Konya
  • İşin İli
    Konya
  • Yayın Tarihi
    18 Ocak 2016
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI KONYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

TEKLİF MEKTUBU Sağlık Bakdnhgt

TürWy&K3mu Haalaneîsri Kurumu

İlgili Firmaya;

Satın almaya esas olmak üzere, BEYHEKİM DEVLET HASTANESİ ihtiyacı, aşağıda cinsi ve miktarı yazılı olan malzemeler için KDV HARİÇ BİRİM FİYAT ÜZERİNDEN teklifinizi bildirmenizi rica ederim.

SATINALMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINA

S.

N.

MALZEMENİN CİNSİ

MİKTARI

BİRİMİ

BİRİM FİYATI

TOPLAM TUTARI

1

RADYOFREKANS ELEKTRO CERRAHİ ÜNİTESİ

1

ADET

 

 

2

SOLUNUM FONKSİYONU TESTİ CİHAZI

2

ADET

 

 

 

TOPLAM TUTARI

 

 

Yukarıda yazılı mal/hizmet/yapım işlerine ait isteğinizin numunesine/şartnamesine uygun olarak yukarıda verdiğimiz fiyatlar doğrultusunda vereceğimizi taahhüt ederiz.

Firma Kaşesi- İmza

1.  Alınacak malzeme ile ilgili KDV hariç bütün vergi, resim, harç, taşıma, nakliye sigorta v.s. yükleniciye ait olacaktır. KDV ayrıca yükleniciye ödenecektir.

2.  Komisyonumuz malların tamamını veya bir kısmını alıp almamakta ve alımdan vazgeçmekte serbesttir.

3.  Emtialar ambar teslimi olup, Muayenesi yapıldıktan sonra idarenin istediği yere yüklenici tarafından taşınacaktır.

4.     Firmalar Piyasa Araştırmacılarınca denemek için numune istendiği takdirde kendilerine verilecek süre zarfında numuneleri teslim edeceklerdir.

5.  Firmalar belirtilen mal/yapım/hizmet alımı için şartnamede belirtilen özelliklere uymak zorundadır.

6.  Teklif kapsamındaki Tıbbi Sarf Malzemelerin UBB Barkod No’larının yazılması zorunludur.

7.  Firmalar belirtilen mal/yapım/hizmet alımı için teslim sürelerini belirtmek zorundadır.

Adres: Yazır Mah.Turgut özal Cad. (Beyhekim Fizik Tedavi Hastanesi) Selçuklu / Konya TEL : 0332 223 41 80 FAKS: 0332 223 40 76 E-Posta: khb42.dogrudantemin@saglik.gov.tr

KBB CERRAHİSİ KULLANIMI İÇİN DİZAYN EDİLMİŞ BİPOLAR RADYOFREKANS (RF)ELEKTROCERRAHİ PLAZMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİDİR

1.    Cihaz radyo frekans enerjisi kullanarak yumuşak doku ameliyatlarında, konka, kronik horlama ameliyatlarında, opstrüktif uyku apnesi ameliyatlarında, nazal polip, dil kökü uvulanın hacimsel olarak küçültülmesinde, kısmi ve total rezeksiyonu ile tonsillektomi, adenoidektomi, akustik neuroma boyun diseksiyonlarında, yumuşak damakta, dil kökü ameliyatlarında ve hacimsel doku küçültmelerinde plazma teknolojisi kullanmak üzere dizayn edilmiş olmalıdır.

2.    Nekroz oluşturan cihazlar kabul edilmeyecektir.

3.    Cihaz takılan proba göre otomatik tanıma işlemini yapmalı, herhangi bir ayar gerektirmemeli ve istenirse tedavi sırasında hekime daha yüksek veya daha düşük seviyede cerrahi işlem yapabilme kolaylığı sağlamalıdır.

4.    Cihaz Karbonizasyon ve vaporizasyon yapmamalıdır.

5.    Cihaz tamamen bipolar olarak çalışmalı ve ayrıca hastaya herhangi bir nötr elektrot bağlanma malıdır.

6.    Pediatrik kullanım için dizayn edilmiş probları olmalıdır.

7.    Cihazda hekimi uyarıcı ses sistemi olmalı, ses seviyesi bir tuş ile alçaltılıp yükseltilmelidir.

8.    Cihazda, verilen Radyo Frekans enerjisinin seviyesini ayarlamaya yarayan düğme olacaktır. Kullanım kolaylığı açısından cihaz tamamen dijital olmalı, uygulanacak RF enerjisi, cihazın üzerinde sayısal olarak görülecektir.

9.    Cihazda koagülasyon seviyesini ayarlamaya yarayan düğme olacaktır.

10. Koagülasyon    seviyesi, cihazın üzerinde sayısal olarak görülecektir.

11. Cihazın üzerinde, probun ve ayak pedalının bağlanacağı fiş giriş yerleri olacaktır.

12. Cihazla birlikte bir ayak pedalı verilecektir. Ayak pedalı üzerinde, kesme, koagülasyon ve RF enerjisi seviye kontrolleri olmalıdır.

13. Cihazın  “ Otomatik Serum fizyolojik akış kontrol ünitesi” olmalıdır. Bu ünite, diseksiyon ve doku kesme esnasında devreye girmeli ve verilecek serum fizyolojiğin akışını kontrol etmelidir.

14. Cihaz her türlü fabrikasyon hatalarına karşı 2 yıl müddetle garantili olmalıdır. 10 yıl yedek parça temini taahhüdü verilmelidir.

15. Uygulanan akım sadece müdahale yapılan doku üzerinde olmalı vücudu dolaşmamalıdır.

16.                    Cihazın            arıza yapması durumunda arıza bildiriminden sonra cihaza 48 (kırsekiz) saat içerisinde müdahale edilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda en geç 5 (beş)'. işgünü içerisinde cerrahi operasyonların aksamaması için hastaneye çalışır vaziyette problara uyumlu cihaz servisi verilmelidir. Bu koşullar Distribütör ve bayji {taraflıdan taahhüt edilmelidir.

17. Sağlık Bakanlığından onaylı UBB kaydı olmalıdır.

18. Cihazla birlikte aşağıdaki 1 ’ er adet prob da verilecektir.

A)   Tonsillektomi Baş Boyun Cerrahisi Probu                        , r

1-   Prob tek şaft üzerinde ve tam bipolar olmalıdır, ayrıca hastaya herhangi bir nöjt^ elektrot bağlanmamalıdır "+" VeUç tek şaft prob üzerinde bulunmalıdır.

Penset uçlu sistemler kabul edilmeyecektir.

2-    Prob, Üçlü aktif elektrotlardan oluşmalıdır.

3-    Prob, tungsten veya molibden materyalinden yapılmış olmalı.

4-                                                                                                                                 

 
  Metin Kutusu: 5- Prob, kistler, baş, boyun, ağız içi ve sinüs"dşrpa'f jfe^|M|ektomi,
            miringotomi, türbinektomi, nasofaringeal, lari.ng^ fföndikasypnlar, tracheal


Prob, koagülasyonu çok derinlere kadar yaparak                                                                                                  kanamalar^ açısından tam güvenlik sağlanmalıdır.

polipektomi, laringeal lezyonlar, boyun kitlesi papillomakeloidlertonsillektomi, uvulapalatoplasti, horlama cerrahisi dil ve dil kökü işlemlerini yapabilmeli ve tüm prosedürlerde aynı anda etkin hemostaz sağlamalıdır.

6-    Prob, işlemler sırasında ortama şalin veya ringer, laktat gibi bir iletken sıvısı taşımalı ve aynı anda aspirasyon yapmalı.

7-    Prob, cerrahi işlemler sırasında dokuda nekroz oluşturmamalı.

8-    Prob, ısı ve elektrokoter teknolojisi yerine plazma oluşturma teknolojisini kullanmalıdır.

9-   Yetişkin ve Pediatrik kullanıma uygun dizayn edilmiş probları olmalıdır.

10- En       az 2m kendinden kablolu olmalıdır. Prob kablosu Latex içermemelidir. Kablosu silikon baziı esnek ve yumuşak olmalıdır. Böylelikle daha uzun süre kullanılabilmelidir. Pvc bazlı, sert ve kopma riski olan kablolar kabul edilmeyecektir. Tutma kısmı uygulama bölgesine göre rahat pozisyon alabilecek yapıda olmalıdır.

11- Prob steril ve tekli orijinal ambalajında olmalıdır. Ambalajlar üzerinde son kullanma tarihi, lot numarası olmalıdır.

12- Prob tek kullanımlık (disposable) olmalıdır.

13- Problar           için klinikten uygunluk alınmalıdır.

14- Son    kullanma tarihi teslim tarihinden itibaren en az 1 (bir) yıl olmalıdır.

15- Teklif  edilen malzeme T.C. Sağlık Bakanlığı ta rafından onaylanmış Ulusal Bilgi Bankası (übb) Koduna sahip olmalıdır.

B)  KONKAPROBU

1-   Prob tek şaft üzerinde ve tam bipolar olmalıdır, ayrıca hastaya herhangi bir nötr elektrot bağlanmamalıdır"+" VeUç tek şaft prob üzerinde bulunmalıdır. Çatal uçlu sistemler birden fazla noktadan giriş yapıldığı için kabul edilmeyecektir.

2-    Probun uç tarafı gövde ile 45° lik açı oluşturmalıdır.

3-    Konka probu üzerindeki işaretler, türbinatlar içersindeki yerleştirmenin derinliğini belirleme konusunda rehber olmalı ve ilk işaret distal uçtan 15 mm uzakta olmalı ve sonraki ikisi arasındaki mesafe 13 mm olmalıdır.

4-    Prob Konka Radyofrekans uygulamalarına uygun, ucu 8mm +/-0.50mm (sekiz mm artı/eksi ssfırelli mm) aktif ve pasif şeklinde dizayn edilmiş olmalıdır. Probun uç kısmı sivri olmalıdır.

5-    Prob ısı ve koter teknolojisi ile değil doku içi sıvıları kullanarak plazma oluşturma teknolojisiyle çalışmalıdır.

6-    Redüksiyon yolu ile üst solunum yolu obstrüksiyonunun tedavisi ve submukoza! doku şişmesi tedavisinde kullanılabilmelidir.

7-    Prob ile yapılan cerrahi sonrası dokuda nekroz oluşturmamalı ve kullanıcı hekim ikinci, üçüncü seans ameliyatlara ihtiyaç duymamalıdır.

8-    Pediatrik kullanımlara uygun dizayn edilmiş konka probu da bulunmalıdır.

9-    Enaz2m kendinden kablolu olmalıdır. Prob kablosu Latex içermemelidir. Kablosu silikon bazlı esnek ve yumuşak olmalıdır. Böylelikle daha uzun süre kullanılabilmelidir. Pvc bazlı, sert ve kopma riski olan kablolar kabul edilmeyecektir. Tutma kısmı uygulama bölgesine göre rahat pozisyon alabilecek yapıda olmalıdır.

10- Prob steril ve tekli orijinal ambalajında olmalıdır. Ambalajlar udinde sdrp^ - kullanma tarihi, lot numarası olmalıdır.

11- Prob tek kullanımlık (disposable) olmalıdır.                                  ‘

12- Problar                                                                                    için klinikten uygunluk alınmalıdır.      •• \

13- Son    kullanma tarihi teslim tarihinden itibaren en^®1^hir) yıl olmalıdır.

14- Teklif  edilen malzeme T.C. Sağlık Bakanlığı ta rafından onaylanmış Ulusal Bilgi Bankası (Ubb) Koduna sahip olmalıdır.

15- İstekli firma teklif ettiği malzemeye ait Ulusal Bilgi Bankasından Alınmış Firma/Bayi tanımlayıcı koda sahip olmalıdır.

C) YUMUŞAK DAMAK PROBU

1.    Prob tek şaft üzerinde ve tam bipolar olmalıdır, ayrıca hastaya herhangi bir nötr elektrot bağlanmamalıdır"+" Ve Uç tek şaft prob üzerinde bulunmalıdır. Çatal uçlu sistemler birden fazfa noktadan giriş yapıldığı için kabul edilmeyecektir.

2.    Probun, uç kısmı gövde ile 55 ° lik açı oluşturmalıdır.

3.    Prob Yumuşak Damak Radyofrekans uygulamalarına uygun, ucu 8mm +/-0.50mm (sekiz mm artı/eksi sıfırelli mm) aktif ve pasif şeklinde dizayn edilmiş olmalıdır. Probun uç kısmı sivri olmalıdır.

4.    Prob, KBB ameliyatlarında dokuların kesilmesi, küçültülmesi ve koagülasyonu için kullanılabilmelidir.

5.    Prob, ısı ve koter teknolojisi ile değil doku içi sıvıları kullanarak plazma oluşturması teknolojisiyle çalışmalıdır.

6.    Prob, horlama cerrahisi uvula küçültülmesi yumuşak damak ve dil kökü ameliyatlarında kullanılabilmelidir.

7.    Pedlatrik kullanıma uygun dizayn edilmiş yumuşak damak probu da bulunmalıdır.

8.    En az 2m kendinden kablolu olmalıdır. Prob kablosu Latex içermemelidir. Kablosu silikon bazlı esnek ve yumuşak olmalıdır. Böylelikle daha uzun süre kullanılabilmelidir. Pvc bazlı, sert ve kopma riski olan kablolar kabul edilmeyecektir. Tutma kısmı uygulama bölgesine göre rahat pozisyon alabilecek yapıda olmalıdır.

9.    Prob steril ve tekli orijinal ambalajında olmalıdır. Ambalajlar üzerinde son kullanma tarihi, lot numarası olmalıdır.

10. Prob tek kullanımlık (disposable) olmalıdır.

11. Problar için klinikten uygunluk alınmalıdır.

12. Son kullanma tarihi teslim tarihinden itibaren en az 1 (bir) yıl olmalıdır.

13. Teklif  edilen malzeme T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış Ulusal Bilgi Bankası (Ubb) Koduna sahip olmalıdır.

 

Spirometre Cihazı Teknik Şartnamesi

1.    Sistem, Flovv tabanlı Volümetrik Spirometre olmalıdır, tüm Flow ve Volüm akciğer parametreieriöiçüiebilmeSi ve Bronkoprovokasyon testleri yapılabilmelidir.

2.    Sistem, modüler yapıda olmalı, istenildiğinde sisteme; AirwaysResistance-Rocc,Rhinomarıometre, P0.1, Pimax, Pemax, Dozimetre-provakasyon test gibi modülleri eklenebilir özellikte olmalıdır.

3.    Sistemin spirometretransdüseri, Pnömatik tip olmalı ve ölçüm hassasiyeti dikkate alındığından plastik diyaframdan oluşan "Orifice Flovv Sensör" içermelidir.

4.     Sistemin spirometretransdüsersensörünün ısıtılmasına gerek olmamalıdır ve sıcaklık, nem, balgam gibi ölçümlerde yanlışlıklara sebep olan dış etkenlerden etkilenmemeiidir.

5.    Sistemin spirometretransdüsersensörünün devamlı kaiibrasyon yapılmasına gerek olmamalıdır.

6.    Spirometreninflovvsensörü sıvı dezenfeksiyonla kolaylıkla dezenfekte edilebilmelidir.

7.    Spirometrenintransdüseri hiçbir araç-gereç gerektirmeden parçalarına ayrılıp, kolaylıkla dezenfekte edilebilmelidir.

8.    Sistemin yazılımının ana sayfasında enaz 5 hasta için kayıt açılabilmeli ve kayıtlar aynı sayfa da görülebilmelidir.

9.     Hasta kayıtlarının olduğu sayfada reverzibilite testlerinin daha kolay yapılabilmesi için kronometre takibi olmalıdır. Pre testi yapılan hastanın kaydı anasayfada tutulabilmen ve zaman sayacı sayesinde post testinin yapılacağı zaman takip edilebilmelidir.

10.  Hastaya test manevrası yaptırılması esnasında, testin doğruluğunu desteklemek için ekspirasyon zamanı ve plato oluşması renkli bar (kırmızı, sarı, yeşil) grafik göstergesi ile takip edilebilmelidir.

11.  Test  yaptırılırken spirometre programı test manevrasını kontrol etmeli, yapılacak manevra için yönlendirme komutu test ekranında görülmeli ve böylece hasta doğru bir şekilde test yaptırılabilmesi sağlanmalıdır.

12.  Sistemin bilgisayar yazılımı Windows programları altında çalışmalı ve Netvvork uyumlu olmalıdır.

13.  Sistemin spirometre programı; birçok özellikleri sayesinde, kullanıcısının tüm isteklerine cevap verebilir özellikte olmalıdır, Kullanıcının isteğine göre düzenlemeler, eklemeler yapılabilmelidir.

14.  Sistemin spirometre programında kullanılan bronkoprovakasyon ilaç listeleri, testi yapılan hastaya göre düzenlenip değiştirilebilir özellikte olmalıdır.

15.  Sistem yazılımında kullanıcı için kaiibrasyon kontrolü ve takibi için yazılım modülü bulunmalıdır.

16.  Kaiibrasyon kontrol yazılımı sayesinde kullanıcı kaiibrasyon kontrollerinin takibini yapabilmeli ve rapor çıktısını alabilmelidir.

17.  Spirometre programı, diğer bilgisayar programlarına kolaylıkla bağlanabilmelidir ve gerektiğinde diğer otomasyon sistemlerine entegre edilebilmelidir.

18.  Spirometre programındaki tüm test raporu protokolleri, Internet Explörer HTML formülleri kullanılarak dizayn edilmiş olmalı, istenildiğinde yeni protokoller eklenebilir özellikte olmalı ve test raporları e-mail ile istenilen yere gönderilebilmelidir.

19.  Bilinen Predicted (normal) değerlere istenildiğinde kullanıcı tarafından yeni değerler eklenebilmelidir.

20.  Sistemin spirometre programı Türkçe olmalıdır.

21.  Sistemin spirometre programında, Hiperaktivite testi ve trend analizleri yapılabilmelidir.

22.  Sistemin spirometre programında, çocukların solunum fonksiyon testlerine uyum sağlayabilmeleri için değişik "Çocuk Animasyon" programlan olmalıdır.

23.  Spirometretransdüserininfiovvsensörü, sağlam, kırılmaz bir yapıda ve uzun ömürlü olmalıdır. Flovv rezistörüne zarar verilmediği taktirde değiştirilmesine gerek kalınmamalıdır.

24.  Spirometreflovvsensörünün üzerinde üretici tarafından yapılan fiks kaiibrasyon kodu olmalı, fiks kaiibrasyon kodunun spirometre yazılımına girilerek doğru ve hassas ölçüm kontrolü sağlanmalıdır.

25.  Kaiibrasyon kontrol yazılımı sayesinde spirometrenin kullanıcı tarafından yapılan kaiibrasyon kontrolleri tarih ve inspiryum ve ekspiryum değerleri raporu alınabilmeli, ekran da görüntüienebilmelidir.

26.  Spirometre sistemi listesi yapılan ve bilinen tü mS pirometri kRO W, VOLUMEpa ra metrelerin i ölçebilmelidir:

VC (SVC), ERV, IRV, TV, FEVİ, MEF25, MEF50, MEF75, PEF, Aex, FIV1, MIF25,

MIF50, MIF75, PIF, Ain, FVCex, FVCin, FEV1*30 (MVV), FEV1/IVC, MEF25-75,

MEF25/FVCex, MEF50/FVCex, MEF75/FVCex, PEF/FVCex, FEVl/FVCex.

Jüm bu değerlerin PRE ve POST bronkhodilatör kıyaslama oranlan öj<ş$ebilmelidir.

 

28. Spirometreve sisteme eklenecek tüm modülieri aynı, tek bir bilgisayar tarafından kontrol edilmeli, USB bağlantı portu aracılığıyla bilgisayara bağlanmalıdır.

29.Spirometre sistemi tüm raporlarını; ATS'nin (American Thoracic Society) spirometre standartlan için tavsiye etmiş olduğu, bütün sonuçiar ve grafiklere göre vermelidir, aynı zamanda tüm bilinen uluslararası spirometre standartların! geçmiş olmalıdır (istenildiğinde tüm standartlara uygunluk belgeleri gösterilmelidir).

30.  Satıcı firma, spirometre sistemi ve eklenebilir tüm modüllerinin kullanımı ile ilgili gerekli eğitimi sağlamalıdır.

(OPSİYONEl)

31.  T.C.Sağlık   Bakanlığı 2013-2017 Stratejik Plan'ın 1.6.3.md. Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar,

Sağlık Bilişimi Standartları gereği Sağlık.NET 2 iletişim ağı ve HBYS Tıbbi Görüntü Arşiv ve İletimi Tebliği (PACS) gereği HL7 (Health Level Seven) V.3.0 standardı doğrultusunda, kurulacak sistemin, mevcut hastane sistemine entegre edilmeli, HL7 sistemi çalışır halde teslim edilmelidir.

32.  Sistem, 2 (iki) garanti süresi devamında 8 (sekiz) yıl yedek parça, bakım ve servis garantisi ile verilmelidir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim