• İhale No
    2010/521656
  • İhale Adı
    12.000 Kg. Elma, 8.000 Kg. Portakal, 6.000 Kg. Mandalina Alımı
  • Sektör
    Gıda Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    26 Ekim 2010 15:00
  • İdare
    Aydın 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı
  • İhale İli
    Aydın
  • İşin İli
    Aydın
  • Yayın Tarihi
    29 Ağustos 2015
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
12.000 KG. ELMA,
8.000 KG. PORTAKAL,
6.000 KG. MANDALİNA ALIMI
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK 11 P.TUG.K.YRD.GRN.

12.000 Kg. Elma,
8.000 Kg. Portakal,
6.000 Kg. Mandalina Alımı
alımı
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.


İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası:2010/521656
1-İdarenin
a) Adresi: 11'INCI MOT.P.TUG.K.YRD.VE GRN.K.LIGI SÖKE AYDIN
b) Telefon ve faks numarası:2565181985 - 2565120310
c) Elektronik Posta Adresi:soke.grn.k@gmail.com
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa):www.kik.gov.tr

2-İhale konusu malın
a)
Niteliği, türü ve miktarı
:İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri
:Yüklenici; TÜK.MLZ.403 MAL SAYMALIĞI(SÖKE) nda malın kat’i kabulünü müteakip Tük.Mlz.403 Mal Saymanlığınca belirtilecek miktarda malı, idarenin görevlendireceği personelin nezaretinde, 403 TÜKETİM MALZEMELERİ MAL SAYMANLIĞI DEPOSUNA Günlük İhtiyaçlar Nispetinde kendi araçları ile taşıyacaktır.Bu taşıma işlemi için ayrıca ücret talebinde bulunmayacaktır.
c) Teslim tarihleri:Elma : 01 Kasım 2010 - 30 Nisan 2011
Portakal:01 kasım 2010 - 31 mart 2011
Mandalina: 01 Ksım 2010 - 28 şubat 2011

a) İşin süresi GÜNLÜK İHTİYAÇLAR HALİNDE 180(YÜZ SEKSEN) (rakam ve yazıyla) gündür. İhale konusu mal sözleşmeye müteakip yapılacak tebligata göre GÜNLÜK İHTİYAÇLAR HALİNDE teslim edilecektir. İhale edilen mal öngörülemeyen nedenlerden dolayı bu süre içerisinde alınamadığı taktirde bu süre idare tarafından 30 (OTUZ) gün uzatılabilecektir.
b) İdareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mümkün olmaması,
c) Şartlarıyla, birim fiyat teklif almak suretiyle ihale edilen mal alımı sözleşmelerinde sözleşme bedelinin % 20 'sine kadar oran dahilinde, süre hariç sözleşme ve ihale dokümanındaki hükümler çerçevesinde ilave işi aynı yükleniciye yaptırmaya idare yetkilidir.
d) İşin bu şartlar dahilinde tamamlanamayacağının anlaşılması durumunda ise artış yapılmaksızın hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Ancak bu durumda, yüklenicinin işin tamamını ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmesi zorunludur.
e) Sözleşme bedelinin % 80'inden daha düşük bedelle tamamlanacağının anlaşılması halinde de, yüklenici işi bitirmek zorundadır. Bu durumda yükleniciye, yapmış olduğu gerçek giderler ve yüklenici kârına karşılık olarak, sözleşme bedelinin % 80'i ile sözleşme fiyatlarıyla yaptığı işin tutarı arasındaki bedel farkının % 5'i ödenir.
Sözleşme kapsamında gerçekleşecek iş artışları ve iş eksilişlerinde, idare ile yüklenicinin yükümlülükleri konusunda işin sözleşmesinin ilgili hükümleri uygulanır.”
f) Alımı yapılacak mal günlük ihtiyaçlar nispetinde verilecek tebligata göre alınacağından Yüklenici Tük.Mlz.403 Mal Saymanlığı depolarına malın istendiği gün en geç saat 12:00 (09:00:12:00 ) ‘e kadar normal teslimatta bulunabilir Saat 12:00 den sonra getirilen mallar, her saat başı için o gün tebliğ edilen mal tutarının %1 (yüzde bir) ‘i gecikme cezası uygulanmak suretiyle teslim alınır.Bu ceza her halükarda 3 saati geçemez (saat 15:00’i geçemez) geçtiği taktirde ; Saat 15:00 – 16:00 arası malı alıp almamak Tük.Mlz.403 Mal Say.lığı yetkisindedir. Tük.Mlz.403 Mal Say.lığı malı alır ise gecikme cezası her saat için tebliğ edilen mal tutarının % 1’ i olarak uygulanacaktır. Saat 16:00 ‘ı geçtiği takdirde mal hiç getirilmemiş sayılarak ,o gün için istenen mal miktarının %10 (yüzde on) ‘u ceza olarak ilk alacağından kesilecektir.
g) Yüklenici kendisine tebliğ edilen günde getirdiği malın , RED olması veya redde karşılık getirilen malın da red olması halinde hiç mal getirmemiş sayılacaktır. Bu durumda tebliğ edilen veya red olan mal tutarının % 10 (yüzde on) ‘ u ceza olarak ilk alacağından kesilecektir.
h) Yüklenici Sözleşme süresi içerisinde 5 (beş) defa taahhüdünü yerine getirmediği taktirde ( GETİRMEME, RED, BELİRTİLEN MİKTARLARDA MALI BELİRTİLEN GARNİZONLARA GÖTÜRMEME VB.) idare tarafından sözleşme tasarısının 42 nci madde hükümleri gereği idarece protesto çekilecektir. Verilen ihtara rağmen 1 (Bir) defa daha getirmediği taktirde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme fesih edilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
I) Yüklenici teslim ettiği malı, Tük.Mlz.403 Mal Say.lığı tarafından belirtilen miktarları, belirtilen garnizonlara (SÖKE VE TATBİKAT BÖLGESİ) kendi araçları ile götürmediği takdirde mal hiç teslim edilmemiş sayılacak ve taahhüdünü yerine getirmemiş olarak kabul edilecektir.
i) Yüklenicinin teslim programı : Yüklenici, günlük ihtiyaçlar nispetinde Tük.Mlz.403 Mal Saymanlığına 09.00 : 12.00 saatleri arasında normal 12.00:15.00 saatleri arası cezalı olarak malını teslim edecektir. Teslim edilen mal kesin kabulü yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde “RED DEDİLME HALİ DIŞINDA” yükleniciye geri verilmeyecektir.
j) Her gün ne Miktar mal alınacağı ; Bu husus ,11’Mot.P.Tug.K.Yrd. ve Grn.K.lığınca hazırlanacak aylık yemek listelerine göre Tük.Mlz.403 Mal saymanlığı tarafından, düzenlenecek aylık tebligata göre en az 3 (Üç)gün öncesinden yükleniciye yazılı olarak ikametgahına ,faksına,e-mail adresine ulaştırılacaktır.Alıcı lüzum gördüğü taktirde Tük.Mlz.403 Mal Saymanlığı tarafından tekrar tebligat yapmak şartıyla , aylık teslimat gün ve miktarlarını gösterir tebligat çizelgesinde değişiklik yapabilecektir.
k) Getirilecek olan mal miktarlarının nasıl öğrenileceği:Tebligatta gösterilen teslim günlerinden 1 ( Bir) gün evvel en geç saat 15:00 a kadar getirmesi gereken kesin mal miktarını öğrenmeye mecburdur.Bu mecburiyete uymadığı taktirde, yüklenicinin tebligatı aldığı kabul edilecek, mal eksik getirildiği veya getirilmediği taktirde 52 nci madde hükümleri uygulanacaktır.Fazla getirilen malı alıp almamakta alıcı serbest ve yetkilidir.Bu maksatla teslim yerinde bir tebligat defteri tutulacak , yüklenici veya kanuni vekili bu defteri imza edecektir.Telefon veya faks ile müracaatlarda telefonun açılıp açılmadığı saymanlık tarafından düzenlenecek tutanak ile belgelenecek,faks raporu belge olarak muhafaza edilecektir.
l) Yüklenici tarafından saat 12:00 a kadar teslim edilen malın, 12:00- 13:00 saatleri arası Muayene ve Kabul Komisyon Başkanlığınca muayenesi yapılacaktır.Malın red olması halinde yüklenici saat 15:00’ a kadar tekrar mal getirebilecektir.
m) Yüklenici tarafından saat 15:00 ‘den sonra getirilecek mal mücbir sebepler dışında yolların kapanması ,kaza , vb. durumlarda yüklenicinin bu durumu belgelendirmesi halinde idare aynı gün saat 17:00 a kadar malı teslim alıp almamakta serbest ve yetkilidir.
n) İdarenin ön görülmeyen nedenlerden dolayı konuş değişikliği tatbikat, manevra dolayısı ile garnizondan 500 (beş yüz) km ye kadar ayrılması durumunda ,yüklenici malı aynı şartlarda yeni konuş yerine götürmeye ve teslim etmeye mecburdur.Yüklenici yeni konuş yerine mal teslimi ile ilgili ayrıca nakliye , fazla masraf vb. gibi hiçbir hak talebinde bulunamaz.
o) İdare; ön görülemeyen nedenlerden dolayı konuş değişikliği veya mevcutlarda meydana gelebilecek azalmadan dolayı sözleşme miktarındaki mal da azaltma yapmakta serbest ve yetkilidir.
p) Yüklenici ; getirdiği malın kat’i kabulünü müteakip Tük.Mlz. 403 Mal Saymanlığınca belirtilecek miktarlarda malı, idarenin görevlendireceği personelin nezaretinde SÖKE VE TATBİKAT BÖLGELERİNE kendi araçlarıyla taşıyacaktır.Bu taşıma işlemi için ayrıca ücret talebinde bulunmayacak,idare tarafından herhangi bir ücret ödenmeyecektir.İntikal esnasında meydana gelecek kaza ,yangın ,hava muhalefeti, vb. durumlarda malın evsafını yitirmesi halinde mal yüklenicinin garantisi kapsamında değerlendirilecek ve yüklenici evsafını yitiren malın yerine tekrar mal getirecektir. Yüklenici bu işlem için ayrıca herhangi bir ücret talebinde bulunmayacaktır.

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:11'inci Mot.P.Tug.K.Yrd.ve Grn.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı
b) Tarihi ve saati:26.10.2010 - 15:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin
yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil
Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları
gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif
sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6.
İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve

20 TRY (Türk Lirası)
karşılığı

11'inci Mot.P.Tug.K.Yrd.ve Grn.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı adresinden satın alınabilir.


7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.




8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar
11'inci Mot.P.Tug.K.Yrd.ve Grn.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.


9. İstekliler tekliflerini,

mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.


10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.


11.

Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (DOKSAN) takvim günüdür.



12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif

verilemez.







Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Elma 12000,00 Kg.
Portakal 8000,00 Kg.
Mandalina 6000,00 Kg.