TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIRSAĞLIK BAKANLIĞI Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü147 Kalem Tıbbi Sarf Malzeme alımı
alımı
, çerçeve anlaşma yapılmasını teminen
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.
Çerçeve anlaşma
il düzeyinde yapılacak olup bu anlaşma kapsamında münferit sözleşme yapabilecek idareler idari şartnamede yazılıdır.
İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası | : | 2010/549921 |
1-İdarenin |
a) Adresi | : | Cumhuriyet mah.Hastane cad.No:12.ŞIRNAK |
b) Telefon ve faks numarası | : | 4862161828 - 4862161829 |
c) Elektronik Posta Adresi | : | sirnak@saglik.gov.tr |
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) | : | www.sirnaksm.gov.tr |
2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve tahmini miktarı | : | İhalenin niteliği, türü ve tahmini miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir. |
b) Teslim yerleri | : | Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü- Şırnak Devlet Hastanesi - Cizre Devlet Hastanelerinin anbar birimlerine. |
3- İhalenin
a) Yapılacağı yer | : | CUMHURİYET MAH.HASTANE CAD.NO:12 ŞIRNAK |
b) Tarihi ve saati | : | 10.01.2011 - 10:30 |
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin
yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil
Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları
gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: |
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir. |
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler: |
4.3.1. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler: |
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.
İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir. a)İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler, b)Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler, c)Türkiye`de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi. verilmesi. İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir. Aday veya isteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve aday veya isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler,
|
4.3.2. |
4.3.2.1. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler: |
Teklif edilen malzemelerin, üretici ve/veya ithalatcı firmaları ile bu firmaların adı altında ihaleye istekli olarak teklif veren bayileri "TC.İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası"na kayıtlı olduklarını Ulusal Bilgi Bankası internet sitesinden alınmış kayıt formu belgesi ile belgeleyeceklerdir. Tıbbi Malzemeler "TC.İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası"na kayıt edilmiş tıbbi cihaz üreticisi ve ithalatçı firmaların onaylı ürünlerinden temin edileceğinden, teklif edilen tıbbi malzemelerin "TC.İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası" tarafından onaylanmış ürün (barkod) numarası, etiket ve marka adı teklif mektuplarında (ürün markası, UBB barkot no`su, firma ve/veya bayi tanımlayıcı numaraları)sunulmalıdır |
4.3.3. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman: |
Teklif edilen ürünlere ait en az 3 (Üç) adet numune (Diğer hastanelere verilmek üzere) ihale saatine kadar ihale komisyonuna teslim edilecektir.(Numunelerin her biri malzeme adı, ihale sıra numarası ve firma adı etiketlenmiş oalrak bir liste ile imza karşılığı ihale komisyonuna teslim edilecektir.) |
5.Ekonomik açıdan en avantajlı tekliften başlamak üzere listeye alınacak teklifler
fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.
Aşağıda belirtilen kalemlar için Fiyat Dışı Unsur kriterleri (nispi ağırlık) uygulanacaktır;
Ekonomik açıdan en avantajlı tekliften başlanmak üzere listeye alınacak teklifler fiyatla birlikte fiyat dışı unsurlarda dikkate alınarak belirlenecektir. Fiyat dışı unsurlar nispi ağırlıklarına göre belirlenecektir.
NİSPİ AĞIRLIKLAR
Bu bölümde yer alan özellikler asgari şartları sağlayan sütürler arasındaki klinik ve teknik farklılıkları fiyata dönüştürmek amacıyla kullanılacak olup, belirtilen puanların toplamı tekliflerin değerlendirmeside kullanılacaktır. Efektif fiyat ise aşağıdaki formül ile bulunacak ve efektif fiyatı düşük olan ihaleyi alacaktır. Fiyat dışı unsurların ağırlığı % 60 tır.
EFEKTİF FİYAT=Fiyat /[(1+ alınan puan) / toplam puan]
Örnek uygulama; A ürünü fiyatı 100TL (fiyat dışı unsurdan aldığı %50) B ürünü fiyatı 90TL fiyat dışı unsurdan aldığı %40)
A ürünü efektif fiyat =100 /[(1+50) / 60] = 117,65
Bürünü efektif fiyat =90 / [ (1+40) / 60]= 132,35
İhale A ürününde kalmıştır.
A ) 4,5,6,7,8,9, 92,93,94 nolu kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri ve
B ) 10,11,12,13,14,15, nolu kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri ve
C)55,56,,59,60,61,63,64,65,70,73,76,77,78,79,80,83,84,85,86,87,88,89,90,91,136, 137,138,139,142,143,144 .145 nolu kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri aşağıdaki 7 madde üzerinden değerlendirilecektir:
1. İpliğin homojenitesi (Ürünün iğne başlangıç, orta, son kısmından mikrometre ile ölçüm yapılacaktır. Aradaki fark en az olan ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
2. İğne sutur uyumu ( Mikrometre ile yapılacak ölçümde İğnenin çapı ile suturun çapı 1/1 oranına en yakın ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
3. Paket hafızası: (aynı boy ürünler paketten çıkarılıp cetvel ile ölçülecektir. En uzun ürün 5 puan, 2.ürün 3 puan, 3. ürün 1 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
4. Uluslararası yayın (İnsan üzerinde yapılmış en az 2 çalışma) 10 puan alacaktır.
5. Tensil kuvvet (tensilometre ile yapılacak ölçümde en dayanıklı ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.) )
6. İğneye kolay ulaşım (paket açıldığında iğne direk görülebiliyorsa 5 puan)
7. İğne keskinliğinin ve sivriliğinin devamı (iğne 10 kez yüzeyden geçirilip daha sonra penetrasyon cihazı ile denenecektir. En az kuvvetle geçen ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
D) İğnesiz, çile ve serbest suturler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri:
1. İpliğin homojenitesi (Ürünün başlangıç, orta, son kısmından mikrometre ile ölçüm yapılacaktır. Aradaki fark en az olan 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
2. Paket hafızası: (aynı boy ürünler paketten çıkarılıp cetvel ile ölçülecektir. En uzun ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
3. Uluslararası yayın (İnsan üzerinde yapılmış en az 2 çalışma) 20 puan alacaktır.
4. Tensil kuvvet (tensilometre ile yapılacak ölçümde en dayanıklı ürün 20 puan, 2.ürün 10 puan, 3. ürün 5 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
E ) 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111. 112. 113. 114. 115. 116. 117. 118. 119. 120. 121. 122. 123. 140 NOLU kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri:
1. İpliğin homojenitesi (Ürünün iğne başlangıç, orta, son kısmından mikrometre ile ölçüm yapılacaktır. Aradaki fark en az olan ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
2. İğne sutur uyumu ( Mikrometre ile yapılacak ölçümde İğnenin çapı ile suturun çapı 1/1 oranına en yakın ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
3. Paket hafızası: (aynı boy ürünler paketten çıkarılıp cetvel ile ölçülecektir. En uzun ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
4. Tensil kuvvet (tensilometre ile yapılacak ölçümde en dayanıklı ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
5. İğneye kolay ulaşım (paket açıldığında iğne direk görülebiliyorsa 5 puan)
6. İğne keskinliğinin ve sivriliğinin devamı (iğne 10 kez yüzeyden geçirilip daha sonra penetrasyon cihazı ile denenecektir. En az kuvvetle geçen 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
7. Sutur bilgilerin ipliğin sarılı olduğu makara üzerinde yazılı olması (tamamı yazılı ise 5 puan, en az sutur numarası yazılmışsa 2 puan diğerleri 0 puan)
F ) 16. 17. 18. 19. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 37. 38.39. 40. 41. 43. 44. 45. VE 135. nolu kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri:
1. İpliğin homojenitesi (Ürünün iğne başlangıç, orta, son kısmından mikrometre ile ölçüm yapılacaktır. Aradaki fark en az olan ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
2. İğne sutur uyumu ( Mikrometre ile yapılan ölçümde İğnenin çapı ile suturun çapı 1/1 oranına en yakın ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
3. Paket hafızası: (aynı boy ürünler paketten çıkarılıp cetvel ile ölçülecektir. En uzun ürün 5 puan, 2.ürün 3 puan, 3. ürün 1 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
4. Çift steril ambalajda olması (5 puan alacaktır.)
5. Sutur bilgilerin ipliğin sarılı olduğu makara üzerinde yazılı olması (tamamı yazılı ise 5 puan, en az sutur numarası yazılmışsa 2 puan diğerleri 0 puan)
6. Tensil kuvvet (tensilometre ile yapılacak ölçümde en dayanıklı ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
7. İğneye kolay ulaşım (paket açıldığında iğne direk görülebiliyorsa 5 puan)
8. İğne keskinliğinin ve sivriliğinin devamı (iğne 10 kez yüzeyden geçirilip daha sonra penetrasyon cihazı ile denenecektir. En az kuvvetle geçen ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır).
G) 48,49,50,51,52 nolu kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri:
1. İpliğin homojenitesi (Ürünün iğne başlangıç, orta, son kısmından mikrometre ile ölçüm yapılacaktır. Aradaki fark en az olan ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
2. İğne sutur uyumu ( Mikrometre ile yapılacak ölçümde İğnenin çapı ile suturun çapı 1/1 oranına en yakın ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
3. Paket hafızası: (aynı boy ürünler paketten çıkarılıp cetvel ile ölçülecektir. En uzun ürün 5 puan, 2.ürün 3 puan, 3. ürün 1 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
4. Uluslararası yayın (İnsan üzerinde yapılmış en az 2 çalışma) 10 puan alacaktır.
5. Tensil kuvvet (tensilometre ile yapılacak ölçümde en dayanıklı ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
6. İğneye kolay ulaşım (paket açıldığında iğne direk görülebiliyorsa 5 puan)
7. İğne keskinliğinin ve sivriliğinin devamı (iğne 10 kez yüzeyden geçirilip daha sonra penetrasyon cihazı ile denenecektir. En az kuvvetle geçen ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır).
H ) 57,58,66,67,71,72 nolu kalemler için nispi ağırlık değerlendirme kriterleri:
1. İpliğin homojenitesi (Ürünün iğne başlangıç, orta, son kısmından mikrometre ile ölçüm yapılacaktır. Aradaki fark en az olan ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
2. İğne sutur uyumu ( Mikrometre ile yapılacak ölçümde İğnenin çapı ile suturun çapı 1/1 oranına en yakın ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
3. Paket hafızası: (aynı boy ürünler paketten çıkarılıp cetvel ile ölçülecektir. En uzun ürün 5 puan, 2.ürün 3 puan, 3. ürün 1 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır)
4. Tensil kuvvet (tensilometre ile yapılacak ölçümde en dayanıklı 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
5. İğneye kolay ulaşım (paket açıldığında iğne direk görülebiliyorsa 5 puan)
6. İğne keskinliğinin ve sivriliğinin devamı (iğne 10 kez yüzeyden geçirilip daha sonra penetrasyon cihazı ile denenecektir. En az kuvvetle geçen ürün 10 puan, 2.ürün 5 puan, 3. ürün 2 puan, diğer ürünler sıfır puan alacaktır.)
7. Ürünün antibakteryal özelliğinin invivo çalışmalarla kanıtlanması ( 10 puan)
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
Tekliflerin değerlendirilmesinde yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve
50 TRY (Türk Lirası)
karşılığı
Şırnak Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlığı ve Eğitim Sağlık Ocağı Mutemetliği (Hekimevi) adresinden satın alınabilir.
İhale dokümanının posta yoluyla da satın alınması mümkündür. Posta yoluyla ihale dokümanı almak isteyenler, posta masrafı dahil
yurtiçi için 60 TRY (Türk Lirası), yurtdışı için 80 TRY (Türk Lirası)
doküman bedelini
T.C Ziraat Bankası Şırnak Merkez Şube TR 710001000563273575665001 yatırmak zorundadır. Posta yoluyla ihale dokümanı satın almak isteyenler,
ihale doküman bedeline ilişkin ödeme dekontu ile ihale dokümanının gönderileceği adresin de belirtildiği ihale dokümanı talep başvurularını yukarıda yer alan faks numarasına veya yazılı olarak idareye ihale tarihinden en az beş gün önce göndermek zorundadır.
İhale dokümanı iki iş günü içinde bildirilen adrese posta yoluyla gönderilecektir.
İhale dokümanının posta yoluyla gönderilmesi halinde, postanın ulaşmamasından
veya geç ulaşmasından ya da dokümanın eksik olmasından dolayı idaremiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Dokümanın postaya verildiği tarih, dokümanın satın alma tarihi olarak kabul edilecektir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar
Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü Satın Alma Komisyonu Başkanlığı
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9. İstekliler tekliflerini,
her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif ettikleri birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat çerçeve anlaşma imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.
10. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan gün) takvim günüdür.
11. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif
verilemez.
12. İhale sonucunda 24 ay süreli çerçeve anlaşma imzalanacaktır.
13. İhale sonucunda üçten az olmamak üzere yeterli olduğu tespit edilen 12 istekli
ile çerçeve anlaşma imzalanacaktır.
14. Çerçeve anlaşma yapılmış olması idareye çerçeve anlaşma konusu alımlar yönünden alım yapma yükümlülüğü getirmez.