• İhale No
    2010/561591
  • İhale Adı
    23 Kalem (2 Grup) Tekerlekli Araç Yedek Parçası
  • Sektör
    Araç ve Yedek Parça Satış ve Bakımı
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    07 Ocak 2011 14:00
  • İdare
    Ankara 11. Ana İkmal Merkez Komutanlığı
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
TEKERLEKLİ ARAÇ YEDEK PARÇASI SATIN ALINACAKTIR
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK 11 NCİ İKMAL MERKEZİ K.LIĞI
İhale Kayıt Numarası:2010/561591
1 - İdarenin
a) adresi:SEHIT ÜSTEGMEN HASAN SAHAN KISLASI 11'INCI IKMAL MERKEZI KOMUTANLIGI 1 06930
b) telefon ve faks numarası:3122773455 - 3122775568
c) elektronik posta adresi (varsa):11.ikmal.merkezi@windowslive.com
2 - İhale konusu malın niteliği, türü ve miktarı:23 Kalem (2 Grup) Tekerlekli Araç Yedek Parçası
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer:11'inci İkm.Mrk.K.lığı 1 Nu.lı İha.Kom.Bşk.lığı
b) Tarihi ve saati:07.01.2011 - 14:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :


4.1. Yabancı istekli/isteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:

4.1.1.İstekli/istekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar alt maddelerde tanımlanmıştır.

4.1.2. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresi, idari şartnameye verdiği cevaplarda belirtilecektir. Türkiye de temsilciliği bulunmayan istekliler de Türkiye de tebligat yapılacak adresi belirteceklerdir.

4.1.3. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi,

4.1.3.1. İsteklinin, gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Meslek Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.

4.1.3.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya istekli ülkesindeki yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, tüzel kişiliğin odayı kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.

4.1.4. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri,

4.1.4.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış imza Beyannamesi verilecektir.

4.1.4.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Tüzel Kişiliğin İmza Sirkülerini ve ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgelerin (yabancı isteklinin ülkesi mevzuatı gereği karşılığı belge veya belgelerin) aslı veya tasdikli suretini (fotokopisi) verecektir.

4.1.5. İstekli tarafından, Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.

4.1.6. İstekli tarafından, Geçici Teminat verilecektir.

4.1.7. İstekli adına vekaleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekaletname ile imza beyannamesi (Her iki belgede, Apostille Kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış) verilecektir.

4.1.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, örneği idari şartnamenin eki olan EK-F, LAHİKA-2 de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.

4.1.8.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.1.3, 4.1.4 de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.1.9. İstekli idari şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.

4.1.10. İstekli teklifini doğrudan gönderebilecekleri gibi Türkiye deki temsilcilik/mümessillikleri aracılığı ile de gönderebilirler. Bu durumuda temsilcinin/mümessilin istekliyi temsile yetkili olduğunu gösteren Temsilcilik Belgesini teklifine ekleyecektir.

4.1.11. Gizlilik ve Güvenlik:

4.1.11.1.YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE nin önceden yazılı izini olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.

4.1.11.2. İstekliler tarafınan verilecek Tedarik Taahhütnamesi;

İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri idari şartnamenin eki olan EK-F, LAHİKA-6 da yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hahkmında şartnamenin 6.1.16.1 ve 10.3 üncü madde hükümleri uygulanır.

4.1.12. İstekli/istekliler tarafından, idari şartnamenin 8 inci maddesinde belirtilen hallerde kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.

4.1.13.İstekli tarafından yabancı dilde hazırlanarak suret olarak sunulan belgelerde, Apostil Kaşesi veya Türk Konsolosluğu veya Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan onay orijinal olduğu takdirde belge geçerli kabul edilecektir.



4.2. Yerli istekli/isteklilerin İhaleye Katılabilmeleri için Aşağıda Sayılan Bilgi/Belgeleri Teklifleri Kapsamında Sunmaları Gerekir;

4.2.1. İstekli/istekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar 4.2 maddesinin alt maddelerinde tanımlanmıştır.

4.2.2. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresi, İdari Şartnameye verdiği cevaplarda belirtecektir. Ayrıca, Yerli İsteklinin;

4.2.2.1. Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf sicil Numarasını ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasını,

4.2.2.2. Tüzel kişi olması halinde ise, kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf sicil numarasını, Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını İdari Şartnameye cevabından belirtecektir.

4.2.3. Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

4.2.3.1. İsteklinin gerçek kişi iolması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.

4.2.3.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış,tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.

4.2.4. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

4.2.4.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.

4.2.4.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde ise, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyleleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.

4.2.5. İstekli tarafından Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.

4.2.6. İstekli tarafından, Geçici Teminat verilecektir.

4.2.7. İstekli adına vekaleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekaletname ile imza beyannamesi (her ikiside noter tasdikli olarak) verilecektir.

4.2.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, örneği idari şartnamenin eki olan EK-F, LAHİKA-2 de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.

4.2.8.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.2.3, 4.2.4 de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

4.2.9. İstekli idari şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda; bu şirketi, Sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise, sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.



4.2.10. Gizlilik ve Güvenlik:

4.2.10.1. YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE nin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalancak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda herhangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.

4.2.10.2. İstekliler tarafından verilecek Tedarik Taahhütnamesi

İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri idari şartnamenin eki olan EK-F, LAHİKA-6 da yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında şartnamenin 6.2.15.1 ve 10.3 üncü madde hükümleri uygulanır.

4.2.11. İstekli/istekliler tarafından; kendilerinin ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin şartnamenin 8 inci maddesinde belirtilen hallerde bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.

5. İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

6. Fiyat üzerinde görüşmeler sonucunda en düşük fiyat teklifini veren isteklinin fiyat teklifi, ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak kabul edilecektir. Yapılacak mal alımında 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun İstisnalar 3.b maddesi kapsamında çıkarılan 20/04/2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10.a maddesi ile, MSB 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun İstisnalar (3.b) Mal ve Hizmet Alımları Yönergesi (MSY 310-2) nin 22.a maddesi gereği Açık İhale esasları uygulanacaktır.

7. İhaleye şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli ve yabancı istekliler katılabilecektir.

8.İhale dokümanı 11 inc i İkmal Merkezi Komutanlığı 1 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı (Yenikent-Ankara)ndan bedelsiz olarak görülüp alınabilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını almaları zorunludur.

9. Teklifler 07 Ocak 2011 tarihi, saat 14.00 e kadar 11 inci İkmal Merkezi Komutanlığı 1 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı 06930 Yenikent/Ankara adresine verilecektir.

10. İhalede kısmi teklif vereilebilir. İhale konusu malzeme için alternatif teklif verilemez.

11. İstekliler, opsiyonlar ve yedek parça dahil teklif mektubunda sundukları bedelin % 3 (yüzdeüç) ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda Geçici Teminat vereceklerdir.

12. Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (doksan) takvim günü olacaktır.

13. İhaleye ortak girişim olarak konsorsiyumlarca teklif verilemez.

14. İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde ihale saatinden önce ihale iptal edilebilir.

15. Bu alım/ihale için fiyat farkı verilmeyecektir.

16. Bu malzeme alımı için avans verilmeyecektir.

17. Teklifler istekliler tarafından idari şartnamede ve eklerinde belirtilen hükümlere uygun olarak verilecektir.

18. İhale dokümanını alan isteklinin/istekli olabileceklerin, kendi tebligat adresini idareye aynı gün bildirmesi zorunludur.

19. Tekliflerin değerlendirilmesinde yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.

EK: MALZEME LİSTESİ



 





 






































































































































































































GRUP NUMARASI

 

GRUP SIRA NUMARASI

 

STOK NUMARASI

 

MALZEME ADI

 

İHTİYAÇ MİKTARI

 

DAĞITIM BİRİMİ

 

1

1

2510121742437

 

AMORTİSÖR,ÖN VE ARKA *

 

1750

ADET

1

2

2510123535285

 

ARKA AMORTİSÖR

 

30

ADET

1

3

2520123331690

 

SİLİNDİR TAMİR TAKIMI

 

350

ADET

1

4

2520123488080

 

TAMİR TAKIMI, DEBRİYAJ

 

550

ADET

1

5

2530121850496

 

MIL DIREKSIYON

 

400

ADET

1

6

2530121929386

 

DIREKSIYON ROTU (LENKSTANGE)

 

750

ADET

1

7

2530123109049

 

ROD BASI

 

1500

ADET

1

8

2530123125645

 

BALATA,TAKIMI DİSK FREN (İNCE TİP)

 

5000

ADET

1

9

3120121808710

 

YATAK PISTON KOL

 

250

ADET

1

10

5330123391102

 

TAM.TAK.KOMPRESOR

 

1200

ADET

1

11

2530121751878

 

TAM.TAK.VALF

 

300

ADET

2

1

2510270134235

 

AMORTİSÖR (ŞOK EMİCİ ) , DİREKT HAREKETLERDE

 

200

ADET

2

2

2520123525804

 

DEBRİYAJ BİLYA VE MANŞONU

 

200

ADET

2

3

2910270086996

 

AKARYAKIT FİLTRESİ

 

40

ADET

2

4

2510270100868

 

KMP.KİLİT SİLİNDİRİ-KONTAK. 2 ANAHTARLI

 

350

ADET

2

5

2530123496123

 

TAMIR TAKIMI KOMBİ SİLİNDİR

 

600

ADET

2

6

2590270098607

 

GAZ TELİ

 

300

ADET

2

7

2990123450724

 

GAZ TELI

 

250

ADET

2

8

3040121975460

 

TEL GAZ CEKME

 

300

ADET

2

9

2590270093957

 

MAKARA YEDEK TEKERLE

 

45

ADET

2

10

5945270092814

 

KUMANDA CİHAZI - KIZDIRMA SİSTEMİ

 

200

ADET

2

11

2990270216813

 

SUSTURUCU,EKSOZ (CY)

 

80

ADET

2

12

2930123356016

 

VİSKO PERVANE

 

8

ADET




 








Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim