7.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
7.2.1 - Bankalardan temin edilecek belgeler
İstekliler, teklif edilen bedelin % 5’inden az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda, bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir, yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgelerin verilmesi zorunludur. Banka referans mektubunun ihale veya son başvuru tarihinden önceki 3 ay içinde düzenlenmiş olması gerekir.
Gerek görüldüğünde bu belgelerin ilgili bankanın Genel Müdürlüğünden veya şubesinden teyidi idarelerce yapılır. Faks ile yapılan teyitlerin en az iki yetkilinin imzasını taşıması gerekir.
İş ortaklığında, bu belgeler ortaklarca hisseleri oranına bakılmaksızın istenen asgari tutarı sağlayacak şekilde ortaklarca müştereken karşılanabilir.
7.3.Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
7.3.1 İsteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren ve madde 7.1’de istenen belgelere ilave olarak isteklilerden;
Gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre, ortağı olduğu şahıs şirketleri ile sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu sermaye şirketlerine ilişkin beyannamenin, istenilmesi zorunludur.
Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noterden onaylı vekâletnamesi ile vekâleten katılanın noter tasdikli imza beyannamesi istenir.
İş ortaklıklarında, iş ortaklığı beyannamesi ile birlikte iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin ilgisine göre madde 7.3.1. birinci paragrafı ile 7.1 (b) ve (c) bentlerindeki belgeleri ayrı ayrı vermeleri zorunludur.
7.3.2. Üretim, imalat kapasitesi, araştırma-geliştirme faaliyetlerini belirlemeye yönelik belgeler
İsteklinin üretim ve/veya imalat kapasitesine ilişkin durumunun ihale konusu işi yerine getirebilmek için uygun olup olmadığı ile yasal olarak ilgili ürünü teklif etme yetkisinin olup olmadığının tespiti amacıyla aşağıdaki belgeler istekli tarafından verilecektir.
a) İstekli imalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge
b) İstekli yetkili satıcı ise yetkili satıcı olduğunu gösteren belge
c)Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteren imalatçı veya yetkili satıcı ise yukarıdaki belgelerin yanı sıra serbest bölge faaliyet belgesi.
İş ortaklığını oluşturan ortaklardan birinin veya pilot ortağın idarece istenen belgeleri vermesi yeterlidir. Belgelerin doğruluğunun teyidi amacıyla İdarece belirlenen uzmanlarca üretim/imalat mahalleri ziyaret edilebilecektir.
7.3.3. Uluslararası kurallara uygun şekilde akredite edilmiş kalite kontrol kuruluşları tarafından verilen sertifikalar
İhale konusu tüplerin; ISO 9001 standardına sahip üretim alanında dizayn edilmiş, geliştirilmiş ve üretilmiş olması gerekli olup; ISO 9001 belgesi İdareye sunulacaktır.
14.02.2004/25373 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2004/9 no.lu tebliğ uyarınca ürünlerin "CE" uygunluk belgesi taşıması zorunludur. İhaleyi kazanacak yüklenici satın alınacak mallardan 14.02.2004/25373 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2004/9 no.lu tebliğ uyarınca “CE” uygunluk belgesi alınması zorunlu olanlar için sevkiyattan önce ve her türlü masrafları kendine ait olmak üzere “CE” uygunluk belgesini temin edecektir. Bu belgenin Türk akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur.
7.3.4. Doğruluğu teyit edilmek üzere tedarik edilecek malların katalogları ve fotoğrafları
7.3.4-a) Teklif sahipleri Elektron tüpe ait ayrıntılı teknik bilgilerinin yer aldığı katalogları, fotoğrafları ve benzeri tanıtım materyalini de teklifleri ile birlikte İdareye verecektir.
İhale komisyonunca gerek görülmesi halinde, teklif edilen elektron tüpün ihale dokümanında belirlenen şartlara uygunluğunu teyit etmek amacıyla bu tüpten daha önce satın alınmamış İstekliler tarafından aşağıda belirlenen şartlar doğrultusunda teklif ettikleri tüpler için numune tüp vereceklerdir.
İhale komisyonunca isteklilerden alınan numune tüpler, ihale komisyonunun alacağı bir ara karar ile tüplerin kullanıldığı vericilerde en az 20 gün süreyle test amacıyla devre denemesine tabi tutulacaktır.
Bu testlerden sonra tüpler hakkında alınan rapor, ihale komisyonunca değerlendirilecek, devre denemesinde teknik şartnamede belirlenen değerleri vermeyen tüpün sahibi istekliye durum bildirildikten sonra bu tüpün yenisi istenecek ve yeniden devre üzerinde denemeye tabi tutulacaktır. İdarece isteklilerden ikinci defa istenilen numune tüpün getirilmemesi halinde veya getirilen numune tüpün teknik şartnamede belirlenen değerleri vermemesi halinde ihale dışı bırakılacaktır.
7.3.4-b) Numune tüp istekli tarafından istenildiği takdirde deneme süresi sonunda iade edilecektir.
Ayrıntılı teknik bilgilerinin yer aldığı katalogları, fotoğrafları ve benzeri tanıtım materyalini de İsteklilerin İdareye vermeleri zorunludur. İdarelerce bunların doğruluğunun teyidi için üretim ve/veya imalat aşaması ile sevkiyat aşamalarında idarece belirlenen uzmanlarca denetlenmesi de talep edilebilir.
İHALE, TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3 NCÜ KAT C BLOK TRT SİTESİ 06109 ORAN ANKARA ADRESİNDE YAPILACAKTIR.
İHALE TEKLİFLERİ, TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SEKRETERLİK/GENEL EVRAK VE İÇ DAĞITIM SERVİSİ TRT SİTESİ 06109 ORAN ANKARA ADRESİNE VERİLECEKTİR.
İHALE İLGİLİ KİŞİ:
EROL ÖKTEN
TEL: 0 312 463 42 22
FAKS: 0 312 463 42 07
Posta: erol.okten@trt.net.tr
|