• İhale No
    2010/512103
  • İhale Adı
    3 KALEM MUHTELİF TİP ARAÇ (ZIRHSIZ EOD ARACI, UÇAK AKARYAKIT İKML TANKERİ VE STİNGER MANPAD ARACI)
  • Sektör
    Akaryakıt ve Petrol Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    08 Kasım 2010 10:30
  • İdare
    MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI MSB MÜSTEŞAR TEDARİK VE İNŞAAT YARDIMCILIĞI
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
MUHTELİF TİP ARAÇ (ZIRHSIZ EOD ARACI, UÇAK AKARYAKIT İKML TANKERİ VE STİNGER MANPAD ARACI) SATIN ALINACAKTIR
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK MSB MÜS.TED. VE İNŞ.
İşin Tanımı:3 KALEM MUHTELİF TİP ARAÇ (ZIRHSIZ EOD ARACI, UÇAK AKARYAKIT İKML TANKERİ VE STİNGER MANPAD ARACI)
İhale Kayıt Numarası:2010/512103
1 - İdarenin
a) adresi:MILLI SAVUNMA BAKANLIGI CARI MAL VE HIZ.TED.D.BSK.LIGI 06100
b) telefon ve faks numarası:3124023495 - 3124187927
c) elektronik posta adresi:onur.gul@msb.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği
internet adresi (varsa)
:-
2 - İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :Aşağıda belirtildiği gibidir
b) Teslim [yeri/yerleri]:Aşağıda belirtildiği gibidir
c) Teslim [tarihi/tarihleri]:Aşağıda belirtildiği gibidir
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer:MSBCari Mal ve Hizmet Tedarik Dairesi Başkanlığı B
b) Tarihi ve saati:08.11.2010 - 10:30

4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
4. Uygulanacak İhale usulü, ihaleye katılabilme şartları ve istenilen belgelerin neler olduğu :

4.1.Uygulanacak İhale Usulü: 4734 Sayılı Kanunun istisnalar 3.b maddesi kapsamında çıkarılan 20.04.2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10.a . maddesi esaslarına göre Açık ihale Usulüdür.

4.2.İhaleye Katılabilme Şartları ve İstenen Belgeler:
4.2.1.Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa belgegeçer numarası ile elektronik posta adresi, İdari Şartnameye verdiği cevaplarda belirtecektir. Ayrıca isteklinin;
4.2.1.1.Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu Ticaret/Esnaf odası ile Ticaret/Esnaf Sicil numarasını Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını ve TC Kimlik Numarasını,
4.2.1.2.Tüzel kişi olması halinde ise; kayıtlı olduğu Ticaret/Esnaf odası ile Ticaret/ Esnaf Sicil Numarasını Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını İdari Şartnameye cevabında belirtecektir.
4.2.2.Kayıtlı Olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası belgesi;
4.2.2.1.İsteklinin gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya sanayi odasından ya da Esnaf ve Sanatkarlar odasından odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
4.2.2.2.İsteklinin Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
4.2.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.2.3.1. İsteklinin Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi verilecektir.
4.2.3.2. İsteklinin Tüzel kişi olması halinde ise, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.
4.2.4. Ekonomik ve mali durum belgesi : İstekli İdari Şartnamenin 9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen (İflas eden, tasfiye halinde olan, işleri mahkeme tarafından yürütülen, konkordato ilân eden, işlerini askıya alan veya kendi ülkesindeki mevzuat hükümlerine göre benzer bir durumda olan, İflası ilân edilen, zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan veya kendi ülkesindeki mevzuat hükümlerine göre benzer bir durumda olan) durumlarda olmadıklarına dair, ihale tarihinden önceki üç ay içinde ticaret sicil memurlukları tarafından düzenlenmiş, belgenin aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.
4.2.4.1.İstekli idari şartnamenin 9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda, belgelerin düzenlenme tarihinden sonra değişikliklerin olması halinde, bu durumu idareye bildireceğini, idari şartnameye vereceği cevabında taahhüt edecektir.
4.2.5. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen Teklif mektubu (Proforma fatura) verilecektir.
4.2.6. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat verilecektir.
4.2.7. İstekli adına vekaleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her ikisi de noter tasdikli olarak) verilecektir.
4.2.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi,
4.2.8.1.İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça bu ilân metninin 4.2.2., 4.2.3, 4.2.4. ve 15’nci maddelerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
4.2.9. İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda: bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise, sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.
4.2.10. İhale konusu işin belirtilen standartlara uygunluğunu gösteren, uluslararası kurallara uygun şekilde akredite edilmiş kalite kontrol kuruluşları tarafından verilen kalite güvence belgeleri/sertifikaları;
4.2.10.1.İstekli firma teklif ettikleri araçların imalatına ilişkin AQAP-2110, AQAP 2120, AQAP 2130 veya Türk Akreditasyon Kurumu TÜRKAK tarafından Akredite edilmiş kuruluşlardan alınan veya TSE ‘den alınan ISO-9001:2000/2008 veya Uluslararası Akreditasyon Formu (International Accreditation Form –IAF) karşılıklı tanınma anlaşmasında yer alan ulusal Akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kuruluş tarafından verilen ISO 9001:2000/2008 Kalite Sistem Belgesi/Sertifikalarından herhangi birine sahip olacaktır.
4.2.10.1.1.İstekli tarafından bu belgeler, ihale komisyonuna teklifi ile birlikte teslim edilecektir.

4.2.10.2.İstekli tarafından verilecek ISO-9001:2000/2008 Kalite Sistem belgesi/Sertifikaları IAF karşılıklı tanınma anlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından verilen belge olduğu, istekli tarafından TÜRKAK’tan alınan bir yazı ile doğrulanacak ve imalatçı firmanın ISO belgesi bu yazı ile birlikte, İstekli tarafından ihale komisyonuna teklif esnasında verilecektir.
İstekli yetkili satıcı olması durumunda üretici firmanın ürününü satmaya ve belgelerini kullanmaya yetkili olduklarını belirten belgeleri teklif mektubu ile birlikte verecektir. Kalite Güvence Belgelerinin aslını ve noter tasdikli suretini teklif mektubu ile birlikte verecektir.
Uluslar arası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Andlaşması’nda yer alan, ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşlarının verdiği belgelerin, Türk Akreditasyon Kurumundan alınan teyit yazısıyla birlikte sunulması zorunludur. Bu belgeler tasdik işleminden muaftır. Bu belgelerden yabancı dilde düzenlenenlerin tercümelerinin Türkiye’de ki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması zorunludur. Bu tercümeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden muaftır.
Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belgeler için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit yazısı alınması zorunlu değildir. Ayrıca, bu belgelerden yurt dışında düzenlenenler de tasdik işleminden muaftır. Ancak, yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması zorunludur. Bu tercümeler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden muaftır.
4.2.11.İstekli, TC Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca verilen “ Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi” ne veya TSE “Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi”ne sahip olacaktır. Bu belge, istekli tarafından ihale komisyonuna teklif esnasında verilecektir.
Yüklenicinin, söz konusu belgesi olmayıp, servis hizmetini veren anlaşmalı olduğu başka bir firmada bu belgenin mevcut olması halinde ise anlaşmalı olduğu firmanın belgesi ile birlikte belge sahibi firmanın, servis hizmetlerini vereceğini taahhüt eden yazısı, ihale komisyonuna teklif esnasında verilecektir.
4.2.12. İstekli/isteklilerin yetkili/yetkililerinin idari şartnamenin ekinde yer alan gizlilik derecesine göre verilecek taahhütnameyi imzalayarak teklifi ile idareye teslim edeceklerdir.
4.2.13. İstekli/istekliler tarafından; idari şartnamenin sekizinci maddesinde belirtilen hallerde kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.
4.2.14. İhale konusu alımın/işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. İstekliler ihale konusu alımın bir bölümünü alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri takdirde, malzemenin alt yükleniciye yaptırılacak kısmını teklifleri ekinde vereceklerdir.
5. Fiyat üzerinde görüşmeler sonucunda en düşük fiyat teklifini veren isteklinin fiyat teklifi ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak kabul edilecektir.
6. İhale sadece üretici ve/veya üretici adına yetkili satıcılar ve/veya malzemenin uluslararası standartlarda tanımlandığı teknik özellikleri kapsayacak şekilde üretimini/satışını yapanlara ve gerekli garantisini sağlayanlara açıktır. İş bu ihaleye İdari şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan istekliler katılabilecektir. Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1.İhale dokümanı (şartnameler ve ekleri) istekliler/istekli olabileceklerce, Ankara Tedarik Bölge Başkanlığı / Etlik /ANKARA, İstanbul Tedarik Bölge Başkanlığı /Sirkeci /İSTANBUL ve İzmir Tedarik Bölge Başkanlığı / İZMİR adreslerinde görülebilir ve bedelsiz olarak aynı adreslerden temin edilebilir.
7.2. İhale dokümanını ilan metninin 7 nci maddesinde belirtilen yerlerden temin eden isteklinin/ istekli olabileceklerin, kendi tebligat adresini idarenin faksına aynı gün bildirmesi zorunludur. Aksi takdirde ihale dokümanında yapılan değişiklikle ilgili zeyilnamenin kendilerine gönderilmemesi nedeniyle herhangi bir hak talep edemeyeceklerdir.
8. Teklifler, 08/11/2010 günü, saat 10:30’a kadar Milli Savunma Bakanlığı Merkez Dairesi Başkanlığı Genel Evrak Müdürlüğü / ANKARA adresine verilebileceği gibi (Kapalı Zarfın Üzerindeki ALICI MAKAM: MSB Cari Mal ve Hizmet Tedarik Dairesi Başkanlığı olarak belirtilmelidir), iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Son teklif verme saatine kadar idareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır. (Postadaki gecikmeler isteklinin sorumluluğundadır.)
9. İstekliler tekliflerini İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. İstekliler, opsiyonlar ve yedek parça dahil teklif mektubunda sundukları bedelinin %3 (yüzde üç) ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda Türk Lirası cinsinden geçici teminat vereceklerdir. (Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat mektubu sunulacaktır)
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (doksan) takvim günü olmalıdır.
12. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.
13. Kısmi teklif kabul edilecektir. Alternatif teklif verilmeyecektir. İhaleye katılan istekli teklifini Türk Lirası üzerinden verecektir.
14. İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde, İhalenin tarih ve saatinden önce ihale iptal edilebilir.
15. İhaleye katılacak istekliler; 5201 Sayılı “Harp Araç ve Gereçleri ile Silah Mühimmat ve Patlayıcı Madde Üreten Sanayi Kuruluşlarının Denetimi” ve 5202 Sayılı “Savunma Sanayi Güvenliği Kanunu” gereğince MSB den alınan veya MSB tarafından geçerli kabul edilen aşağıdaki belgeleri idareye sunacaklardır.
a. Tesis Güvenlik Belgesi: İhaleye (alıma) katılacak istekliler “Milli Gizli” veya “Hizmete Özel” gizlilik derecesinde yer alan Tesis Güvenlik Belgesine sahip olacak ve bu belgeyi teklifi ile birlikte idareye sunacaklardır.

b. Üretim Müsaade Belgesi: İhaleye (alıma) katılacak istekli ihale konusu malzemeye ilişkin bu belgeyi teklifi ile birlikte idareye sunacaklardır.

c. Şahıs Güvenlik Belgesi: İhaleye katılan istekliler, “Şahıs Güvenlik Belgesi” ni ibraz etmek kaydı ile ihale dokümanını dağıtım yerinden alabileceklerdir. Bu belgeye sahip olmayan isteklilere bu doküman verilmeyecektir. Ayrıca; istekli bu proje ile ilgili çalışacak personelin Şahıs Güvenlik Belgesine sahip olduğunu teklif mektubunda taahhüt edecektir.

Kontrole tabi malzeme listesi kapsamında yer alan araçların alt yüklenicilerden tedarik edilmesi durumunda bu belgeler aranacaktır.
3 Kalem Araç alımı 4734 Sayılı Kanunun İstisna 3/b Maddesi kapsamında Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir]. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası: 2010/ 512103

1. İdarenin :

a. Adı,Adresi : MSB Cari Mal ve Hizmet Tedarik Dairesi Başkanlığı
06100 - Bakanlıklar / ANKARA
b. Telefon ve belge geçer numarası : 0 (312 ) 402 34 94 / 0 (312) 418 79 27
c. Elektronik posta adresi : -

2. İhale konusu malın/hizmetin

a. Adı,Niteliği, türü ve miktarı : 3 Kalem Muhtelif Tip Araç ( Zırhsız EOD Aracı, Uçak Akaryakıt İkmal Tankeri ve Stinger Manpad Aracı ), Askeri Malzeme (Araç) Tedariki, 3 Kalem Muhtelif Tip Araç, Toplam 29 Adet ( 4 Adet Zırhsız EOD Aracı, 15 Adet Stinger Manpad Aracı ve 10 Adet Uçak Akaryakıt İkmal Tankeri )

b. Yapılacağı Yer/Teslim [Yeri/yerleri]:3’üncü Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı
Etimesgut/ANKARA/TÜRKİYE

c. İşin Süresi/ Teslim [Tarihi/tarihleri] /Teslim Şekli : Sözleşmenin taraflarca imzalandığı gün işe başlama tarihidir. Araçlar yüklenici tarafından Zırhsız EOD Aracı ve Stinger Manpad Aracı için 180 (yüzseksen) gün içerisinde, Uçak Akaryakıt İkmal Tankeri için 360 (üçyüzaltmış) gün içerisinde ihtiyaç makamının teslim yerine teslim edilecektir. Yüklenici tarafından yapılacak erken teslim idare tarafından kabul edilebilecektir. Teslimat, malzemenin bütünlüğü bozulmadan bütün malzeme ve aksesuarları ile birlikte tek partide en fazla Zırhsız EOD Aracı, ve Stinger Manpad Aracı için 180 (yüzseksen) gün içerisinde, Uçak Akaryakıt İkmal Tankeri için 360 (üçyüzaltmış) gün içerisinde yapılacaktır. Bu durum birim fiyat tespit cetvelinde belirtilecektir.
Araç/araçlar çalışır vaziyette ve tüm aksesuarları ile birlikte bütünlük bozulmadan tek partide teslim edilecektir. Teslim şekli; teslim yerine teslim olacaktır.

3. İhalenin/ Yeterlik Değerlendirilmesinin

a. Yapılacağı yer : MSB Cari Mal ve Hizmet Tedarik Dairesi Başkanlığı
06100 Bakanlıklar –ANKARA/TÜRKİYE
b. Tarihi ve saati : 08.11.2010 –10:30


-MSB CARİ MAL VE HİZMET TEDARİK DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN TÜM İHALELER “www.msb.gov.tr.” İNTERNET ADRESİNDEN GÖRÜLEBİLİR.
NOT : Bu ilanın 1-c maddesinde belirtilen elektronik posta adresi, faal olmadığından kullanılmamaktadır.







Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim