• İhale No
    2010/550783
  • İhale Adı
    5 KALEM HAVADAN ATMA TAŞIMA MALZEMESİ ALIMI
  • Sektör
    Araç Kiralama -Personel Taşıma Hizmeti
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    16 Aralık 2010 14:00
  • İdare
    Ankara 11. Ana İkmal Merkez Komutanlığı
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

HAVADAN ATMA TAŞIMA MALZEMESİSATIN ALINACAKTIR

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK 11 NCİ İKMAL MERKEZİ K.LIĞI

İşin Tanımı : 5 KALEM HAVADAN ATMA TAŞIMA MALZEMESİ ALIMI.
İhale Kayıt Numarası : 2010/550783
1 - İdarenin
a) adresi : SEHIT ÜSTEGMEN HASAN SAHAN KISLASI 11'INCI IKMAL MERKEZI KOMUTANLIGI 1 06930
b) telefon ve faks numarası : 3122773455 - 3122775568
c) elektronik posta adresi : 11.ikmal.merkezi@windowslive.com
ç) İhale dokümanının görülebileceği
internet adresi (varsa)
:  
2 - İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı : 5 KALEM HAVADAN ATMA TAŞIMA MALZEMESİ ALIMI
b) Teslim [yeri/yerleri] : 11 İNCİ İKM.MRK.K.LIĞI ANA MLZ. VE YD.PRÇ. 515 MAL SAY.LIĞI DEPOLARI YENİKENT ANKARA
c) Teslim [tarihi/tarihleri] : SÖZLEŞMENİN AKDİNİ MÜTEAKİP 1-90 (BİR TİRE DOKSAN) TAKVİM GÜNÜ İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEKTİR.
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : 11 İNCİ İKM.MRK.K.LIĞI 1 NU.LI İH.KOM.BŞK.LIĞI
b) Tarihi ve saati : 16.12.2010 - 14:00
4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4.1.        Yabancı istekli/isteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:


4.1.1.     İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar alt maddelerde tanımlanmıştır.


4.1.2.     Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresi, İdari Şartnameye verdiği cevaplarda belirtecektir. Türkiye’de temsilciliği bulunmayan istekliler de Türkiye’de tebligat yapılacak adresi belirteceklerdir.


4.1.3.   Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;


4.1.3.1.  İsteklinin, gerçek kişi olması halinde;ilk ilan veya ihale tarihininiçinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Meslek Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.


4.1.3.2.  İsteklinin, tüzel kişi olması halinde;tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya istekli ülkesindeki yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.


4.1.4.     Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;


4.1.4.1.  İsteklinin gerçek kişi olması halinde; Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış İmza Beyannamesi verilecektir.


4.1.4.2.  İsteklinin, tüzel kişi olması halinde; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Tüzel Kişiliğin İmza Sirkülerini ve ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgelerin (yabancı isteklinin ülkesi mevzuatı gereği karşılığı belge veya belgelerin) aslı veya tasdikli suretini (fotokopisi) verecektir.


4.1.5.   İstekli tarafından, Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.


4.1.6.   İstekli tarafından, Geçici Teminat verilecektir.


4.1.7.   İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (Her iki belgede, Apostille Kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış) verilecektir.


4.1.8.     İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, örneği ihale dokümanının eki olan EK-F, Lahika-2’de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.


4.1.8.1.  İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.1.3, 4.1.4.’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.


4.1.9.     İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir.Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.


4.1.10.İstekli / İstekliler teklifini doğrudan gönderebilecekleri gibi Türkiye’deki temsilcilik/mümessillikleri aracılığı ile de gönderebilirler. Bu durumda temsilcinin/mümessilin İstekliyi temsile yetkili olduğunu gösteren Temsilcilik Belgesini teklifine ekleyecektir.


4.1.11.   Gizlilik ve Güvenlik:


4.1.11.1.YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE’nin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE’nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.


4.1.11.2.İstekli / İstekliler tarafından verilecek Tedarik Taahhütnamesi;   


               İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri ihale dokümanının eki olan EK-F, Lahika-6’da yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında 4.1.11.1. ve idari şartnamenin 10.3.’üncü madde hükümleri uygulanır.


4.1.12.   İstekli/İstekliler tarafından; idari şartnamenin 8 inci maddesinde belirtilen hallerde kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.


4.1.13.İstekli tarafından yabancı dilde hazrlanarak suret olarak sunulan belgelerde Apostil kaşesi veya Türk Konsolosluğu veya Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan onay orijinal olduğu takdirde belge geçerli kabul edilecektir. 


4.2.   Yerli İstekli/İsteklilerin İhaleye Katılabilmeleri İçin Aşağıda Sayılan Bilgi/Belgeleri Teklifleri Kapsamında Sunmaları Gerekir:


4.2.1.   İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar 4.2. maddesinin alt maddelerinde tanımlanmıştır.


4.2.2.   Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresi, İdari Şartnameye verdiği cevaplarda belirtecektir. Ayrıca, Yerli İsteklinin;


4.2.2.1.     Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu ticaret /esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını,


4.2.2.2.Tüzel kişi olması halinde ise; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını, Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını İdari Şartnameye cevabında belirtecektir.


4.2.3.   Kayıtlı olduğuTicaret ve/veya Sanayi Odası veyaMeslek Odası Belgesi ;


4.2.3.1.   İsteklinin gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.


4.2.3.2.   İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.


4.2.4.   Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;


4.2.4.1.   İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.


4.2.4.2.  İsteklinin tüzel kişi olması halinde ise, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.


4.2.5.   İstekli / İstekliler tarafından, Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.


4.2.6.   İstekli tarafından, Geçici Teminat verilecektir.


4.2.7.   İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa;İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (her ikiside noter tasdikli olarak) verilecektir.


4.2.8.   İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen, örneği idari şartnamenin eki olan EK-F,Lahika-2 ’de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesiverilecektir.


4.2.8.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.2.3, 4.2.4, ’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.


4.2.9.   İstekli İdari Şartnameye verilecek cevabında, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda; bu şirketi, Sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise, sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.


4.2.10.    Gizlilik ve Güvenlik:


4.2.10.1.    YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE’nin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE’nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.


4.2.10.2.   İstekliler tarafından verilecek TedarikTaahhütnamesi;


İstekli/isteklilerin yetkili/yetkililerinin idari şartnamenin eki olan EK-F, Lahika-6’da yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir.Taahhütnamedeki yasaklarauymayanlar hakkında 4.2.10.1. ve idari şartnamenin 10.3.üncü madde hükümleri uygulanır.


4.2.11.İstekli/İstekliler tarafından; kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin idari şartnamenin 8 inci maddesinde belirtilen hallerde bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge verilecektir.


5. Bu ihaleye Şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli ve yabancı istekliler katılabilecektir.


6.İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.


7. Teklif ve Sözleşme Türü: Sözleşme, fiyat üzerinde görüşme yapılarak yapılan değerlendirmeler neticesinde, ayrıntılı özellikleri ve miktarı idarece hazırlanmış cetvelde yer alan iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemi için tespit edilen birim fiyatın çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyatlı sözleşme düzenlenecektir.


8.Bu ihalede işin tamamı 5 (beş) kalem olup, işin tamamına teklif verilecektir.


9.Bu ihale konusu malzemeler için alternatif teklif verilemez.


10.Birim Fiyat Teklif Cetvelindebelirtilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (doksan) takvim günü olacaktır. Bu süreden daha kısa süreli geçerli olduğu belirtilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.


11.İstekliler, opsiyonlar ve yedek parça dâhil teklif mektubunda sundukları bedelin % 3 (yüzde üç)’ünden az olmamak üzere, kendi belirleyecekleri tutarda Geçici Teminat vereceklerdir.


12.Fiyat üzerinde görüşmeler sonucunda en düşük fiyat teklifini veren isteklinin fiyat teklifi; ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak kabul edilecektir. Yapılacak mal alımında 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun İstisnalar 3.b maddesi kapsamında çıkarılan 20.04.2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10.a maddesi ile, MSB. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun İstisnalar (3.b) Mal ve Hizmet Alımları Yönergesi (MSY 310-2)’nin 22.a maddesi gereği Açık İhale esasları uygulanacaktır.


13.    Bu ihalede, tekliflerin değerlendirilmesinde yerli malı teklif eden yerli istekliler lehine     fiyat avantajı uygulanmayacaktır.


14.Bu alım / ihale için avans verilmeyecektir.


15.Bu alım / ihale için fiyat farkı verilmeyecektir.


16. İhale dokümanı 11’inci İkmal Merkezi Komutanlığı 1 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı (Yenikent-ANKARA)’ndan bedelsiz olarak görülüp alınabilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanı almaları zorunludur.


17.İhale, 11’inci İkmal Merkezi Komutanlığı 1 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı (06930- Yenikent / ANKARA) ihale salonunda 16 Aralık 2010 günü saat 14:00’da yapılacaktır.


17.Teklifler 16 Aralık 2010 tarihi, saat 14:00’a kadar 11’inci İkmal Merkezi Komutanlığı         1 Numaralı İhale Komisyonu Başkanlığı 06930 Yenikent / ANKARA adresine verilecektir.


18.İhaleye ortak girişim olarak konsorsiyumlarca teklif verilemez.


19.İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların olduğunun tespit edildiği hallerde ihale saatinden önce idare ihaleyi iptal etmekte serbesttir.


20.Teklifler istekliler tarafından idari şartnamede ve eklerinde belirtilen hükümlere uygun olarak verilecektir.


21.İhale dokümanını alan isteklinin tebligat adresini aynı gün idareye bildirmesi zorunludur.


 


SATIN ALINACAK MALZEME LİSTESİ



 



S.


Nu.

Stok / Parça Numarası

Malzemenin Cinsi

Miktarı

Ölçü Birimi

Teknik Şartname Yerine Geçen Doküman

1.

5315013924544


Statik Kanca Pimi

5.000

Adet

HVDANİKMBKMVEDPK-DKM-3

2.

7510KK0045945


Band,Bez

1.000

Rulo

HVDANİKMBKMVEDPK-DKM-3

3.

1670009861139


Toka Üçgen Oynar Yaylı

2.000

Adet

HVDANİKMBKMVEDPK-DKM-3

4.

1670KK0045094


Pleyt A-22 Konteynır İçin

100

Adet

HVDANİKMBKMVEDPK-DKM-3

5.

8305005596871 / MILW4088


Kolon  Naylon  Sarı Tip VIII

10.000

Metre

HVDANİKMBKMVEDPK-DKM-3




 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim