S. Nu. Yapılan İşin Cinsi/Malzemenin Cinsi Ölçü Br. TEKNİK/İDARİ ŞARTNAME VE İDARİ İSTEKLER
1 16 A.'E KADAR ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA (3KA)(724-401) ADET YAPILACAK İŞ EK'TEKİ
TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAKTIR.
2 25 A.'E KADAR ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA (3KA)(724-402) ADET YAPILACAK İŞ EK'TEKİ
TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAKTIR.
3 KURU TİP KORUYUCUSUZ KONTAKTÖR 3*25 a.(718-103) ADET YAPILACAK İŞ EK'TEKİ
TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAKTIR.
4 ÜÇ FAZLI ZAMAN TARİFELİ ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYAÇLAR 3x230/400v..3x10 (60)a (725-721) ADET YAPILACAK İŞ EK'TEKİ
TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAKTIR.
5 ÜÇ FAZLI ANAHTARLI 40 A.'E KADAR ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA (3KA)(724-407) ADET YAPILACAK İŞ EK'TEKİ
TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAKTIR.
6 PANO İÇİ BAĞLANTI İÇİN GEREKLİ KABLO VE MONTAJI(ELKÖ-1) ADET YAPILACAK İŞ EK'TEKİ
TEKNİK VE İDARİ ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAKTIR.
T.C.
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
4’ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI
ANKARA
ANKARA MERKEZ K.LIĞI 1923-KRG-KAR-019,1960-KRG-TUĞ-001 ALBÜM NUMARALI BİNALARA AİT ELEKTRİK DAĞITIM PANOLARININ BAKIM VE ONARIMI İŞİ ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAMESİ
ŞARTNAME NO: TARİH:
LOJ.:260065649-4230 1039 -16/İkm. ve Bkm. Ks. 31 Ekim 2016
ŞARTNAME NO: TARİH:
İS.77773196-4230- -16/İnş. Ocak 2016
1.
Bu onaylı teknik şartname, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
2.
Bu onaylı teknik şartname üzerinde 4’üncü Kor.K.lığının yazılı izni olmadan değişiklik yapılamaz.
3.
Bu onaylı teknik şartname, kapak dâhil toplam 10 (on) sayfadan ibarettir.
İÇİNDEKİLER
1.
KONU
:
3
2.
GENEL HUSUSLAR
:
3-7
3.
ÖZEL HUSUSLAR
:
7-9
4.
İSTEK VE ÖZELLİKLER
:
7-9
5.
NUMUNE ALMA
:
9
6.
DENETİM VE MUAYENE METODLARI
:
9
7.
AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME
:
10
8.
GARANTİ ŞARTLARI
:
10
ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME
İŞİN TANIMI:
ANKARA MRK.K.LIĞI 1923-KRG-KAR-019,1960-KRG-TUĞ-001 ALBÜM NUMARALI BİNALARA AİT ELEKTRİK DAĞITIM PANOLARIN BAKIM VE ONARIMI İŞİ
PROJE NO
:
16-06-BBOG-088
İŞİN YERİ:
GENERAL EŞREF AKINCI KIŞLASI MAMAK/ANKARA
1.KONU
1.1.Bu şartname, ” Ankara Mrk. K.lığı 1923-KRG-KAR-019,1960-TUĞ-KAR-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panoların bakım ve onarım işi özelliklerini, denetim ve muayene metotları ile birlikte diğer hususları kapsar.
1.2.4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuatlarda yapılan tanımlar bu şartname için de geçerlidir.
2.GENEL HUSUSLAR
2.1.Yapım işi kapsamında yapılacak bütün imalat, söküm, montaj ve demontaj işlemleri idarece tasdikli projelere, proje kriterlerine, mahal listelerine, şartnamede verilen hususlara bağlı olarak ve fen ve sanat kurallarına uyularak yürütülecektir. İş grupları bünyesindeki imalat iş kalemleri yapılırken, şartnamede, mahal listesinde ve projede belirtilen poz tariflerine ve notlara uyularak gerekli imalatlar yapılacaktır.
2.2.Bu ihale dokümanında özellikle belirtilmemiş olsa dahi, işin anahtar teslim olarak eksiksiz hizmete sunulabilmesi için fen ve sanat kuralları açısından yapılması zorunlu imalat kalemleri de bu işin kapsamında gerçekleştirilecektir. Söz konusu imalat kalemleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
2.3.Yapılan sözleşme anahtar teslimi götürü bedel esasına göre olduğundan, yüklenicinin işi projesine, mahal listesine ve teknik şartnamesine uygun şekilde yapması esastır. Pursantaj tablosu sadece iş gruplarının yaklaşık maliyete göre yüzdelerini ifade eden bir ölçü şeklidir. Pursantaj tablosunda olsun veya olmasın proje, detay, mahal listesi ve teknik şartnamede belirtilen işlerin fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde yüklenici tarafından yapılması zorunludur. Pursantaj tablosunda yapılan hatalardan yola çıkılarak ek ödeme talep edilmeyecektir.
2.4.Söz konusu iş, teklif verilmeden önce isteklilerce mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için herhangi bir hak talep etmeyecektir.
2.5.Projelerde ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin öngöreceği şekilde ve işin tekniğine uygun olarak yapılacaktır. Projelerde, şartnamede ve mahal listelerinde çelişen teknik hususlar ortaya çıkması halinde idarenin tercih edeceği seçenek esas alınacaktır.
2.6.İşin yapımı sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemleri yüklenici tarafından çözülecek ve çizilecek her türlü proje ve detay çizimleri idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır. Bu amaçla yüklenici tarafından hazırlanması istenen proje ve detay çizimleri için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
2.7.Yapım işi bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, söküm, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici tarafından karşılanacaktır. İşin yapımı sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.8.Yüklenici tüm çalışmalarını su, elektrik, tafiks, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı imalatlarına ve binaya zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. İşin yapılmasına engel olan altyapı imalatları olması durumunda, bu imalatlar idarenin göstereceği doğrultuda deplase edilecektir. Deplase hatları için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir. Deplase sırasında verilebilecek her türlü zarar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.9.Yapılan imalatlar tamamen kullanılır halde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. Yapım esnasında hasar gören mevcut yapı/altyapıların onarımı ve/veya yenilenmesi için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
2.10.İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan malzemeler yüklenici tarafından kullanıcı birliğin veya belediyenin yazılı izni ile göstereceği döküm yerine boşaltılacaktır. Döküm yerinin düzeltilmesi yapılacaktır. Tüm yıkım, söküm ve taşıma, döküm yerinin düzeltilmesi işleri fiziki çevreye zarar vermeyecek şekilde yüklenici tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır.
2.11.İşin yapımı esnasında kazı, yıkım ve sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumundaki malzemeler yüklenici tarafından tutanakla kullanıcı birlik yetkililerine istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir. Kullanılmayacak durumda olan metal hurdalar kullanıcı birlik yetkililerinin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır. Bu işlemler için ayrıca bedel ödenmeyecektir.
2.12.İş bünyesinde yapılacak imalatlarla ilgili olarak resmi makamlardan alınması gereken her türlü izin, ruhsat vb. resmi belgeler, her türlü masrafı kendisi tarafından karşılanmak üzere yüklenici tarafından usulüne uygun olarak alınacaktır.
2.13.Uygulaması gerçekleştirilecek iş kalemlerinde kullanılacak tüm malzemeler güncel Ulusal ve Uluslararası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları standartlarına, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.
2.14.Kullanılacak malzemeler yeni ve daha önce kullanılmamış, orijinal, fiziksel bozulmalar ve ambalajlama hatası olmayan, hasarsız ve ayıpsız(çatlak, kırık, defolu vb.) malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan ve idarenin onayı alındıktan sonra seçilecektir.
2.15.Kullanılacak her türlü malzemenin stoku bulunacaktır. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz çevre ve hava koşullarından korunacak; araç, gereç ve insanların geçişini en az etkileyecek şekilde düzenli ve özenli biçimde istif edilecektir.
2.16.Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır.
2.17.Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici tarafından onarılacak veya yenisi tarafından değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici tarafından yapılacaktır.
2.18.İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak, ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme kullanıcı birlik ve idare ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartlarının sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olmayan imalat yıkılıp projesine ve şartnamesine uygun olarak yeniden yaptırılacaktır. Yeniden yapım için idareden ihale bedeli haricinde ayrıca ücret talep edilmeyecektir.
2.19.İşin yapımı sırasında proje ve şartnamesine uygun yapılan ancak sonradan kontrolü mümkün olmayan imalatların proje ve şartnamesine uygun yapıldığına dair tutanaklar düzenlenecektir.
2.20.İş bünyesinde yapılacak her imalatın başlangıcında, mutlaka örnek bir bölüm yapılacak ve idarenin onayına sunulacaktır. İdarenin onayını müteakip imalata devam edilecektir.
2.21.İşin bitimini müteakip, işyeri her türlü ihrazattan ve çalışma artıklarından çevreye uyumlu olacak şekilde yüklenici tarafından temizlenecektir. İşyerinin temizlenmesine ve temizlik sonucu işyerinden çıkan artıkların idare tarafından istenilen yere nakline (yükleme ve boşaltma dâhil) ilişkin tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
2.22.Yüklenici ile kışla içerisinde çalışma esaslarını kapsayan güvenlik protokolü yapılacaktır. Yüklenici, çalışacak personelin, işçilerin ve araçların belgelerini içeren dosyayı işe başlamadan önce Ankara Merkez K.lığı İsth.Ş.Md.lüğüne elden teslim edecektir.
2.23.Yüklenici, personelinin kışla sınırları içinde icra ettiği faaliyetlerinden sorumlu olup, güvenlik konuları ile ilgili olarak idarece alınacak tedbirlere ve nöbetçi heyetlerince kendisine bildirilecek hususlara riayet edecektir.
2.24.Yüklenici, iş güvenliği ve işçi sağlığına dair yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak iş yerinde gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacak, baret, emniyet kemeri vb. tüm koruyucu malzemelerin işçiler tarafından kullanılmasını sağlayacaktır.
2.25.Yüklenici iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uyacaktır. Herhangi bir yasa veya yönetmelik ihlali sonucu oluşabilecek her türlü olumsuz durumdan yüklenici sorumlu olacaktır.
2.26.Yüklenici, kışla içi hız sınırlarına, trafik kurallarına ve park yeri yasaklarına uyacaktır. Yükleniciye ait araç veya iş makinelerinin kışla içerisinde neden olduğu hasarlar yüklenici tarafından tazmin edilecektir.
2.27.Yüklenici, çalıştırdığı personelin dikkatsizlik, tedbirsizlik veya bilgisizliğinden doğabilecek her türlü zarar ile yürürlükteki kanun, yasa, yönetmelik, sözleşme, protokol ve taahhütname dışı davranışlarından sorumlu olacaktır.
2.28.Sözleşmenin imzalanmasından sonra, sözleşmede yazılı süre içinde işyeri yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin de yer aldığı komisyon tarafından tutanak karşılığında yükleniciye teslim edilecektir. Yüklenici; yer teslimi tarihinde işe fiilen başlayacak ve aynı gün SGK’da işyeri dosyası açtıracak ve işyeri sicil numarasını idareye bildirecektir. İşyerinin SGK’ya zamanında bildirilmemesi halinde, oluşacak her türlü sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.
2.29.Yüklenici, All-Risk ve Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesini yer teslim tarihi itibariyle yaptıracaktır. Ancak yüklenici, poliçeyi yer teslim tarihinde getiremez ise, yer teslim tarihinden poliçeyi getirdiği tarihe kadar geçen süre boyunca bütün sorumluluğu, üçüncü kişilere karşı mali mesuliyet de dahil olmak üzere kabul etmiş sayılır.
2.30.Yüklenici, iş programını sözleşmede yazılı süre içerisinde en az 4 (dört) nüsha olacak şekilde hazırlayarak, onaylanmak üzere idareye teslim edecektir. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin gerekli gördüğü değişiklikleri iş programına hemen işleyecek ve onaylı iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir. İş programı idarenin onayı ile geçerli olacaktır. Yüklenici tarafından idareye onaylanmak üzere sunulan iş programının reddedilmesi durumunda, iş programı idareye teslim edilmemiş sayılır.
2.31.Yüklenici veya vekili, işin devamı süresince, işyerinde bulunacak, işyerinden ayrılmalarını gerektiren hallerde, yapı denetim görevlisinden/görevlilerinden izin alacaktır.
2.32.Yüklenici, işin sözleşme süresi içinde bitirilmesi için, gerekli miktarda malzemeyi ve yeterli sayıda işçiyi her an iş başında bulunduracak, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin veya idarenin talebi hâlinde, bunları istenen sayıya ve miktara tamamlayacaktır.
2.33.Yüklenici, çalıştırdığı işçilerle kullandığı makine, araç ve malzemenin (çalıştırıldıkları yerler ve işler ayrı ayrı belirtilmek üzere) ayrıntılı şekilde gösteren cetvelleri, istenmesi halinde yapı denetim görevlisine/görevlilerine teslim edecektir.
2.34.Yüklenici, sözleşmede istenildiği takdirde, işyerinde bulundurulması istenen teknik personele ait noter onaylı taahhütnameyi ve taahhütnamenin ekinde bulunması zorunlu olan diğer belgeleri (diploma, meslek odası kayıt belgesi) sözleşmede yazılı süre içerisinde idareye teslim edecektir. Yüklenici tarafından idareye bildirilen teknik personel; ihale dokümanında yer alan kriterlere uygun olmak zorundadır. Aksi takdirde, kriterlere uygun olmayan teknik personel bildirimleri yapılmamış kabul edilecektir.
2.35.Yer tesliminden geçici kabul onay tarihine kadar şantiyeye ait her türlü abonelik ve giderler (elektrik, su vb.) ile diğer kamu veya özel kuruluşlara yapılacak masraflar yüklenici tarafından ödenecektir. Yüklenicinin, idareye ait elektrik ve/veya suyu kullanma talebinde bulunması ve idarenin de bu talebi uygun bulması hâlinde, yer teslimini müteakiben ilgili birlik komutanlığı ile koordineli olarak, yüklenici tarafından işyerine elektrik ve/veya su için ayrı ayrı faal elektronik süzme sayaç takılacaktır. İşin başında ve sonunda sayaçlarda okunup tutanak altına alınan değerler ile o ayki elektrik ve/veya su birim fiyatı üzerinden hesaplanan tutar, yüklenicinin hakedişinden kesilecek veya yüklenici tarafından 4’üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne ödenecektir. Elektrik ve/veya su bedelinin ödendiğine dair saymanlıktan alınacak dekontlar idareye teslim edilecektir.
2.36.Yüklenici, işyerinde tutulması gereken örneklerine uygun şantiye günlük defterini ve ihtiyaç duyulması hâlinde diğer defterleri (röleve, ataşman defteri vb.) işin süresine yetecek miktarda temin edecek ve yer teslim tarihine kadar idarenin onayına sunacaktır. Yüklenici, yer teslimi tarihinden işin bitirildiği tarihe kadarki yapılan işleri her gün takip ederek söz konusu defterlere işleyip imzalayacak ve yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını aldıktan sonra, geçici kabul aşamasında idareye teslim edecektir. Yüklenici bu defterleri imzalamış olmakla içindekileri ve yapılan hesapların doğruluğunu kabul etmiş olur. Defterlerin, içeriğindeki bilgilerin eksik, yetersiz, hatalı vb. olmasından dolayı yapı denetim görevlisince/görevlilerince onaylanmaması durumunda, söz konusu defterler idareye teslim edilmemiş sayılır.
2.37.Yüklenici, yer teslim tarihinden, işin bitim tarihine kadar ki tüm imalat safhalarını (imalat öncesi, imalat anı ve imalat sonrası olacak şekilde) aşama aşama fotoğraflayıp, işin bitiminde CD hâlinde (jpeg formatında) yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunacaktır. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerin seçtiği 10x15 ebadındaki fotoğrafları, fotoğraf albümü haline getirip, geçici kabul aşamasında fotoğraf albümünü ve CD’sini idareye teslim edecektir. Fotoğrafların, fotoğraf albümünün ve CD’nin temini yüklenici tarafından karşılanacaktır.
2.38.Yüklenici, işçi çalıştırmaya başladığı tarihte hakediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcisinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair işçi temsilcisi tutanağı ile birlikte işçi temsilcisinin kimlik bilgilerini yapı denetim görevlisine/görevlilerine teslim edecektir. Yüklenicinin hakediş talebi üzerine, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 36 ncı maddesine istinaden ilan yapılacak olup, ilanın yapıldığı, yapı denetim görevlisi/görevlileri, yüklenici veya vekili ile işçi temsilcisi tarafından tutanak altına alınacaktır.
2.39.İnşaat sırasında yapılmış bütün düzeltmeleri, değişiklikleri içeren ve işin bitmiş durumunu gösteren nihai projeleri (As-Build), yüklenici tarafından bedelsiz olarak hazırlanacak ve işin bitiminde bir takım ozalit hâlinde yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunulacaktır. Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayını müteakip, nihai projeleri (As-Build) CD ortamında (dwg. ve pdf formatında) ve 2 (iki) takım ozalit kopyaları ile birlikte geçici kabul aşamasında idareye teslim edecektir. Nihai projelerin (As-Build), eksiklikler ve/veya hatalar nedeniyle yapı denetim görevlisince/görevlilerince onaylanmaması durumunda, söz konusu projeler idareye teslim edilmemiş sayılır.
2.40.Yüklenicinin ürettiği her türlü proje ve detay çizimlerinin yapı denetim görevlisi/görevlileri ve/veya idare tarafından onaylanmış olması, yükleniciyi yükümlülüklerinden, sorumluluklarından veya onay sonrası çıkabilecek yanlışlıkların düzeltilmesinden kurtarmayacaktır.
2.41.Taşınmazlarda taşınır mal saymanları tarafından kayda alınacak taşınır mallara ilişkin MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi esaslarına göre kodlandırma hükümleri uygulanacak ve bununla ilgili uygulama aşağıda belirtildiği gibi olacaktır:
2.42.Yüklenici, Millî Savunma Bakanlığı’na herhangi bir malî, idari ve hukuki sorumluluk getirmeksizin, temin etmeyi taahhüt ettiği malzemenin kodlandırılması için gerekli bilgi ve belgeyi (başvuru evrakları ve malzemeyi tam olarak tanımlayan mühendislik çizimleri, standartlar, şartname ve/veya teknik doküman, parça/referans numarasını gösteren üreticiye ait orijinal doküman gibi) sözleşme imzalandığı tarihten itibaren en kısa sürede Türk Millî Kodlandırma Bürosuna (TMKB) vermekle ve TMKB’nin isteği halinde, malzeme tanımlama işlemlerinde yardımcı olmak üzere personel görevlendirmekle yükümlüdür.
2.42.1.Yüklenici, alt yüklenicilerinden/tedarikçilerinden temin ettiği malzeme için de gerekli bilgi ve belgeyi STANAG 4177 kapsamında TMKB’ye vermekten sorumludur. Yüklenici, bu hususa kendi alt yüklenici/tedarikçileri ile yapacağı sözleşmelerde yer verecektir. İstenildiği taktirde bu sözleşmeler TMKB’ye ibraz edilir.
2.42.2.Yüklenici, sözleşme süreci boyunca tedarik/ihtiyaç makamları bilgisi dâhilinde malzeme üzerinde yapılan değişikliklerinden (tadilat, tasarım gibi) doğan güncelleme bilgilerini de sağlamakla yükümlüdür.
2.42.3.Tedarik edilen malzemenin NATO Stok Numarası (NSN) mevcut ise yüklenici kodlandırma işleminden muaf sayılır.
2.42.4.Yüklenici, ana malzeme/çok parçalı sistemlerde ürün ağacında yer alan tüm malzemenin kodlandırılması yerine, üretici tarafından “Tavsiye Edilen Yedek Parça Listesi”nde yer alan malzemelerin kodlandırılmasından yükümlüdür.
2.42.5.Yüklenicinin, muayene aşamasına kadar kodlandırılması mümkün olmayan malzemeler için (ana malzeme/çok parçalı sistemlerde, kodlandırılması NATO ülkeleri ve NATO Kodlandırma Sistemi’ne dâhil olup, NATO üyesi olmayan ülkeler tarafından yapılacak malzemelerde ve acil durumlarda], TMKB’ce onaylanan kodlandırma protokolünün ve malzeme listesinin tedarik/ihtiyaç makamına ibraz edilmesi halinde muayene işlemleri yürütülür ve ilgili Kuvvet Kodlandırma Bürosu tarafından Geçici Stok Numarası (GSN) verilir.
2.42.6.Yukarıda belirtilmeyen hususlarda, MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesi’nin ilgili bölümlerinde yer alan hükümler geçerlidir.
2.42.7.İdare tarafından temin edilecek listede yer alan malzemeler için NSN alınması amacıyla gerekli işlemler yüklenici tarafından, malzeme seçimini müteakip başlatılacaktır.
2.42.8.Yüklenici, işyerinde çalışan tüm personelin isimlerini/kimlik bilgilerini, varsa sigorta sicil numaralarıyla birlikte çalışma gün sayılarını ve aldıkları ücretleri belirten tüm kayıtları imzalı olacak şekilde işin bitiminde yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayına sunacak ve yapı denetim görevlisinin /görevlilerinin onayını müteakip idareye teslim edecektir.
2.43.Bu yapım işinin ihalesi 4’üncü Kor. İhale Koms.Bşk.lığınca (Mamak/Ankara) yapılacaktır. İhale Komisyonunun kararı sonucu, idare ile alımın gerçekleştirileceği yüklenici firma arasında sözleşme imzalanacak ve kesin teminat alınacaktır. Kesin teminatın iadesi hususunda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Sosyal Güvenlik Kurumu Prim ve İdari Para Cezası Borçlarının Hak edişlerden Mahsubu, Ödenmesi ve İlişiksizlik Belgesinin Aranması Hakkında Yönetmelik ve Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanacaktır.
2.44.Bu şartnamede yer almayan tüm hususlarda, başta sözleşmenin doğal eki olan Yapım İşleri Genel Şartnamesi olmak üzere, yürürlükteki ihale mevzuatında yer alan hükümler esas alınacaktır.
3. İSTEK VE ÖZELLİKLER:
Bu şartname, Ankara Mrk. K.lığı 1923-KRG-KAR-019,1960-KRG-TUĞ-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panoların bakım ve onarım işinin teminini ve montajını kapsamaktadır.
Elektrik işleriyle ilgili imalatlarda ilk önce elektrik enerjisi kesilecek ve enerjinin kesildiğinden emin olunduktan sonra çalışmaya başlanacaktır. Pano ELKÖ-1 pozunda belirtilen ölçütlere göre yapılacaktır. Kablolar düzenli ve kanal ile kapatılarak yerleştirilmelidir.
4.4. ELEKTRİK TESİSATI İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ :
4.4.1. 16 A ‘ E KADAR ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA(724-401)
Tarifi :Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3ka kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz , B ve C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı,her nevi malzeme ve işçilik dahil
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
KULLANILACAK MAHALLER: Ankara Mrk. K.lığı,1960-KRG-KAR-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panosunda
4.4.2 25 A ‘ E KADAR ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA(724-402)
Tarifi:. Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3ka kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz , B ve C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı,her nevi malzeme ve işçilik dahil
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Ankara Mrk. K.lığı 1960-KRG-TUĞ-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panosunda
4.4.3. ÜÇ FAZLI ANAHTARL 40 A ‘ E KADAR ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA(724-407)
Tarifi : Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3ka kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz , B ve C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı,her nevi malzeme ve işçilik dahil
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.
Kullanılacak Mahaller: Ankara Mrk. K.lığı 1960-KRG-TUĞ-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panosunda
4.4.4 PANO İÇİ BAĞLANTI İÇİN GEREKLİ KABLO VE MONTAJI (ELKÖ-1)
Tarifi: Pano içinde bulunan bütün kablolar yenilenecektir. Kablo sökmesi, pano montajı, pano temizliği yapılacak ve bunlar için ekstra ücret talep edilmeyecektir. Kablo kesiti 2.5 mm’den az olmayacaktır, Gereken yerlerde daha büyük kesitte kablolar kullanılacaktır. Kablolar bir kanala koyularak düzgün olması sağlanacaktır. Kablo başlıklarında açık ve görünür kısım olmayacaktır.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır
Kullanılacak Mahaller: : Ankara Mrk. K.lığı 1923-KRG-KAR-019,1960-KRG-TUĞ-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panolarında
4.4.5 ÜÇ FAZLI ZAMAN TARİFELİ ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYAÇLAR 3x230/400v..3x10 (60)a(725-721)
IEC 1036-96, TS EN 62053-21,TS 62052-11 standartlarına uygun ,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı marka kaydı ve tescil belgesi olan ,kendi belirtilen akım ve gerilim aralıklarında azami sınıf 2 hata sınıfında ölçüm yapabilen ,çalışma frekansı 50hz olan, Sayaç ile bilgi haberleşmesi (TS EN 62056-21 standardına uygun ) optik port ile sağlanabilen , Sayaç Elektrik Tarifeleri Yönetmeliğine uygun sayacın programına bağlı kalınarak , bir günü dakika hassasiyetinde 8 ayrı zaman dilimine kadar bölebilme özelliğine sahip olana , IP 51 koruma sınıflı (TS EN 60529) toz ve su girmeyecek şekilde imal edilmiş, Sayaç üzerinde arka zemini ışıklı ve 6 tam ,2 ondalık haneli dijital gösterge ekranı olan ,sayacın kendi devresi üzerinde 100 yıllık gerçek zaman saati bulunan , ölçü aletleri ve ve elektrik sayaçları yönetmeliğine (76/891/AT) uygun, TEDAŞ onaylı üç fazlı dört telli zaman tarifeli elektronik tipaktif sayacın ve kaidesinin temini, iş yerine nakli , montajı ve bağlantılarının yapılması işler halde teslimi.
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır
Kullanılacak Mahaller: : Ankara Mrk. K.lığı 1923-KRG-KAR-019,1960-KRG-TUĞ-001 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panolarında
4.4.6 KURU TİP KORUYUCUSUZ KONTAKTÖR 3*25 a.( 718-103)
AC3 sınıfı , sık sık açılıp kapanmaya mahsus tablo arkasınamonte edilebilen tipten , koruyucu röleleri bulunmayan tablo ön yüzünde monte edilecek ayrı kumanda düğmeleri ile kuru tip üç fazlı kontaktör temin ve montajı , yardımcı kontaklar her nevi malzeme ve işçilik dahil .
Ölçü: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır
Kullanılacak Mahaller: : Ankara Mrk. K.lığı 1923-KRG-KAR-019 albüm numaralı binalara ait elektrik dağıtım panosunda
NUMUNE ALMA
5.1.Numune alma işlemleri, yürürlükteki Yapım işleri Genel Şartnamesi ve TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.
5.2.Yüklenici, tüm malzemeli imalatlarda, imalattan önce yapı denetim görevlisinden/ görevlilerinden ve idareden malzeme onayı alacaktır.
5.3.Yüklenici, malzemeleri iş programını aksatmayacak şekilde önceden yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onayına sunacak ve meydana gelecek gecikmeden sorumlu olacaktır.
5.4.Malzemelerin seçimi esnasında yüklenicinin sunacağı Türk Standartlarına uygun olarak üretilmiş en az 3 (üç) alternatifli malzeme numunelerinden birini idare ve yapı denetim görevlisi/ görevlileri seçebileceği gibi, bunların tümünü reddedebilir, yeni malzeme sunulmasını isteyebilir. Aksi takdirde yapı denetim görevlisince/görevlilerince ve idarece malzeme onayı verilmeyecektir.
5.5.Yüklenici, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin talep etmesi durumunda, malzeme numunelerini, bedeli kendisi tarafından karşılanmak üzere idarenin onaylayacağı bir laboratuar ya da kuruluşta tahkikini yaptıracak ve neticelerini yapı denetim görevlisinin/ görevlilerinin ve idarenin onayına sunacaktır.
5.6.Yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onay verdiği malzemelerden mümkün olanların numuneleri, üzerlerine numune kartı yapıştırılarak işin geçici kabulüne kadar numune dolabında muhafaza edilecektir. Numune kartının ve numune dolabının temini yüklenici tarafından karşılanacaktır.
5.7.Malzeme seçimi yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin onayı ile kesinlik kazanacaktır. Onay alınmadan kullanılan malzemeler, yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin gerek görmesi halinde bütün zarar ve giderleri yükleniciye ait olmak üzere işyeri çevresi dışına çıkartılacaktır.
6.DENETİM VE MUAYENE
6.1.Denetim ve muayene işlemleri, yürürlükteki Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu, Yapım İşleri Genel Şartnamesi, Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği ile TSK İnşaat Emlak Hizmetleri Yönergesi esasları dâhilinde yapılacaktır.
6.2.Söz konusu yapım işi sonucu tamamlanan imalatlar eksiksiz anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.
6.3.İdare gerek görmesi hâlinde, bedeli yüklenici tarafından karşılanmak üzere, kullanılan her türlü malzeme ile yapılan imalatlarla ilgili muayene ve deneyler isteyebilecektir.
6.4.Muayenelerde gerekli olabilecek her türlü personel, araç, malzeme, test cihazları vb. yüklenici tarafından temin edilecektir.
6.5.Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
6.6.Yüklenici, muayene esnasında gözlemci bulunduracak ve bu gözlemci muayene sonuçlarını imzalayacaktır. Aksi takdirde muayene raporu yüklenici tarafından aynen kabul edilmiş sayılacaktır.
6.7.Muayene ve kontroller esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME
7.1. Yüklenici tarafından temin edilecek tüm malzemeler, nakliye ve montaj esnasında dış etkenlerden korunacak şekilde ambalajlanmış olacaktır.
7.2. Ambalajında hasar, bozuk, eksik çıkan her türlü malzemenin sorumluluğu yükleniciye ait olacaktır. Bu hususta hasarlı ve eksik olan malzemeler, yüklenici tarafından ilave bedel talep edilmeden değiştirilecektir.
7. GARANTİ ŞARTLARI
7.1. Yapım işi kapsamında kullanılan bütün malzemelerin garanti süresi geçici kabulü müteakip en az 2 (iki) yıl olup yüklenici bu mallara ait garanti belgelerini idare adına düzenletmek ve orijinal nüshalarını idareye teslim etmekte mükelleftir.
7.2. Garanti süresince her türlü dizayn, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresi içerisinde bakım gerektiğinde yüklenici firma bakım yapacaktır.
7.3. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi ve kuruluş tarafından giderilmesini yüklenici üstlenecektir. Bu yükümlülüğün yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde idare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderlere yüklenicinin alacaklarından kesmek veya teminatını paraya çevirmek suretiyle tahsil edilecektir.
TEKNİK ŞARTNAMEYİ HAZIRLAYAN MAKAM
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|