• İhale No
    2018/622195
  • İhale Adı
    ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR
  • Sektör
    Araç Kiralama ve Personel Taşıma Hizmeti
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    11 Aralık 2018 10:30
  • İdare
    İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Yapı ve Teknik İşler Müdürlüğü
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Şikayet Bedeli
    152.021,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    33.791.911 ile 253.439.417 TL arası
  • Yayın Tarihi
    03 Aralık 2018
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR

T.C.POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. İSTANBUL AVRUPA YAKASI PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Kayıt Numarası : 2018/622195
İşin Adı : İdaremiz Personellerinin İş Yerleri İle İkametgahları Arasında Teknik Şartnamede Belirtilen Muhtelif Kapasitede Toplam 103 Araç İle Götürülüp Getirilmesine Dair 24 Ay Süreli Personel Servis Hizmet Alımı
İhale Türü - Usulü : Hizmet Alımı - Açık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : HOBYAR MAHALLESI BÜYÜKPOSTANE CADDESI NO: 9 34113
b) Telefon ve faks numarası : 2125261200-1275 - 2125270574
c) Elektronik posta adresi : istav_malz@ptt.gov.tr
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının
görülebileceği internet adresi
:  
2 - İhale konusu hizmetin
a) Niteliği, türü ve miktarı : 24 ay süreli 103 adet araç ile personel servisi taşımacılığı. Ayrıntılı bilgiye ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı Yer : Teknik şartname eki güzergah listesinde belirtilmiştir.
c) Süresi : İşe başlama tarihi 01.01.2019, işin bitiş tarihi 31.12.2020
3- İhalenin / Ön Yeterlik /
Yeterlik Değerlendirmesinin
:
a) Yapılacağı yer : İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Toplantı Salonu Hobyar Mah. Büyükpostane Cad. No:9 Sirkeci-Fatih / İSTANBUL
b) Tarihi ve saati : 11.12.2018 - 10:30
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4. İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

4.1. İsteklilerin, ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgelerden, istenilenleri teklifleri kapsamında PTT’ye sunarlar.

a) İhale tarihi itibariyle mevzuatı gereği kayıtlı olduğuna dair ticaret ve/veya sanayi odası veya meslek odası be1gesi,

1) Gerçek kişi olması halinde; ihaleye ilişkin ilk ilan/davet tarihinin veya ihale/son başvuru tarihinin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, ticaret ve/veya sanayi odası veya meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

2) Tüzel kişi olması halinde; mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ihaleye ilişkin ilk ilan/davet tarihinin veya ihale/son başvuru tarihinin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir ticaret sicil gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili  Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin, teklif kapsamında sunulması zorunludur.

c) Teklif mektubu,

ç) Geçici teminat,

d) İhalenin özelliğine göre PTT tarafından belirlenecek ekonomik, mali ve mesleki yeterliğe ilişkin belgeler,

e) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesinin sunulması zorunludur.

f) İş ortaklığında, iş ortaklığı beyannamesinin ve iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından, ilgisine göre 4.1. maddesinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

 

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1. İsteklinin teklif ettiği bedelin % 10'undan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.

Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.

İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.

 

4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yılsonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri.

a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağlandığını gösteren bölümlerini,

b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterleri sağladığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi (Standart Form: KİK025.1/H)

sunmaları gerekmektedir.

Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;

a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması, (hesaplama yapılırken; yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, yıllara yaygın inşaat hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),

b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması, (hesaplama yapılırken, yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması,

ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile yıllara yaygın inşaat hakediş gelirlerinin gösterilmesi gerekir.

 

Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

Bilanço veya bilançonun yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerinin ise o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.

Yabancı ülkede düzenlenen yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.

Serbest meslek erbabı tarafından sunulan, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir.

İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve yukarıda belirtilen kriterleri sağlaması zorunludur.

 

4.2.3. İstekli tarafından;

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosunun,

b) Taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaların, birinin sunulması yeterlidir.

Taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarını tevsik etmek üzere; hizmet işleri ile ilgili fatura örnekleri ya da bu örneklerin noter, serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı suretleri sunulur.

Toplam ciro; gelir tablosundaki brüt satışlar tutarından, satıştan iadeler, satış ıskontoları ve diğer indirimlerin tutarları düşülmek suretiyle ulaşılan net satışlar tutarıdır.

 Taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının

 Hesabında, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen işlerden elde edilen gelirlerin toplamı dikkate alınır.

Toplam cironun teklif edilen bedelin % 20'inden, taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının ise teklif edilen bedelin % 12'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

Gelir tablosunun veya serbest meslek kazanç defteri özetinin, serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen gelir tablosunun o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeyi düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.

İş ortaklığı olarak ihaleye katılan aday ve isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından (kendi kısmı için) iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.

Aday veya İsteklinin ortak girişimin ortağı olarak taahhüdü altında devam eden işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirdiği işlerinin parasal tutarı; iş ortaklığındaki hissesi oranında,  dikkate alınarak toplanmak suretiyle toplam iş hacmi tutarı belirlenir.

Bu durumda isteklinin iş hacmi tutarı kullanılan ortak girişimdeki/girişimlerdeki hisse oranını gösteren belgelerin de teklif kapsamında sunulması gerekmektedir.

Aday veya isteklinin iş hacmi tutarının değerlendirilmesinde, kendi iş hacmi tutarı ile birlikte ortak olduğu ortak girişime/girişimlere ait iş hacmi tutarı da hissesi oranında dikkate alınarak toplanmak suretiyle toplam iş hacmi tutarı belirlenir. Bu durumda aday veya isteklinin iş hacmi tutarı kullanılan ortak girişimdeki/girişimlerdeki hisse oranını gösteren belgelerin de teklif kapsamında sunulması gerekmektedir.

 

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İsteklinin yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

a) İlk ilan tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet alımlarıyla ilgili iş deneyimini gösteren belgelerin veya

b) Devredilen işlerde devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az % 80'inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet işleriyle ilgili iş deneyimini gösteren belgeleri, sunması zorunludur.

4.3.2.İstekli tarafından teklif edilen bedelin % 25'den az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler sunulması gerekir.

 

 

4.3.3.İş ortaklığında pilot ortağın, istenen iş deneyim tutarının en az % 70’ini, diğer ortakların her birinin, istenen iş deneyim tutarının en az % 10’unu sağlaması ve diğer ortak veya ortakların iş deneyim tutarı toplamının ise istenen iş deneyim tutarının % 30’undan az olmaması gerekir. Ancak, ihaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının gerçekleştirdiği bir işten elde edilen iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması halinde, pilot ortak ve diğer ortakların her birinin birinci cümledeki oranlara göre asgari iş deneyim tutarını sağlaması koşulu aranmaz.

 

4.3.4. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgenin sunulması zorunludur.    

 

4.3.5. Tüzel kişi tarafından sunulan iş deneyimini gösteren belgenin, ihale veya son başvuru tarihinden geriye doğru en az bir yıldır kesintisiz olarak aynı tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, bu ortağa ait iş deneyimini gösteren belgeler teminat süresi sonuna kadar başka bir tüzel kişiye kullandırılamaz.

 

4.4. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir.

Kamu veya özel sektör kuruluşlarının ihtiyacı için hizmet alımı suretiyle şoförlü veya şoförsüz yakıt dahil veya hariç taşıt kiralanması hizmetleri, Personel servisi taşıma hizmetleri, araçlı posta taşıma hizmetleri, her türlü nakliyat (insan ve/veya yük) hizmetleri, araçlı para taşıma hizmetleri, filo yöntemi ile (şoförlü veya şoförsüz, yakıt dahil veya hariç) taşıt temin edilerek hizmete sunulması işlerinin ayrı ayrı veya bunlardan birden fazlasının birlikte yapılmış olması benzer iş olarak kabul edilecektir.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir. 
5.1. İhale komisyonunca yapılan değerlendirme sonucunda ihale, aşırı düşük teklif sorgulaması yapılmaksızın ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklinin üzerinde bırakılır.


6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır. 

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması: 
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 118 TRY (Türk Lirası) karşılığı İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Satınalma Müdürlüğü Hobyar Mah. Büyükpostane Cad. No:9 Sirkeci-Fatih / İSTANBUL adresinden satın alınabilir. 


8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Satınalma Müdürlüğü Hobyar Mah. Büyükpostane Cad. No:9 Sirkeci-Fatih / İSTANBUL adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. 

9. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. 

10. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür

11. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez. 

Diğer hususlar:

12.1. Taşıtın kullanılması sırasında kaza ve trafik kuralları ihlalinden doğacak sorumluluktan ve taşıt emniyetinden yüklenici ve şoförü sorumludur.  Ayrıca edinilen taşıtın üçüncü şahıslara vereceği her tür zararlardan PTT sorumlu olmayacaktır.

 

12.2- Üçüncü şahıslarca gerek yüklenici, taşıt şoförü ve gerekse de idare aleyhine açılacak olan her türlü dava, zarar ve ziyan taleplerine karşı yüklenici sorumludur. PTT bu kabil dava, şikayet ve benzeri konulara hiç bir şekilde taraf ve muhatap değildir. İdarenin bu taleplere muhatap olması durumunda veya aleyhine herhangi bir hüküm tesis edilmesi hallerinde idarenin uğrayacağı zararlar yüklenici tarafından karşılanacaktır.

 

12.3- Hizmet gereği ve şartname konusu işin ifası ile ilgili resmi mercilerden alınması gereken her türlü işlem ve izin yükleniciye aittir.

 

12.4- Taşıtın üzerinde taşıt sahibi veya üçüncü şahısların reklam ve tanıtımı amacıyla yapılmış, şekil yazı resim ve benzeri ibare bulunmayacaktır. Ancak PTT nin uygun görmesi halinde örneği verilecek giydirme, logo, resim, şekil, yazı, afiş, reklam v.s gibi tanıtıcı faaliyetlerin masrafları yükleniciye ait olmak üzere yaptırılır. Bu uygulamalarla ilgili ortaya çıkacak vergi, resim, harç, trafik tescil vs. yasal yükümlülüklerden doğan giderler de yüklenici tarafından karşılanır

 

 

12.5- Sözleşme imzalanmadan önce; teklifte belirtilen taşıt/taşıtlar yerine, teklifte belirtilen yakıt cinsi değişmemek, en az teknik şartnamede öngörülen veya daha üstün özellikte olan taşıtın önerilmesi ve PTT’ce uygun görülmesi halinde yüklenici ile sözleşme imzalanabilecektir.

 

12.6- Ceza hesabının uygulanmasında; taşıtlar için istihkak hesaplanırken; taşıtların gelmediği günlere ait yevmiyeler hesaplanmayacaktır, göreve gelinmeyen günler aylık çalışma günlerinden düşüldükten sonra istihkak hesaplanacak ve hesaplanan bu miktardan da taşıtın o ay gelmediği günler için tahakkuk ettirilecek cezalar düşülecektir.

12.7- PTT; lüzum görüldüğü takdirde, taşıtların güzergâhlarında 5 km.ye kadar artırma yapabilir. Bu artırma ücrete tabi değildir. İdare istediğinde 5 km’yi aşmamak şartıyla güzergâhları istediği gibi değiştirebilir. Bu mesafe artırımı ücrete tabi değildir.

12.8- PTT, ihtiyaca göre 3 (üç) gün önceden haber vererek araç sayısı ve cinsinde (otobüs yerine midibas, midibas yerine minibüs, minibüs yerine otobüs gibi) değişiklik yapabilir. Sözleşme birim fiyatlar üzerinden, fiilen işletmede bulunan araç cins ve sayısı nispetinde ödeme yapılır.

12.9- Yüklenici tarafından sözleşme imzalanmadan önce çalıştıracağı araçlara ait özel servis aracı ruhsat asılları İdareye ibraz edilip fotokopileri alındıktan sonra yükleniciye iade edilecektir.

12.10- Sabahları servisin gelmemesi ya da geç gelmesi durumunda mesai başlangıcında işyerinde olunmasını teminen personelin taksi ile gelmesi durumunda personele taksi ücreti yüklenici tarafından ödenecektir.

12.11- Yüklenici Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği'nin 12. Maddesinde belirtilen personel servis araçlarında aranacak şartların yerine getirilmesi ve servis taşıtı olarak ihdas edilen taşıtların sürücülerinin 5510 sayılı Kanun gereğince SGK'ya aktif olarak kayıtlarının yaptırmakla sorumludur.

12.12- Bu şartnamenin "ihaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlilik kriterleri" başlıklı 7. maddesi kapsamında sunulacak olan serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belgelerin her bir sayfası , 15/11/2002 tarihli ve 24937 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin Kaşe Kullanma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde , SMMM'NİN adı soyadı belirtilmek ve (TÜRMOB) kaşesi kullanılmak suretiyle onaylanacaktır.

Söz konusu belgelerin Yeminli Mali Müşavirler tarafından düzenlenmesi halinde belgelerin her bir sayfası 02/01/1990 tarihli ve 20390 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yeminli Mali Müşavirlik , Tasdik Edecekleri Belgeler , Tasdik Konuları , Tasdike İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde , YMM'nin adı soyadı belirtilmek ve mühür kullanılmak suretiyle onaylanacaktır.

12.13- Yüklenici firma araçlarda çalıştıracağı personelin(şoförlerin)güvenlik soruşturmalarının yapılmasından sorumludur.

 

12.14- Yüklenicinin, 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunundan doğan yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır.

12.15- İsteklinin Genel Müdürlüğümüzün 11/05/2017 tarihli ve 2530 sayılı yazıları eki olan ve ihale dokümanı ekinde verilen Taahhütnameyi vermesi.

12.16- Yüklenici, İş sağlığı Güvenliği Mevzuatı gereğince verilmesi zorunlu olan eğitimlerden sorumludur. Yüklenici tarafından bu sorumluluğun yerine getirilmemesi durumunda söz konusu eğitimler PTT tarafından verilecek olup, verilen eğitimlere ilişkin masraflar yüklenicinin hak edişinden kesilecektir.

12.17.Yüklenici, çalışanlarının iş kazası geçirmesi durumunda bildirimlerini SGK’na yasal süresi içerisinde yapılmasından sorumludur. Bildirimlerin zamanında yapılmamasından kaynaklanan cezalar yükleniciye rücu edilecektir.

12.18- Ceza ve yasaklama durumları hariç PTT A.Ş. Mal ve Hizmet Alımına ilişkin Esas ve Usullerde belirtilmeyen hususlarda şirketimizin takdiri geçerlidir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim