• İhale No
    1601838
  • İhale Adı
    Arsa satışı yapılacaktır
  • Sektör
    Tesis İşletme, Gayrimenkul Satış ve Kiralama Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    04 Mayıs 2018 15:00
  • İdare
    ANKET ANKARA KÜLTÜR TURİZM ETKİNLİKLERİ TEKSTİL TEMİZLİK ORGANİZASYON HİZMETLERİ İNŞAAT TİCARET A.Ş.
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    25 Nisan 2018
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

ANKET ANK. KÜLT. TURZ. ETKİN. TEKS TEMİZ. ORG. HZM. İNŞ. TİC

Arsa satışı yapılacaktır

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN00791279
Şehir : Ankara / Yenimahalle
Semt-Mahalle : SUSUZ MAH. / MACUNKÖY
: 10552
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Niteliği, Türü, Miktarı
:
10.658,79 m² (%99 : 10.552.20m²) arsa satışı yapılacaktır
İhale Tarihi
:
04.05.2018 15:00
Muhammen Bedel
:
8560000 TL
İhalenin Yapılacağı Yer
:
Anket A.Ş Yeşiltepe Mahallesi Günebakan Sokak No:5 KEÇİÖREN /ANKARA
İhale Usulü
:
İstisna ve Kapsam Dışı İhaleler
İhale Türü
:
Satış

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununun 126. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Taşınmazların satışı:

Artırma ilanı, artırma hazırlıkları ve ilgililere ihtar:

Madde 126 - (Değişik madde: 02.07.2012 - 6352 S.K/Madde 29)

Satış, açık artırma ile yapılır. Birinci ve ikinci ihalenin yapılacağı yer, gün ve saat önceden ilan edilir.
İlan, birinci ihale tarihinden en az bir ay önce yapılır. İlan edilen metnin esasa müessir olmayan maddi hatalar nedeniyle tekrarlanması gerektiğinde, ihale tarihi değiştirilmeksizin hata ilanen düzeltilir. Ancak bu düzeltme ilanının tarihi ile ihale tarihi arasında yedi günden az zaman kalmış ise daha önce ilan edilen günden yedi iş günü sonrası için tespit edilecek günde satış yapılacağı düzeltme ilanında belirtilir. Bu düzeltme ilanı ilgililere ayrıca tebliğ edilmez.
Yapılacak ilana, satılacak şeyin cinsi, mahiyeti, önemli vasıfları, tahmin edilen kıymeti, bulunduğu yer; birinci ve ikinci ihalenin yapılacağı yer, gün ve saat; artırmaya iştirak edeceklerin haczedilen malın tahmin edilen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın teminat mektubunu tevdi etmeleri gerektiği; diğer bilgilerin nereden ve ne suretle öğrenilebileceği hususları yazılır. Ayrıca, ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin taşınmaz üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını evrakı müsbiteleri ile onbeş gün içinde icra dairesine bildirmeleri gerektiği yazılır; aksi halde, hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça, satış bedelinin paylaşmasından hariç kalacakları da ilave edilir. Bu ihtar irtifak hakkı sahiplerine de yapılır.
Açık artırmaya elektronik ortamda teklif verme yoluyla başlanır. Elektronik ortamda teklif verme, birinci ihale tarihinden yirmi gün önce başlar, ihalenin tamamlanacağı günden önceki gün sonunda sona erer; ikinci ihalede ise elektronik ortamda teklif verme birinci ihaleden sonraki beşinci gün başlar, en az yirmi gün sonrası için belirlenecek ikinci ihalenin tamamlanacağı günden önceki gün sonunda sona erer. Elektronik ortamda verilecek teklifler haczedilen malın tahmin edilen kıymetinin yüzde ellisinden az olamaz; teklif vermeden önce, haczedilen malın tahmin edilen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde teminat gösterilmesi zorunludur.
Satışa çıkarılan taşınmaz üzerinde hakkı olan alacaklının alacağı yukarıdaki fıkrada yazılı oranda ise artırmaya iştiraki halinde ayrıca pey akçesi ve teminat aranmaz.

114 üncü maddenin ikinci ve üçüncü fıkraları taşınmazın satış ilanı hakkında da uygulanır:
(İlanın şekli, artırmanın tarzı, yer ve günü ve gazete ile yapılıp yapılmıyacağı icra memurluğunca alakadarların menfaatlerine en muvafık geleni nazarı dikkate alınarak tayin olunur. İlanın yurt düzeyinde yayımlanan bir gazete ile yapılmasına karar verilmesi halinde bu ilan satış talebi tarihinde tirajı ellibinin (50.000) üzerinde olan ve yurt düzeyinde dağıtımı yapılan gazetelerden biriyle yapılır).
(Gazete ile yapılacak ilanlara satış şartnamesi eklentileriyle geçirilmeyip, satılacak şeyin cinsi, mahiyeti, önemli vasıfları, muhammen kıymeti, bulunduğu yer ve ikinci artırmanın gün ve saati, satış şartnamesinin vesair bilginin nereden ve ne suretle öğrenilebileceği, talep halinde ve ilanda gösterilen masrafı verilmek şartiyle şartnamenin bir örneğinin gönderilebileceği hususları yazılmakla iktifa olunur. İcra dairesince yapılması zaruri ilanlar dışında, taraflar şartnamenin tamamını, masrafı kendilerine ait olmak üzere, diledikleri vasıtalarla ilan edebilirler. Ancak hususi mahiyetteki bu ilan resmi muameleye tesir etmez. Satış ilanı elektronik ortamda da yapılır).

Ayrıca tebliğler:
Madde 127 - (Değişik madde: 02.07.2012 - 6352 S.K/Madde 30) YÜRÜRLÜK
İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.2004.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

ANKARA KÜLTÜR TURİZM ETKİNLİKLERİ
VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİNDEN

(ANKET) Yeşiltepe Mahallesi Günebakan Sokak No:5 KEÇİÖREN -ANKARA

ANKET A.Ş. MÜLKİYETİNDE BULUNAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
  1. Şirketimiz mülkiyetinde bulunan ve aşağıda özellikleri belirtilen Gayrimenkul açık artırma suretiyle satılacaktır.

GAYRİMENKULÜN

HİSSE MİKTARI

YERİ

YÜZÖLÇÜMÜ
ADA NO PARSEL NO TAHMİN EDİLEN BEDEL TL.(KDV HARİÇ) GEÇİCİ TEMİNAT TL.

%99
Ankara Yeni mahalle ilçesi Susuz Mahallesi Tamamı:
10.658,79 m²
(%99 : 10.552.20m²)

63318

2

8.560.000,00

256.800,00

2. İhale 04.05.2018 tarihinde saat 15.00 de Açık Artırma usulü ile Anket A.Ş Yeşiltepe Mahallesi Günebakan Sokak No:5 KEÇİÖREN /ANKARA adresinde yapılacaktır. Telefon:0312 4416555 faks:0.312 4416818
3. İstekliler kimliklerini belirlemeye yarayan belge, gerçek kişilerin T.C. kimlik numarası ve ikametgâh beyanı, tüzel kişilerin vergi kimlik numarası ve işyeri merkezi beyanı, vekil olarak katılanlar için vekâletname aslı veya noter onaylı örneği, tüzel kişiler adına katılacaklardın yetki belgesinin aslı veya noter onaylı örneğinin vekâletname ile birlikte satış gününde ihale saatine kadar ihale komisyonuna ibraz etmeleri gerekir. İsteklilerin ihaleye katılmak istediği gayrimenkule ait geçici teminat bedelini ihale komisyonuna teslim etmek zorundadır. Geçici teminat bedeli banka teminat mektubu olması halinde ihale esnasında ihale komisyonuna verilebilir.
Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler:
a) Tedavüldeki Türk Parası,
b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları,
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.
4. Gayrimenkulün diğer hissedarının Medeni Kanun hükümlerine göre ön alım hakkı vardır.
5. Gayrimenkul üzerinde haciz kayıtları vardır. Bu hacizler Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır.
6. Gayrimenkul hali hazır durumu ile satışı yapılacaktır.
7. ANKET A.Ş. İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
8. ANKET A.Ş. nin ihale işlemlerini ANKET A.Ş. Yönetim Kurulu yönetir.

 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim