Kaşe/ İmza
SAF SU SİSTEMİTEKNİK ŞARTNAMESİ
- Cihazdan direkt çeşme suyu bağlantısıyla hem saf su (Tip III) hem de ultra saf su (Tip I) elde edilebilmelidir. Üretilen ultra saf su likit kromatografide tampon çözeltileri hazırlamada, HPLC’de izokritik ve gradient çözelti hazırlamada, numune seyreltmede, tampon ve hücre kültürü ortamı hazırlamada, titratörlerde, spektrofotometrelerde ve elektroforez sistemlerinde kimyasal çözeltilerin hazırlanmasında kullanıma uygun olmalıdır. Üretilen saf su ise cam malzeme yıkama durulamada, otoklavlarda, yıkama makinelerinde kullanılabilmelidir.
- Cihazdan alınan suyun resistivitesi 25 OC’da 18,2 MegaΩ.cm olmalıdır.
- Cihazın çalışabildiği besleme suyu giriş basınç aralığı en az 0,5–6 bar olmalıdır.
- Cihazın çalışabildiği besleme suyu maksimum iletkenliği 5-35 ºC değerleri arasında, en az 1900 µS/cm olmalıdır. Bu özellik ürünün orijinal kullanım kılavuzu veya katalog üzerinden gösterilebilmelidir.
- Cihazın saf su üretim kapasitesi 15ºC de saatte en az 2.4 litre olmalıdır.
- Besleme suyu öncelikle ön arıtma, reverse osmos basamakların geçmelidir. Bu şekilde üretilen Tip III kalitedeki su cihaz üzerinde bulunan entegre 6 litrelik tankta depolanmalıdır. İstenirse bu su genel yıkama amaçları için tanktan alınabilmelidir.
- Cihazda bulunan entegre tank sayesinde sistemden hem saf su hemde ultra saf su alınabilmelidir.
- Tank üzerinde üretilen suyu bakteri ve partiküllerden korumak amacıyla bir hava filtresi bulunmalıdır. Sistem ile bir adet tank filtresi ve bir adet sanitizasyon kiti birlikte verilmelidir.
- Tanktan çıkan su cihaz içerisinde 185 ve 254 nm çift dalga boyunda ışın veren UV lambadan geçmelidir. Bu sayede su içindeki bakteri ve toplam organik madde seviyesi düşürülmelidir.
- Cihazda ki UV lambanın orjinal ömrü iki yıl olmalıdır yada sistem ile birlikte iki yıllık UV lamba verilmelidir.
- UV lambadan geçen su saflaştırma kartuşunun ikinci kısmına girmeli ve burada karışık yataklı iyon değiştirme ve son olarak eser seviyede iyon ve organiklerin uzaklaştırldığı reçinelerden geçmelidir.
- UV lamba dışındaki tüm bu saflaştırma işlemleri ikili kompakt yapıdaki bir saflaştırma kartuşu ile yapılmalıdır. Bu kartuşun çıkartılıp takılması son derece kolay olmalıdır ve bir alete ihtiyaç duyulmamalıdır.
- Cihazından alınan ultra saf suyun akış hızı dakikada en az 0,5 litre olmalıdır.
- Cihazdan alınan suda TOC miktarı 5 ppb'den düşük olmalıdır.
- Saflaştırma kartuşunda bulunan reverse osmos membran sudaki iyonları en az %94 ve çözünmüş organik maddeleri, bakterileri ve partikülleri %99 'una kadar uzaklaştırabilmelidir.
- Cihazda son filtrasyon amacıyla 0.22 µm gözenek çapında polimerik yapıda bir filtre yada ultra filtrasyon membranı kullanılabilmelidir. Son filtrasyon için 0.22 µm gözenek çapında filtre kullanıldığında üretilen sudaki partikül seviyesi <1 partikül/ml ve bakteri seviyesi <0.1 cfu/ml olmalı, bir ultrafiltrasyon medmbranı kullanıldığında üretilen suda ki endotoksin seviyesi <0.001 Eu/ml, Dnase seviyesi <4 pg/µl, RNase seviyesi <0.01 ng/ml ve bakteri seviyesi <0.1 cfu/ml olmalıdır. Cihaz ile birlikte 1 adet 0.22 µm gözenek çapında son filtre verilmelidir.
- Cihaz üzerinde reverse osmos membranın efektifliğini artırmak üzere bir pompa bulunmalıdır.
- Cihaz üzerinde renkli dijital gösterge olmalı ve bu göstergeden üretilen suyun kalitesi ve sıcaklığı, en az 10 basamakta tank doluluk oranı, kartuş değiştirme uyarısı ve cihaz fonksiyonları takip edilebilmelidir.
- Cihazda üretilen ultra saf suyun direnci 25 OC düzeltilmiş olarak gözlemlenebilmeli ayrıca ekrandan 25°C sıcaklığa göre düzeltilmemiş su direnci ve gerçek sıcaklık değeride isteğe bağlı görüntülenebilmelidir.
- Cihazda hem ters osmozdan çıkan saf suyun, hem de üretilen ultra saf suyun direncini ölçmek için iki adet direnç ölçüm hücresi bulunmalıdır.
- Cihaz hiç bir bakıma ihtiyaç göstermemelidir. Saflaştırma kartuşu değişimi dışında herhangi bakıma gerek olmamalıdır.
- Cihazla birlikte aynı markanın en az 30 lt kapasitedeki tankı verilmelidir.
- Cihaz istenildiğinde orjinal aynı markanın duvara monte aparatı ile kullanılabilmelidir.
- Cihazdan 0.25-9.75 L hacimlerde 0.25 L lik arttırımlar ile ultra saf su almak mümkün olmalıdır.
- Cihaz ile birlikte bir adet giriş suyu basınç regülatörü, bir adet gözenek boyutları 5 mikron olan 5” harici ön filtre ve tutucusu birlikte verilmelidir.
- Cihaz az yer kaplamalı ve boyutları 42x29x54 cm (GxDxY) olmalıdır.
- Cihaz 220V, 50Hz. şehir cereyanında çalışmalıdır.
- Firmalar, teklif ettikleri cihazın özellikleri hususunda "Teknik Şartnameye Madde Madde " cevap vereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları veya kullanım talimatları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Teklif veren firmalar üretici firmadan alınmış Türkiye temsilcilik belgesine sahip olmalıdır.
- Teklif veren firma teknik servis hizmetini üretici firmadan eğitim almış teknik servis personeli ile vermeli ve bunu belgelendirmelidir.
SANTRİFÜJ TEKNİK ÖZELLİKLER
- Santrifüj cihazı, çok amaçlı kullanım özelliğine sahip olmalıdır.
- Laboratuvar ve oda koşullarında çalışabilmeli ve masa üstü tipte olmalıdır.
- Santrifüjün kapağının gövdesi ile olan sızdırmazlığı conta ile sağlanmalıdır.
- Santrifüjün kapağı, örneklerin yerleştirilmesine ve çıkarılmasına engel olmayacak şekilde açılmalıdır. Kapak kilitli olacak, kapak açık iken başlık dönmeyecek ve başlık dönerken kapak açılmayacaktır. Kapak açıkken ışıklı sinyal ile kullanıcıyı uyarmalıdır. Cihazın kapağı açılmadığı durumlarda mekanik olarak müdahale edilebilmelidir.
- Cihazda motorun gövdeye bağlantısı ve gövdenin zemine ayak teması, titreşimleri asgariye indirecek özellikte esnek malzemeden yapılmış olacaktır.
- Santrifüjde bütün kontrol ve işletme elemanları bir pano üzerinde toplanmış olacaktır.
- Santrifüjün maksimum kapasitesi; açılı rotor için 6X85 ml., açılır rotor için 4X250 ml., mikro rotor için 48X1,5/2.0 ml. ve mikrotiter rotor için 2X5 mikroplaka olmalıdır.
- Santrifüjün tüm aksesuarları 20 dk. 121 derecede otoklav edilebilir özellikte olmalıdır.
- Santrifüj' de kullanılan rotorlar emniyetli bir kullanım açısından vidalı sıkıştırma özelliğine sahip olmalıdır.
- Santrifüj'ün maksimum hızı 14.000 rpm. ve maksimum savurma kuvveti 20.913
- x g. Olmalıdır.
- Santrifüj'ün hızı min. 200 rpm den başlayarak 10 rpm. Aralıklar ile ayarlanabilmelidir.
- Santrifüj programlı, mikropresesör kontrol sistemli ve dijital göstergeli olmalıdır.
- Santrifüj'ün en az 35 program hafızası bulunmalıdır.
- Cihazda santrifüj hızı, santrifüj süresi, hızlanma oranı, frenleme oranı gibi değerler programlanabilmelidir.
- Santrifüjde hızlanma ve frenleme en az 10 değişik kademede programlanabilmelidir.
- Santrifüj' de zaman ayarı 1 - 99 dakika arasında olmalı, ayrıca süresiz çalışma için "hold" pozisyonu olmalıdır.
- Santrifüj' de dengesiz yüklemelerde otomatik olarak cihazı durdurup emniyete alacak otomatik balans sistemi olmalıdır.
- Santrifüjde, santrifüj haznesinin hızlı soğumasını sağlayan bir “fast cool” fonksiyonu bulunmalıdır. Bu fonksiyonun, santrifüj haznesini önceden soğutma süresi en az 15 dakika olmalıdır.
20. Cihazda,enerji tüketimini azaltmak ve kompresör ömrünü uzatmak için cihaz 8 saatçalışmadığında ECO shut-off özelliği devreye girmeli ve cihaz otomatik olarakkapanmalıdır.
- Santrifüj' de rotor, bakım gerektirmeyen özellikte olmalıdır.
- Santrifüj cihazı 220V., 50Hz. Şebeke cereyanı ile çalışmalıdır.
- Cihaz ile birlikte 4200 rpm hızında / 3234 rcf 4x250ml kapasiteli açılır rotor, toplamda 16 adet 50 ml tüp kapasiteli, 32 adet 15 ml tüp kapasiteli ve 104 adet 1.5-2 ml tüp kapasiteli adaptör verilmelidir.
- Santrifüj cihazı 220V., 50Hz. Şebeke cereyanı ile çalışmalıdır.
- Teklif veren firmalar, Üretici firmadan alınmış, cihazın Türkiye Temsilcisi olduklarına ilişkin Konsolosluk, Ticaret Odası, Apostille ve noter onaylı belgeyi tekliflerine ekleyeceklerdir.
- Firmalar, teklif ettikleri cihazın özellikleri hususunda orjinal katalogları üzerinde "Teknik Şartnameye Madde Madde " cevap vereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları veya kullanım talimatları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Önerilen cihazın ISO 13485 tıbbi cihazlar için uygun olan sertifikası bulunmalıdır.
- Teklif veren firmalar TSE tarafından onaylı “ Teknik Servis Yeterlilik Belgesi” ne sahip olmalıdır ve bunu teklif dosyasında sunmalıdır.
- Cihaz fabrikasyon hatalarına karşı 1 ( bir ) yıl ücretsiz, müteakip 8 ( sekiz ) yıl ücreti mukabili yedek parça, bakım ve onarım garantili olmalıdır.
CO2 İNKÜBATÖRÜ TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1. Cihaz çember hacmi en az 170 litre olmalıdır.
2. Cihaz titreşimi, kontaminasyon ve yerkayıplarını önlemek amacıyla fansız ve 6noktodan direkt ısıtma elemanları ile donatılmış olmalıdır.
3. Cihazın kabin dışı paslanmaz çelikten imaledilmiş olmalı, üzeri paslanmaz ve çizilmeye dayanıklı toz boya ile kaplanmışolmalıdır.
4. Karbondioksitli İnkübatörün iç haznesipaslanmaz çelikten imal edilmiş olmalıdır. Kolay temizlenebilmesi ve bakteriüreme riskini azaltmak için köşeler yuvarlatılmış olmalı, keskin köşelerbulunmamalıdır.
5. Cihazın rafları paslanmaz çelikten yapılmış veyükseklikleri ayarlanabilmeli, 4 adet gözenekli raf cihazla birlikte ücretsizolarak verilmelidir. Gözenekli raflar sayesinde çember içerisinde daha homojenbir akış sağlanmalıdır.
6. Cihazın yoğunlaşmayı önleyen, ısıtmalı dışkapısı olmalı ve kapı açık kaldığında alarm vermelidir. Ayrıca kapı aıldığındagaz akışı otomatik olarak kesilmelidir.
7. Cihazın iç kapısında temizlenebilir, kolaycaçıkartılabilen ve değiştirilebilen conta sistemi olmalıdır.
8. Cihazın kapı kilit sistemi kontaminasyonuönlemek amacıyla kabin dışarısında olmalıdır.
9. Cihaz yüksek ısı dezenfeksiyonunu sağlamalıdır.
10.Cihazın bütün gaz girişlerinde Hepa filtrelerolmalıdır.
11.Cihaz otomatik CO2 kontrol sisteminesahip olmalı ve bütün gaz ve sıcaklık sensörleri cihazın içine yerleştirilmişolmalıdır.
12.Cihaz otomatik elektronik başlama sisteminesahip olmalı ve kullanıcı kalibrasyon için cihazın başında beklemek zorundakalmamalıdır.
13.Cihazın sıcaklık ve CO2 için programlanabilirkontrolle, dijital sıcaklık göstergesi ve alarm uyarı ışıklarına sahip olmalıve bu sistem cihazın kapısı üzerinde göz hizasında olmalıdır.
14. Karbondioksitli İnkübatörün temizliği için kullanılacakalkolün, Embriyoloji laboratuarında toksik etkisi sebebi ile yüksek sıcaklıktade-kontaminasyon opsiyonu içermelidir. Bu opsiyon ile kullanıcının istediği herhangi bir zamanda sistem kendisini steril hale getirebilmelidir. Bu uygulamaesnasında inkübatör iç haznesini en az 4 saat süre ile 120 ºC’de tutaraksterilizasyon işlemi gerçekleşmelidir.
15.Cihaz LED göstergeye sahip olmalı ve CO2 seviyesi eş zamanlı izlenebilmelidir.
16.Cihaz ortam sıcaklığı üzerinde +4°C ile 50˚Carasında ayarlanabilmeli,sıcaklık kontrol hassasiyeti ±0.1˚C olmalıdır.
17.Cihazın CO2 değerleri % 0.2 ile 20 arasında,±0.1% hassasiyetle kontrol edilebilmeli, giriş basıncı 5 PSI olmalıdır.
18.Cihazın CO2 sensörü IR olmalı ve %0.1 likadımlarla ayarlanabilir ve okunabilir olmalıdır. CO2 sensörü istenilenperiyotlarda programlanmış auto-zero opsiyonu içermelidir. Günlük, haftalıkyada aylık periyotlarda cihaz CO2 sensörü auto-zero işlemi ile en optimumhassasiyette çalışabilmesi sağlanmalıdır.
19.Cihazda nemlilik ortam sıcaklığı ile 37˚Carasında %95 olarak ayarlanabilmelidir.
20.Cihaz talep edildiği taktirde, fabrikaçıkışında olmak suretiyle dörde veya sekize bölünmüş iç kapı ile teslimedilebilmelidir.
21.Cihaz, talep edildiği taktirde kendisiyle aynımarka bir yazılım vasıtasıyla gözlemlenebilir olmalıdır.
22.Cihaz seviyesi ayarlanabilir ayaklara sahipolmalıdır.
23.Cihaz gaz girişinde kullanılmak üzereregülatörü ile birlikte teslim edilmelidir.
24.Cihaz nem tepsisi ile birlikte teslimedilmelidir.
25.Cihazla birlikte 2 adet CO2 tüpü ve gazı, 2adet regülatör ücretsiz olarak verilmelidir.
26.Cihazda RS 232 ve 25mm giriş portubulunmalıdır.
27. 220V 50Hz şehir şebeke cereyanı ileçalışabilmelidir.
28.Firmalar, teklif ettikleri cihazın özelliklerihususunda orjinal katalogları üzerinde "Teknik Şartnameye Madde Madde" cevap vereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları veyakullanım talimatları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri tekliflerdeğerlendirmeye alınmayacaktır.
29.Temsilci firmanın T.S.E.’ den alınmış “ HizmetYeterlilik Belgesi “ ve Sanayi Bakanlığından alınmış “ Satış Sonrası HizmetYeterlilik Belgesi “ olacak ve ihale dosyalarına koyacaklardır.
30.Teklif veren firma, üretici firmadan alınmış“Türkiye Temsilcilik Belgesi” ne sahip olmalıdır ve bunu teklif dosyasındasunmalıdır.
31.Teklif veren firma teknik servis hizmetiniüretici firmadan eğitim almış teknik servis personeli ile vermeli ve bunubelgelendirmelidir.
32.Cihaz; imalat ve montaj hatalarına karşı 1(bir)yıl ücretsiz, 7(yedi) yıl süre ile de bakım, onarım garantili olmalıdır.
33.Teklif veren temsilci firma ISO 13485 kalitebelgesine sahip olmalı ve bu belgenin kopyasını teklifi ile birliktevermelidir.
DERİN DONDURUCUTEKNİK ŞARTNAMEYE ( -86 °C ) UYGUNLUK BELGESİ
- Cihaz biyolojik maddelerin uzun süreli depolanması, korunması ve saklanması amacına uygundur.
- Cihaz dik tipte olup en 410 litre iç kapasiteye sahiptir.
- Cihazın içi ve dışı arasındaki izolasyon 130 mm kalınlığında poliüretan kaplıdır.
- Cihazda CFC ve HCFC içermeyen soğutucu gaz kullanılmaktadır. Cihazda soğutucu gaz olarak HFC kullanılmaktadır.
- Cihazın çalışma sıcaklık aralığı -50ºC ile -86ºC'dir. Cihaz 32°C ortam sıcaklığında -86°C sıcaklıklara soğutma yapabilmektedir.
- Cihaz içerisinde birbirinden bağımsız beş bölme ve her bölmenin kilitli iç kapakları mevcuttur.
- Cihazın numune kapasitesi en az 24.000 örnek alacak şekilde olmalıdır.
- Cihazın dış yüzeyi paslanmaz ve korozyona karşı dayanıklı çelikten yapılmış olup, çizilme ve paslanmaya dirençli epoksi boya ile kaplanmış, iç yüzeyi ise tamamen paslanmaz çelikten imal edilmiştir.
- Cihaz mikroişlemci kontrollüdür. Kontrol ünitesi ön kapak üzerinde göz seviyesinde bulunup, tüm ayarlamalar kolaylıkla yapılabilmektedir. Kontrol ünitesi üzerinde ana sıcaklık kontrolü, set edilen sıcaklık derecesi, gerçek sıcaklık ve tüm alarm verileri gözlenebilir. Cihaz da tüm parametreler LED ekran üzerinden takip edilebilmektedir.
- Cihaz da yüksek/düşük sıcaklık alarmı, kapı açık alarmı, elektrik kesintisi, düşük pil şarjı ve filtre temizleme alarmları mevcuttur.
- Cihazda sıcaklık değerinin ve yapılan ayarların değiştirmesini önlemek amacı ile 4 basamaklı şifre ile güvenlik sağlanmaktadır.
- Cihaz kapısında kolay açılabilen kapı kolu ve bu kol üzerinde anahtarlı kilit sistemi mevcuttur.
- Cihazın laboratuvar içerisinde hareket ergonomisi sağlanması ve taşıma kolaylığı bakımından alt tabanında 4 adet tekerlek mevcuttur.
- Cihazın +25oC’den, –86oC’ye kadar soğutma zamanı en fazla 5.3 saattir.
- Cihazın otomatik voltaj düzenleyicisi olup, şebekeden gelen düşük veya yüksek voltajı otomatik olarak düzeltir ve uyarı ışığı mevcuttur.
- Cihazda bulunan hava filtresi, kolay çıkartılabilir ve filtre yıkanabilirdir.
- Cihaz da her biri sessiz çalışan hava geçirmez endüstri tipi olan 2 adet soğutma kompresörüne sahiptir.
- Cihazda enerji tüketimi günde en fazla 10,8 kWh'dır.
- Cihaz fabrikasyon hatalarına karşı bir yıl (bakım onarım dahil) garatilidir ve garanti süresi içerisinde olabilecek arızalar ücretsiz olarak giderilecektir.
- 1 yıllık garanti sonrası ücreti karşılığı 8 ( sekiz ) yıl yedek parça, sarf malzeme ve servis garantisi mevcuttur.
- Cihaz CE belgelidir.
- Önerilen cihaz için yetkili imzalı ve mühürlü, firma antetli kağıda düzenlenmiş yazı ile şartnameye uygunluk belgesi verilecektir.
- Sistem yerinde tam fonksiyonel çalışır halde teslim edilerek ve cihazını eğitimi ile ilgili öğretim elemanlarına verilecektir. Ayrıca cihazla ilgili rutin olarak yapılması gereken bakım planı yazılı olarak ilgili öğretim elemanlarına verilecektir.
MİKROSKOPVE GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ TEKNİKŞARTNAMESİ
24. Mikroskopsonsuza düzeltmeli optik sisteme sahip olmalı, eğimi 30º olan Trinokülerbaşlığı bulunmalıdır. Başlıkta alın ve gözler arası mesafe 48-75mm arasındaayarlanabilmelidir.
25. Mikroskoptrinoküler gözlem tüpünde anti-fungal koruma bulunmalıdır.
26. Mikroskobunsonsuz dönüşlü ve her objektif yuvası stoperli olan en az 5 adet objektiftakılmaya müsait revolveri olmalıdır. Çalışma yapılan objektifler dışındakiobjektifler iç tarafa (gövdeye doğru) bakar pozisyonda olmalıdır.
27. Mikroskopüzerine Floresan ataçman, çoklu gözlem ataçmanı, Çizim ataçmanı, Polarizeataçman eklenebilecektir.
28. Mikroskoba 2Xoptik büyütme değiştirici eklenebilecektir.
29. Mikroskobunaşağıda özellikleri belirtilen " PLAN AKROMAT " objektifleri bulunmalı,hem objektiflerin kırılıp deforme olmasını hemde preparata zarar verilmesiniönlemek açısından objektiflerin çalışma mesafeleri (W.D.) aşağıda belirtilen değerlerden (mm) düşük olmamalıdır. Objektiflerdeanti-fungal koruma bulunmalıdır.
1ad. Plan Akromat 4X N.A 0.10 W.D. 18.5
1ad. Plan Akromat 10X N.A 0.25 W.D. 10.6
1ad. Plan Akromat 20X N.A 0.40 W.D. 1.2
1ad. Plan Akromat 40X(yaylı) N.A 0.65 W.D. 0.6
1ad. Plan Akromat 100X(yaylı, yağlı) N.A 1.25 W.D. 0.13
30. Mikroskobun 1çift geniş saha 10X değerinde oküleri olmalıdır. Bu okülerin F.N değeri 20'dendüşük olmamalıdır.
31. Mikroskoptaobjektiflerin preparata çarpma ve deformasyonunu önlemek için şaryo tablasınıistenen seviyelerde kilitleyen sistem olmalıdır.
32. Mikroskopta uzunsüreli çalışmalarda gerekli konfor için şaryo X-Y kumanda kolu masa zeminineyakın seviyede olacak ve kullanıcı kolunu masa zemininden kaldırmadan çalışmayapabilecektir.
33. Mikroskobun tekelle preparat yükleme ve almaya imkan verecek şekilde dizayn edilmiş numunetutuculu şaryosu olacaktır.
34. Mikroskobun0.1mm hassasiyetli, milimetrik taksimatlı sağ el tipli en az 76x52mm hareketedebilen ve bu hareketleri aynı eksen bulunan knoblarla sağlayabilen en az211mm x 154mm ebatlarında mekanik tablası olmalıdır.
35. Mikroskoptataret tipinde N.A. değeri en az 1.25 olan tipinde iris diyaframlı kondanseriolmalıdır.
36. Mikroskoptakaranlık alan çalışması yapılabilecektir.
37. Kondanseruniversal kullanıma uygun olmalı 2X ile 100X arasındaki tüm objektifbüyütmelerini destekleyecek yapıda olmalıdır.
38. Kondanserüzerinde; Aydınık alan, Karanlık alan Faz kontrast ve Floresan çalışmalarauygun seçenekler bulunmalıdır.
39. Mikroksopta 2Xbüyütmeli makro objektif ile çalışabilecek kondanser bulunmalı veya kondanserüzerinde 2X objektif için seçeneği bulunacaktır.
40. Mikroskopta kabave ince ayar knobları gövdenin her iki tarafındada bulunmalıdır.
41. Mikroskop kabafokus tork hassasiyeti ayarlanabilmelidir.
42. Mikroksopta inceayar en fazla 2,5µ aralıklar ile taksimatlandırılmış olmalıdır.
43. Mikroskoptaaydınlatma, kohler sistemli ve en az 2,4W gücünde LED sistemli olacaktır.
44. Mikroskoptalamba ömrü en az 60.000saat olacak veya en az bu süreyi kapsayacak yedek lambaveya LED modül verilecektir.
45. Firmalar, teklifettikleri cihazın özellikleri hususunda "Teknik Şartnameye Madde Madde " cevap vereceklerdir,verdikleri cevaplar katalog veya Orijinal teknik doküman üzerinde görünmeyenfirmaların verdikleri teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
46. Mikroskop ile verilecek olan kamera sistemi; bölümümüzde kullanılanmikroskop üreticisi ile aynı firmanın üretimi olacak yazılım üzerinden mevcutmikroskop modeli ,objektif bilgileri seçilecektir.
47. Kamera aydınlık alan,karanlık alan, Faz kontrast, DIC ve fluoresan, başta olmak üzere bilinen tümmikroskop tekniklerinde de kullanılabilen universal tip soğutmalı özellikte olmalıdır.
48. Kamera hem renkli hemdesiyah beyaz çekim modlarına sahip olacaktır.
49. Kamera sistemi; Soğutmalıkamera gövdesi ,Görüntü yakalama kartı, Görüntü aktarım kablosu , C-Mount Adaptör ,YazılımSistemi ve Bilgisayar Sistemi olmak üzere 6 (altı) kısımdan oluşmalıdır.
50. Kamera ile en az 20 milyonpiksel çözünürlüğe kadar görünütü alabilecektir.
51. Kamera en az 12 bitderinliğine sahip olmalıdır.
52. Kameranın chip sensörboyutu en az 1/1.2 “ olmalıdır.
53. Kamera uzun süreliexposure çekimleri için mutlaka Peliter soğutmalı olacaktır.
54. Kameranın hassasiyeti0,5X/1X/2X/4X/8X/16X değerlerine ayarlanabilmelidir.
55. Kamera BMP / TIFF / JPEGbaşta olmak üzere farklı kayıt tiplerinde resim saklama modlarında sahipolmalıdır.
56. Kamera exposure kontrolaralığı 39 µsn – 60 Sn arasında olmalıdır.
57. Exposure kontrol alanıFull Image/ 30 %, 1% ve 0,1 % şeklindeseçilebilmelidir.
58. Exposure modları Auto /Süper floresan ve Manual olarak seçilebilecektir.
59. Kameranın pixel büyüklüğüen az 5.86µ X 5.86 µ olmalıdır.
60. Kameranın görüntüçözünürlüğü 5760x3600 ile 960 X 600, pixel arasında kullanıcı tarafındanseçilebilecektir.
61. Kamera aynı zamanda ultrahızlı görüntülemeler için dizayn edilmiş olmalı , FullHD (1920X1080) görüntüde60resim / saniye hıza ulaşabilecektir.
62. Beyaz dengesi ayarıyapılabilmelidir.
63. Siyah dengesi ayarıyapılabilmelidir.
64. Kamerada kontrast vekeskinlik değerleri en az 4 (dört) farklı kademede ayarlanabilir olmalıdır.
65. Kamera ile birlikteüzerinde lens bulunan ve okülerdeki görüntüyü en ideal şekilde LCD TV' yeaktarabilen, 1X değerinde c-mount adaptör verilmelidir. Bu adaptör sayesindehem mikroskop hem de LCD televizyondaki görüntü sıfır hata ile net hale getirilebilmelidir.Adaptör üzerinde fokus düzeneği ve fokus kilit yer almalıdır.
66. Kameradan alınangörüntülerin aktarımı, analiz ve görüntü arşivleme için aşağıdaki özelliklerdebir PC verilecektir PC workstationözellikte; Intel Xeon işlemci 3.3 Ghz , 8GB RAM , 2 TB Hard Disk , USB 2.0 , 3.0girişleri , DVD yazıcı , 2GB Harici Ekran kartı , Win pro 64 Bit lisanslı işletim sistemi , 400W power supply olacaktır. Cihaz ilebirlikte 55” Full HD LED TV verilecektir.
67. Teklif edilencihaz fabrikasyon hatalarına karşı iki yıl ücretsiz garantili olacaktır.
68. Teklif verenfirmalar üretici firmadan alınmış Türkiye temsilcilik belgesine sahipolmalıdır.
69. Teklif verenfirma teknik servis hizmetini üretici firmadan eğitim almış teknik servispersoneli ile vermeli ve bunu belgelendirmelidir.
BİYOGÜVENLİK KABİNİTEKNİK ÖZELLİKLERİ
- Cihaz mikrobiyolojide, virolojide, bioteknolojide kullanılabilir ve Class II tipte olacaktır ve aşağıda belirtilen güvenlik standartlarına göre test edilmiş olacaktır.
2. NF 095 rev3.2006 /NF
3. IEC 61010-1
4. EN 61010-1
5. EN12469
6. Low voltage directive
7. EMC directive
8. LNE certificate
- Cihazda ana hepa filtreden geçen dikey hava akımı kabin ön camından geçerek diptekidelikli duvardan dışarıya atılacaktır. Çalışma alanını terkeden havanın %30' u ekzos hepa filtreden geçirildikten sonra dışarıya , % 70’i ise tekrar çalışma alanına verilmelidir.
- Cihaz numuneyi, kullanıcıyı ve çevreyi de koruyacak yapıda Class II tipte olacaktır.
- Cihazın eksoz/içakış hava hacmi en az 400 m3/h olmalıdır.
- Cihazda dışarıdan alınan havanın inflow hızında ve havanın downflow hızında ve ön camın çalışma pozisyonunda güvenli olmayan durumunda cihaz sesli ve görsel olarak kullanıcıyı uyarmalıdır. Cihaz ön camının güvenli çalışma pozisyonu cihaz üzerinde işaretlenmiş olmalıdır.
- Cihazda sterilizasyon yapmayı sağlayacak yan duvarlarda vakum ve gaz musluğu bulunacaktır. UV lamba tepede bulunmalı ve lamba değişimini minimize etmek için UV lamba 1 dakika’dan 24 saate kadar programlanabilmelidir. UV lamba cihazın ön cam açıldığında devreden çıkmalıdır.
- Cihaz tamamen paslanmaz çelikten imal edilmiş olacak ve üzeri polyester kaplamalı olacaktır. Cihaz Avrupa standartlarına göre imal edilmiş olacaktır.
- Cihazın inflow hızı en az 0.45 m/s ve downflow hızı en az 0.32 m/s olmalıdır.
- Cihazın iki yan tarafı UV' yi dayanıklı paslanmaz çelikten olup cam olmamalıdır.
- Cihazın ön camının yüksekliği manual kontrollü olarak ayarlanabilir olmalıdır. Cam çoklu lamine edilmiş güvenlik camından yapılmalıdır. Ön camı 10 derece eğik kesim olup, bu eğim kullanıcı için ergonomik ve rahat kullanım imkanı sağlamalıdır.
- Cihazın elektrik koruma sınıfı I/IP20 olmalıdır.
- Cihazın RS232 bağlantısı bulunmalıdır.
- Cihazın 5 basamaklı LCD ekranı bulunmalıdır ve üzerinden aşağıdaki değerler, gösterilmelidir.
21. Cihazın çalışma süresi
22. downflow hızı ve inflow hızı
23. cihazın kalibrasyon durumu
fonksiyon durumları:
24. PER faktörü
25. UV lambanın aktive olup olmadığı ve UV lambanın kullanım süresi
26. Hava akışının düzenli olup olmadığı
27. Ön camın çalışma pozisyonu
- Cihazda (H 14 EN 1822 standartına uygun ) bir ana hepa filtre ve bir adet baca filtre bulunacaktır. Bu hepa filtrelerin etkinliği en az %99.999 ve partikul tutma yeteneği en az 0.3 mikron olacaktır.
- Cihazda aydınlatma, gözleri yormayan, 1200 lux değerinde, gölgeye neden
olmayan fluoresanlamba ile yapılmalıdır.
- Cihaz dijital göstergeli, dokunmatik tuşlu ve mikroişlemci kontrollü olmalıdır.
- Cihazın iç çalışma ölçüleri en az;
32. Y : 780mm
33. D : 465mm
34. G : 1200mm olmalı,
- Cihazın güvenlik preformans durumunu gösteren PER değeri bulunacaktır.
- Cihaz bir sorun karşında hata mesajı vermelidir.
- Cihazın gürültü seviyesi 55 dB’i geçmemelidir.
- Cihazda bulunan cam istenildiğinde çalışma alanın temizlenmesi için kullanıcı tarafından ön taraftan yukarı kaldırılmalıdır.
- Cihazla birlikte 1 adet gaz musluğu, 1 adet UV lamba ve yer standı ücretsiz olarak verilmelidir.
- Teklif veren firmalar, Üretici firmadan alınmış, cihazın Türkiye Temsilcisi olduklarına ilişkin Konsolosluk, Ticaret Odası, Apostille veya noter onaylı belgeye sahip olmalıdır.
- Önerilen cihazın ISO 13485 tıbbi cihazlar için uygun olan sertifikası bulunmalıdır.
- Teklif veren firmalar TSE tarafından onaylı “ Teknik Servis Yeterlilik Belgesi” sahip olmalıdır.
43.Sistemikuracak ve kullanıcılara yerinde eğitim verecek olan servis personeli, teklifveren firma bünyesinde çalışmakta olup ve üretici firmadan alınmış eğitimsertifikasına sahip olmalıdır.
- Cihaz fabrikasyon hatalarına karşı 2 ( iki ) yıl ücretsiz, müteakip 10 ( on ) yıl ücreti mukabili yedek parça, bakım ve onarım garantili olmalıdır.
- Bu cihazda yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere aşağıda özellikleri belirtilen 1 paket otomatik pipet seti ve her bir pipet için aynı marka ve bire bir uyumlu 1er paket racklı pipet ucu teslim edilecektir.
46. Pipetler 8 kanallı sürekli pistonvuruşlu, ayarlanabilir hacimli ve air displacement prensibine göre çalışabilirolacaktır.
47. Pipetler ergonomik dizayna sahipolmalı ve tek elle hacim ayarı yapılabilmelidir. Yüzeyi, pipetin ele tam olarakoturmasını sağlayan tırtıklı tipte olmalıdır.
48. Pipetler organik çözücükimyasallara dayanıklı bir materyalden yapılmış olmalıdır.
49. Pipetler aşınmayı engelleyici,sürtünmeye ve kimyasallara dayanıklı, ısıya, asit ve alkalilere, küflenmeye,renk ağarmasına, ve güneş ışığına dayanıklı organik polimer (Fortron) pistonasahip olmalıdır. Bu organik piston sayesinde pipetler hafif olmalı, uzun süreliçalışmalarda rahatsızlık vermeyecek yapıda olmalıdır.
50. İki kademeli kontrol butonunasahip olacak pipetlerde;
a.Konumda istenilen hacimde sıvı çekilmeli veya dağıtılmalı
b.Konumda uçta kalan sıvı tamamı ile boşaltılmalıdır.
51. Pipetlerde hacim göstergesininaltında kalan bölümde pipetin kime ait olduğunu veya amacını belirtmek için biralan bulunmalıdır.
52. Pipetlerde istenilen miktar,hacim halkasının çevrilmesi ile ayarlanmalı ve hacim göstergesi 4 haneli olmalıve pipetleme sırasında görülebilmelidir.
53. Pipetin her pistonu ayrı ayrıçalışabilecek kapasitede olmalıdır böylelikle 8 kanaldan az çalışmaistendiğinde karşılanabilmelidir.
54. Pipetlerin kontrol butonukullanılacak maksimum hacimi ve ucu belirtecek renklerde olmalıdır.
55. Pipetlerde sıvı boşaltıldıktansonra ayrı bir buton ile uç atımı sağlanmalıdır.
56. Pipetler kalibre edilebilir vetamamı veya istenirse alt kısmı otoklavlanabilir (20 dakika 121°C'de)olmalıdır.
57. Pipet seti aşağıdaki hacimlerdenoluşmalı ve hacimler belirtilen miktarlarda arttırılabilmelidir:
Çalışma aralıkları, mikrolitre
|
Artım Değerleri, mikrolitre
|
2 – 20
20 – 200
100 - 1000
|
0.02
0.2
1
|
58. Yukarıda belirtilen pipetlerinkabul edilebilir hata payları aşağıda belirtilmiştir:
Çalışma aralıkları, mikrolitre
|
Hacim, mikrolitre
|
Hata Payı
|
2 – 20
20 – 200
100 - 1000
|
2
20
100
|
≤ 1.5%
≤ 0.7%
≤ 0.6%
|
59. Pipetin alt kısmı değişebilirolmalıdır. Böylelikle aynı hacimli bir pipet ile 8 kanallı alt kısımlardeğiştirilerek kullanılabilmelidir.
60. Pipet üzerinde, değişikyoğunluklardaki sıvılar için ayar yapma imkanı veren bir ayar açıklığı veyapılan ayarı takip edebilecek bir gösterge olmalıdır. Daha sonra yine fabrika ayarlarınadöndürülebilmelidir. Bu işlem yapıldıktan sonra pipet kalibrasyona gerekduymamalıdır.
61. Pipetin kalibrasyon sertifikasıpipetle beraber verilmelidir.
62. Firmalar, teklif ettiklericihazın özellikleri hususunda "Teknik Şartnameye Madde Madde " cevapvereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları veya kullanımtalimatları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri teklifler değerlendirmeyealınmayacaktır.
63. Pipetleri sağlayan firma, kendibünyesinde kurulu olan bilgisayar destekli validasyon laboratuarında, ihtiyaçduyulduğunda, garanti süresi içinde ücretsiz, garanti bitiminde ücretikarşılığı bilgisayar çıktılı ölçüm raporu sağlayabilmelidir.
64. Teklif veren firmalar üreticifirmadan alınmış Türkiye temsilcilik belgesine sahip olmalıdır.
65. Teklif veren firma teknik servishizmetini üretici firmadan eğitim almış teknik servis personeli ile vermeli vebunu belgelendirmelidir.
66. Pipetler fabrikasyon hatalarınakarşı 2 (iki) yıl garantili olmalıdır. Devam eden 10(on) yıl için ücretikarşılığı teknik hizmet verilmelidir.
70.OTOMATİK PİPET SETİ
TEKNİK ÖZELLİKLER
34. Ayarlanabilir Hacimli PipetSetleri aşağıdaki pipetleri içermelidir:
1 ad. 0.5 - 10μl arasıayarlanabilir
.
1 ad. 10 - 100μl arası ayarlanabilir
1 ad. 2 - 20μl arasıayarlanabilir
1 ad. 20 - 200μl arası ayarlanabilir
2 ad. 100 - 1000μl arasıayarlanabilir
1 ad. Şarjlı Pipetör. Duvar veraf standı
2 ad. 0.45μm yedek filtre ve1 ad. Şarj adaptörü ile komple verilecektir.
1 ad sekiz kanallı pipet 30-300μl arası ayarlanabilir.
Her hacim için 96 ad. pipet ucuiçeren
pipet ucu kutusu ile birlikte, tek
kanallı, 4 haneli hacimgöstergeli,
tamamı otoklavlanabilir, tek el kullanımlı,
35. Pipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimliolacaktır.
36. Pipetler ergonomik dizayna sahip olmalı ve tek elle hacimayarı yapılabilmelidir. Yüzeyi, pipetin ele tam olarak oturmasını sağlayantipte olmalıdır.
37. Pipetler organik çözücü kimyasallara dayanıklı birmateryalden yapılmış olmalıdır.
38. Pipetler aşınmayı engelleyici, sürtünmeye ve kimyasallaradayanıklı, ısıya, asit ve alkalilere, küflenmeye, renk ağarmasına, ve güneşışığına dayanıklı organik polimer (Fortron) pistona sahip olmalıdır. Bu organikpiston sayesinde pipetler hafif olmalı, uzun süreli çalışmalarda rahatsızlıkvermeyecek yapıda olmalıdır.
39. İki kademeli kontrol butonuna sahip olacak pipetlerde;
1. Konumda istenilenhacimde sıvı çekilmeli veya dağıtılmalı
2. Konumda uçtakalan sıvı tamamı ile boşaltılmalıdır.
40. Pipetlerde istenilen miktar, hacim halkasının çevrilmesiile ayarlanmalı ve yukarıdan aşağıya doğru okunan hacim göstergesi 4 haneli,büyütme mercekli olmalı ve özellikle pipetleme sırasında görülebilmelidir.
41. Pipetlerin kontrol butonu kullanılacak maksimum hacimi veucu belirtecek renklerde olmalıdır.
42. Pipetlerde sıvı boşaltıldıktan sonra ayrı bir buton ileuç atımı sağlanmalıdır.
43. Pipetler kalibre edilebilir ve tamamı veya istenirse altkısmı otoklavlanabilir (20 dakika 121°C'de) olmalıdır.
44. Pipet setinde bulunan tüm pipetler fabrika son kontrolsertifikaları ile birlikte verilmelidir.
45. Pipetlerin sağlam bir kalibrasyon mühürü olmalı, fabrikakalibrasyonları değiştirildiğinde anlaşılabilmesi için farklı renkteki yedekkalibrasyon mühürü pipetle birlikte verilmelidir.
46. Pipet seti aşağıdaki hacimlerden oluşmalı ve hacimlerbelirtilen miktarlarda arttırılabilmelidir :
47. Yukarıda belirtilen pipetlerin kabul edilebilir hatapayları aşağıda belirtilmiştir :
Çalışma aralıkları, ml
|
Hacim, ml
|
Hata Payı
|
0.5 - 10
|
1
5
10
|
≤ 1.8%
≤ 0.8%
≤ 0.4%
|
10 - 100
|
10
50
100
|
≤ 1.0%
≤ 0.3%
≤ 0.2%
|
100 – 1,000
|
100
500
1,000
|
≤ 0.6%
≤ 0.2%
≤ 0.2%
|
2 - 20
|
2
10
20
|
≤ 1.5%
≤ 0.6%
≤ 0.3%
|
20 - 200
|
20
100
200
|
≤0.7%
≤0.3%
≤0.2%
|
30 - 300
|
30
300
|
≤1%
≤0.25%
|
48. Pipet üzerinde, değişik yoğunluklardaki sıvılar için ayaryapma imkanı veren bir ayar açıklığı ve yapılan ayarı takip edebilecek birgösterge olmalıdır. Daha sonra yinefabrika ayarlarına döndürülebilmelidir. Bu işlem yapıldıktan sonra pipetkalibrasyona gerek duymamalıdır.
49. Geliştirilmiş ergonomisi pipet ucunu rahatça kavramasınısağlayan yaylı uç tutucusuna sahip olmalıdır.
50. Pipetleri sağlayan firma, kendi bünyesinde kurulu olanbilgisayar destekli validasyon laboratuarında, ihtiyaç duyulduğunda, garanti süresi içinde ücretsiz,garanti bitiminde ücreti karşılığı bilgisayar çıktılı ölçüm raporu sağlayabilmelidir.
51. Pipetleri sağlayan firma, bakım-onarım hizmetini, üreticifirmadan eğitim almış teknik personel ile vermeli, bu eğitim orijinal sertifikaile belgelendirilmelidir.
52. Firmalar, teklif ettikleri cihazın özellikleri hususundaorjinal katalogları üzerinde "Teknik Özelliklere Madde Madde " cevapvereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları veya kullanımtalimatları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri teklifler değerlendirmeyealınmayacaktır.
53. Teklif veren firmalar üretici firma temsilcilik belgesinide ibraz edeceklerdir.
54. Önerilen cihazın ISO 9001 sertifikası bulunmalı ve teklifeden firma TSE tarafından onaylı Teknik Servis Yeterlilik Belgesine sahipolmalıdır.
55. Pipetlerfabrikasyon hatalarına karşı 2 yıl garantili olmalıdır.
BUZ MAKİNESİ TEKNİKÖZELLİKLERİ
56. Cihaz; kar tipi buz oluşumunusağlamalı, paslanmaz çelikten imal edilmiş olmalıdır.
57. Cihazın maksimum 24 saatte 30 kgbuz üretimi olup kapasitesi 10 kg buz ünite olmalıdır.
58. Cihazın net ağırlığı 40kg, brütağırlığı 45 kg olmalıdır.
59. Cihazın dış boyutu 470mm x 3300mmx 605mm (Derinlik, Genişlik, Yükseklik) olmalıdır.
60. Cihazın sürekli buz yapmak içinotomatik olarak kontrol edilen prosesleri olmalıdır.
61. Buzdan sonra kalan su, geridönüştürülmeli, su tasarrufu sağlamalı ve ayrıca buz üretmelidir. Etkinlikarttırılarak enerji tüketimi azaltılmalıdır.
62. Cihazın içinde su eksikliği veyabuzun dolması durumunda buz makinesi otomatik olarak çalışmayı durdurmalıdır
63. Cihazın güç kaynağı 110/230V,50/60 Hz şebeke elektriğinde çalışabilmelidir.
64. Teklif edilen cihaz fabrikasyonhatalarına karşı iki yıl ücretsiz garantili olacaktır.
BUZDOLABI TEKNİK ÖZELLİKLERİ
65. Cihaz; soğutma ekipmanları, ilaç,biyolojik benzeri ürünleri soğutabilmeli ve bunun için uygun olan hastaneler,eczane, ilaç, fabrika ve okullarda kullanılabilmelidir.
66. Cihaz +3°C ile +8°C arasındaayarlanabilmelidir.
67. Cihazın kullanılabilecek hacmi48L olmalıdır.
68. Cihazın dış boyutu 450mm x 450mmx 550mm (Derinlik, Genişlik, Yükseklik) olmalıdır.
69. Cihazın sıcaklık hassasiyeti0.1°C olmalıdır.
70. Cihaz mikroproses kontrollüolmalıdır.
71. Cihazda bulunan kondenser veevaporatör yüksek verimli hava soğutmasını sağlamalıdır.
72. Cihaz LED ekranlı olmalıdır.
73. Cihaz yüksek veya düşük sıcaklıkderecelerinde alarm vermelidir.
74. Cihazla birlikte standart olarakfloresan lamba ve 2 adet raf ücretsiz olarak verilmelidir.
75. Cihazın günlük tüketim miktarı50W'ı geçmemelidir.
76. Cihazın güç kaynağı 110/230V,50/60 Hz şebeke elektriğinde çalışabilmelidir.
77. Teklif edilen cihaz fabrikasyonhatalarına karşı iki yıl ücretsiz garantili olacaktır.
HOT PLATE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
78. Cihazın sıcaklık aralığı 400Cile 3000C arasında olmalıdır.
79. Kimyasallara dayanıklı üst plaka,kolay temizlenebilmelidir.
80. Cihazın ısı iletimi, ısıyı eşitolarak ve tüm ısıtma yüzeyi boyunca eşit dağıtabilmelidir.
81. Cihazın lambası ısı dağıtımıbaşladığında göstermelidir.
82. Cihaz özel radyasyon kalkanlarısayesinde, sürekli çalışma sırasında aparatı nispeten serin tutabilmelidir.
83. Cihaz 10 Litre kapasiteye kadardeğişen viskozitelerin akışkanlarını idare etmek için sürekli kullanım içintasarlanmalıdır.
84. Cihazın dış boyutu 2600mm x 2000mmx 150mm (Derinlik, Genişlik, Yükseklik) olmalıdır.
85. Sıcaklık °C veya °F cinsindengörüntülenebilmelidir.
86. PID mikroişlemci denetleyicisitüm sıcaklıkta hassas sıcaklık ayarı sağlamalıdır.
87. Sıcaklık, levha yüzeyinde dahilisensör veya numune bir Termokupl Daldırma Probu ile kontrol edilebilmelidir.
88. Cihaz preparat hazırlanmasına vekurutmasına uygun olmalıdır.
89. Cihazın ölçüleri 175mm x 175 mmolmalıdır.
90. Cihazın karıştırma hızı 100 ile1200 rpm arasında ayarlanabilir olmalıdır.
91. Cihazın güç kaynağı 110/230V,50/60 Hz şebeke elektriğinde çalışabilmelidir.
92. Teklif edilen cihaz fabrikasyonhatalarına karşı iki yıl ücretsiz garantili olacaktır.
İNKÜBATÖR TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1. İnkübatör ( etüv ) cihazı rutin uygulamalara imkanvermeli ve biyoloji, tıp, eczacılık, gıda, vb. araştırma laboratuarlarındakullanılmalıdır.
2. Cihaz; doğal ısı yayımı teknolojisi ile çalışmalı, üstüaçık numuneler için en ideal ortamı sağlamalıdır.
3. Cihaz rutin çalışmalar için kolaylıkla kalibrasyonyapılabilir olmalıdır.
4. Cihazın ısı sahası oda sıcaklığı +5 °C ila +75 °Carasında olmalıdır ve 0.1 °C ile set değeri ayarlanabilir olmalıdır.
5. Cihaz isteğe bağlı olarak Fahrenheit sıcaklık ölçüsünükullanarak da çalışabilmelidir.
6. Cihaz mikroprosesör kontrollü olmalıdır. Parametrelerdokunmatik tuşlar vasıtası ile ön tarafta yer alan dijital kontrol panelindenayarlanıp set değerler ve işletim anındaki gerçek değerler bu ekrandan izlenebilmelidir.Kontrol paneli geniş ve parlak ekranlı, rahat okunabilen özel vakum fluoresanlıgöstergelere sahip olmalıdır
7. Cihaz zamanlayıcı sistemli olmalıdır. Çalışmanın başlamazamanı, çalışma süresi ve çalışmanın sona ereceği zaman belirlenebilmelidir. İstenildiğindeçalışma süresi azalan şekilde de izlenebilmelidir.
8. Cihaz boş durumdayken 37 °C’ye max. 25 dakikadaulaşmalıdır.
9. Cihaz boş durumdayken kapısı 30 sn süreyle açıkkaldığında set edilen sıcaklık değerine ulaşma süresi max. 5 dakika olmalıdır.
10. Cihazın iç hacmien az 75 litre olmalıdır.
11. Cihazın dışölçüleri max. ( W/H/D ): 530 mm / 720 mm / 565 mm ebatlarında ve standartmodellere göre daha az yer kaplayan şekilde dizayna sahip olmalıdır.Gerektiğinde iki adet cihaz üst üste yerleştirilerek kullanılabilmelidir.
12. Cihazın içi pasve korozyon oluşumuna engel olan 1.4016 kalite çelikten mamul olacaktır.
13. Cihazda yer alanköşeler rahat ve etkili bir şekilde temizlik yapılmasına dolayısı ilekontaminasyonun önlemesine yönelik olarak yuvarlatılmış olmalıdır.
14. Cihazınstandardında ayarlanabilir 2 adet rafı olacaktır. İstenildiğinde toplam rafsayısı 13 rafa kadar çıkabilmelidir. Her bir raf maksimum 25 kg’ya kadaryükleme kapasitesine sahip olmalıdır.
15. Cihaz elektroniktermostatlı olacak ve ısı dijital monitörden görülebilecektir. Ayrıca aşırısıcaklık yükselmelerine karşı numuneyi ve cihazı koruyan mekanik tipte ikincibir emniyet termostatı daha bulunmalıdır.
16. Cihazın ısısapması mekana bağlı olarak + / - 0.6 °C ve zaman bağlı olarak + / - 0.2 °Colacaktır.
17. Cihazın kapısısağ tarafa doğru açılır tipte ve menteşe aralarında kalan kısmın da tamtemizliğine imkan veren şekilde 180 dereceden daha fazla bir açıyla açılabilirolmalıdır. Opsiyenel olarak ( sipariş aşamasında ve fabrika montajlı ) soladoğru açılabilen tipte kapı da takılabilir olmalıdır.
18. Cihazda dışkapağın altında ayrı bir iç cam kapak daha bulunmalıdır.
19. Cihaz ayarlanansıcaklıktan daha yüksek sıcaklık değerlerine çıktığında otomatik olarak seslive görsel alarm vermelidir. Gerektiğinde opsiyonel olarak harici bir cihaza (telefon, kapalı devre monitör, vb ) görsel ve sesli alarm iletilebilmelidir.
20. Cihazın RS232interface bağlantı yuvası bulunmalıdır. Bu sayede cihaza ait temel çalıştırmaverileri ( sıcaklık, hata kodları, vb ) harici olarak temin edilecek kablo ileistenildiğinde bir bilgisayara aktarılabilmelidir.
21. Cihaz 220/230Volt 50Hz şehir şebeke cereyanı ile çalışacaktır.
22. Firmalar, teklifettikleri cihazın özellikleri hususunda "Teknik Şartnameye Madde Madde" cevap vereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları veyakullanım talimatları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri tekliflerdeğerlendirmeye alınmayacaktır.
23. Teklif verenfirmalar üretici firmadan alınmış Türkiye temsilcilik belgesine sahipolmalıdır.
24. Teklif verenfirma teknik servis hizmetini üretici firmadan eğitim almış teknik servispersoneli ile vermeli ve bunu belgelendirmelidir.
25. Bu cihazdayapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere aşağıda özellikleri belirtilen 1 adetşarjlı pipetör teslim edilecektir.
26. Cihaz 0.1 - 100ml.lik cam veya plastikten imal edilmiş ölçüm pipetleri, volümetrik pipetler ve"blow-out" pipetler ile birlikte kullanılmak üzere geliştirilmişolmalıdır.
27. Cihazair-cushion prensibi ile çalışmalıdır.
28. Cihaz kimyasalmaddelere ve aşınmaya dayanıklı materyalden üretilmiş olmalıdır.
29. Cihazda sıvınınemilmesi - boşaltılması için gerekli vakum ve basınç bir pompa vasıtası ileoluşturulmalıdır.
30. Ölçüm vevolümetrik pipetler normal atmosferik basınç ile "blow-out" pipetlerise pompa yardımı ile boşaltılmalıdır.
31. Cihazda pompanınemme ve boşaltma hızı pompa hız kontrol düğmesi ile hassa bir şekildeayarlanabilmelidir. Böylelikle büyük hacimli pipetlerde emme-boşaltmahızlandırılabilmeli küçük hacimli pipetler ise yavaşlatılabilmelidir.
32. Cihaz iki el ilede kolaylıkla kullanılabilmeli, hafif ve ergonomik olmalıdır.
33. Cihaz da birparmak hareketi ile emme ve boşaltma yapabilmesi için 2 (iki) ayrı butonbulunmalıdır.
34. Cihaz 25 mlhacimli pipetlerle yaklaşık 2000 adet dağıtım gerçekleştirebilmelidir.
35. Cihaz 3 saatte tamamenşarj olabilmelidir.
36. Cihaz 3 saatsarj ile 6 saate kadar kordonsuz çalışabilmelidir.
37. Cihaz şarjedildiği sürede de çalışmaya devam edilebilmelidir.
38. Cihazın piliuzun çalışma süresi sağlayan lithium polymer olmalıdır.
39. Cihazda şarjedilmesi gerektiğini belirten, kalan pil ömrünü kademeli olarak gösteren LEDaydınlatmalı bir ikaz ışığı bulunmalıdır.
40. Cihaztransformatörü, duvar tutucusu ve 2 adet 0.45m lik membran filtresi ilebirlikte verilmelidir.
41. Cihaz isteğebağlı olarak; 0.2m lik membran filtresi ile birlikte çalışabilmelidir.
42. Sterilçalışmalarda kullanabilmek için cihazın pipet adaptörü otoklavlanabilirözellikte olmalıdır.
43. Firmalar, teklifettikleri cihazın özellikleri hususunda orjinal katalogları üzerinde"Teknik Şartnameye Madde Madde " cevap vereceklerdir, verdiklericevaplar orjinal katalogları veya kullanım talimatları üzerinde görünmeyenfirmaların verdikleri teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
44. Teklif verenfirmalar üretici firma temsilcilik belgesinide ibraz edeceklerdir.
45. Önerilen cihazınISO 9001 sertifikası bulunmalı ve teklif eden firma TSE tarafından onaylıTeknik Servis Yeterlilik Belgesine sahip olmalıdır.
46. Cihazfabrikasyon hatalarına karşı 1 yıl garantili olmalıdır.
47. Teklif verenfirmalar üretici firmadan alınmış Türkiye temsilcilik belgesine sahipolmalıdır.
48. Teklif verenfirma teknik servis hizmetini üretici firmadan eğitim almış teknik servispersoneli ile vermeli ve bunu belgelendirmelidir.
|