1960-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI BİNANIN AHŞAP KISIMLARININ ONARIMI İŞİ GENEL İSTEKLER İLE ÖZEL İDARİ ŞARTNAMESİ
İ Ç İ N D E K İ L E R
KONU
GENEL HUSUSLAR
İSTEK VE ÖZELLİKLER
NUMUNE ALMA
DENETİM VE MUAYENE METODLARI
AMBALÂJLAMA VE ETİKETLEME
GARANTİ ŞARTLARI
ŞARTNAME NU : 2016/14
İŞİN TANIMI : 1960-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI BİNANIN AHŞAP KISIMLARININ ONARIMI
YERİ : 28’İNCİ MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI MAMAK/ANKARA
1. KONU :
Bu şartname “1960-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI BİNANIN AHŞAP KISIMLARININ ONARIMI” işinin istek ve özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususları kapsar.
2. GENEL HUSUSLAR:
2.1 Bakım ve onarım/yenileme işinde kullanılacak malzemeler, güncel Ulusal ve Uluslar arası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları Standartlarına (TSE, TSEK, TSE-EN, ISO 9001, DIN), fen kurallarına ve yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır. Kullanılacak malzemeler daha önce kullanılmamış orijinal, hasarsız, birinci sınıf malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.
2.2 Alınacak/kullanılacak malzemeler daha önceden kullanılmamış, orijinal hasarsız ve 1 inci sınıf olacaktır.
2.3 Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. İş garanti süresi boyunca iş yapılan yapılarda ve yerlerde oluşacak her türlü hasardan (örneğin çatı akması, tesisat hasarı vb.) kabul esnasında ortaya çıkmamış dahi olsa, yüklenici firma sorumlu olup, bu hasar ve bozukluğun tespiti halinde her türlü onarımı yüklenici tarafından yapılacaktır. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır.
2.4 Kullanılacak her türlü malzemenin stoku bulunacaktır. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz hava koşullarından korunacaktır.
2.5 Kullanılacak tüm malzemelerin nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
2.6 İşe başlamadan önce yüklenici ile idare arasında kışla içerisinde çalışma esaslarını belirleyen Güvenlik Protokolü yapılacaktır.
2.7 İş başlamadan önce, yüklenici tarafından iş planı/programı hazırlanarak idareye yazılı olarak verilecektir. Söz konusu iş, sözleşme öncesi firma tarafından mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar firma tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.
2.8 İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak, ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme kullanıcı birlik ve idare ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartlarının sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği kontrol ekibi aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olmayan imalat yeniden yaptırılacaktır.
2.9 Yapılacak bütün imalat ve montaj işlemleri idarece tasdikli projelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. İş sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemler yüklenici firma tarafından çözülerek, çizilecek her türlü proje idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır. Bu amaçla yüklenici tarafından hazırlanması istenen proje ve detaylar için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
2.10 Yüklenici imalat ve olası tamirat için gerekli olacak tüm ana ve yardımcı aracı, iş aletini ve sarf malzemesini kendisi sağlamayı kabul eder. Yüklenici, iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhaları asacaktır. Ayrıca şantiyede çalıştırdığı personelin ikamesinden ve kullanılacak makine ve teçhizatın temin edilmesinden sorumludur.
2.11 Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için herhangi bir hak talep etmeyecektir.
2.12 Yüklenici tarafından talep edilmesi durumunda, idareye ait elektrik ve su kullanılabilecektir. Bu durumda, işe başlamadan önce elektrik ve su için ayrı ayrı elektronik süzme sayaç takarak kullandığı elektrik ve su tutarını belirleyecektir. İşin bitimini müteakip sayaç sökülerek o ayki elektrik ve su faturasındaki birim fiyat üzerinden kullanılan tutar, 4'üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacaktır. Yatırılan elektrik ve su bedeline ait dekontlar yapı denetim heyetine teslim edilecektir.
2.13 Söz konusu iş, teklif verilmeden önce isteklilerce mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.
2.14 Projelerde ve şartnamelerde belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin ön göreceği şekilde ve işin tekniğine uygun olarak yapılacaktır. Projelerde, teknik şartname ve mahal listesinde çelişen teknik hususlar ortaya çıkması halinde idarenin tercih edeceği seçenek esas alınacaktır.
2.15 Yüklenici tüm çalışmalarını elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı tesislerine ve binaya zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. Verilebilecek her türlü zararlar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.16 Yüklenici firma iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını alacak ve uygun yerlere asacaktır.
2.17 Yüklenici firma iş sahasında çalışılan her gün en az 2 yıl tecrübeli işin niteliğine uygun (makina, inşaat veya elektrik mühendisi) bir Mühendisi bulundurmak zorundadır. Yüklenici yukarıda belirtilen teknik personeli iş başında bulundurmadığı taktirde 250,00 TL/Gün ilk hakedişden kesilecektir.
2.18 Yapılan imalatlar tamamen kullanılır halde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, altyapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. Yapım esnasında hasar gören mevcut yapı/altyapıların onarımı ve/veya yenilenmesi için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir.
2.19 Sistemin çalışır halde teslim edilmesi için gerekli teknik ve fenni zaruretten doğan imalat yapılacak, bu imalata esas malzemeler ve işçilikler için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir.
2.20 Yüklenici iş programını sözleşmede yazılı süre içerisinde en az 4(dört) nüsha olacak şekilde hazırlayarak onaylanmak üzere idareye teslim edecektir. Yüklenici yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin ve idarenin gerekli gördüğü revizyonları iş programına hemen işleyecek ve uygun görülen iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir.
2.21 Yüklenici All-Risk ve Mali Mesuliyet (yapılan işte çalışacak kişileri ve 3. Şahısları kapsayacak şekilde) Sigorta Poliçesini yer teslimi tarihi itibariyle yaptıracaktır. Ancak yüklenici poliçeyi yer teslim tarihinde getiremez ise, yer teslim tarihinden poliçeyi getirdiği tarihe kadar geçen süre boyunca bütün sorumluluğu, üçüncü kişilere karşı mali mesuliyet de dahil olmak üzere kabul etmiş sayılır.
2.22 Yüklenici yer tesliminden işin bitimine kadar ki tüm imalat safhalarını gösteren 10x15 ebadındaki fotoğrafları fotoğraf albümü veya CD halinde (jpeg formatında) idareye teslim edecektir. Fotoğrafların, fotoğraf albümünün veya CD’nin temini yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.
2.23 Yer tesliminden geçici kabul onay tarihine kadar şantiyeye ait her türlü abonelik ve giderler (elektrik, su vb.) ile diğer kamu veya özel kuruluşlara yapılacak masraflar yüklenici tarafından ödenecektir.
2.24 İş kapsamında imalatların yapılması sırasında; söküm vb. durumlarda ortaya çıkan tüm malzemeler idareye aittir. Ancak idare tarafından moloz olarak kabul edilen malzemelerin; taşıtlara yüklenmesi ve şantiye sahasından idarenin belirteceği yere taşınması işi yükleniciye aittir.
2.25 Yüklenici tarafından yer teslimi tarihinden itibaren işin bitirildiği tarihe kadar, yapılan işler günü gününe takip edilerek örneklerine göre şantiye günlük defteri, röleve, ataşman defteri vb. ihtiyaç duyulacak diğer belgeler tutulacak ve yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayı alındıktan sonra idareye teslim edilecektir.
2.26 İşin geçici kabulünün tamamlanmasından sonra, uygulama sırasında yapılmış değişikleri de içeren işin bitmiş durumunu gösteren nihai projeler (As-Build) yüklenici tarafından bedelsiz hazırlanacak, CD ortamında (dwg ve pdf formatında) veya 2 (iki) takım ozalit kopyaları ile birlikte idareye teslim edilecektir.
2.27 Yüklenici, idareye herhangi bir mali, idari ve hukuki sorumluluk getirmeksizin, temin taahhüt ettiği taşınır mallara dair, idare tarafından temin edilecek listede yer alan malzemeler için NATO Stok Numarası (NSN) alınması gerekli işlemleri malzeme seçimini müteakip başlatacaktır. Tedarik edilen malzemenin NATO Stok Numarası mevcut ise yüklenici kodlandırma işleminden muaf sayılır.
2.28 Yukarıda belirtilmeyen hususlarda, MSY:310-8(A) Milli Kodlandırma Hizmetleri Yönergesinin ilgili bölümlerinde yer alan hükümler geçerlidir.
2.29 İhale, 4’üncü Kor. İhale Koms. Bşk.lığınca yapılacaktır. İhale Komisyonu kararı sonucu, idare ile alımın gerçekleştirileceği yönetici firma arasında sözleşme imzalanacak ve kesin teminat alınacaktır.
2.30 Yüklenici yer tesliminden önce yapılacak olan işte çalıştıracağı personelinin kimlik bilgileri, adli sicil kaydı ve sigorta kayıtlarını idareye teslim edecektir.
2.31 Yapılacak tüm imalatlar için uygulama projeleri esastır. Uygulama projeleri, mevcut durum ve teknik şartnameler ile birlikte ele alınacaktır. Yapılacak tüm imalatlar; İdare’ye hiçbir ekstra maddi ve hukuki yükümlülük getirmeyecek şekilde yerine getirilecektir. Yüklenici’ ye verilen proje ve detaylar üzerindeki tüm ölçüler yerinde kontrol edilecek olup, uygulamada karşılaşılabilecek sorunlar veya eksik tanımlar ile projelerde tespit edilen eksik ya da yanlışlarla ilgili varsa görüş, öneri ve ilave projeler, teklifler ile birlikte bir rapor halinde İdare’ye sunulacaktır. Bu sebeple yapılacak her türlü hatadan Yüklenici sorumlu olacaktır.
2.32 Proje ve şartnamedeki esaslar doğrultusunda yapılacak imalatlar sırasında ortaya çıkabilecek, teknik zorunluluktan dolayı yapılması gereken her türlü imalat eklemeleri eksiksiz yapılacak, tüm sistem, tam ve çalışır halde teslim edilecektir. Tüm uygulamalar sırasında, mevcut veya yeni imalatı yapılan her türlü sisteme verilecek zarar eksiksiz tadil edilecek, zarar gören sistem, tam ve çalışır halde teslim edilecektir.
İNŞAAT GRUBU :
İNŞ-3.1 ALÜMİNYUM, SAC, ALÇIPANEL, TAŞYÜNÜ, CAM YÜNÜ, AHŞAP VB. HER TÜRLÜ KAPI VE PENCERE DOĞRAMASININ SÖKÜLMESİ
3.1.1 Ahşap, PVC, alüminyum pencere ve kapı doğramasının yeniden kullanılabilecek şekilde itinalı olarak sökülmesi, çıkan malzemelerin idarece belirtilen alanlara taşınarak istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve karı dahildir.
3.1.2 Yapılan iş, sökülen malzemelerin yerinde ölçülmesi ile metrekare (m2) olarak hesaplanır.
3.1.3 Söküm yapılan kapı, pencere alanı ölçülür.
3.1.4 Sökümden çıkan malzemeler idareye aittir.
İNŞ-3.2 AHŞAPTAN MASİF TABLALI İÇ KAPI KANADI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (Y.22.009/01)
3.2.1 Projesine göre; beyaz cam kerestesinden temizi en az 42mm kalınlıkta olacak şekilde, temizi en az 32mm kalınlıkta ve seren başlıklarından yapılan çatkı arasına 32mm’lik kraft dolgu ile meydana getirilen iskeletin iki yüzüne 4 mm dolgu lifi levha (mdf) prese etmek suretiyle iç kapı kanadı yapılması, her iki yüzü laminant kaplanması ve yerine takılması için çivi, vida, tutkal ve benzeri her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ve madeni akşamların yerine takılması, kapı kanadının yerine takılıp alıştırılması, müteahhit genel giderleri ve karı dahil,
ÖLÇÜ:
kapı, kanadının dıştan dışa eni ve boyu çarpılarak alan hesaplanır. bu ölçüye kapı kasaları dahil edilmez.
boşluktaki kapı kanatlarının çoğaltılması halinde açılır veya sabit kanatların hepsi kapalı şekilde ölçüye girecektir. (sabit, kanatlar telaro kasa şeklinde biterse bunlarda kanat ölçüsüne sokulur, ayrıca kasa bedeli ödenmez).
İNŞ-3.3 AHŞAPTAN MASİF TABLALI İÇ KAPI KASA VE PERVAZI YAPILMASI YERİNE KONULMASI (Y.22.001/01)
3.3.1 Orijinal örneğine veya idarenin vereceği detay projesine göre çam kerestesi ile kayıt ve seren kalınlığı 5 cm' ye kadar klasik kapı kasasının hazırlanması profillerin açılması , zımparalanarak çapaklarından temizlenmesi ve etrafına zarar vermeden yerine çakılması için her türlü işçilik , malzeme , işyerindeki yatay - düşey taşıma , müteahhit karı ve genel giderler dahildir.
ÖLÇÜ: Yerine tespit edilen kapı kasası m2 olarak hesaplanır.
3.3.2 1. sınıf kuru budaksız, çatlaksız , fırınlanmış , kurt yeniği olmayan meşe kerestesi ile (13x3.5) cm ebadında ; değişik ebatlarda diş , pah ve profillerin açılması , köşelerin 45 derecelik açı teşkil edecek şekilde kesilmesi , temizlenmesi , duvara alıştırılması , vida yardımı ile yerine tespit edilmesi , vida başlarının macunla doldurulması , köşe ve kasa birleşim yerlerine tutkal sürülmesi , işkence ile baskı yapılması ve zımparalanması için her türlü işçilik , malzeme işyerindeki yatay - düşey taşıma müteahhit karı ve genel giderler dahildir.
ÖLÇÜ: Yerine tespit edilen pervaz mt. olarak ölçülür.
3.3.3 Kapı kasası, kapı kanadı, kapı pervazı için seçilecek olan ahşap malzemeler suya , neme karşı dayanıklı olacak şekilde temin edilecektir. Kapının renk seçimi idarenin onayına sunulacaktır.
İNŞ-3.4 KAPI KOLU VE AYNALARININ YERİNE TAKILMASI (KROMAJLI)(A.08)
3.4.1 Detay projesine uygun olarak mahalde gösterilen ; kapı doğramaları madeni aksamı kapı kolu ve aynalarının yerine takılması (kromajlı)
İNŞ-3.5 GÖMME İÇ KAPI KİLİDİNİN YERİNE TAKILMASI (DAR TİP)(A.02)
3.5.1 Detay ve projesine uygun olarak mahalde gösterilen kapılara gömme iç kapı kilidinin yerine takılması
İNŞ-3.6 MENTEŞENİN YERİNE TAKILMASI (B.16)
3.6.1 Detay ve projesine uygun olarak mahalde gösterilen kapı ve pencerelere madeni aksam menteşelerin takılması.
ÖLÇÜ : Adet olarak hesaplanacaktır.
İNŞ-3.7 GÖMME MAKARALI SİLİNDİRLİ İÇ VE DIŞ KAPI KİLİDİNİN YERİNE TAKILMASI (GENİŞ VE DAR TİP) (A.05)
3.7.1 Detay ve projesine uygun olarak mahalde gösterilen kapı doğramaları madeni aksamı gömme makaralı silindir iç ve dış kapı kilidinin yerine takılması (geniş ve dar tipli)
NUMUNE ALMA :
4.1 Alınan malzemelerin tamamı kullanılacaktır. Numune alınmayacaktır.
4.2 İnşaatın bünyesine/imalata girecek her türlü malzemenin birinci sınıf olması, idare tarafından beğenilmesi ve açıklandığı şekilde kontrolden geçmesi esastır. İdare, imalat kaleminin özelliğine göre hangi imalat içinde malzeme seçimi yapacağını yer teslimini müteakip belirler ve işin aciliyetine göre ve/veya şifahi olarak yükleniciye bildirir. İdare tarafından, yer teslimi ile birlikte, özellik arz eden imalat için, yükleniciden numune seçimi istenmesi halinde, imalattan yeteri kadar süre önce, imalatın özelliğine uygun olarak seçilmiş malzeme numunelerini (3 veya daha fazla) idareye sunacak ve idarenin onayını alacaktır.
4.3 Kontrol personelince uygunluğu belirlenen malzemelerin gerekli belgelere (TSE, TSEK v.b. muadili belgelerden herhangi birisine veya birkaçına) ve teknik yeterliliğe sahip olması durumunda, yüklenici firmaya, seçilen numuneler yazıyla veya işin ivediliğine binaen öncelikle şifahen bildirilecektir. Sunulan malzemelerin hiçbirinin uygun olmaması halinde yüklenici, yeniden üç veya daha fazla numuneyi gecikmeksizin idare onayına sunacaktır.
5. DENETİM VE MUAYENE :
5.1. Onarımdan dolayı bina ve müştemilatında oluşacak bozukluk hata onarım eksikleri keşifte eksik olarak gösterilmiş bile olsa yüklenici tarafından karşılanacaktır.
5.2. Söz konusu onarım sonucu bina, (elektrik-inşaat-sıhhi tesisat açısından) eksiksiz, anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.
5.3. İmalatlar; Yapım işleri Genel Şartnamesi, Teknik Şartname hükümleri ve yapı denetim görevlisinin öneri, tavsiye ve istekleri doğrultusunda yapılacaktır. Aykırı durumlarda yapı denetim görevlisi yapılan imalatların düzeltilmesini, sökülüp veya yıkılıp tekrar yapılmasını isteyebilir.
5.4. Muayene ve kontroller sırasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
5.5. Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici tarafından temin edilecektir. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
5.6. Yüklenici tarafından şantiye sahasına getirilen ve/veya şantiye sahasından çıkarılan tüm inşaat imalat malzeme miktarları yapı denetim görevlisine/görevlilerine tutanakla ibraz ettirilecektir. İbraz edilmeyen malzemelere ait imalatlar hakedişe dahil edilmeyecektir.
5.7.Bu teknik şartnamede belirtilmeyen hususlar ve uygulama hususları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığının İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları, İnşaat Birim Fiyat Analizleri vb. kaynaklardaki esaslar geçerlidir.
5.8. “1960-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI BİNANIN AHŞAP KISIMLARININ ONARIMI” işinin; muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu “Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacaktır.
5.9. “1960-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI BİNANIN AHŞAP KISIMLARININ ONARIMI” işi için %100 (yüzde yüz) göz muayenesi uygulanacaktır.
6. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME:
6.1 Malzemelerin taşınma esnasında dış etkenlerden ve hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde korunması yükleniciye aittir.
6.2 Kullanılacak bütün malzemelerin piyasa teamülü orijinal, kullanılmamış yeni olacaktır.
6.3 Kullanılacak malzemelerin üzerinde kalite standardını ve özelliğini belirten etiket veya açıklayıcı yazı olacaktır.
7. GARANTİ ŞARTLARI:
7.1 Kullanılacak malzemelerin garanti süresi yapılacak olan sözleşme kapsamında en az 1 (Bir) yıl olacaktır. Yüklenici tarafından yapılacak olan iş için, 1 (Bir) yıl süreli olarak garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti süresince her türlü eksiklikler yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Yüklenici firma tarafından herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.
7.2 Garanti süresi boyunca üretim koşullarından dolayı oluşabilecek hasar ve bakımlar için yüklenicinin kusuru giderememesi durumunda idarenin belirleyeceği tüzel kişilik tarafından yapılan onarım bedeli yüklenicinin teminatından kesilecektir.
1960-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI BİNANIN AHŞAP KISIMLARININ ONARIMI İŞİ İHTİYAÇ LİSTESİ
SIRA NU. POZ NU. TANIM ÖLÇÜ BİRİMİ
1 PİYASA Alüminyum, sac, alçıpanel, taş yünü, cam yünü, ahşap vb. her türlü kapı ve pencere doğramasının söküm işi m²
2 Y.22.009/01 Ahşaptan masif tablalı iç kapı kanadı yapılması ve yerine konulması m²
3 Y.22.001/01 Ahşaptan masif tablalı iç kapı kasa ve pervazı yapılması yerine konulması m²
4 A.08 Kapı kolu ve aynalarının yerine takılması (kromajlı) adet
5 A.02 Gömme iç kapı kilidinin yerine takılması (dar tip) adet
6 B.16 Menteşenin yerine takılması adet
7 A.05 Gömme makaralı silindirli iç ve dış kapı kilidinin yerine takılması (geniş ve dar tip) adet
NOT:FAKS VE MAİL İLE YAPILAN TEKLİFLER DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|