• İhale No
    1881264
  • İhale Adı
    Dalında kayısı ihale ile satılacaktır
  • Sektör
    Muhtelif Hizmetler ve Ürünler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    02 Temmuz 2019 14:00
  • İdare
    TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TIGEM) Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü
  • İhale İli
    Malatya
  • İşin İli
    Malatya
  • Yayın Tarihi
    21 Haziran 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Dalında kayısı ihale ile satılacaktır

SULTANSUYU TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN01014696
Şehir : Malatya / Akçadağ
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
İşletmemizin 2019 yılı İstihsali tahmini 24.500 Kg Dalında Organik Kayısı ve 4.500 Kg Dalında Organik olmayan Kayısı bir parti olarak açık artırma usulü ile İşletmemizde satılacaktır
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
02.07.2019 14:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğünde Akçadağ/ MALATYA
İhale Usulü
:
TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği
İhale Türü
:
Satış

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği 40. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 2 - (1) Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin (g) bendi ile geçici 4 üncü maddesi kapsamında mal ve hizmetlerin alımı ile TİGEM tarafından üretilen bitkisel ve hayvansal ürünlerle, üretim artıklarının satışı ve satış ihaleleri, satılacak, satın alınacak her türlü malın teslim, tesellüm, bedellerinin tahsil ve tediyesi ile ilgili tüm işlemleri kapsar.


İlan usul ve esasları:
Madde 40 - (1) İhaleye konulacak işin her türlü işlemleri tamamlandıktan sonra uygulanacak ihale usulü ilanı gerektiriyorsa, ihale Resmi Gazete veya diğer gazeteler ile mahalli yayın araçlarının bir veya birkaçında ilan edilir.
(2) (Değişik fıkra: 31.12.2016 - 29935 (3. mük.) s. R.G. Yön./15. md.) Genel Müdürlükte 200.000,00 TL’ye, İşletmelerde 100.000,00 TL’ye, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünde 200.000,00 TL’ye kadar olan işlerde gazetelere ilan verilmesi mecburi değildir. Bu durumda teklif isteme usulü uygulanabileceği gibi diğer duyuru usullerinden bir veya birkaçı ile yetinilebilir. Yarar görüldüğü takdirde gazete ilanı da yapılabilir.
(3) (Değişik fıkra: 31.12.2016 - 29935 (3. mük.) s. R.G. Yön./15. md.) Genel Müdürlükte 200.000,00 TL’nin, işletmelerde 100.000,00 TL’nin, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünde 200.000,00 TL’nin üzerindeki alım ve satım işlerinde işin mahiyetine göre mahalli gazete, yüksek tirajlı bir gazete veya Resmi Gazete’de olmak üzere en az birinde ilan edilir.
(4) İhalenin yapılacağı yerde gazete çıkmaması veya gerek görülmesi halinde ilan, aynı süreler içinde idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılarak yapılır ve belediye hoparlörleri ile ilan edilir.
(5) Ayrıca, ihalelere katılımın arttırılması amacıyla ihale konusu işi yapabilecek veya teklif verebilecek firma veya kuruluşlara yazılı bilgi verilebilir ve bilgi işlem ağı veya elektronik haberleşme yolu ile ayrıca ilan edilebilir.
(6) İlanla ihale tarihleri arasındaki süre on günden aşağı olamaz. Zaruri hallerde bu süre onay makamının onayı ile beş güne indirilebilir. İlanın birden fazla yapılması halinde ilk ilan ile ihale günü arasındaki süre on gün, son ilan ile ihale günü arasındaki süre üç günden az olamaz. Uluslararası ilan yapılması halinde yukarıda belirtilen asgari ilan sürelerine oniki gün eklenir.
(7) Yurt dışı ihalelerde idarece yarar görüldüğü taktirde yeterli rekabeti sağlamak amacı ile yabancı ülkelerde de ilan verilebilir. Bu durumda ilan, ihale gününden en az otuz gün önce yapılır. Ayrıca, ihale şartları ticaret müşavirlikleri aracılığı ile veya TİGEM tarafından yazılı olarak faks ile de firmalara duyurulabilir.
(8) Belirli firmaların tekelinde olan işlerde ilgili bütün firmalar yazılı veya sözlü olarak haberdar edilmek ve bu husus belgelendirilmesi kaydıyla ilana çıkılmayabilir.
(9) Satın alınacak mal ve/veya hizmet alımlarının belirli bir ülke veya tröst tekelinde bulunması halinde veya yedek parçalar gibi işin özelliği itibariyle veya amil’i mütehassıs bir firmadan temini gerekiyorsa, ilan yapılmaksızın yalnız bunlardan teklif alınır ve bu husustaki mucip sebepler alım kararında belirtilir.
(10) Pazarlık usulü ile yapılacak alım-satım işlerinde idare ilan yapıp yapmamakta serbesttir.

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

İ L A N
TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SULTANSUYU TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ
DALINDA KAYISI SATIŞI İHALEMİZ

  1. İşletmemizin 2019 yılı İstihsali tahmini 24.500 Kg Dalında Organik Kayısı ve 4.500 Kg Dalında Organik olmayan Kayısı bir parti olarak açık artırma usulü ile İşletmemizde satılacaktır
  2. 02/07/2019 günü saat 14.00’te Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğünde Akçadağ/ MALATYA da yapılacaktır. İhale bu tarihte gerçekleşmez veya verilen fiyatlar uygun görülmez ise ikinci ihale 09.07.2019 günü aynı yer ve saatte aynı şartlarda tekrar yapılacaktır.

İhale, açık artırma usulü ile yapılacaktır.

  1. TAHMİN EDİLEN BEDEL VE GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR

Satışa sunulacak kayısılar ağaç üzerinde teslim edilecektir. Tahmin edilen miktarı, muhammen ve geçici teminat tutarı, aşağıdaki gibidir.

Parti
No.
CİNSİ ÇEŞİDİ Miktar
(Kg)
Muhammen Birim
Fiyat
(₺/Kg)
Muhammen
Tutar
(₺)
Geçici
Teminat
% 20
1 Kulutlu Yolu solu, aygır tavlası altı, Ankara yolunun sağı ve solunda bulunan genç ağaçlar toplam 150 dekar, 24.500 Kg (Organik), 4.500 Kg Organik olmayan dalında yaş kayısı. 29.000 1.50 43.500,00 8.700,00

 

  1. Geçici teminat tutarı muhammen bedelin %20’i olup, kati teminat da ihale sonucunda oluşan tutarın %40’u kadar olacaktır.
  2. İhale ile ilgili şartname işletmemizden ücretsiz olarak alınabilecektir.
  3. İhale ile ilgili geçici teminatlar işletmemiz veznesine yatırılabileceği gibi, T.C. ZİRAAT BANKASI AKÇADAĞ ŞUBESİ IBAN NO: TR12 0001 0004 0005 9943 7852 37 nolu hesaba da yatırılabilecektir.
  4. İhaleye girebilme şartları ;

a-Kanuni ikematgahı olması,
b-Geçici teminat vermesi,
c-Müşterinin tüzel kişi olması halinde gerekli yetki belgelerinin ve imza sirkülerinin ibraz edilmesi.

TİGEM İktisadi Devlet Teşekkülü olup 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna tabi değildir. Yapılan ihale satış işlemi olduğundan 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa da tabi olmayıp, ihale TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılmaktadır.

İLAN OLUNUR
SULTANSUYU TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ


ADRES :

a) Adresi : Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü 44600 - AKÇADAĞ/MALATYA
b) Telefon ve faks numarası : 422 421 4172 - 422 421 4175
c) Elektronik Posta Adresi : sultansuyu@tigem.gov.tr
 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim