• İhale No
    2011/207019
  • İhale Adı
    DEREKÖY LAVVAR TESİSİ ÜRÜN SİLOLARINDAN STOK SAHALARINA KÖMÜR TAŞINMASI VE BOŞALTILMASI İŞİ
  • Sektör
    Araç Kiralama ve Personel Taşıma Hizmeti
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    04 Ocak 2012 14:00
  • İdare
    TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TKİ) EGE LİNYİTLERİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ (TKİ ELİ İŞLETME)
  • İhale İli
    Manisa
  • İşin İli
    Manisa
  • Yayın Tarihi
    23 Aralık 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

TKİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELİ MÜESSESESİ MÜDÜRLÜĞÜ
DEREKÖY LAVVAR TESİSİ ÜRÜN SİLOLARINDAN STOK SAHALARINA KÖMÜR TAŞINMASI VE BOŞALTILMASI İŞİ İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
1-İŞİN YAPILACAĞI YER
İşin yapılacağı yerler Manisa ilinin Soma ilçesinde, ilçe merkezine yaklaşık 30 km. uzaklıkta olup, ulaşım yollarının çoğunluğu asfalttır.
2-MAKİNE PARKI İLE İLGİLİ BİLGİLER
Yüklenicinin ihale konusu işi yapabilmesi için aşağıda belirtilen tesis, makine, teçhizat ve ekipmanları bulundurması gereklidir.
Ekipman Cinsi ve Özellikleri                                                                        Asgari Kapasite
1) Taşıma Grubu                                                                                              :          88 ton
(Taşıma grubundaki tüm kamyonlar damperli kamyon olmalıdır. Kamyonların taşıma kapasitelerinin hesabında ruhsatlarında belirtilen azami yük taşıma kapasiteleri esas alınacaktır)  
Yüklenici tarafından bu iş için taahhüt edilen kamyonlar işin bitim tarihine kadar iş yerinde bulundurulur. Kamyon veya makine değişikliğinde de İdareden izin alınır.
3-İHALE KONUSU İŞİN MİKTARLARI, YOL DURUMLARI, YILLIK VE GÜNLÜK ÇALIŞMA SÜRELERİ
3.1. Sözleşme konusu işin miktarı:
E.L.İ. Müessese Müdürlüğü;
a) Dereköy Lavvar Tesisi Ürün Silolarından 500.000 ton +18 mm kömürün, 10-18 mm kömürün ve 0,5-10 mm kömürün parça, fındık, ve toz kömür stok sahalarına taşınması ve boşaltılması,
b) Yeni Dereköy Lavvar Tesisi Ürün Silolarından 500.000 ton miks ve 0,1-0,5 mm kömürün miks+ince toz kömür stok sahasına taşınması ve boşaltılması,
olmak üzere toplam 1.000.000 ton kömürün taşınması ve boşaltılması  işi
Kömürün yüklenmesi işi İdareye aittir.
3.2.Yol durumu:
Dereköy Lavvar Tesisi Ürün Silolarından;
Parça ,Fındık, Toz Stok Sahasına ortalama mesafe ..…………: 800 metre
Miks+İnce Toz Stok Sahasına ortalama mesafe……………….: 1700 metre
Yolların yapımı, bakımı ve sulanması İdare tarafından yapılacaktır. Ocak içi yollarda kısa mesafeli güzergah değişikliği olabilir. Yolların mesafe ve eğimleri ±% 10 sınırları içinde kalmak üzere aratabilir ya da azalabilir.
3.3.Yıllık ve günlük çalışma süreleri
Yüklenici E.L.İ. Müessesesi Müdürlüğünün; günlük çalışma düzenine uygun olarak çalışır.
Kömür taşınması işi gün içinde 3 vardiya halinde kesintisiz yapılacaktır. Ancak, çalışma koşulları gereği, günlük vardiyalar İdare tarafından azaltılıp çoğaltılabilir. Yüklenici İdarenin vardiya değişim düzenine uymak zorundadır. Hafta tatili ve genel tatil günlerinde İdarece izin verilmesi halinde çalışma yapılabilir.
Yüklenici 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olmamak üzere çalışanların yasal haklarını ödemek kaydıyla vardiyalarını düzenleyebilir.
Günlük yüklenecek, taşınacak kömür miktarı, İdare tarafından talepler doğrultusunda belirlenecek ve İdarenin istediği miktar kadar kömür yüklenecek ve taşınacaktır..
Hangi Silodan hangi Stoğa ne kadar kömür taşınacağına İdare karar verecektir.
İdare gerekli gördüğünde +18 parça ve 10-18 fındık  kömürü stok sahasından torbalama tesisi ızgaraları önüne (Lavvar Silo önü) de taşıttıracaktır.
4 . YER TESLİM İŞLEMLERİ VE İŞE BAŞLAMA:
İşin yapılacağı işyerinin yer teslimi ve işe başlama tutanakları idare yetkilileri ile yüklenici arasında düzenlenir.
Yer teslimi ve işe başlamada yüklenicinin de hazır bulunması zorunludur.
Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 ( beş )  takvim günü içinde iş yerlerinin yükleniciye teslimi yapılacaktır.
İş yerlerinin yükleniciye teslim tarihi işe başlama tarihidir.
5- YAPILAN İŞ MİKTARININ TESPİTİ:
Yüklenicinin yaptığı iş miktarı, İdareye ait kantarlarda tartılarak tespit edilir. Kamyonların kantarlarda tartı işleri İdarenin tartı-kontrol için görevlendireceği elemanları tarafından yapılır. Yüklenici isterse tartım sırasında gözlemci bulundurabilir. Tartı ile ilgili itirazlar tartım sırasında yapılır. Sonradan yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmaz.
Kantarda tartılan kamyonun yüklü ağırlığı ile yükleme yapılmadan önceki boş ağırlığı (kamyon darası) arasındaki fark kamyonun taşıdığı yük olarak kabul edilir. Kamyonun tartımı ile ilgili kantar çıktılarında kamyonun taşıdığı yük miktarının hangi Tesise ait olduğu belirtilir. Vardiya içinde kamyonların taşıdığı yük miktarları toplanarak vardiyada yapılan iş miktarı, bu iş miktarlarından yararlanılarak da günlük iş miktarı bulunur.
Kömür nakli yapan kamyonlar her seferde boş dara aldıracaklardır. Boş darası alınmayan kamyonlar dolu olarak tartılmayacak olup hakedişin düzenlenmesi sırasında dikkate alınmayacaktır.
6- DİĞER HÜKÜMLER
Kantarların her türlü ayar ve kontrolleri kontrol teşkilatının denetim ve gözetiminde İdarece yapılır. Ayar ve kontroller sırasında isterse yüklenici bulunabilir.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim