EDS (TOMOGRAFİ CİHAZI, MEVCUT PATLAYICI VE İZ TESPİT CİHAZI) VE EDS’Yİ OLUŞTURAN BAGAJ TAŞIMA SİSTEMİNİN (BHS) TRABZON HAVALİMANINA ÇALIŞIR DURUMDA KURULMASI İŞİ YAPTIRILACAKTIR
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünden:
İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminal Binasından Demontajı Yapılan EDS (Tomografi Cihazı, Mevcut Patlayıcı ve İz Tespit Cihazı) ve EDS’yi Oluşturan Bagaj Taşıma Sisteminin (BHS) Trabzon Havalimanına Çalışır Durumda Kurulması İşi Açık İhale Usulü ile ihale edilecektir.
İhale Dosya Numarası : 2012/23
1 - İdarenin
a) Adresi : Konya Yolu Üzeri No:66 06330 Etiler-Yenimahalle/ ANKARA
b) Telefon ve faks numarası : 0 312 204 27 78 - 0 312 204 27 77
Faks: 0 312 212 81 58
c) Elektronik posta adresi (varsa) : aynur.sirvan@dhmi.gov.tr
2 - İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı : “İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminal Binasından Demontajı Yapılan EDS (Tomografi Cihazı, Mevcut Patlayıcı ve İz Tespit Cihazı) ve EDS’yi Oluşturan Bagaj Taşıma Sisteminin (BHS) Trabzon Havalimanına Çalışır Durumda Kurulması İşi
b) Teslim yeri : Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü / TRABZON
c) Teslim tarihi : Sözleşmenin taraflarca imzalanmasını müteakip işe başlanacak olup, en geç 120 gün içinde montaj çalışmaları tamamlanarak sistemler çalışır vaziyete getirilecek, 30 günlük süre içerisinde detayları Teknik Şartnamede belirtilen eğitimler tamamlanarak, toplam 150 günlük süre sonunda geçici kabul işlemlerine başlanabilecektir.
3 - İhalenin
a) Yapılacağı yer : Konya Yolu Üzeri No: 66 Etiler/ANKARA adresinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Malzeme Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu
b) Tarihi ve saati : 15/06/2012 Cuma günü saat 11.00
4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1 - İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
a) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,
b) Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası belgesi;
1) Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
d) İdari şartnamenin 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde sayılan durumlar da olunmadığına ilişkin, ihale tarihinden önceki üç ay içinde alınmış belgeler ile buna ilişkin yazılı taahhütname,
e) Şekli ve içeriği Şartnamede belirlenen teklif mektubu,
f) İdari şartnamede belirlenen geçici teminat,
g) İdari şartnamenin 7.2 ve 7.3 üncü maddelerinde belirtilen yeterlik belgeleri,
h) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,
i) İsteklinin iş ortaklığı olması halinde şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi ile 16 ncı maddede konsorsiyumların da teklif verebilecekleri öngörülmüş ise, isteklinin konsorsiyum olması halinde şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen konsorsiyum beyannamesi,
j) İdari şartnamenin 17 nci maddesinde belirtilmesi halinde, isteklilerin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri işlere ait önerileri ve işlerin listesi,
k) İhale dokümanının satın alındığına dair belge,
İsteklinin ortak girişim olması halinde (b), (c) ve (d), de yer alan belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
Yabancı istekliler, İdari şartnamenin 10 uncu maddesinin (c) ve (d) bentlerinde yer alan durumlarda olunmadığına ilişkin belgeler yerine, kendi ülkelerinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu ve vergi borcu olmadığına dair beyanname verebilirler.
4.2 - Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 İsteklinin teklif ettiği bedelin %10'undan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.
Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yılsonu bilançosu ve bilançonun gerekli görülen bölümleri veya bu belgelere eşdeğer belgeler. İsteklinin bu belgelerden birini sunması yeterlidir.
Bu durumda;
a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması (hesaplama yapılırken; varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),
b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,10 olması (hesaplama yapılırken, varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75'den küçük olması, gerekir. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirlerinin gösterilmesi zorunludur.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Bilanço veya bilançonun gerekli görülen bölümlerinin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun gerekli görülen bölümlerinin ise o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
Yayımlanması zorunlu olmayan bilançolarını veya bunların bölümlerini ibraz etmeyenler, yukarıda belirtilen kriterleri sağladıklarını yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce onaylı belgelerle tevsik edebilirler. Yabancı ülkede düzenlenen ve yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.
İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve ikinci fıkranın (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen kriterleri sağlaması zorunludur.
4.2.3. İsteklinin;
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar.
İsteklinin birinci fıkrada belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir.
Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını tevsik etmek üzere; mal satışlarıyla ilgili fatura örnekleri ya da bu örneklerin noter, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı suretleri sunulur.
Toplam cironun teklif edilen bedelin % 15'inden, taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarının ise teklif edilen bedelin % 12'sinden az olmaması gerekir. Bukriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Gelir tablosunun, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen gelir tablosunun o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeyi düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
İş ortaklığı olarak ihaleye katılan isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.
4.3 - Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İstekli yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeleri teklifi ile birlikte verecektir.
4.3.2. Yüklenici, sözleşmenin imzalanmasını müteakip EDS Sisteminde yer alan tüm cihaz/sistemlere ilişkin bakım-onarım hizmeti verebilecek bir teknik servis/servisler tesis edecek ya da bakım-onarım hizmetini, konusunda uzman başka bir teknik servis/servisler aracılığıyla yaptıracaktır. Bakım-onarım hizmetini verecek teknik servis/servisler ve/veya teknik personel, bu aşamada bakım-onarım için gerekebilecek yeterlilik belgelerini (TAEK Belgesi vb. gibi) almakla yükümlüdür.
4.3.3. Montaj/hizmete verme işlemleri aşamasında, herhangi bir şekilde yerli malzeme kullanılması öngörülüyor ise bu malzemelere ait ISO belgesi verilecektir.
4.3.4. Havalimanı Dış Hatlar Terminal Binasına montajı yapılacak EDS Sistemine (Otomatik Patlayıcı Tespit Sistemi) [Bagaj Taşıma Sistemi de dâhil olmak üzere] ait proje Site-Survey çalışması neticesinde hazırlanacak ve teklifle birlikte İdareye verilecektir.
4.3.5. İhale konusu sistemin montajına yönelik detaylı İş Programı verilecektir.
4.3.6. İhale konusu sistemin eğitimine yönelik detaylı Eğitim Programı verilecektir.
5 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklif en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.
6 - İhale, Şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli ve yabancı isteklilere açıktır.
7 - İhale dokümanı Konya Yolu Üzeri No: 66 Etiler/ANKARA adresinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Malzeme Dairesi Başkanlığı İç Tedarik Şube Müdürlüğü İhale İşleri Şefliği zemin kat 058 nolu oda adresinde görülebilir ve 100,00 TL (KDV dahil) karşılığı aynı adresten temin edilebilir.
İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8 - Teklifler, 15/06/2012 Pazartesi günü saat 11:00’e kadar Konya Yolu Üzeri No: 66 Etiler/ANKARA adresinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Malzeme Dairesi Başkanlığı İç Tedarik Şube Müdürlüğü İhale İşleri Şefliği zemin kat 058 nolu oda’ya verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9 - İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme düzenlenecektir.
10 - İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11 - Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (yüzyirmi) takvim günü olmalıdır.
12 - Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.
13 - Bu ihalede Kuruluşumuz 4734 ve 4735 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayıp satın alma mevzuunu teşkil eden işi ihale edip etmemekte, kısmen ihale etmekte veya tercih ettiği talibe vermekte tamamen serbesttir.
4452/1-1