• İhale No
    2019/378135
  • İhale Adı
    ELEKTRİK ENERJİSİ
  • Sektör
    Enerji Satın Alımları
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    03 Ekim 2019 10:00
  • İdare
    SGK İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
  • İhale İli
    İzmir
  • İşin İli
    İzmir
  • Şikayet Bedeli
    101.344,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    8.447.946 ile 33.791.911 TL arası
  • Yayın Tarihi
    10 Eylül 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
ELEKTRİK ENERJİSİ SATIN ALINACAKTIR

SGK İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ

ELEKTRİK ENERJİSİ mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2019/378135
1-İdarenin
a) Adı : SGK İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi : Cumhuriyet Bulvarı No:5 35252 KONAK/İZMİR
c) Telefon ve faks numarası : 2324833039 - 2324832208
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu mal alımın

a) Adı : ELEKTRİK ENERJİSİ
b) Niteliği, türü ve miktarı : SGK İzmir İl Müdürlüğü ve bağlı birimler için 01.01.2020-31.12.2020 tarihleri arası ihtiyaç duyulan yaklaşık 3.417.359,36 kW/h aktif elektrik enerjisi alımı.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Alıma konu elektrik enerjisi, teknik şartnamede verilen tüketim birimleri listesinde belirtilen hizmet birimlerine teslim edilecektir.
ç) Süresi/teslim tarihi : İşe başlama tarihi olan 01/01/2020 'den itibaren bitiş tarihi olan 31/12/2020 'ye kadar her gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak elektrik enerjisi temin ve teslim edilecektir.
d) İşe başlama tarihi : 01.01.2020


3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 03.10.2019 - 10:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : Asma Kat Toplantı Salonu


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgelerine ilişkin bilgiler:

İstekliler, EPDK(Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) tarafından yayımlanan Enerji Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğine göre Serbest Tüketici Belgesi  sahibi olan idareye elektrik enerjisi satma yetkisi veren (EPDK tarafından düzenlenmiş ilgili lisans; Üretim lisansı, otoprodüktör lisansı, otoprodüktör Grubu lisansı, toptan satış lisansı, dağıtım lisansı veya perakende satış lisanslarından herhangi birisini aslı ya da noter tastikli sureti) belgesini yeterlik bilgi formunda beyan etmek ve talep edildiği zaman da sunmak zorundadırlar.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirkülerine ilişkin bilgileri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi bilgileri,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerine ilişkin bilgiler,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.


5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.


10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:
Aşırı düşük teklif değerlendirme yöntemi: İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Elektrik Enerjisi 3.417.359,36 kilowatt-saat
07 Ekim 2019

İhale İptal Edilmiş.
IKN : 2019/378135
İptal Nedeni : Diğer - idari şartnamenin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25. Maddesinde “25.1. Perakende satış hizmeti (Sayaç okuma), Dağıtım bedeli, Enerji fonu bedeli, TRT payı bedeli, Elektrik tüketim vergi bedeli ve faturaya yansıyacak olan yasal (Yürürlükteki kanun ve mevzuatlara göre Kurumumuzun ödemesi gereken tüm bedeller) tüm tutarlar ve KDV hariç olmak üzere, yapılacak Ulaşım, Sigorta, Vergi, Resim, Harç vb. giderleri teklif edilen birim fiyata dahil olacaktır.” ibaresinin yer aldığı tespit edilmiş olup, teklifler arasındaki ciddi fiyat farkından da görüleceği üzere, “DAHİL” kelimesinin sehven yazılmamış olmasının anlam karışıklığına sebebiyet vererek ihale sonucunu etkiler nitelikte bir sonuç yarattığı mütalaa edilmiştir. Yine söz konusu ihalenin yaklaşık maliyetinin oluşturulması aşamasında, İl Müdürlüğü birimlerinde kullanılan elektrik enerjisinin Alçak Gerilim ve Orta Gerilim şeklinde ayrılması gerekirken, söz konusu ayrımın yapılmadığı anlaşıldığından; İhaledeki tekliflerin geçersiz sayılmasına ve İHALENİN İPTAL EDİLMESİNE Komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi.
İptal Tarihi : 03 Ekim 2019