• İhale No
    2010/572297
  • İhale Adı
    Elektronik Sayaç
  • Sektör
    Elektronik Cihazlar ve Takip-Tanıma Sistemleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    12 Ocak 2011 10:30
  • İdare
    Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
ELEKTRONİK SAYAÇ SATIN ALINACAKTIR
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İhale Kayıt Numarası:2010/572297
1 - İdarenin
a) adresi:Abdülhakhamit Caddesi 21 34437
Taksim - Beyoğlu / İSTANBUL
b) telefon ve faks numarası:2123618544 - 2123618546
c) elektronik posta adresi (varsa):ticaret@bedas.gov.tr
2 - İhale konusu malın niteliği, türü ve miktarı:200.000 Adet 220V 10(min 60)A 1F.2T. AKTİF1 TEK YÖN BİNA DIŞI ELEKTRONİK SAYAÇ
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer:BEDAŞ Genel Müdürlüğü Zemin Kat İhale Salonu
b) Tarihi ve saati:12.01.2011 - 10:30
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :


4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

a) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;

1) Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

2) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

2) Tüzel kişi olması halinde, kuruluşu, pay durumu ve ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

c) Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu,

ç) İdari Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin standart forma uygun geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Muhasebe Müdürlüklerine yatırıldığını gösteren makbuzlar,

d) Bu ilanın 4.2 ve 4.3 üncü maddelerinde belirtilen, şekli ve içeriği tabi olunan Yönetmelikte düzenlenen yeterlik belgeleri

e) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,

f) İsteklinin ortak girişim olması halinde, Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi ,

g) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,



4.1.1. İş ortaklığının her bir ortağı tarafından 4.1. maddesinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur.



İş ortaklığının tüzel kişi ortağı tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, bu ortak (g) bendindeki belgeyi de sunmak zorundadır.



4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler

4.2.1- Banka Referans Mektubu

Bu ihalede isteklilerin, mali durumlarını gösteren banka referans mektubunu teklifi ekinde sunmaları zorunludur. Banka referans mektubu, Türkiye’de veya yurt dışında faaliyet gösteren bankalardan temin edilebilir. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.



Banka referans mektubuna ilişkin yeterlik kriterleri aşağıdaki esaslara göre belirlenir:



a)İsteklinin bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı, teklif edilen bedelin % 10’undan az olamaz.



b)Yukarıdaki bentlerde belirtilen kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.



İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.



Gerek görüldüğünde, banka referans mektubunun teyidi ilgili bankanın genel müdürlüğünden veya şubesinden idarelerce yapılır. Yapılan teyitlerin bankanın en az iki yetkilisinin imzasını taşıması zorunludur.



4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

Mesleki ve teknik yeterliğin belirlenmesine ilişkin olarak Teknik Şartnamelerde “Tekliflerle Birlikte İstenilecek Belgeler” veya benzer başlık altında düzenleme yapılabilmektedir. İstekliler, Teknik Şartnameleri bu açıdan da inceleyerek, sehven bu kısma taşınmamış belge varsa o belgeleri de vermek zorundadır.

4.3.1-Kapasite raporu:

Bu ihalede isteklilerin alım konusu malı, sözleşme süresi içinde alım miktarında üretebileceğine dair kapasite raporunu, teklifleri ekinde sunmaları zorunludur.



İstekli imalatçı ise kendi adlarına veya unvanlarına düzenlenen kapasite raporunu sunar. İstekli yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise satıcısı veya temsilcisi olduğu imalatçının kapasite raporunu sunabilir. Bu durumda yetkili satıcı veya yetkili temsilci olduğunu gösteren belgeleri de kapasite raporuyla birlikte sunmak zorundadır.



İstekli tarafından adlarına veya unvanlarına düzenlenen aynı işe ilişkin birden çok kapasite raporu sunulabilir. Bu durumda kapasite raporlarındaki miktarlar toplanarak değerlendirilir. İstekli, yetkili satıcısı veya yetkili temsilcisi olduğu imalatçının aynı işe ilişkin birden çok kapasite raporunu sunabilir. Bu durumda kapasite raporlarındaki miktarlar toplanarak değerlendirilir.



İstekli tarafından sunulan kapasite raporunun, kayıtlı bulunulan ticaret ve/veya sanayi odası ya da kayıtlı olunan esnaf ve sanatkârlar odası tarafından mevzuatına uygun olarak düzenlenmesi ve ihale veya son başvuru tarihinde geçerli olması zorunludur. Yabancı istekliler tarafından sunulan kapasite raporunun ise ilgili ülke mevzuatına göre düzenlenmiş olması gerekmektedir.



İş ortaklığında ortaklardan biri, birkaçı veya tümü tarafından ortaklık oranlarına bakılmaksızın kapasite miktarına ilişkin yeterlik kriteri sağlanabilir.

4.3.2-Kaliteye ilişkin belgeler:



Mesleki ve teknik yeterliğin belirlenmesine ilişkin olarak Teknik Şartnamelerde “Tekliflerle Birlikte İstenilecek Belgeler” veya benzer başlık altında düzenleme yapılabilmektedir. İstekliler, Teknik Şartnameleri bu açıdan da inceleyerek, sehven bu kısma taşınmamış belge varsa o belgeleri de vermek zorundadır.



4.3.2.1. Kalite Uygunluk Belgeleri (TSE ve IEC uygunluk belgesi)

4.3.2.2. Ürünün kalitesinin belirlenmesi gayesiyle Teknik Şartnamede belirtilen Deney Raporları

4.3.2.3. Üretici firmaya ait ISO 9001:2000 Kalite Sistem Belgesi

4.3.2.4. Teklif edilen her bir kalem ürün ile ilgili olarak 2 (iki) adet numune ve ayrıntılı katalog, CD ve diğer açıklayıcı bilgiler

4.3.2.5. Teknik Şartnamelerde istenilen diğer bilgi ve belgeler

İstenilen belge(ler)in, ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir.

İş ortaklığında teklif edilen mala ilişkin belge veya belgelerin ortaklardan biri tarafından sunulması yeterlidir.

4.3.2.6. Kalite/Çevre yönetim sistem belgesinin, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgenin/belgelerin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir.



İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir.



İş ortaklığında teknik bilgilerin yer aldığı katalog, teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman, teklif edilen mal esas alınarak ve teklif edilen mala ilişkin olarak idari şartnamede yapılan düzenleme çerçevesinde; ortaklardan biri, birkaçı veya tümü tarafından sunulabilir.

4.3.2.7. - Bu ihalede isteklilerin teknik şartnamede belirtilen hususlara cevapları ve açıklamaları içeren dokümanları, teklifleri ekinde sunmaları zorunludur.



İş ortaklığında ortaklardan biri tarafından bu belgelerin sunulması yeterlidir.



5- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif; teklif edilen fiyatların en düşük olanıdır.



6-İhalenin yabancı isteklilere açıklığı:İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.



7- İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı idarenin adresinde görülebilir ve 150.00.-TL karşılığı BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-MALİ İŞLER VE FİNANS YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ adresinden satın alınabilir. İhale dokümanının posta yoluyla da satın alınması mümkündür.

Posta yoluyla ihale dokümanı almak isteyenler, doküman bedelini aşağıda belirtilen hesap numara(lar)ına yatırmak zorundadır.

- Ziraat Bankası Taksim Şubesi TR 760001000843057582455142 IBAN nolu Şirkerimiz hesabına

- Merkez Vezne

Posta yoluyla ihale dokümanı satın almak isteyenler, ihale doküman bedeline ilişkin ödeme dekontu ile ihale dokümanının gönderileceği adresin de belirtildiği ihale dokümanı talep başvurularını yukarıda yer alan faks numarasına veya yazılı olarak idareye ihale tarihinden en az beş gün önce göndermek zorundadır. İhale dokümanı iki iş günü içinde bildirilen adrese posta yoluyla ödemeli olarak gönderilecektir.İhale dokümanının posta yoluyla gönderilmesi halinde, postanın ulaşmamasından veya geç ulaşmasından ya da dokümanın eksik olmasından dolayı idaremiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Dokümanın postaya verildiği

tarih, dokümanın satın alma tarihi olarak kabul edilecektir.



7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.



8- Teklifler, 12.Ocak.2011 saat 10:30:00’a kadar BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-GENEL EVRAK ŞEFLİĞİ’ne verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.



9- İstekliler tekliflerini, mal kalem- kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle mal kalemi-kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.



10-İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.



11- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 60 takvim günü olmalıdır.



12- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.



13- İstekliler tekliflerini TL cinsinden verebilir. Ödeme Para Birimi TL dir.



14- İhalede alternatif teklif verilemez.



15- İhalede işin tamamı için teklif verilir.



16- İhale, ceza ve yasaklamalar hariç 22/01/2002 tarih ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile 22/01/2002 tarih ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa tabi değildir.








Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim