Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünden:
Teşekkülümüze ait Enerji İletim Hatları toprak telleri (OPGW) içinde yer alan fiber optik liflerin bir kısmının tek bir güzergah olarak kiralama yöntemiyle, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Tarafından “Altyapı İşletmeciliği Hizmeti (AİH)” veya “Çeşitli Telekomünikasyon Hizmetleri” vermek üzere yetkilendirilmiş işletmecilere, aydınlatılmamış fiber olarak kiralanarak ticari kullanıma açılması işi Kapalı Zarf/Açık Artırma yöntemi ile ihale edilecektir.
Dosya Referansı : İÇTM-2011/18
1 - Teşekkülün
a) Adresi : İnönü Bulvarı No : 27 Bahçelievler/Ankara
b) Telefon ve faks numarası : Tel : (312) 203 84 97 Fax : (312) 203 82 88
c) Elektronik posta adresi (varsa) : necat.eren@teias.gov.tr
2 - İhale konusu işin
a) Niteliği ve miktarı : Toplam link uzunluğu: yaklaşık 9.843.4243m. (dokuzmilyonsekizyüzkırküçbindörtyüzyirmidört metre)
b) İşin güzergahı : Temelli – Afyon 2 (12 lif), Afyon 2 – Afyon 1 (12 lif), Afyon 2 – Çayseka (12 lif), Afyon 2 – Denizli (12 lif), Denizli – Yatağan TS (4 lif), Yatağan TS – Muğla (4 lif), Yatağan TS – Milas (4 lif), Yatağan TS – Işıklar (12 lif), Işıklar – Bornova (4 lif), Bornova – Alsancak (4 lif), Işıklar – Morsan (Manisa) (4 lif), Morsan – Aliağa 2 (4 lif), Denizli – Varsak (4 lif), Varsak – Lara 1 (4 lif), Lara 1 – Lara 2 (Kundu) (4 lif), Lara 2 – Serik (4 lif), Serik – Yavrudoğan (Gündoğdu) (4 lif), Yavrudoğan – Manavgat (4 lif) Enerji İletim Hatlarından oluşan güzergah.
c) İşin süresi : Sözleşme imzalanıp yer tesliminin yapılacağı tarihten itibaren on yıl.
3 - İhalenin
a) Yapılacağı yer : Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü İnönü Bulvarı No : 27, A. Blok Giriş Kat Satın Alma ve İhale Komisyonu Odası Bahçelievler 06490/ANKARA
b) Tarihi ve Saati : 02/11/2011 Çarşamba günü, Saat :14.00.
4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında vermeleri gereklidir.
4.1 - İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
a) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;
1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
c) Bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu,
ç) Bu Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin standart forma uygun geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Mali İşler/Muhasebe Birimlerine yatırıldığını gösteren makbuzlar,
d) Şekli ve içeriği teknik ve idari şartnamede düzenlenen yeterlik belgeleri,
e) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
f) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan, ilgili coğrafi bölgeleri de kapsayacak şekilde alınan “Altyapı İşletmeciliği Hizmeti (AİH)’’ veya ‘‘Çeşitli Telekomünikasyon Hizmetleri’’ vermek üzere yetkilendirilmiş işletmeci olduğunu gösteren belgelerin aslı yada aslına uygunluğu noterce onaylanmış sureti,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin teklif ettiği toplam bedelin % 10'undan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.
Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yılsonu bilançosu ve bilançonun gerekli görülen bölümleri veya bu belgelere eşdeğer belgeler. İsteklinin bu belgelerden birini sunması yeterlidir.
Bu durumda;
a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması (hesaplama yapılırken; varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri dönen varlıklardan, hakediş gelirleri ise kısa vadeli borçlardan düşülecektir),
b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması (hesaplama yapılırken, varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması gerekir. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hakediş gelirlerinin gösterilmesi zorunludur.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Bilanço veya bilançonun gerekli görülen bölümlerinin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun gerekli görülen bölümlerinin ise o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
Yayımlanması zorunlu olmayan bilançolarını veya bunların bölümlerini ibraz etmeyenler, yukarıda belirtilen kriterleri sağladıklarını yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce onaylı belgelerle tevsik edebilirler. Yabancı ülkede düzenlenen ve yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.
4.2.3. İsteklinin;
İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosunu veya taahhüt altında devam eden işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerinin parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaları sunması yeterlidir. Bu maddenin üçüncü fıkrasında istenilen yeterlik şartlarını bir önceki yılda sağlayamayan İstekliler, bir önceki yılın yanı sıra iki önceki yılın belgelerini sunabilirler; bu takdirde belgeleri sunulan bu iki yılın ortalaması üzerinden yeterlik şartlarının sağlanıp sağlanmadığına bakılır. İhale tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde; bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunamayan istekliler iki önceki yıla ait gelir tablosunu sunabilirler, iki önceki yıla ait gelir tablosunun bu maddenin üçüncü fıkrasında istenilen yeterlik şartını sağlamaması halinde ise, iki önceki yılın yanı sıra üç önceki yılın gelir tablosu sunulabilir, bu takdirde sunulan iki önceki ve üç önceki yıllara ilişkin gelir tablolarının ortalaması üzerinden yeterlik şartlarının sağlanıp sağlanmadığına bakılacaktır.
Ciro hesabında isteklinin yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğu satış faaliyetlerinden elde edilen gelirler toplamı dikkate alınır.
Bu belgelerdeki tutarların, toplam ciro için, İsteklinin teklif edeceği bedelin % 15 inden, toplam satış geliri için ise, İsteklinin teklif edeceği bedelin % 10 undan az olmaması gerekir. İsteklinin öngörülen bu kriterlerden birini sağlaması yeterli kabul edilir.
Sunulan gelir tablosunu gösteren belgelerin yeminli mali müşavirce veya serbest muhasebeci mali müşavirce ya da vergi dairesince onaylı olması gerekmektedir.
İhalenin yapıldığı yıl içinde kurulan şirketlerde ihalenin yapıldığı tarihe kadar olan toplam ciro veya toplam satış gelirini gösteren belgelerin verilmesi yeterli olup, gelir tablosunu gösteren belgelerin yeminli mali müşavirce veya serbest muhasebeci mali müşavirce ya da vergi dairesince onaylı olması gerekmektedir.
Gelir tablosundan alınacak toplam yıllık ciro veya toplam satış geliri, gelirin elde edildiği yılın 30 Haziran tarihinden itibaren (bir sonraki ayda yayımlanan Haziran ayı indeksi esas alınır.) Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan aylık ÜFE (Tablo:2 genel satırındaki indeks) üzerinden, ihalenin ilk ilan veya davet tarihi (ihalenin ilk ilan veya davet tarihinin içinde bulunduğu ay yayımlanan, bir önceki ayın indeksi esas alınır.) itibarıyla güncelleştirilir.
Yabancı ülkede düzenlenen gelir tablosunun o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeyi düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
5) Ekonomik açıdan en avantajlı teklif en yüksek fiyat esasına (kira bedeline) göre belirlenecektir.
6) İhale, tüm yerli ve yabancı isteklilere açıktır. Resmi Kurum ve Kuruluşların bu ihaleye katılmak istemeleri halinde, ihale dokümanlarında belirtilen ve diğer isteklilerin tabi olduğu tüm şartları sağlamaları ve teminat vermeleri zorunludur. Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.
7) İhale dokümanı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Ticaret Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No: 27 Kat : 15 Oda No : 25/A-B Bahçelievler/Ankara adresinde çalışma saatleri dahilinde görülebilir ve 150,-EURO veya ödeme günündeki TCMB döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak TL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur. İhale dokümanı satın almak için, ihale dokümanı bedelinin TL için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün Vakıflar Bankası TEK Büro TR880001500158007281639948 IBAN numaralı hesabına, EURO için Vakıflar Bankası Kızılay Şubesi TR110001500158048000517547 IBAN numaralı hesaba yatırılması ve dekontunun yukarıdaki adrese ibraz edilmesi gerekmektedir.
8) Teklifler, 02/11/2011 saat 14.00’e kadar Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Ticaret Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No : 27 Kat :15 Oda No : 33 Bahçelievler 06490 Ankara/TÜRKİYE adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. En son ihale saatine kadar aynı adrese ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
9) İstekliler tekliflerini iş kalem/kalemleri için teklif birim fiyatı üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliye iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme düzenlenecektir. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
10) İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda, geçici teminat vereceklerdir.
11) Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 150 (yüzelli) takvim günü olmalıdır.
12) Ortak Girişimler (İş ortaklığı veya Konsorsiyum) ihaleye teklif veremezler.
7322/1-1