• İhale No
    1956331
  • İhale Adı
    Finike Milli Emlak Şefliği çekek yerini kiraya verecek
  • Sektör
    Tesis İşletme, Gayrimenkul Satış ve Kiralama Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    11 Kasım 2019 15:00
  • İdare
    Antalya Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü
  • İhale İli
    Antalya
  • İşin İli
    Antalya
  • Yayın Tarihi
    04 Kasım 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Finike Milli Emlak Şefliği çekek yerini kiraya verecek

ANTALYA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MD.FİNİKE MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN01071517
Şehir : Antalya / Finike
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
Çekek yeri
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
11.11.2019 15:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
Finike Milli Emlak Şefliği Odasında toplanacak Komisyon tarafından
İhale Usulü
:
2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü
İhale Türü
:
Kiraya Verme

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni
 

FİNİKE KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN

TAŞINMAZ KİRALAMA İLANI

                                   
Sıra No İşlem Taşınmaz No İli İlçesi Mahallesi Mevkii Ada/Parsel Yüzölçümü (m2) Cinsi Kiralanacak Yer ve Amacı Fiili Durumu Kira Süresi İlk Yıl Tahmini Kira Bedeli (TL) Geçici Teminat Bedeli (TL) İhale Tarihi İhale Saati
1 Kiralama 07050200146 Antalya Finike Kale Finike Yat Limanı Balıkçı Barınağı D.H.T.A. 45,00 Çekek Yeri Finike Yat Limanı Balıkçı Barınağı alanı, 2 Adet 3*7 ebatlarında Ahşap Kaplanmış Konteynır konularak kullanılması. Boş 1 Yıl 9.000,00 2.700,00 11.11.2019 15,00
                                   
1- Yukarıda nitelikleri belirtilen Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazın koordinatlı krokisinde yeri gösterilen ve köşe koordinat değerleri verilen 45,00 m² lik kısmı, Ahşap Kaplanmış Konteynır konulmak suretiyle kullanılmak üzere, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45 maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile karşısında yazılı tarih ve saatte Finike Milli Emlak Şefliği Odasında toplanacak Komisyon tarafından kiralama ihalesi yapılacaktır.
 
2- Taşınmazın karşısında yazılı tahmini kira bedeli bir yıllık olup, ihale sonucu kararlaştırılacak olan kira bedeli birinci yıl kira bedeli olacaktır.
3- Kiracıdan kira bedeli haricinde ayrıca % 6 Kesin Teminat, Damga ve Karar Pul bedeli tahsil edilecektir. Kira bedeli, talep edilmesi halinde 1/4'ü peşin olmak üzere 4 eşit taksitte ödenebilecektir.
4- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin;
    a-Bu iş için ihaleden önce yatırılacak Geçici Teminat bedeline ilişkin makbuzunu veya şekli ve içeriği 2886 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca yayımlanmış Devlet İhale Genelgelerinde belirtilen şartları (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliğini belirtecek) taşıyan Banka Teminat Mektubunu, (Geçici Teminat olarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 26. maddesinde belirtilen değerlerden olan Tedavüldeki Türk Parası, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışından temin eden Türk vatandaşlarından teminat olarak T.C. Merkez Bankasınca belirtilen Konvertibl Döviz, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri Süresiz Teminat Mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca İhraç Edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerden herhangi biri kabul edilebilir.)
    b-Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları ve Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
    c-Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı Suretini (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.), Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını,
    d-Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi, Kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (a) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ve nüfus cüzdanı fotokopilerini,
    e-Gerçek kişiler adına vekaleten ihaleye girecek kişilerin noter onaylı vekaletnameleri ve imza sirkülerini,
    İhale saatine kadar İhale Komisyonuna bizzat teslim etmeleri gerekmektedir.
5- Halen haklarında ihalelerden yasaklama kararı bulunan gerçek ve tüzel kişiler (Kendi adına ve/veya temsilen) ihalelere katılamayacaklardır. Bu kişilere ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilecektir.
6- İhaleye ait şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Finike Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak görülebilir.
7- Postayla yapılacak müraacatlarda teklifin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin iadeli taahhütlü olarak istenilen diğer belgelerle birlikte ihale saatine kadar Komisyon Başkanına ulaşması gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden İdare ve İhale Komisyonu sorumlu değildir.
8- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 29. maddesine göre, İhale Komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 16/10/2019 (www.milliemlak.gov.tr) Tel: 0242 855 1215
İLAN OLUNUR.
 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim