T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Sakarya Ünversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sayı : 83529411-10//248
Konu : Teklif vermeye Davet (Doğrudan Temin)
Hastanemizin ihtiyacı olup ilişikte sunulan “Teklif Vermeye Davet ile Teknik Şartnamede” cinsi, miktarı ile teknik özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesine göre Doğrudan Temin ihale ile satın alınacaktır.
İlgili malzemelere ilişkin teklif fiyatlarınızı; proforma fatura veya kurumunuza ait teklif mektubunuzu kullanarak fiyat vermeniz rica olunur.
TEKLİF VERMEYE DAVET (Doğrudan Temin)
S.No |
Malzeme/İşin Adı |
Miktarı |
Birimi |
Tes. Tarihi |
Birim Fiyat TL |
Toplam Fiyat TL |
1 |
FOTOSELLİ KAPILAR |
1 |
Adet |
|
|
|
|
TOPLAM |
|
İdari Şartlar:
1. Fiyatlar KDV Hariç verilecektir.
2. Vereceğiniz fiyat idaremize teslim fiyatı (Kargo, Nakliye vb.) eklenerek verilmelidir.
3. Piyasa Fiyat araştırma mektuplar 04.02.2019 11:00:00 'a kadar kurumumuza ulaştırılmalıdır.
4. Marka ve Teslimat süresi belirtilecektir.
5. Varsa; teklif edilen malzemeye ait UBB KODU mutlaka belirtilecektir. Tekliflerde firma tanımlayıcı numara ve bayi tanımlayıcı numara belirtilecektir. Tekliflerde Vergi numarası belirtilmesi zorunludur.
ö.Ödeme en geç 150 (YÜZELLİ) gün içerisinde yapılacaktır.
7. İdaremiz teklif edilen fiyatların neticesine göre numune isteyebilir.
8. İdaremiz en düşük fiyatı kabul etmek zorunda olmayıp; malzeme seçiminde verimlilik, kalite, malzemenin nevine göre satış sonrası hizmet ile ilgili kriterleri de değerlendirir.
9. Stok olmaması, koşulların sağlanamaması gibi durumlarda ise Teklif veremiyoruz veyahut Stok yok ibareli ve kaşe imzalı dönüşlerin yapılması piyasa araştırması yapıldığının belgelendirilmesi adına öneme sahiptir.
10. Teklif veren firmalar teklif ettikleri malzemenin teknik şartnameye uygun olduğunu kabul etmiş sayılır.
11. Numune değerlendirilmesi yapılmayan durumlarda muayene kabul aşamasında malzemenin teknik şartnameye uygunluğu muayene kabul komisyonunca değerlendirilir.
12. Uygun görülmeyen malzemelerin alımı yapılmayacaktır.
13. Hastane Yönetiliciliğimiz firmanın teknik şartnameye uygun teklif vermemesinden dolayı hiçbir hukuki sorumluluğu kabul etmeyecektir.
14. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığının 23.02.2016 tarih ve 19617613 sayılı yazısına istinaden TİTUBB üzerinden barkod eşletirilmelerini yanlış,hatalı yapan firmalara yanlış eşleştirmeden kaynaklanan doğacak zararlar rücu edilecektir.
Adres : Adnan Menderes Cad. Sağlık Sk. NO. 193 K.l Satın Alma Birimi Adapazarı/SAKARYA (Merkez Kampüsü) "Tel: 0264 888 4014 (SABİT) 444 54 00 (SANTRAL)
(Dahili:) 1614 Bilgi İçin: FAHRİYE ASLAN Faks: 0264 275 67 40"
E-mail: Doğrudan temin için: seahdogrudantemin@gmail.com
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sağlık Bakanlığı
FOTOSELLİ KAPI TEKNİK ŞARTNAMESİ
l.KONU:
l.l. Bu teknik şartnamede T.C Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi “İdare”, fotoselli kapı için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.
Bu Teknik Şartname, İdarenin merkez kampüsündeki Acil Yoğun Bakım Girişi fotoselli kapının teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.
2. TEKNİK ÖZELLİKLER:
2.1. Fotoselli kapı (bundan sonra kapı denilecektir.) çift kanatlı olacaktır.
2.2. Kapının kapatacağı/kaplayacağı alanın eni 172 cm, yüksekliği 222 cm’dir. Kapının boyutları bu ölçülere uygun olacaktır. Firma kapıyı imal etmeden önce ölçüleri yerinde tekrar alacaktır. Ölçüler yerinde alınarak fiyat verilmelidir.
2.3. Kapının profil sac kalınlıkları en az 3 mm alüminyum profilden, gövde kapağı en az 2 mm alüminyum malzemeden olacaktır.
2.4. Kapı kanatlarındaki camlar 8 mm (4+4) kalınlığında lamine cam olmalıdır. Cam, mahalin içerisini göstermeyecek şekilde beyaz/açık gri folyolu olacaktır. Kapıyı fark etmemekten kaynaklı çarpmaları önlemek için kanatların orta kısmında kırmızı folyo şerit olacaktır.
2.5. Kapı kanatlarının monte edildiği hareketli tekerlek grup elemanları, galvanize/korozyona mukavim çelikten veya uygun mukavemetteki alüminyumdan üretilmiş olacaktır. Tekerlekler plastik esaslı kompozit malzemeden olabilir. Tekerleğin hareket edeceği rayların yüzeyi ise polisajlı olacaktır. Taşıyıcı tekerleğin raya temas yüzeyi iç bükey olacak ve uzun çalışma ömrünü ve sessiz çalışmayı sağlayacak malzemeden üretilmiş olacaktır.
2.6. Kapıda, çarpma sonucu kanatların raydan çıkmasını önleyecek düzenek/sistem olmalıdır, (raydan çıkmayı engelleyici teker bulunan üç tekerli sistem gibi.)
2.7. Kapının üzerinde kontrol paneli olacak olacak, buradan kapının manuel/otomatik çalışması, kapının kapanması, tek yön/çift yön açılması, tam/kısmi açılması, kilitlenmesi, açılma/kapanma hız ayarları, duraklama süresi ayarı (0-30 saniye arasında), programlanabilecektir. Kontrol panelinde kapının verdiği hatalar ve açılma-kapanma sayıları görülebilecektir.
2.8. Kapının acil durumlarda açılabilmesi için kapıyı en az 30 dakika besleyebilecek batarya/aküsü olacaktır. Kapı merkezi yangın alarm sistemi ve hırsız alarm sistemine bağlanabilir olacaktır.
2.9. Kapının, birden fazla kapı seri olarak birbirine bağlanıp bölgeler halinde merkezi kontrol sisteminden komut verilebilir altyapısı olacaktır.
2.10. Kapının kontrol sistemi bilgisayara bağlanarak (etemet kablo vb.) programlanabilir olacaktır. Ayrıca yetkisiz şahısların müdahalesini engellemek için şifrelenebilir olacaktır.
2.11. Kapı kanatları kapanırken 150 Nevvton veya üzerinde statik engele takılırsa kapı açılacaktır.
2.12. Kapının gövde kapağı kolaylıkla açılabilir (tırnaklı, mandallı vb. sistemler) olacaktır.
2.13. Kapının tasarımında, elektrik dalgalanmaları sonucu arızalanmaması için gerekli önlemler alınmış olacaktır. Elektrik kesildiğinde kapı tüm ayarlarını/programlarını muhafaza edecek, elektrik geldiğinde tekrar ayarlamaya gerek kalmadan elektrik kesilmeden önceki ayarları ile çalışacaktır.
2.14. Kapı sürekli kullanıma uygun (kullanım sıklığı %100) olacaktır. Kapı günde en az 6000 kez açılıp kapanmaya uygun olacaktır. Firma kapının en az 1.000.000 kez açılıp kapanmaya uygun olduğuna dair uygunluk belgesi verecektir.
2.15. Kapının yüksüz açılma hızı 20-180 cm/saniye arasında ayarlanabilir olacaktır. Kapı 180cm/saniye (yüksüz) açılma hızında sürekli kullanıma uygun olacaktır.
2.16. Kapının yüksüz kapanma hızı 20-140 cm/saniye arasında ayarlanabilir olacaktır. Kapı 140cm/saniye (yüksüz) kapanma hızında sürekli kullanıma uygun olacaktır.
» Kapının boy fotoseli olacaktır. Kapı kanatlarının arasında insan veya sedye varken kapı lirtiayacaktır. Boy fotoselleri tompft^eçiş boşluğunda olmayacak tır. Boy fotoseli darbelere karşı
t S Hastane*' t „
• \ -«, • •• . : ftrya Üniversitesi ’ ru.ırc^0^ Akrd^/1/2 J\ m hastanesi
s* J
|
|
2.18. Kanatların hareketleri kapı kanadına özel imal edilmiş uygun ebatlardaki dişli kayış ile sağlanmalı, kapının hareket mekanizması ve motoru sessiz çalışmalı, ortamın hava şartlarından etkilenmemeli, formu bozulmamak ve sürekli kullanıma uygun olmalıdır.
2.19. Kapının çalışma sıcaklığı -15 °C +50 °C aralığında olacaktır. Kapının koruma sınıfı en az IP 23 olacaktır.
2.20. Kapı kapak ve profilleri eloksallı veya isteğe göre RAL renklerinde elektrostatik toz boyalı olmalıdır. Renk hastaneye uygun olmalıdır.
2.21. Kapı elle açılmaya karşı korumalı olacaktır. Kapıda elle açılmaya karşı otomatik kilit olacaktır.
2.22. Kapı kendine yaklaşıldığında en az 1,5 m mesafeden algılayarak açılmaya başlayacaktır. Bu mesafe 0,6 m ile 1,5 m arasında ayarlanabilecektir.
2.23. Kapı kendinden 0,6 m uzaklaşıldığında kapanabilecektir. Bu mesafe 0,6 m ile 1,5 m arasında ayarlanabilecektir.
2.24. Kapı, bina giriş ve çıkışlarında aynı marka kapı ile çift kapılı sistem olarak (kapılar arası mesafe 2,5 m ve üzeri mesafede olduğunda.) kullanıldığında ilk kapı kapanmadan ikinci kapı açılmayacak şekilde çalışabilecektir.
2.25. Kapı canlı ve cansız nesnelerin (sedye ve tekerlekli sandalyeler, v.b) hareketini algılayacak; kapının önünde hareketsiz duran kişileri/cisimleri algılamayacaktır.
2.26. Kapı mahal girişinde mevcut hastane kartlarına uygun kartlı sistem dahil olmalıdır. Kapı mahal çıkışında el sensörlü ile açılacaktır.
2.27. Kapı; her iki yönde radar el ve diz butonu, uzaktan kumanda, geçiş kontrol sistemi, şifreli buton, yaklaşım tesirli kart ve tag ile çalışmaya uygun olacaktır.
2.28. Kapı tüm mekanizma ve akşamları ile 2 yıl garantili olacaktır.
2.29. Kapının montajı firmaya aittir. Kapının montajının yapılacağı yerin kapıya uygun hale getirilmesi firmaya aittir.
2.30. Firma yapacağı iş kapsamında her türlü emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Montaj sırasında oluşabilecek herhangi kaza veya olaydan firma sorumlu olacaktır.
2.31. Kapı ile birlikte montaj ve kurulum şeması verilecektir.
2.32. Firma; fotoselli kapı kurulumu, bakım ve onarımında tecrübeye sahip olacaktır. Firmanın Sanayi Bakanlığından onaylı hizmet yeterlilik belgesi olacaktır.
2.33. Kapı DİN 18650-1 ’e uygun olacaktır. Kapının CE belgesi olacaktır.
2.34. Firma bu işte alt yüklenici kullanmayacaktır.
2.35. Kapı sipariş onayına müteakiben 25 gün içinde monte edilecektir.
2.36. Firma kapıya en az 10,(on) yıl süreyle teknik destek ve yedek parça sağlayacaktır.
) U 3- ~l T-'ll. O'o-ıAkj' ’A ÛL U n A ■ ı o i <r e» A ^ . ,
3-MUAYENfe ŞARTLARI V U/.
3.1. Firma kapının montajına başlamadan önce kapının bu şartnameye göre uygun olup olmadığı kontrol edilecektir. Uygun olması durumunda montaj işlemine başlanacaktır.
3.2. Kapı ve firmanın montaj işçiliği göz muayenesine tabi tutulacaktır. Göz muayenesi sonucunda, kapıda kırık, ezik, parçalar arası kaçıklık, olağandışı boşluk/sallanma vb. uygunsuzluk olamayacaktır.
3.3.
![]() |
|
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|