• İhale No
    848162
  • İhale Adı
    GATA K.lığı Özel Rehabilitasyon Merkezi Binasının Tadilatı Yapım İşi
  • Sektör
    İnşaat, Taahhüt ve Peyzaj Yapım İşleri
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    05 Aralık 2014 10:20
  • İdare
    GATA KOMUTANLIĞI ANKARA ( Gata 1 Nolu ve 2 Nolu İhale Komisyon Başkanlığı)
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    05 Aralık 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YAYINLANAN İHALE İLANI
İŞİN ADI :    GATA K.lığı Özel Rehabilitasyon Merkezi Binasının Tadilatı Yapım İşi
İLAN TÜRÜ ve USULÜ:    DOĞRUDAN TEMİN - Doğrudan Temin Alımları
 
İDARE ADI:    GATA 1 Nolu Ihale Komisyon Başkanlığı
ADRESİ:    Genaeral Tevfik Sağlam Cad. Etlik/ANKARA
TELEFON VE FAX NUMARASI:    +903123042073-77 - +903123042072
ELEKTRONİK POSTA ADRESİ:    
 
MALIN NİTELİĞİ VE TÜRÜ:    GATA K.lığı Özel Rehabilitasyon Merkezi Binasının Tadilatı Yapım İşi
MİKTARI:    1    ADET
MALIN TESLİM YERİ:    GATA K.LIĞI TEKNİK HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ETLİK/ANKARA
MALIN TESLİM TARİHİ/TARİHLERİ:    Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına göre yapılmıştır.
İhalenin YAPILACAĞI YER:    GATA K.LIĞI 1 NUMARALI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI ETLİK/ANKARA
İhalenin TARİH VE SAATİ:    5/12/2014-10:20
 
İHALE İLANI METNİ  
AÇIKLAMA : 1 NU.LI İHALE KOMISYON BAŞKANLIĞI

ALIM TARIH VE SAATI : 05.12.2014 Cuma Günü Saat 10:20

Söz konusu alıma ilişkin teklif mektubu idarenin aşağıda belirtilen adresinden ihale saatine kadar firma/sahsın kendisi veya temsile yetkili kişi tarafından alınacağı gibi aşağıda bulunan Teklif Mektubu da kullanılabilir. 

Not: 1) Belgegeçer (Faks) ‘le yapılan katılımlar/fiyat teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
2) İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3 ‘ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat (Maliye Bakanlığı GATA Nakit Saymanlık Müdürlüğü’ne yatırılabilir.) vereceklerdir. Teklif edilen bedelin % 3 ‘ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır.
3) Sözleşme yapılacaktır. Götürü bedeli sözleşme olup, sözleşme bedelinin %6’sı oranında kati teminat alınacaktır.
4) Sözleşmenin imzalandığının tarihten itibaren 7 (Yedi) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanır. Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına göre yapılmıştır. Sürenin hesaplanmasında, havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
5) İş kapsamında montajı yapılan tüm iş kalemleri 2 (İki) yıl boyunca Yüklenici’nin garantisi altında olacaktır.
6) Teminat süresi geçici kabul ile kesin kabul arasında geçecek 24 (Yirmidört) ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar.
7) Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır. 
8) İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yürütülür.
9) Diğer (Teknik), İdari Hususlarla ilgili açıklamalar teklif mektubunun altına eklenmiş ve Uygulama Projesi’ni görmek isteyen yükleniciler ihale komisyonundan bakabilirler.
10) İşin yapılacağı yeri ve çevresini gezmek, inceleme yapmak varsa numunesini incelemek, teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. Tekliflerin değerlendirilmesinde, isteklinin işin yapılacağı yeri incelediği/numuneyi gördüğü/gerekli olabilecek tüm bilgileri temin ettiği ve teklifini buna göre hazırladığı kabul edilir. Bu kapsamda teknik hususlarla ilgili sorularınız için Tel : 0(312) 3042834-2835-2836‘dan iletişime geçiniz.

GATA Komutanlığı 1 Numaralı İhale Komisyon Başkanlığı Etlik/ANKARA
Tel : 0 312 304 20 73-75-77
Faks : 0 312 304 20 72

GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU
…GATA 1 NU.LI İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA
..... / ..... / 2014
Alımın adı GATA K.lığı Özel Rehabilitasyon Merkezi Binasının Tadilatı İşi’nin
Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı
Uyruğu
TC Kimlik Numarası1
(gerçek kişi ise)
Vergi Kimlik Numarası
Tebligat adresi



Telefon ve faks numarası
Elektronik posta adresi (varsa)
1) Yukarıdaki alıma ilişkin doğrudan temin dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar ve teklif geçerlilik süresi de(...................................................) dahil olmak üzere ihale dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak teklif verdiğimizi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmememiz durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimizi beyan ediyoruz.
2) İdari şartnamede alternatif teklif verilmesine izin verilmesi halleri dışında, 4734 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (d) bendi gereğince ihale konusu işe kendimiz veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermediğimizi beyan ediyoruz.
3) 4734 sayılı Kanunun 4 üncü maddesindeki “yerli istekli” tanımı gereğince [yerli/yabancı] istekli durumundayız.2 
4) Yukarıda yer alan [elektronik posta adresime tebligat yapılmasını kabul ediyorum./ faks numarama tebligat yapılmasını kabul ediyorum./ elektronik posta adresime ve faks numarama tebligat yapılmasını kabul ediyorum./ elektronik posta adresime ve faks numarama tebligat yapılmasını kabul etmiyorum.]3 
5) Alım konusu işin tamamını Katma Değer Vergisi hariç toplam [teklif edilen toplam bedel para birimi rakam ile ............................................ (yazı ile) ........................................................................................................................................ bedel3 karşılığında yapmayı kabul ve taahhüt ederiz.4

Adı - SOYADI/Ticaret unvanı 
Kaşe ve İmza5





Standart Form  KİK015.2/Y
Götürü Bedel Teklif Mektubu


Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi 
9.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 (Yedi) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanır. 
9.2. Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına göre yapılmıştır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
9.3. Bu işyerinde havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmadığı günler yoktur. Ancak, işin bitiminde bu devre dikkate alınmaz ve İdare Yükleniciden teknik şartları yerine getirerek işi tamamlaması için bu dönemde çalışmasını isteyebilir. 
9.4. İşin erken bitirilmesi halinde, İdare işin bitim tarihini beklemeksizin kabul işlemlerini tamamlar.
Madde 12 - Montaj, işletmeye alma, eğitim, bakım onarım, yedek parça gibi destek hizmetlerine ait şartlar 
12.1. İş kapsamında montajı yapılan tüm iş kalemleri 2 (iki) yıl boyunca Yüklenici’nin garantisi altında olacaktır.
Madde 13 - İşin ve iş yerinin korunması ve sigortalanması
13.1. Yüklenici; işyerlerindeki her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu iş için, işin özellik ve niteliğine göre, işe başlama tarihinden geçici kabul tarihine kadar geçen süre içinde oluşabilecek deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere karşı, Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler çerçevesinde “all risk” sigorta yaptırmak zorundadır.
13.2. Yüklenici, işin geçici kabul tarihinden kesin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere genişletilmiş bakım devresi teminatını içeren sigorta yaptırmak zorundadır.
13.3. Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
Madde 14 - Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar
14.1. İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yürütülür. 
Madde 15 - Teminat süresi 
15.1. Teminat süresi geçici kabul ile kesin kabul arasında geçecek 24 (yirmidört) ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar. 
Madde 16 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar 
16.1. İşin sözleşme ve ekleri ile fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapılması, taahhüdün devamı süresince işyerinde bulundurulacak İdare görevlilerinden oluşan yapı denetim görevlisi tarafından denetlenir. Yapı denetim görevlisinin sözleşme ve ekleri ile fen ve sanat kurallarına uygun olarak vereceği talimatlara Yüklenici uymak zorundadır. Şu kadar ki, işin yapı denetim görevlisinin denetimi altında yapılmış olması, Yüklenicinin, üstlenmiş olduğu işi bütünüyle şartnamelerine, sözleşmesine ve sözleşmenin varsa diğer ekleri ile fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapmak hususundaki yükümlülüklerini ve bu konudaki sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. 
16.2. İşlerin denetimi, yapı denetim görevlisinin yetkileri, Yüklenici ile yapı denetim görevlisi arasındaki anlaşmazlıklar ve diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 17 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi 
17.1 Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde 10 (on) gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanır.
17.2. Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde, gecikilen her takvim günü için sözleşme bedelinin %0,06 (onbinde altısı) oranında gecikme cezası uygulanır 
17.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. 
17.4. Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilat yapılır.

Madde 18 – Diğer Hususlar
18.1. İNŞAAT İŞLERİ

18.1.1. (30 x 30 cm) veya (33 x 33 cm) anma ebatlarında, her türlü desen ve yüzey özelliginde, I.kalite, beyaz seramik yer karoları ile 3 mm derz aralıklı döseme kaplaması yapılması (karo yapıstırıcısıile)
Projesinde tuvalet mahallerinde mevcut fayanslar söküldükten ve yalıtım şapı yapıldıktan sonra Ç.Ş.B.B.F Y.26.005/302 pozuna uygun olarak (30 x 30 cm) veya (33 x 33 cm) anma ebatlarında, her türlü desen ve yüzey özelliginde, I.kalite, beyaz seramik yer karoları ile 3 mm derz aralıklı döseme kaplaması (karo yapıstırıcısı ile)yapılacaktır. (Fayans ve seramik yapıştırıcısı ile) Mevcut şap ve benzeri düzgün satıh üzerine fayans ve seramik yapıştırıcısının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi 33 x 33 cm ebadında rölyef yüzeyli her renk ve desende seramik yer karolarının mastarında ve tesviyesinde, projesine uygun olarak minumum 3 mm derz araları bırakılarak döşenmesi, derzlerin istenilen renkte derz dolgu malzemesi ile doldurulması, işidir.

18.1.2. Elektrostatik toz boyalı ısı yalıtımlı alüminyum doğrama imalatı yapılması ve yerine konulması
Projesinde tuvalet mahalinde dış kapılar Ç.Ş.B.B.F Y.23.244/L pozuna uygun olarak elektrostatik toz boyalı ısı yalıtımlı alüminyum doğrama imalatı yapılacak ve yerine konulacaktır. İdarece onanmış proje, detay resimleri ve beğenilmiş numunesine göre; sınıflandırma, kimyasal bileşim, mekanik özellikleri, tasarım, ölçü ve kalınlık toleransları bakımından mevcut standartlara ve teknik şartnamesine uygun ekstrüzyonla biçimlendirilmiş, taşıyıcı alüminyum doğrama profilleri (kasa, kayıt, kanat profilleri) elektrostatrik toz boyalı alüminyum profillerle; her türlü bir veya çift eksenli, normal açılır veya sürme vs. pencere, camekan, kapı kanadı ve kasasının v.b. fabrikada imali, her türlü montaj malzemeleri (epdm fitili, montajın yapılacağı yerle (kör kasa vs) doğrama arasında ısı, su, hava sızdırmazlığı yalıtımını sağlamak için PVC pestili (bitümlü folyo bant), montaj dübeli vs.)ile yerine takılması ve çalışır halde teslimi işidir.

18.1.3. 2mm kalınlıkda PVC esaslı yer döseme kaplaması yapılması (homojen - Grup T - 04.443/A2C)
Projesinde belirtilen yerde Ç.Ş.B.B.F 25.116/A10 pozuna uygun olarak Mevcut beton, şap, mozayik vb. yüzeylerinin üzerinin süpürülüp vakumlu olarak temizlenmesi, varsa eski kaplama ve harç pürüzlerinin kazınması, poliakrilat esaslı sentetik reçineli astarın m2 ye 0,150 kg gelecek şekilde sürülmesi, 2,0 mm kalınlığında sentetik katkı maddeli zemin düzleme macunu ile kaplama yüzeyinin düzgünleştirildikten sonra üzerine 0,400 kg PVC özel yapıştırıcı sürülerek 2,0 mm kalınlığında homojen (Grup T) PVC esaslı döşeme kaplama malzemesinin serilmesi, yapıştırılması, ek yerlerinin düzgün ve itinalı olarak sıcak kaynakla birleştirilmesi işidir.

18.1.4. PVC esaslı malzemeler ile kendinden dönüşlü kepli süpürgelik yapılması
Projesinde belirtilen yerde Ç.Ş.B.B.F 25.117/1 pozuna uygun olarak Proje ve detaylarına göre; idarece beğenilecek örneğine uygun PVC esaslı malzemeden yapılmış kendinden dönüşlü kepli süpürgeliğin duvara tespit edilmesi, ek yerlerinin ve köşe birleşimlerinin düzgün ve itinalı olarak yapılması işidir.
18.1.5. 200 kg çimento dozlu tesviye tabakası yapılması
Projesinde tuvalet mahalinde Ç.Ş.B.B.F. 27.581/MK pozuna uygun olarak 200 kg çimento dozlu tesviye tabakası yapılacaktır. 1 m³ dişli kuma 200 kg çimento katılarak elde edilen harçla ortalama 7 cm kalınlığında mastarında sıkıştırılarak tesviye tabakası yapılması, tesviye tabakası yapılacak yerin temizlenmesi, yıkanması işidir.
18.1.6. Harç içine karışan maddelerle ortalama 3,5 cm kalınlığında yalıtım şapı yapılması (fazla su basıncı olmayan mahallerde)
Projesinde tuvalet mahalinde Ç.Ş.B.B.F 19.101/MK pozuna uygun Tecrit yapılacak sathın temizlenmesi, derzlerin ayıklanıp yıkanması, 1 m³ harç’a (1 m³ kum, 400 kg­ çimento) 12 kg­ katkı maddesi kullanılarak elde edilen harçla ortalama 3,50 cm ka­lınlıkta ve iki aşamada olmak üzere teknik şartnameye uygun yalıtım şapı yapılması işidir.

18.1.7. (25 x 33 cm) veya (25 x 40 cm) anma ebatlarında, her türlü desen ve yüzey özelliginde, I.kalite, beyaz seramik duvar karoları ile 3 mm derz aralıklı duvar kaplaması yapılması (karo yapıstırıcısı ile)
Projesinde tuvalet mahalinde Ç.Ş.B.B.F Y.26.006/305 pozuna uygun olarak (25 x 33 cm) veya (25 x 40 cm) anma ebatlarında, her türlü desen ve yüzey özelliginde, I.kalite, beyaz seramik duvar karoları ile 3 mm derz aralıklı duvar kaplaması (karo yapıstırıcısı ile) yapılacaktır.(Fayans ve seramik yapıştırıcısı ile) Mevcut ince sıva veya benzeri düz satıh üzerine fayans ve seramik yapıştırıcısının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi 25 x 33 cm ebadında rölyef yüzeyli her renk ve desende seramik duvar karolarının duvar yüzeyine projesine uygun olarak minumum 3 mm derz araları bırakılarak kaplanması, derzlerin istenilen renkte derz dolgu malzemesi ile doldurulması, yüzeyin temizlenmesi, işidir.
18.1.8. Seramik, fayans, mermer vb. kaplama sökülmesi
Projesinde tuvalet mahalinde yerde ve duvarlarda her türlü Seramik, fayans, mermer vb. kaplama sökülmesi işi yapılacaktır. Çıkan malzeme istiflenip idarenin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır.
18.1.9. Menteşe ve Menteşenin Yerine Takılması
Yenilenen kapılarda Ç.Ş.B.B.F. 04.773/A10 pozuna uygun olarak menteşe Ç.Ş.B.B.F. A10 pozuna uygun olarak yerine takılacaktır.
18.1.10. Kapı kolu ve aynaları (Kromajlı) (TS EN 12209) ve Kapı kolu ve aynalarının yerine takılması (Kromajlı)
Yenilenen kapılarda Ç.Ş.B.B.F. 04.773/A08 pozuna uygun olarak kapı kolu ve aynaları(Kromajlı) Ç.Ş.B.B.F. A08 pozuna uygun olarak yerine takılacaktır.
18.1.11. Gömme Silindirli İç Kapı Kilidi (Geniş ve Dar Tip) (TS EN 12209) Ve Gömme Silindirli İç Kapı Kilidinin Yerine Takılması (Geniş Ve Dar Tip)
Yenilenen kapılarda Ç.Ş.B.B.F. 04.773/A04 pozuna uygun olarak gömme silindirli iç kapı kilidi (genis ve dar tip) (TS EN 12209) Ç.Ş.B.B.F. A04 pozuna uygun olarak yerine takılacaktır.
18.1.12. Her türlü kapı kasası,kapı kanadı sökülmesi
Projesinde yenilenecek olan ana kapılarda her türlü kapı kasası, kapı kanadı sökülmesi yapılacaktır. Söküm sırasında meydana gelen molozlar idarenin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır.
18.1.13. Alçı astar (perdah) yapılması (Tamirat işlerinde)
Yenilenen, yeni imalat yapılan, tamirat yapılan yerlerde,mekanik projesinde kırım yapılan yerlerde,yeni yapılan fayans üstü imalatta açık kalan yerlerde kapı kasası yanlarında duvarlarda Ç.Ş.B.B.F Y 27.528/1A pozuna uygun olarak Tamirat yapılacak yüzeylerin; iyice yıkanıp temizlendikten sonra hazırlanan alçı harcı ile çelik mala kullanılarak düzeltilmesi, gerektiğinde zımparalanması, tozlardan temizlenmesi işidir.
18.1.14. Alüminyum ahşap lamine ve PVC den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramasının sökülmesi
Projesinde yenilenecek olan kapılarda alüminyum ve PVC den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramasının sökülmesi yapılacaktır. Söküm sırasında meydana gelen molozlar idarenin göstereceği yere yüklenici tarafından taşınacaktır.
18.1.15. Eski boyalı yüzeylere macun ve astar uygulanarak iki kat sentetik boya yapılması (iç cephe)
Projesinde yenilenen, yeni imalat yapılan, tamirat yapılan yerlerde,mekanik projesinde kırım yapılan yerlerde, yeni yapılan fayans üstü imalatta açık kalan yerlerde kapı kasası yanlarında duvarlarda mahalinde Ç.Ş.B.B.F Y.25.003/10 pozuna uygun olarak eski boyalı yüzeylere macun ve astar uygulanarak iki kat sentetik boya yapılması işidir. Eski boyalı yüzeylerin tel fırça, zımpara veya mekanik yolla temizlenmesi, gerekli alçı tamirinin yapılması, zımparalanması, 0,150 kg sentetik astar sürülmesi, istenilen renkte 0,110 kg 1.kat, 0,110 kg 2.kat sentetik boya yapılması işidir.
18.1.16. Alüminyum korkuluk yapılması
Projesinde belirtilen daire içerisindeki yerlerde alüminyum korkuluk yapılacaktır. Korkuluk detayı ve istenilen özellikler projede verilmiştir. 
18.1.17. Tuğla duvar yıkılması
Tuvalet mahallerinde mevcutta bulunan iki tuvalet arasındaki duvarlar ve kapının genişlemesi için kapı kasasıarkasında kalan duvarlar yıkılacaktır. Çıkan malzeme yüklenici tarafından özen gösterilerek idarenin belirttiği yere taşınacaktır. 
18.1.18. 2,00 mm kalınlıgında sıcak haddelenmis sacdan bükme kapı kasası yapılması ve yerine konulması
Tuvalet mahallerinde yeni yapılacakolan kapıların kasaları da Ç.Ş.B.B.F Y.23.155 Pozuna uygun olarak 2,00mm kalınlığında sıcak haddelenmiş sacdan bükme kapı kasası yapılacak ve yerine konulacaktır. Kasa arkalarına beton doldurulacaktır. Kapı kasası ile eski duvar arası sıvanacak ve boyanacaktır.
18.1.19. İz yolu temini ve yerine montajı
Projesinde gösterilen yerlerde görme engelliler için iz yolu yapılacaktır. İz yolu boyutları 40cm *40 cm ölçülerindedir. İz yolları önce yapıştırılacakve arkasından en az 6 vida ile sabitlenecektir.Vida üzerleri kapatılacaktır.
18.1.20. 30x30 cm ebadında 0,50 mm kalınlığında minimum 20 mikron elektrostatik toz boyalı (polyester esaslı) delikli alüminyum plakadan (EN AW 3000 serisi) oturmalı sistem asma tavan yapılması
Projesinde tuvalet mahalinde Ç.Ş.B.B.F 23.243/5 pozuna uygun olarak 30x30 cm ebadında 0,50 mm kalınlığında minimum 20 mikron elektrostatik toz boyalı (polyester esaslı) delikli alüminyum plakadan (EN AW 3000 serisi) oturmalı sistem asma tavan yapılması işi yapılacaktır. İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre 24 mm genişliğinde T ana ve ara taşıyıcı profillerin, 40 cm uzunluğunda 4 mm çapındaki özel ayarlı galvanizli çelik askı takımları ile 30 cm aralıklı mesafede ve istenilen kottaki düzeyde teraziye alınarak asılması, tavan kenarlarına 0,50 mm kalınlığında L profillerin dönülmesi, T ana ve ara taşıyıcı profillerin üzerine istenilen renkte (30x30) cm ebadında 0,50 mm kalınlığında alüminyum plakaların yerleştirilmesi, elektrik armatürleri veya tesisat özelliklerine göre yerlerinin açılması suretiyle asma tavan yapılacaktır.
18.2. MEKANİK İŞLER

18.2.1. Sert PVC Pis Su Boruları
Kullanılacak tüm pis su boruları bina içerisinde; Sert PVC’den imal edilmiş, TS-275-1 EN 1329-1 standardına uygun, geçme muflu ve ÇŞBBF 204-400 pozlarına uygun olacaktır.
Tüm tesisatın sızdırmazlık testleri yapılacak, sızdırmazlık testi yapılmadan kesinlikle boruların üzeri kapatılmayacaktır. Sızdıran boru olması durumunda arızası giderilecek, giderilememesi durumunda sızdıran hat yenisi ile değiştirilecektir.Tesisat eğimi her 1 metrede 1 cm. olcak şekilde ayarlanacaktır.
18.2.2.Koruge Kanalizasyon Borusu
Bina dışarısında rögar bağlantılarında; koruge kanalizasyon boruları kullanılacaktır.
Koruge borular yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) esaslı, TS EN 13476-1 standardına uygun, SN 8 sınıfı ve ÇŞBBF 04.290/600 pozlarına uygun olacaktır. Pis su borularının imalatı projede belirtilen çaplara uygun olarak yapılacaktır.
Tüm tesisatın sızdırmazlık testleri yapılacak, sızdırmazlık testi yapılmadan kesinlikle boruların üzeri kapatılmayacaktır. Sızdıran boru olması durumunda arızası giderilecek, giderilememesi durumunda sızdıran hat yenisi ile değiştirilecektir.
18.2.3. Temiz Su Boruları
Temiz su boruları Pn 20 polipropilen (PPR-C) temiz su borusu olacaktır. Kullanılacak borular DIN 8077- 8078 standartlarına uygun olacaktır. Tip; 3ten mamul ve Sağlık Bakanlığından içme suyu borusu olarak kullanılmasında sakınca bulunmadığı belgelendirilmiş, boruların kullanılacaktır. İmalatlar projesinde belirtilen çaplara uygun olarak kesilerek, fizyoterm kaynak makinesi ile bağlantı parçalarının boru uçlarına 260 °C sıcaklıkta sıkılarak kaynatılacaktır. Borular ÇŞBBF 204-3100 pozlarına uygun olacaktır.
Tüm tesisatın sızdırmazlık testleri yapılacak, sızdırmazlık testi yapılmadan kesinlikle boruların üzeri kapatılmayacaktır. Sızdıran boru olması durumunda arızası giderilecek, giderilememesi durumunda sızdıran hat yenisi ile değiştirilecektir.
18.2.4. Yer Süzgeci
15x15 cm ebatlarında sert plastik ızgaralı, Ø 70 mm çıkışlı yer süzgeci imalatı ve montajı yapılacaktır. Yer süzgeçleri ÇŞBBF 097-303 pozuna uygun olacaktır.
18.2.5. Küresel Vana
Projesinde gösterilen yerlerde ve uygun çaplarda, 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliğine uygun, su, hava ve buhar tesisatında pirinçten kesici elemanlı, pik karbonlu çelik veya paslanmaz çelikten, vidalı veya flanşlı, geçişe bir küre ile kumanda edilen, elle açılıp kapama düzenli küresel vana imalatı ve montajı yapılarak çalışır halde teslim edilecektir. Küresel vanalar ÇŞBBF 210-700 pozlarına uygun olacaktır.
18.2.6. Bedensel Engelli Lavabo
Lavabo 50x60cm. ölçülerinde bedensel engellilere uygun olacaktır. İmalatı ve montajı yapılacak lavabolar TSE standartlarına uygun olacak ve bu durum belgelendirilecektir. Lavabo montajı standart ve yönetmeliklere uygun olacaktır. Lavabolar ÇŞBBF 071-116 pozuna uygun olacaktır.
18.2.7. Lavabo Tesisatı ve Batarya
TS-EN 274-1-2-3 e uygun belgeli, sökülüp temizlenebilir tipte, 6 cm koku fermetürlü en az 16 cm uzatma parçalı ve rozeti, pirinçten kromajlı veya sert plastik esaslı TS-EN 274-1-2-3 e uygun ölçüde sökülüp temizlenebilen en az 80°C sıcaklığa ve asitlere dayanıklı 32 mm sıkışmalı lavabo sifonu ve pis su borusuna bağlantı adaptörü ile birlikte lavabo tesisatı ve batarya imalatı ve montajı yapılarak çalışır halde teslim edilecektir. Lavabo tesisatı ÇŞBBF 072-301 pozuna uygun olacaktır.
Batarya kol ile kumandalı, tek hareketle sıcak ve soğuk suyu, istenilen sıcaklıkta karıştıran tipte, bedensel engellilerin kullanımına uygun olacaktır.
18.2.8. Bedensel Engelliler İçin Alafranga Hela ve Tesisatı
Bedensel engelliler için helalar; kendinden rezervuarlı ve tesisatı ile birlikte (1.kalite) 35x70 cm ölçülerinde olacaktır. Üzerine rezervuar konabilir aralıklı beyaz renkte (camlaşmış çini) fayanstan, kalite belgeli, taşı; en az 13 lt.lik fayanstan komple rezervuarı sert plastikten oturma yeri ve kapağı; 15 lt.lik pirinçten kromajlı kalite belgeli rezervuar ara ve taharet muslukları bakır borusu, rozetleri ve kromajlı tespit vida ve takozları ile birlikte, yerine montajı yapılarak çalışır halde teslim edilecektir. Helalar ÇŞBBF 079-503 pozuna uygun olacaktır.

18.2.9. Engelliler İçin Katlanabilir Tutunma Barı
Paslanmaz çelik üzeri krom kaplama takriben, 800 mm , min Ø 30 mm Engelliler için katlanabilir tutunma barı imalatı ve montajı yapılacaktır. Tutunma barları ÇŞBBF 091-1000 pozuna uygun olacaktır.
18.3.10. Engelliler İçin Klozet Tutunma Barı
Paslanmaz çelik üzeri krom kaplama takriben, 700x 740 mm, min Ø 30 mm ölçülerinde klozet tutunma barı imalatı ve montajı yapılacaktır. Barlar zemine monte edilecektir. Tutunma barları ÇŞBBF 091-900 pozuna uygun olacaktır.
18.2.11. Engelliler İçin Tutunma Barı
Paslanmaz çelik üzeri krom kaplama takriben 600mm, min Ø 30 mm tutunma barı imalatı ve montajı yapılacaktır.Barlar duvara monte edilecektir. Tutunma barları ÇŞBBF 091-700 pozuna uygun olacaktır.
18.2.12. Engelliler İçin Kağıtlık
Bedensel engelliler için kağıtlık ÇŞBBF 091-500 pozuna uygun olacaktır.
18.3. ELEKTRİK İŞLER
18.3.1.Etanj Gömme Tip Yatay Camlı 1x26 W Spot Armatür E 27 Duylu
Proje üzerinde gösterilen mahallere, temperli düz camlı, elektrostatik toz boyalı, %99 saflıkta yüksek verimli vakum metalize parlak alüminyum reflektörlü, beyaz renkte 1x26 W ıslak mahale uygun, etanj downlight spot armatürlerin montajının yapılıp, E27 duylu tasarruflu ampülleriyle birlikte, şekilde gösterildiği gibi etanj gömme tip yatay camlı 1x26W Spot Armatür E 27 Duylu çalışır şekilde teslim edilecektir. Montajı yeni yapılacak olan armatürlerin kataloğu idare tarafından onaylanacaktır.



18.3.2.Ø 27 MM ÇAPINDA PVC BORU
Projesinde belirtilen mahallere Ø 27 mm çapında PVC Boru yapılacaktır. En düşük –30 ºC, en yüksek 50 ºC dereceleri arasında kullanılabilir olacaktır.
18.3.3.Etanj 1x40 W Duvar Tipi Ayna Üstü Armatür (Floresan Dahil)
Projesinde ve mahal listesinde belirtilen mahallere idareinin onayı ve uygun özellikler doğrultusunda ıslak mahale uygun ayna üstü 1x40W floresanlı armatür her nevi ufak malzeme temini ve montajı dahil yapılacaktır.

18.3.4 3x2.5 mm2 KURŞUNSUZ PVC İZOL.KABLO.BESLEME HATTI (NHXMH)
Ç.Ş.B.B.F. 791-311 pozuna uygun olacak şekilde projesinde belirtilen yerlere, (TS EN 50525-3-31 Standardına uygun) Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri IEC 60332 Part3.1 Kat.C, IEC 60754 normlarına uygun, plastik izoleli (HO7Z,O7Z1,en az 300/500 V) olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek, klemens, demir konsol, boya, her nevi malzeme temini ve işçilik dahil montajı yapılacaktır.
18.3.5 3x1.5 mm2 KURŞUNSUZ PVC İZOL.KABLO.BESLEME HATTI (NHXMH)
Ç.Ş.B.B.F. 791-312 pozuna uygun olacak şekilde projesinde belirtilen yerlere,(TS EN 50525-3-31 Standardına uygun) Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde mevcut listelere göre faz ve nötr iletkenleri IEC 60332 Part3.1 Kat.C, IEC 60754 normlarına uygun, plastik izoleli (HO7Z,O7Z1,en az 300/500 V) olmak üzere kolon veya besleme hattı tesisi, boru, kroşe, buat muf, dirsek, klemens, demir konsol, boya, her nevi malzeme temini ve işçilik dahil montajı yapılacaktır
18.3.6.ETANŞ PRİZ
ÇŞB.B.B.F. 780-117 pozuna uygun olacak şekilde projesinde belirtilen yerlere,Alüminyum enjeksiyon gövdeli, porselen kaideli, pirinç, kontaklı, kapaklı, topraklı neme ve hava etkilerine karşı dayanıklı, en az TSE'ye uygun iletken girişleri lastik contalı ağızlıklı tam etanj prizin temini, işyerine nakli, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine(Diğer özellikler 780-113(Projesinde belirtilen yerlere, TS-40'a uygun, sıva altında kullanılacak şekilde 250 V. ve en az 10 A.e dayanabilecek şekilde,kapaklı, yanmayan malzemeden gövdeli normal priz temini, kasası, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil) gibi.) montajı yapılıp çalışır halde teslim edilecektir.
18.3.7 ETANŞ NORMAL ANAHTAR
Projesinde belirtilen yerlere, yalnız anahtarın yapılış şekli ve kullanılan malzeme neme ve hava etkilerine karşı dayanıklı TSE'ye uygun kablo girişleri lastik contalı ağızlıklı normal anahtar temini, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı yapılacaktır.

18.3.8 ETANŞ KOMİTATÖR ANAHTAR
Projesinde belirtilen yer

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim