• İhale No
    2015/127869
  • İhale Adı
    GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR
  • Sektör
    Yiyecek, İçecek, Gıda Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    04 Kasım 2015 10:00
  • İdare
    ERZURUM KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
  • İhale İli
    Erzurum
  • İşin İli
    Erzurum
  • Şikayet Bedeli
    152.021,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    33.791.911 ile 253.439.417 TL arası
  • Yayın Tarihi
    05 Ekim 2015
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

ERZURUM KAMU HASTANE BİRLİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Hastanelere Gıda Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2015/127869
1-İdarenin
a) Adresi : Hüseyin Avni Ulaş Mah 87.sok 25070 Yıldızkent PALANDÖKEN/ERZURUM
b) Telefon ve faks numarası : 4423434380 - 4423434389
c) Elektronik Posta Adresi : satinalma@erzurumbeah.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu malın

a) Niteliği, türü ve miktarı : Gıda Alımı / Sebze Meyve-Kuru Gıda-Şarküteri-Unlu Mamul-Ekmek-Kırmızı Et-Beyaz Et-Baharat-Bardak Su-Dondurulmuş Balık/ 38 Grup / 580 Kalem
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yerleri : Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Palandöken Devlet Hastanesi Aşkale Devlet Hastanesi Çat Devlet Hastanesi Hınıs Devlet Hastanesi Horasan Devlet Hastanesi İspir Devlet Hastanesi Karaçoban Devlet Hastanesi Karayazı Devlet Hastanesi Oltu Devlet Hastanesi Pasinler Devlet Hastanesi Tekman Devlet Hastanesi Tortum Devlet Hastanesi
c) Teslim tarihi : İlgili hastanelerin siparişi doğrultusunda teslimatlar partiler halinde yapılacaktır. Siparişi verilen malzemeler 5 gün içerisinde teslim edilecektir


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İhale Salonu Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi 1 Cadde No:6 Palandöken ERZURUM
b) Tarihi ve saati : 04.11.2015 - 10:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 50 TRY (Türk Lirası) karşılığı Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Satın Alma Servisi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi 1 Cadde No:6 Palandöken HALK BANKASI PALANDÖKEN UYDU ŞÜBESİ–TR 93 0001 2001 4440 0005 1000 01 adresinden satın alınabilir.
İhale dokümanının posta yoluyla da satın alınması mümkündür. Posta yoluyla ihale dokümanı almak isteyenler, posta masrafı dahil 55 TRY (Türk Lirası) doküman bedelini T.C.ZİRAAT BANKASI MERKEZ ŞUBE IBAN: TR 06 0001 0001 1262 8409 3750 01 yatırmak zorundadır. Posta yoluyla ihale dokümanı satın almak isteyenler, ihale doküman bedeline ilişkin ödeme dekontu ve adına ihale dokümanı satın alınacak gerçek/tüzel kişiye ait TC Kimlik/Vergi Kimlik numarası bilgisi ile ihale dokümanının gönderileceği adresin de belirtildiği ihale dokümanı talep başvurularını yukarıda yer alan faks numarasına veya yazılı olarak idareye ihale tarihinden en az beş gün önce göndermek zorundadır. İhale dokümanı iki iş günü içinde bildirilen adrese posta yoluyla gönderilecektir. İhale dokümanının posta yoluyla gönderilmesi halinde, postanın ulaşmamasından veya geç ulaşmasından ya da dokümanın eksik olmasından dolayı idaremiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Dokümanın postaya verildiği tarih, dokümanın satın alma tarihi olarak kabul edilecektir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Satın Alma Servisi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi 1 Cadde No:6 Palandöken ERZURUM adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Havuç 12.450 kilogram
Kuru Soğan 10.900 kilogram
Kırmızı Lahana 5.350 kilogram
Limon 3.200 kilogram
Maydanoz 1.380 kilogram
Patates 112.500 kilogram
Beyaz Lahana 2.250 kilogram
Ispanak 250 kilogram
Karnabahar 7.000 kilogram
Pırasa 3.550 kilogram
Pazı 1.000 kilogram
Dereotu 40 kilogram
Marul 8.550 kilogram
Taze Soğan 620 kilogram
Bal Kabağı 7.850 kilogram
Kültür Mantarı 750 kilogram
Roka 300 kilogram
Domates 28.500 kilogram
Taze Kabak 11.050 kilogram
Taze Fasulye 900 kilogram
Salatalık 17.500 kilogram
Çarliston Biber 8.800 kilogram
Patlıcan 14.500 kilogram
Dolmalık Biber 6.600 kilogram
Semiz Otu 1.750 kilogram
Sarımsak 6 kilogram
Salamura yaprak 100 kilogram
Kızılcık 150 kilogram
Ayva 4.200 kilogram
Elma 18.250 kilogram
Mandalina 14.900 kilogram
Portakal 18.500 kilogram
Nektarin 1.000 kilogram
Muz 6.500 kilogram
Armut 5.000 kilogram
Karpuz 14.700 kilogram
Kavun 14.400 kilogram
Erik 4.700 kilogram
Kayısı 4.400 kilogram
Üzüm 4.650 kilogram
Şeftali 7.950 kilogram
Yeni Dünya 2.600 kilogram
Çilek 4.550 kilogram
Kiraz 4.500 kilogram
Havuç 400 kilogram
Kuru Soğan 600 kilogram
Kırmızı Lahana 500 kilogram
Limon 300 kilogram
Maydanoz 60 kilogram
Patates 2.000 kilogram
Kırmızı Turp 150 kilogram
Beyaz Lahana 150 kilogram
Karnabahar 400 kilogram
Pırasa 300 kilogram
Dereotu 30 kilogram
Marul 300 kilogram
Taze Soğan 100 kilogram
Bal Kabağı 200 kilogram
Kültür Mantarı 100 kilogram
Roka 30 kilogram
Domates 1.000 kilogram
Taze Kabak 250 kilogram
Taze Fasulye 300 kilogram
Salatalık 800 kilogram
Çarliston Biber 300 kilogram
Patlıcan 1.000 kilogram
Dolmalık Biber 400 kilogram
Semiz Otu 50 kilogram
Sarımsak 50 kilogram
Ayva 200 kilogram
Elma 400 kilogram
Mandalina 400 kilogram
Portakal 500 kilogram
Nektarin 200 kilogram
Muz 400 kilogram
İncir 100 kilogram
Armut 300 kilogram
Karpuz 600 kilogram
Kavun 600 kilogram
Erik 150 kilogram
Kayısı 200 kilogram
Üzüm 250 kilogram
Şeftali 300 kilogram
Yeni Dünya 200 kilogram
Çilek 250 kilogram
Kiraz 200 kilogram
Havuç 200 kilogram
Kırmızı Lahana 200 kilogram
Limon 350 kilogram
Maydanoz 30 kilogram
Patates 1.500 kilogram
Ispanak 200 kilogram
Pırasa 100 kilogram
Marul 200 kilogram
Bal Kabağı 100 kilogram
Roka 20 kilogram
Domates 800 kilogram
Taze Kabak 200 kilogram
Taze Fasulye 200 kilogram
Salatalık 500 kilogram
Çarliston Biber 200 kilogram
Patlıcan 500 kilogram
Dolmalık Biber 200 kilogram
Sarımsak 10 kilogram
Elma 300 kilogram
Mandalina 300 kilogram
Portakal 300 kilogram
Armut 200 kilogram
Karpuz 800 kilogram
Erik 100 kilogram
Kayısı 100 kilogram
Üzüm 200 kilogram
Şeftali 200 kilogram
Yeni Dünya 100 kilogram
Çilek 200 kilogram
Havuç 70 kilogram
Kuru Soğan 700 kilogram
Kırmızı Lahana 50 kilogram
Limon 200 kilogram
Maydanoz 50 kilogram
Patates 2.500 kilogram
Ispanak 500 kilogram
Karnabahar 100 kilogram
Dereotu 20 kilogram
Kültür Mantarı 50 kilogram
Domates 2.500 kilogram
Çarliston Biber 1.500 kilogram
Patlıcan 1.500 kilogram
Dolmalık Biber 100 kilogram
Semiz Otu 15 kilogram
Sarımsak 25 kilogram
Elma 2.300 kilogram
Mandalina 1.000 kilogram
Portakal 1.000 kilogram
Muz 350 kilogram
Karpuz 1.000 kilogram
Kavun 500 kilogram
Kayısı 300 kilogram
Çilek 150 kilogram
Kiraz 150 kilogram
Kırmızı Lahana 150 kilogram
Patates 6.000 kilogram
Kırmızı Turp 200 kilogram
Beyaz Lahana 100 kilogram
Ispanak 600 kilogram
Pırasa 150 kilogram
Marul 350 kilogram
Domates 2.000 kilogram
Salatalık 1.000 kilogram
Çarliston Biber 600 kilogram
Dolmalık Biber 300 kilogram
Semiz Otu 10 kilogram
Sarımsak 20 kilogram
Elma 600 kilogram
Mandalina 600 kilogram
Portakal 750 kilogram
Muz 500 kilogram
Kavun 850 kilogram
Yeni Dünya 50 kilogram
Havuç 150 kilogram
Maydanoz 20 kilogram
Patates 3.000 kilogram
Kırmızı Turp 50 kilogram
Ispanak 150 kilogram
Karnabahar 600 kilogram
Marul 60 kilogram
Kültür Mantarı 200 kilogram
Taze Kabak 400 kilogram
Taze Fasulye 100 kilogram
Salatalık 250 kilogram
Karpuz 500 kilogram
Kavun 200 kilogram
Limon 100 kilogram
Ispanak 350 kilogram
Karnabahar 250 kilogram
Marul 100 kilogram
Taze Soğan 50 kilogram
Domates 900 kilogram
Taze Kabak 150 kilogram
Çarliston Biber 250 kilogram
Dolmalık Biber 150 kilogram
Elma 200 kilogram
Mandalina 200 kilogram
Portakal 200 kilogram
Muz 200 kilogram
Karpuz 300 kilogram
Kayısı 150 kilogram
Üzüm 150 kilogram
Şeftali 150 kilogram
Havuç 120 kilogram
Kuru Soğan 120 kilogram
Kırmızı Lahana 40 kilogram
Limon 50 kilogram
Patates 1.000 kilogram
Beyaz Lahana 50 kilogram
Pazı 50 kilogram
Dereotu 10 kilogram
Taze Soğan 30 kilogram
Bal Kabağı 20 kilogram
Kültür Mantarı 30 kilogram
Roka 5 kilogram
Domates 400 kilogram
Taze Kabak 50 kilogram
Salatalık 350 kilogram
Patlıcan 250 kilogram
Sarımsak 5 kilogram
Salamura yaprak 200 kilogram
Ayva 50 kilogram
Mandalina 100 kilogram
Muz 150 kilogram
Armut 100 kilogram
Karpuz 150 kilogram
Kavun 150 kilogram
Erik 70 kilogram
Üzüm 100 kilogram
Şeftali 100 kilogram
Çilek 50 kilogram
Kiraz 50 kilogram
Havuç 300 kilogram
Kuru Soğan 1.000 kilogram
Limon 400 kilogram
Maydanoz 300 kilogram
Patates 5.000 kilogram
Karnabahar 200 kilogram
Pırasa 200 kilogram
Dereotu 50 kilogram
Marul 500 kilogram
Bal Kabağı 120 kilogram
Kültür Mantarı 120 kilogram
Roka 50 kilogram
Taze Kabak 300 kilogram
Taze Fasulye 500 kilogram
Salatalık 1.500 kilogram
Çarliston Biber 750 kilogram
Dolmalık Biber 500 kilogram
Kızılcık 50 kilogram
Ayva 100 kilogram
Elma 2.500 kilogram
Nektarin 100 kilogram
Muz 600 kilogram
Armut 150 kilogram
Karpuz 750 kilogram
Üzüm 500 kilogram
Şeftali 250 kilogram
Çilek 100 kilogram
Havuç 500 kilogram
Kırmızı Lahana 100 kilogram
Maydanoz 250 kilogram
Kırmızı Turp 250 kilogram
Beyaz Lahana 200 kilogram
Bal Kabağı 50 kilogram
Kültür Mantarı 150 kilogram
Taze Fasulye 250 kilogram
Çarliston Biber 800 kilogram
Dolmalık Biber 250 kilogram
Salamura yaprak 50 kilogram
Elma 1.000 kilogram
Portakal 600 kilogram
Armut 500 kilogram
Karpuz 1.500 kilogram
Erik 250 kilogram
Kiraz 100 kilogram
Kuru Soğan 400 kilogram
Kırmızı Turp 75 kilogram
Ispanak 300 kilogram
Karnabahar 125 kilogram
Pırasa 250 kilogram
Marul 125 kilogram
Çarliston Biber 500 kilogram
Patlıcan 750 kilogram
Mandalina 450 kilogram
Karpuz 700 kilogram
Kavun 350 kilogram
Çilek 75 kilogram
Havuç 100 kilogram
Kuru Soğan 500 kilogram
Domates 500 kilogram
Taze Fasulye 50 kilogram
Salatalık 150 kilogram
Elma 50 kilogram
Portakal 100 kilogram
Nektarin 50 kilogram
Muz 25 kilogram
Erik 20 kilogram
Üzüm 30 kilogram
Şeftali 20 kilogram
Tatlı Bisküvi 1.250 kilogram
Böreklik Buğday Unu 5.610 kilogram
Galeta Unu 1.375 kilogram
Nişasta 1.090 kilogram
Pilavlık Pirinç 37.800 kilogram
Kuru Fasulye 8.200 kilogram
Barbunya 625 kilogram
Pilavlık Bulgur 20.950 kilogram
Kırmızı Mercimek 8.800 kilogram
Yeşil Mercimek 2.145 kilogram
Nohut 7.700 kilogram
Makarna 25.700 kilogram
Şehriye 7.100 kilogram
Şehriye (arpa) 2.950 kilogram
Aşürelik Buğday 2.500 kilogram
İrmik 2.420 kilogram
Toz Şeker 31.550 kilogram
Kesme Küp Şeker 4.800 kilogram
Ceviz İçi 895 kilogram
Fındık İçi 1.470 kilogram
Kakaolu Fındık Kreması 170.000 adet
Poşet tuz 1.236.000 adet
Rafine Tuz (İyotlu) 8.530 kilogram
Kaya Tuzu 650 kilogram
Kuru Kayısı 2.115 kilogram
Kuru Üzüm 1.920 kilogram
Kuru İncir 3.505 kilogram
Meyve Suyu 88.000 adet
Kek 43.000 adet
Sirke 125 adet
Limon Suyu 860 litre
Çay (Poşet ) 232.000 adet
Çay 1.145 kilogram
Zeytin Yağı(Riviera) 2.670 litre
Mısır Özü Yağı 33.650 litre
Tahin Helva 132.550 adet
Taze Fasulye Konserve 1.400 kilogram
Türlü Konserve 1.250 kilogram
Bezelye Konserve 800 kilogram
Bamya Konserve 320 kilogram
Karışık Turşu 7.550 kilogram
Kepekli Pirinç 1.350 kilogram
Kepekli Makarna 1.400 kilogram
Toz Puding 260 kilogram
Mısır Konservesi 250 kilogram
Ayçiçek Yağı 20.550 litre
Domates Salçası 16.910 kilogram
Tarhana (un) 450 kilogram
Dondurulmuş Ispanak 14.000 kilogram
Dondurulmuş Taze Fasulye 8.550 kilogram
Dondurulmuş Türlü 7.550 kilogram
Dondurulmuş Bamya 6.600 kilogram
Dondurulmuş Brokoli 200 kilogram
Dondurulmuş Bezelye 2.450 kilogram
Dondurulmuş Vişne 325 kilogram
Dondurulmuş Muska Böreği 5.000 kilogram
Dondurulmuş Gül Böreği 5.000 kilogram
Kakao 101 kilogram
Kara Biber 487 kilogram
Kırmızı Pul Biber 1.055 kilogram
Kırmızı Biber Toz 51 kilogram
Hindistan Cevizi 130 kilogram
Kekik 101 kilogram
Kuru Nane 257 kilogram
Tarçın 60 kilogram
Vanilya 73 kilogram
Köfte Bahartı 60 kilogram
Çam Fıstığı 89 kilogram
Reyhan 38 kilogram
Sumak 10 kilogram
Karbonat 67 kilogram
Kuş Üzümü 63 kilogram
Kabartma Tozu 53 kilogram
Kimyon 24 kilogram
Karanfil 5 kilogram
Defne Yaprağı 3 kilogram
Pudra Şekeri 75 kilogram
Kemalpaşa 2.535 kilogram
Şekerpare 3.080 kilogram
Yufka 4.850 kilogram
Yufka (Baklavalık) 450 kilogram
Tel Kadayıf 4.840 kilogram
Baklava 1.550 kilogram
Tulumba Tatlısı 2.210 kilogram
Ekmek Kadayıfı 380 kilogram
Ayran Poşet 99.600 adet
Peynir Beyaz 7.550 kilogram
Peynir Beyaz Tuzsuz 5.550 kilogram
Peynir Kaşar 8.225 kilogram
Peynir Lor 450 kilogram
Poşet Diyet Peynir 10.200 adet
Poşet Peynir 311.700 adet
Poşet Tereyağı 276.500 adet
Poşet Bal 203.000 adet
Poşet Reçel 133.400 adet
Diyabetik Reçel 20.000 adet
Siyah Zeytin 13.600 kilogram
Diyet Zeytin 3.350 kilogram
Yeşil Zeytin 1.000 kilogram
Süt Uht( 1lt) 18.550 adet
Süt Uht (200 Ml) 200.800 adet
Yoğurt 71.800 kilogram
Yoğurt (Poşet) 128.000 adet
Tereyağı 4.340 kilogram
Üçgen Peynir 25.700 adet
Krem Peynir 49.000 adet
Katı Margarin 1.680 kilogram
Margarin 1.200 kilogram
Yumurta 381.500 adet
Ev Mantısı 13.500 kilogram
Bardak Su 2.625.000 adet
Bardak Su 610.000 adet
Damacana Su 150 adet
Kemiksiz Et (but ve göğüs) 101.000 kilogram
Kemiksiz Et (but ve göğüs) 27.100 kilogram
Kemiksiz Tavuk Göğsü 2.000 kilogram
Kalça Bud 3.250 kilogram
Tavuk Derisiz Bonfile 18.200 kilogram
Kanat 1.000 kilogram
Baget 3.000 kilogram
İncik Tavuk 26.000 kilogram
Kemiksiz Tavuk Göğsü 5.650 kilogram
Kalça Bud 6.850 kilogram
Tavuk Derisiz Bonfile 3.900 kilogram
Kanat 1.800 kilogram
Baget 6.550 kilogram
İncik Tavuk 2.500 kilogram
Balık (Alabalık) 5.000 kilogram
Normal Ekmek 105.000 kilogram
Poşetli Ekmek Çeşitleri 150.500 kilogram
Normal Ekmek 5.500 kilogram
Normal Ekmek 4.000 kilogram
Normal Ekmek 19.000 kilogram
Normal Ekmek 20.000 kilogram
Normal Ekmek 4.500 kilogram
Normal Ekmek 3.500 kilogram
Normal Ekmek 8.000 kilogram
Normal Ekmek 6.000 kilogram
Normal Ekmek 3.000 kilogram