• İhale No
    2011/31687
  • İhale Adı
    HİNDİ PARÇA ETİ
  • Sektör
    Gıda Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    14 Nisan 2011 10:00
  • İdare
    MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı
  • İhale İli
    Bursa
  • İşin İli
    Bursa
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
HİNDİ PARÇA ETİ SATIN ALINACAKTIR
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK BURSA TED.BLG.BŞK (MSB)

HİNDİ PARÇA ETİ
alımı
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.


İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası:2011/31687
1-İdarenin
a) Adresi:HÜDEVENDIGAR MAHALLESI DIKKALDIRIM CADDESI 30 16070 OSMANGAZİ BURSA
b) Telefon ve faks numarası:2242322150 - 2242330643
c) Elektronik Posta Adresi:brs_tedarikplan@msb.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa):
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu malın
a)
Niteliği, türü ve miktarı
:İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yerleri
:İhtiyaç listesi çizelgede belirtilmiştir.
c) Teslim tarihi:İşin süresi sözleşmenin tebliğini müteakip 01 Haziran 2011 tarihinden başlamak üzere 365 (Üçyüzaltmışbeş) takvim günüdür.(İhtarlı süre hariç)
(İşe başlama tarihi 01 Haziran 2011 tarihinden önce olamaz. Ancak herhangi bir nedenle işe 01 Haziran 2011 tarihinden sonra başlanması halinde işin süresi; işin başlama tarihinden itibaren işin bitim süresi olan 31 Mayıs 2012 tarihine kadar geçen süre olacaktır. Malın teslim süresi ve teslimde izlenecek yöntemler ile ilgili ayrıntılı açıklamalar bu şartnamenin 48.1.2’nci maddesinde belirtilmiştir.)
48.1.2.Teslim etme, teslim alma şekil ve şartları:
48.1.2.1. Her gün ne miktar et alınacağı, sözleşmeye Ek’li çizelgede belirtilen teslim yerindeki ilgili mal saymanlıklarınca verilecek aylık tebligatlarla belirtilecektir. Şu kadar ki bu tebligat listesi yüklenicinin şahsına veya kanuni vekiline veyahut ihalede belirttiği kanuni ikametgâhına en az üç (3) gün evvelden ulaştırılacaktır. (Yazılı tebligat süresi içinde resmi iadeli taahhütlü posta ile yapılması elden teslim, posta veya posta kuryesi, teleks veya faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla bildirimde bulunulabilinir.)
48.1.2.2. Etleri teslim alacak makam lüzum ve ihtiyacına göre aylık teslimat tarihinde ve teslim edilecek miktarlarda değişiklik yapabilir. Aylık et tebligatı tahmini rakamlar üzerinden hesaplandığından, aylık tebligata ilaveten her gün ne miktarda et getirileceği bir gün önceden, bizzat yüklenici veya kanuni vekili tarafından malın teslim edileceği saymanlıktan öğrenilecektir. Bu zorunluluğa uyulmadığı takdirde, tebligat yapılmış kabul edilecektir. Bu maksatla teslim yerinde bir tebligat defteri tutulacaktır. Yüklenici veya kanuni vekili bu deftere imza edecektir.
48.1.2.3. Aynı veya birbirine yakın garnizonlarda konuşlu küçük birliklerden, teslim, tesellüm, muayene ve kabul işlemleri birleştirilecek olanlar için, teslim ve muayene işinin yapılacağı yerdeki saymanlık tarafından tebligat verilecek, mallar muayene işlemlerini müteakip niteliklerine uygun görülenlerin ihtiyaç sahibi küçük birliklerin sorumluluğunda olmak kaydıyla ve yüklenici vasıtası ile taşıttırılacak ve yüklenici bu iş için herhangi bir hak talebinde bulunmayacaktır.
48.1.2.4. Tebligatta belirtilerek iki, üç günlük, bir haftalık veya daha uzun süreli ihtiyaçlar alınabilecektir. Tebligatta belirtilen miktardan fazla getirilen malı alıp almamakta, teslim alan saymanlık serbest ve yetkilidir. Teslim edilen mal kati kabulü yapılıncaya kadar geçecek süre içerisinde ret edilme hali dışında yükleniciye geri verilmeyecektir.
48.1.2.5. Yüklenici kendisine tebliğ edilen miktarlardaki malı teslim gününde en geç saat 13.00’e (onüç) kadar (08.30 ile 13.00 saatleri arasında olmak üzere) Birlik ve Kurum kilerlerine teslim ederek muayeneye arz etmiş olacaktır. Gecikme ile yapılacak teslimatlarda cezalı teslim süresi azami 2 (iki) saat, yani saat 15.00’e (Onbeş) kadardır. Saat 15.00’den (onbeş) sonra getirilen malın kabul edilip edilmeyeceği konusunda malın teslim edildiği saymanlık serbest ve yetkilidir. Alıcı makam saat 15.00’den (onbeş) sonra mal almak istemez ise, yüklenici o gün hiç mal getirmemiş sayılacaktır.
48.1.2.5.1. Saat 13.00’den (onüç) sonra teslimat yapıldığı takdirde, geçen her saat için gecikmeye konu olan malın parasal tutarının yüzde ikisi (%2) tutarında ceza yüklenicinin ilk alacağından kesilecektir.
48.1.2.5.2. Saat 15.00’den (onbeş) sonra getirilen malların kabul edilmesi halinde, saat 13.00’den (onüç) itibaren geçen her saat için gecikmeye konu olan malın parasal tutarının yüzde dördü (%4) tutarında ceza yüklenicinin ilk alacağından kesilecektir.
48.1.2.5.3. Gecikme ile yapılacak teslimatlar, Muayene ve Kabul Komisyonunca Günlük Muayenelere Mahsus Deftere kaydedilecek, ayrıca düzenlenecek bir tutanakla tevsik edilerek yüklenicinin veya kanuni vekilinin veya yüklenici adına malı teslim eden şahsın imzası alınacaktır.
48.1.2.5.4. Mücbir sebeplerden kaynaklandığı tespit edilen gecikmelerde bu cezalar uygulanmayacaktır.
48.1.2.6. Yüklenici kendisine tebligat yapılan günde hiç mal getirmez ise, veya getirilen mal tebligat miktarından eksik olur ise, veya normal ve cezalı teslim süresinde getirdiği mal muayeneler neticesinde niteliklerine uygun bulunmaz ise o gün hiç mal getirilmemiş (taahhüt ifa edilmemiş) sayılır.
48.1.2.6.1. Bu şekilde taahhüdün ifa edilmemesi durumunda, o gün tebligata göre getirilmesi gereken malın parasal tutarının yüzde onu (% 10) tutarında ceza yüklenicinin ilk alacağından kesilecektir.
48.1.2.6.2. Yukarıda belirtilen taahhüdün ifa edilmeme hali, her birlik/kurum için ayrı ayrı sözleşme müddeti boyunca yirmi (20) defayı geçmeyecektir. Geçtiği takdirde 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 20 (a) maddesine göre 10 gün süreli ihtar işlemi yapılarak gecikilen her takvim günü için teslim edilmeyen/bitirilmeyen kısmın bedelinin yüzde ikisi (%2) oranında gecikme cezası uygulanacaktır. Buna göre yapılacak ihtarın yükleniciye tebliğinden ve verilen süreden sonra geçen zaman içinde aynı birlik için taahhüdün ifa edilmeme hali vuku bulursa sözleşme fesih edilecektir. Sözleşme süresince her birlik/kurum için bir (1) defaya mahsus ihtarname çekilecektir.
48.1.2.7. Etler yüklenici frigorifik vasıtaları ile birliğe, birlik kilerlerine veya mutfağına kadar götürülecek ve araçtan boşaltma işi yüklenici tarafından yapılacaktır. Nakliye ve boşaltma işi için ayrıca bir ücret ödenmeyecektir.
48.1.2.8. Reddedilen malın muayene sonucunun yükleniciye tebliğ tarihinden itibaren üç (3) gün içinde bulunduğu yerden kaldırılması zorunludur. Bu süre içinde kaldırılmadığı takdirde, geçecek her gün için reddedilen malın tamamının parasal tutarının on binde ikisi (%0,02) tutarında para cezası verilecektir. Ancak bu cezalı süre hiçbir şekilde on (10) günü geçemez. Geçtiği takdirde teslim yerindeki Muhakemat Müdürlüğü vasıtası ile gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Geçen süre içerisinde malın miktarının eksilmesi veya evsafını kaybetmesinden dolayı alıcı makam sorumlu olmayacaktır. Bu süreç içerisinde oluşacak ardiye ve depolama ücretleri yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde tahsil edilecektir.
48.1.2.9. Muayene ve testler tamamlandıktan sonra kabul işlemlerinin yapılması için yüklenicinin ilgili Mal Saymanlığına dilekçe ile başvurma zorunluluğu bulunmamaktadır.

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:MSB Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı Hüdavendigar Mah.Dikkaldırım Cad. No:30 16070 Çekirge/BURSA
b) Tarihi ve saati:14.04.2011 - 10:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.3. İhale konusu malın satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgesi veya belgeler:


Üretici firmanın üretilen ürüne ait Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgili mevzuatına uygun olarak alınmış ve geçerli olan kanatlı hayvan eti ve et ürünleri üretim tesisine ait Çalışma İzin Belgesi/Çalışma Ruhsatı  aranacaktır. (Mevzuata uygun olarak alınmış geçici çalışma izin belgesi de kabul edilecektir. (Ancak üretimi yapan firmanın 13 Aralık 2010 tarihinden sonra kurulmuş veya bu sektörde 13 Aralık 2010 tarihinden sonra faaliyet göstermeye başlamış veya 13 Aralık 2010 tarihinden sonra belge almak için müracaat etmiş bir firma olması ve bu hususları belgelendirmesi durumunda bu belge/belgeler istenmeyecektir.))



4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin
yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil
Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları
gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip
ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali
müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır
kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İş deneyim belgeleri:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve Teklif edilen bedelin
% 10 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş
deneyimini gösteren
belgeler,
4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler:

a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,

b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,

c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.


İsteklilerin yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli
kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgeler ile tevsik edilir.


1. Üretici firmanın üretilen ürüne ait Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgili mevzuatına uygun olarak alınmış ve geçerli olan kanatlı hayvan eti ve et ürünleri üretim tesisine ait Çalışma İzin Belgesi/Çalışma Ruhsatı aranacaktır. (Mevzuata uygun olarak alınmış geçici çalışma izin belgesi de kabul edilecektir. (Ancak üretimi yapan firmanın 13 Aralık 2010 tarihinden sonra kurulmuş veya bu sektörde 13 Aralık 2010 tarihinden sonra faaliyet göstermeye başlamış veya 13 Aralık 2010 tarihinden sonra belge almak için müracaat etmiş bir firma olması ve bu hususları belgelendirmesi durumunda bu belge/belgeler istenmeyecektir.))

2. İsteklinin Çalışma İzin Belgesi /Çalışma Ruhsatı bulunan üretim tesislerinin ihale tarihinden önceki son altı (6) aylık dönemde en az bir kez denetlendiğine dair denetleme tutanakları ve iş ortaklığı olması halinde en az bir ortağın bu belgeleri vermesi yeterli olacaktır.


4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.


Kanatlı hayvan etleri işine ait iş deneyim belgeleri kabul edilecektir.



5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif
sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6.
İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve

20 TRY (Türk Lirası)
karşılığı

MSB Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı Tedarik Plan ve Koordinasyon Şubesi Şartname Dağıtım ve İlan Uzmanlığı Hüdavendigar Mah. Dikkaldırım Cad. No:30 16070 Çekirge/BURSA adresinden satın alınabilir.


7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları

zorunludur.



8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar
MSB Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı Hüdavendigar Mah.Dikkaldırım Cad. No:30 16070 Çekirge/BURSA
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.


9. İstekliler tekliflerini,

mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.


10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.


11.

Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 (yüzseksen) takvim günüdür.



12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif

verilemez.







Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim