Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü
“Erzincan-Tercan Mamahatun Kervansarayı Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Statik Rapor, Elektrik- Makine Tesisatı ve Çevre Tanzim Projeleri Hazırlanması, Mamahatun Hamamı Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Statik Rapor Elektrik- Makine Tesisatı Projeleri Hazırlanması , Mamahatun Türbesi Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Statik Rapor, Statik Proje, Elektrik- Makine Tesisatı ve Çevre Tanzim Projeleri Hazırlanması ve Ulu Camii Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Statik Rapor, Elektrik- Makine Tesisatı ve Çevre Tanzim Projeleri Hazırlanması ve İlgili Koruma Kurulundan Proje Tasdiki ve Kurul Kararı Alınması Hizmet Alımı İşi” Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinin 22. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.
İhale kayıt numarası :2011/134677
1-İdarenin
a) Adresi : Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Gürcükapı Vakıfbank
Üstü Kat:2-3-4 ERZURUM
b) Telefon ve faks numarası : 0 442 234 12 02-03 – 0 442 233 47 41
c) Elektronik posta adresi : erzurum@vgm.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : ---
2-İhale konusu hizmetin :
a) Niteliği, türü ve miktarı : 4 Adet ,Tescilli Kültür Varlığı, Kervansaray, Hamam, Türbe ve Cami Rölöve-Restitüsyon-Restorasyon-Statik Proje-Statik Rapor-Elektrik Tesisatı-Makine Tesisatı ve Çevre Tanzim Projeleri Hazırlanması Hizmet Alımı İşi.
b) Yapılacağı yer : Erzincan-Tercan
c) İşin süresi : Yer tesliminden itibaren 180 (yükseksen) takvim günüdür.
d) İşe başlama Tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren beş (5) takvim
günü içinde yer teslimi yapılarak işe başlanır.
3-İhalenin
a) Yapılacağı yer : Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Salonu Gürcükapı
Vakıfbank Üstü Kat:2 ERZURUM
b) Tarihi ve saati : 14/09/2011 Saat:14:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1 Tebligat için adres beyanı; ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi.
4.1.2.Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.
4.1.2.1.Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.
4.1.2.2.Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
4.1.3.Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
4.1.3.1.Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.3.2.Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
4.1.4.Şekli ve içeriği işe ait İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.5.Bu işe ait İdari Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların Saymanlık ya da Muhasebe Müdürlüklerine yatırıldığını gösteren makbuzlar.
4.1.6.Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.7.İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği işe ait İdari Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi.
4.1.8. Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu şahıs veya tüzel kişiliklere ilişkin beyanname.
4.1.9. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.
4.1.10. Tüzel kişi tarafından tam olarak değerlendirilmek üzere sunulan iş denetleme belgesinin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde; ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından, ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son beş yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.
4.1.11. İhale konusu işin tamamını veya bir kısmını alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin herhangi bir belge istenilmemektedir.
4.3- Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İstekli tarafından kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;
4.3.1.1. Son beş yıl içinde kabulü yapılan ihale konusu iş veya tanımlanan benzer işe ilişkin kabul işlemleri yapılan hizmet işleriyle ilgili deneyimi gösteren belgeler,
4.3.2. İş deneyimi olarak, istekli tarafından teklif edilen bedelin % 50'sinden az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi.
4.3.3. İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler.
4.3.3.1.Anahtar Teknik Personel: Aşağıdaki listede belirtilen sayı ve nitelikte Anahtar Teknik Personelin ihale tarihinden önce işe alınmış ve ihale tarihi itibariyle isteklinin bünyesinde bulunuyor olması gerekmektedir. Özel sektörde geçen deneyim süresi ilgili meslek odası kayıt süresini gösteren belgeyle, kamuda geçen deneyim süresi hizmet çizelgesi ve/veya meslek odası üye kayıt belgesiyle; isteklinin bünyesinde bulunuyor olduğu hususu ise ilgili adına pirim ödendiğini veya ilgilinin işe alındığını gösteren sosyal güvenlik kurumu onaylı belgeler ile tevsik edilir.
Bu niteliklere sahip gerçek kişi isteklilerden, şahıs şirketi ortaklarından, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklarından, anonim şirketlerin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdür ve genel müdür ortaklarından, ortak girişimlerin ise gerçek kişi ortaklarından ve tüzel kişi ortaklarının yukarıda sayılan unvanları taşıyan gerçek kişi ortaklardan isteklinin bünyesinde çalıştığına dair belge aranmaz. Gerçek kişi istekliler hariç, bu kişilerin tüzel kişilikteki görev ve/veya ortaklık süreleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, noter, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belge ile tevsik edilir.
Anahtar Teknik Personel Listesi
Adet Pozisyon Mesleki Unvan Mesleki Özellikler
1 Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar veya Mimar En az 5 (Beş) yıl deneyimli
4.3.3.2. Teknik Personel Listesi:
Adet Pozisyon Mesleki Unvan Mesleki Özellikler
1 Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar veya Mimar En az 5 (Beş) yıl deneyimli
İhale üzerinde kalan isteklinin, taahhüt edilen teknik personelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri ( noterden alınmış taahhütname, diploma ve meslek odası belgesi) yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içinde İdareye sunması zorunludur. İş ortaklığında teknik personel, ortaklık oranına bakılmaksızın pilot ve diğer ortaklar tarafından karşılanabilir.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak; son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet alımlarına ilişkin “Tescilli Taşınmaz Kültür Varlığı Yapıların ilgili Koruma Kurulu onayından geçmiş projeleri benzer iş olarak kabul edilecektir. Benzer iş kapsamındaki projelerin bu kapsamda değerlendirilebilmesi için kurul kararlarının iş deneyim belgesiyle birlikte verilmesi gerekir. Tekliflerin değerlendirilmesi sürecinde, İdare tarafından istenilmesi halinde, iş deneyim belgesine esas teşkil eden işe ait kurul kararları ve hak ediş raporları sunulacaktır. İş Deneyim Belgesi yerine diploma veya mezuniyet belgesi kabul edilmeyecektir.
5. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
6-İhale dokümanı,Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Gürcükapı Vakıfbank Üstü Kat:2-3-4 ERZURUM adresinde görülebilir ve İsteklilerin 100,00 TL(yüztürklirası) karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların kendileri veya noter onaylı vekaletnameyi haiz yetkili temsilcileri ihale tarihinden en az üç gün önce satın almaları zorunludur. (En geç 9 Eylül Cuma günü saat:17:00 ‘ye kadar)
7-Teklifler ihale saatine kadar ihalenin yapılacağı adrese verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
8-İstekliler tekliflerini, Anahtar teslimi götürü bedel üzerinden vereceklerdir.İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacaktır
9-İstekliler teklif edilen bedelin %5 inden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
10- Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 90 (doksan) takvim günü olmalıdır.
11-Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
12-İdare bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde serbesttir.
13-Bu ihalede;ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmelikleri Esasları uygulanacaktır.
14-Anahtar teknik personelin sadece teklif veren isteklinin bünyesinde çalışması gerekir. Söz
konusu personelin başka kişi, kurum veya tüzel kişiliğin bünyesinde de çalıştığının tespit edilmesi halinde, isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır.
15- İstekliler, İş Deneyim Belgesinde yer alan yapının tescilli taşınmaz kültür varlığı olduğunu tevsik eden belgeleri (bu işe ait İdari Şartnamenin 7.5. maddesindeki “belgelerin sunuluş şekli”ne uygun olarak) sunmak zorundadırlar.