• İhale No
    2010/567398
  • İhale Adı
    Hünkar Köşkü Çevre Düzenlemesi Kapsamında Kafeterya Yapımı ve Çevre Düzenlemesi Yapımı İşi
  • Sektör
    İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    28 Aralık 2010 10:00
  • İdare
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı/İhale Şartname Hazırlama Şube Müdürlüğü
  • İhale İli
    Bursa
  • İşin İli
    Bursa
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
HÜNKAR KÖŞKÜ ÇEVRE DÜZENLEMESİ KAPSAMINDA KAFETERYA YAPIMI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPTIRILACAKTIR
Bursa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı/İhale Şartname Hazırlama Şube Müdürlüğü
İhale Kayıt Numarası:2010/567398
1 - İdarenin
a) adresi:Bursa Büyükşehir Belediyesi Acemler Yerleşkesi Destek Hizmetleri Dai.Bşk. İhale Şartname Haz.Şb.Md. Sırameşeler Mah. Avrupa Konseyi Cad. No: 3/14 Hizmet Binası D Blok K:2 16190 Osmangazi / BURSA
b) telefon ve faks numarası:2242344000 - 2242347787
c) elektronik posta adresi (varsa):ihale@bursa.bel.tr
2 - İhale konusu yapım işinin niteliği, türü ve miktarı:Yaklaşık 260,00 m2 betonarme restoran binası ve yakın çevresi dahil, kaba ve ince işler, mekanik ve elektrik tesisatları ile birlikte iki katlı kafe-restoran binası yapılması.
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer:Bursa Büyükşehir Belediyesi Acemler Yerleşkesi Des
b) Tarihi ve saati:28.12.2010 - 10:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :


4.1. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler.

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınmış ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri.

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4.1.3. Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname.

4.1.4. Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.5. Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.6. İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.1.7. Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.

4.1.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği işe ait idari şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi.

4.1.9. Gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre ortağı olduğu şahıs şirketleri ile sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu sermaye şirketlerine ilişkin beyanname.

4.1.10. Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname.



4.2. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:



4.2.1. İş deneyim belgeleri;

İstekliler, son on beş yıl içinde kamu veya özel sektörde sözleşme bedelinin %80’i oranında gerçekleştirdiği veya %80’i oranında denetlediği veya yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren belgeleri ve teklif edilen bedelin %50(yüzdeelli) oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi verilecektir.



4.2.2. İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler;

Bu işin başarılabilmesi için aşağıda adet ve nitelikleri belirtilen teknik personele ilişkin taahhütnameler idareye sunulacaktır. İhale üzerine kalan isteklinin taahhüt edilen teknik personelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5(beş) gün içinde idareye sunması zorunludur.

Teknik Personel

İnşaat Mühendisi       1 kişi

Mimar                       1 kişi

Elektrik Mühendisi     1 kişi

Makine Mühendisi     1 kişi

İnşaat Teknikeri         1 kişi

Teknik personelin; özel sektörde geçen deneyim süresi ilgili meslek odası üye kayıt belgesiyle, kamuda geçen deneyim süresi hizmet çizelgesi ve/veya meslek odası üye kayıt belgesiyle, tevsik edilir.

Taahhüt teknik personel şartının aynı meslek alanına ilişkin farklı kişiler bildirilmek suretiyle karşılanması halinde, bu kişilerin tamamının mesleki deneyim süresinin tevsik edilmesi zorunludur.

Yüklenicinin, işin yürütülmesi sırasında çalıştıracağı teknik personelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde idareye sunması zorunludur. İş ortaklığında teknik personel, ortaklık oranına bakılmaksızın pilot ve diğer ortaklar tarafından karşılanabilir. Personel belgelendirilmesine ilişkin belgelerin idareye sunulduğu tarih itibariyle geçerli olması yeterlidir.

4.2.3- Makine, tesis ve diğer ekipmana ait belgeler;

İhale konusu işin yapılabilmesi için gerekli görülen makine ve ekipmana aşağıda tabloda yer verilmiştir.

1 adet Kamyon (15 m3)

1 adet Yükleyici

1 adet Vibratör (2,5 hp)

1 adet Kompaktör (9 hp)

1 adet Nivo

4.3. Benzer İş;

Benzer iş grupları listesindeki B/I grubu işler benzer iş olarak kabul edilecektir.

1.Grup İşler

1-Restore edilecek ve tarihi ve eski eserler niteliğinde olup yıkılarak orjinaline uygun olarak yeniden yapılan yapılar,



2- İdarece belirlenecek benzer nitelikteki işler(Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tanınan ve tanımlanmış mekanlarda uygulama işi) sunulan iş deneyim belgesi ekinde bahse konu işin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafında verilmiş tanınan ve tanımlanmış mekanlarla ilgili olduğunu tevsik edici belgesi sunulacaktır. İhale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri diplomaları kabul edilmeyecektir.



5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.



6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.



7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:



7.1. İhale dokümanı idarenin adresinde görülebilir ve 100,00-TL karşılığında aynı adresten satın alınabilir.



7.2. İhale dokümanını ihaleye teklif verecek olanların kendilerinin veya noter onaylı vekaletnameyi haiz yetkili temsilcilerinin satın almaları zorunludur.



8. Teklifler ihale tarih ve saatine kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi Acemler Yerleşkesi Destek Hizmetleri Dai.Bşk. İhale Şartname Haz.Şb.Md. Sırameşeler Mah. Avrupa Konseyi Cad. No: 3/14 D Blok Hizmet Binası Kat: 2 16190 Osmangazi / BURSA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.



9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarını çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliye birim fiyat sözleşme düzenlenecektir. Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.



10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.



11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60(altmış) takvim günüdür.



12. Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde ihale serbesttir.



13. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.



14. İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarını Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik esasları uygulanacaktır.








Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim