• İhale No
    2018/16506
  • İhale Adı
    İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALINACAKTIR
  • Sektör
    Mühendislik, İnşaat, Mimarlık, Çevre Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    08 Şubat 2018 10:00
  • İdare
    Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü - Diyarbakır
  • İhale İli
    Diyarbakır
  • İşin İli
    Diyarbakır
  • Şikayet Bedeli
    101.344,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    8.447.946 ile 33.791.911 TL arası
  • Yayın Tarihi
    16 Ocak 2018
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALINACAKTIR

DİYARBAKIR 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

KARAYOLLARI 9 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİNİN İHTİYACI OLAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI İŞİ (3 KISIM) hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2018/16506

1-İdarenin

a) Adresi : KARAYOLLARI 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜKALP CADDESİ 21100 YENİŞEHİR/DİYARBAKIR
b) Telefon ve faks numarası : 4122288050 - 4122245068
c) Elektronik Posta Adresi : bol09@kgm.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu hizmetin

a) Niteliği, türü ve miktarı : İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin 3 Kısım olarak 10 Ay Süreyle Gerçekleştirilmesi İşidir.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer : Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Merkez ve Bağlı İşyerleri (3 KISIM)
c) Süresi : İşe başlama tarihi 01.03.2018, işin bitiş tarihi 31.12.2018


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : Büyükalp Cad. Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü Lojman Girişi Yanı İhale Salonu
b) Tarihi ve saati : 08.02.2018 - 10:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı OSGB Yetki Belgesi;

Yüklenici, İSG Profesyonelleri sağlanması hizmetinin tamamını veya bir kısmını başka bir kişi veya kuruma devredemez, kendinden başka bir gerçek veya tüzel kişilik üzerinden yetkilendirme yapıp hizmet sağlayamaz. Yüklenici, bahse konu hizmeti ancak bu şartnamenin 5.5. maddesinde tarif edildiği şekilde İSG Profesyonellerini yetkilendirmesi yoluyla sağlayabilir.

Ancak bu duruma göre İstekli;

-Bakanlıkça yetki belgesi aldığı illere karasal sınırı olmayan illerdeki işyerlerimizde İSG hizmeti verebilmesi için, “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği”nin 12. Maddesinin, 5. Fıkrasına göre “OSGB’ler kuruldukları il ve sınır komşusu illerde hizmet sunmaya yetkilidir. Sınır illerin dışında hizmet verilebilmesi için, bu Yönetmelikte belirtilen şartları sağlayarak o illerde şube açılması zorunludur.”denilmektedir.

*İsteklinin yukarıdaki bentte belirtilen durumu, ihale teklif aşamasında ibrazı esastır.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin %10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar,
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Serbest meslek erbabının vereceği, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Toplam cironun teklif edilen bedelin %25'inden , taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.

Yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamaması halinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tabloları sunulabilir. Bu durumda, gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 40 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.3.2. Makine, teçhizat ve diğer ekipmana ait belgeler ve kapasite raporu:

İsteklinin kendi malı olan makine, teçhizat ve diğer ekipmanın teknik kriterine yönelik belgelerin de başvuru veya teklif kapsamında sunulması zorunludur.

Adayın ve isteklinin kendi malı olan tesis, makine, teçhizat ve diğer ekipman; ruhsat, demirbaş ve amortisman defterinde kayıtlı olduğuna dair noter tespit tutanağı yada yeminli mali müşavir raporu veya serbest muhasebeci mali müşavir ve mali müşavir raporu ile tevsik edilir. Tevsik işleminin aslına uygunluğu noter tarafından onaylanmış ruhsat örneklerinin sunularak yapılması halinde örnek çıkarma işleminin ilan veya davet tarihinden sonra yapılmış olması zorunludur.

Geçici ithal ile getirilmiş veya finansal kiralama yoluyla edinilmiş tesis, makine, teçhizat ve ekipmanın, kira sözleşmesinin sunulması ve ihalenin ilk ilan veya davet tarihine kadar olan kiralarının ödendiğinin belgelenmesi şartı ile adayın isteklinin kendi malı sayılır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün 23.10.2017 tarihli duyurusunda; “Gezici İSG araçlarının standartlarının, bu araçlarda verilebilecek hizmetlerin ve hizmetlere ilişkin hususların belirlendiği 2016/7 sayılı “Gezici İSG Hizmetleri” konulu Genelge 29/04/2016 tarihinde Sağlık Bakanlığınca yayımlanmıştır. Bu kapsamda; hizmet aldıkları OSGB’nin Gezici İSG Aracı ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ölçüm ve analiz yaptıracak olan işyeri yetkililerinin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir: Gezici İSG Aracının, İSG-KATİP’ten sözleşme yapılarak hizmet alınan OSGB’ye ait olduğunun (İl Sağlık Müdürlüğünden alınmış izin belgesinde aracın sahibi bilgisi yer almakta olup alınan izinlerin geçerliliği İl Sağlık Müdürlüklerinden sorgulanabilecektir) teyit edilmesi ve herhangi bir şekilde başka bir kurum ve kuruluşun gezici İSG aracının kullanılmaması- Gezici İSG Aracı, araç donanımı, araç personeli için 2016/7 Sayılı Genelge’de belirtilen izinlerin, İSG-KATİP’ten sözleşme yapılarak hizmet alınan OSGB tarafından alındığının ve bu izinlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne İSG-KATİP üzerinden bildirildiğinin teyit edilmesi gereklidir.” Denilmektedir.

*İsteklinin yukarıdaki bentte belirtilen durumdan ötürü kendi malı GEZİCİ İSG ARACI olacak ve Sağlık Bakanlığı’nın  29/04/2016  tarih ve 2016/7 sayılı “Gezici İSG Hizmetleri” konulu Genelgesi doğrultusunda  OSGB yetki belgesinin bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğünden kendi adına alınmış “Ek-1 Gezici İSG Aracı İzin Belgesi” ve  “Ek-2 Çalışma Belgesi”ni birlikte ihale teklif aşamasında ibraz edecektir.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamu veya Özel sektörde gerçekleştirilen “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri”


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 165 TRY (Türk Lirası) karşılığı Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliği veya https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/ adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliği İhale Salonu adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, Birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle, her bir iş kaleminin miktarı ile bu kalemler için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 (yüz seksen) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13.Diğer hususlar:
Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
İSG-1 İş Güvenliği Uzmanlığı Dakika Ücreti 211.400,000 dakika
İSG-2 İşyeri Hekimi Dakika Ücreti 84.250,000 dakika
İSG-3 Diğer Sağlık Personeli Dakika Ücreti 63.650,000 dakika
İSG-4 Patlamadan Koruma Dokümanı Hazırlama/ Hazırlattırma Ücreti 1,000 adet
İSG-5 A Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 35,000 kişi
İSG-6 B Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 137,000 kişi
İSG-7 C Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 121,000 kişi
İSG-8 D Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 137,000 kişi
İSG-9 E Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 49,000 kişi
İSG-10 F Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 112,000 kişi
İSG-11 G Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 101,000 kişi
İSG-12 Aşı Temini ve Uygulamasına ait Ücret 100,000 doz
İSG-13 Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi Verme/Verdirtme Ücreti 80,000 kişi
İSG-14 İlkyardımcı Sertifika Yenileme Eğitimi Verme/Verdirme Ücreti 29,000 kişi
İSG-15 Acil Durum Ekipleri Eğitim ve Tatbikatı (yangın-tahliye) Verme/Verdirme Ücreti 9,000 adet
İSG-16 Kişisel Maruziyet Titreşim (El-Kol) Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-17 Kişisel Maruziyet Titreşim (Tüm Vücut) Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-18 Kişisel Maruziyet Gürültü Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-19 Ortam Gürültü Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-20 Ortam Toz Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-21 Ortam Aydınlatma Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-22 Ortam Termal Konfor (Sıcaklık, Nem, Hava Akım Hızı) Ölçümleri Ücreti 5,000 adet
İSG-23 Ortam Gaz ve Buhar Ölçüm Ücreti 5,000 adet
İSG-1 İş Güvenliği Uzmanlığı Dakika Ücreti 157.600,000 dakika
İSG-2 İşyeri Hekimi Dakika Ücreti 59.100,000 dakika
İSG-3 Diğer Sağlık Personeli Dakika Ücreti 59.100,000 dakika
İSG-5 A Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 21,000 kişi
İSG-6 B Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 68,000 kişi
İSG-7 C Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 61,000 kişi
İSG-8 D Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 16,000 kişi
İSG-9 E Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 19,000 kişi
İSG-10 F Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 12,000 kişi
İSG-11 G Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 197,000 kişi
İSG-12 Aşı Temini ve Uygulamasına ait Ücret 60,000 doz
İSG-13 Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi Verme/Verdirtme Ücreti 50,000 kişi
İSG-14 İlkyardımcı Sertifika Yenileme Eğitimi Verme/Verdirme Ücreti 7,000 kişi
İSG-15 Acil Durum Ekipleri Eğitim ve Tatbikatı (yangın-tahliye) Verme/Verdirme Ücreti 4,000 adet
İSG-1 İş Güvenliği Uzmanlığı Dakika Ücreti 119.600,000 dakika
İSG-2 İşyeri Hekimi Dakika Ücreti 44.850,000 dakika
İSG-3 Diğer Sağlık Personeli Dakika Ücreti 44.250,000 dakika
İSG-5 A Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 14,000 kişi
İSG-6 B Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 77,000 kişi
İSG-7 C Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 48,000 kişi
İSG-8 D Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 23,000 kişi
İSG-9 E Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 11,000 kişi
İSG-10 F Grubu Sağlık Tetkiklerine ait Ücret 25,000 kişi
İSG-12 Aşı Temini ve Uygulamasına ait Ücret 50,000 doz
İSG-13 Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi Verme/Verdirtme Ücreti 40,000 kişi
İSG-14 İlkyardımcı Sertifika Yenileme Eğitimi Verme/Verdirme Ücreti 8,000 kişi