• İhale No
    2010/517782
  • İhale Adı
    İSTANBUL AVRUPA YAKASI (ÇAĞLAYAN) ADALET SARAYI HAREKETLİ MOBİLYA ALIMI
  • Sektör
    Mobilya ve Ekipmanları
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Pazarlık
  • İhale Tarihi
    03 Kasım 2010 10:00
  • İdare
    Ulaştırma Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
HAREKETLİ MOBİLYA SATIN ALINACAKTIR
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

İSTANBUL AVRUPA YAKASI (ÇAĞLAYAN) ADALET SARAYI HAREKETLİ MOBİLYA ALIMI alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21 inci maddesinin a
bendine göre pazarlık usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası:2010/517782
1-İdarenin
a) Adresi:MUSTAFA KEMAL MAHALLESI 2151. CADDE 34/34 06520 ÇANKAYA ANKARA
b) Telefon ve faks numarası:3122187152 - 3122194327
c) Elektronik Posta Adresi:imid@adalet.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa):

2- İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı:İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri
:İstanbul Avrupa Yakası (Çağlayan) Adalet Sarayı Çağlayan /İSTANBUL
c) Teslim tarihi:53.1.1 Adı geçen ürünlerin teslim yerleri İdare tarafından belirtilecek olup, teslim tarihi sözleşme tarihi itibariyle azami 110 (yüzon) takvim günü olacak ve 40 (kırk) takvim gününden itibaren mal teslimi yapılmaya başlanacaktır. Mal teslim programı Yüklenici tarafından hazırlanarak idarenin onayına sunulacaktır. Malın kabulünde mal alımlarına ilişkin muayene ve kabul işlemlerini düzenleyen Yönetmelik hükümleri esas alınacaktır. Yüklenici malları idare tarafından kendisine verilecek bina tefriş projesi dahilinde tek tek odalarda montajı yapılmış vaziyette teslim edecektir.
53.1.2. Yüklenici, adı geçen ürünlerin İdarenin belirleyeceği teslim yerine teslimatına kadar alınması gereken her türlü güvenlik tedbirini almak ve sigortalarını yaptırmak zorundadır.
53.1.3. Yüklenici, gerekli tüm malzemelerin ambalajlanması, yüklenmesi, taşınması, teslim alınması, İdarenin belirleyeceği teslim yerine boşaltılması ve teslim anına kadar korunmasından sorumlu olacaktır.

3- Yeterlik değerlendirilmesinin
a) Yapılacağı yer:Mustafa Kemal Mahallesi 2151. Cadde No:34/34-A Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu
b) Tarihi ve saati:03.11.2010 - 10:00

4. Yeterlik değerlendirmesine katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
4.1. Yeterlik değerlendirmesine katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkârlar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde,ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3 Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirtilen başvuru mektubu,

4.1.4 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.1.5 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:
1249116 TRY (Türk Lirası) tutarından az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı gösteren banka referans mektubu.

Bu kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
4.2.2. Bilanço veya eşdeğer belgeler:

İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait;

a) Yıl sonu bilançosunun ve bilançonun gerekli görülen bölümleri,

b) (a) bendinde belirtilen belgelere eşdeğer belgeler,

a ve b bendinde sayılan belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

İsteklinin;

a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,10 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.


Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,

b) Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,

Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

a) Toplam ciro için en az 4371904 TRY (Türk Lirası)

b) taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarı için ise en az 3122789 TRY (Türk Lirası) tutarı ön yeterlik asgari şartı olarak sunulacaktır.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve Teklif edilen bedelin
% 1873673 TRY (Türk Lirası) tutarından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş
deneyimini gösteren
veya miktarında üretim kapasite raporunu sunacaktır.

Bu iki belgeden birinin sunulması yeterlidir
4.3.2. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgeler:

a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeler,

b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler,

c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi.

Adayın yukarıda sayılan belgelerden, kendi durumuna uygun belge veya belgeleri sunması yeterli kabul edilir.

İsteklinin imalatçı olduğu asağıdaki belgeler ile tevsik edilir.


a) İmalatçı olduğunu gösteren belge veya belgeleri, İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerle tevsik edilir; 1) İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi; 2) İsteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler. b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgeler ve ürünleri temin ettiği imalatçı firmanın da a bendindeki özelliklere sahip olması şartı aranacaktır. c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerden biriyle birlikte sunduğu serbest bölge faaliyet belgesi verilmesi. İsteklilerin yetkili satıcı veya yetkili temsilci olması halinde b) bendi uyarınca yetkilisi olduğuna dair belge sunduğu imalatçının a) bendinde gösterilmiş olan belgelerini de sunması zorunludur. İş ortaklığında ortaklardan birinin teklif edilen mala veya mallara ilişkin imalatçı veya yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belgelerden birini sunması yeterlidir.


4.3.3. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:


Satış Sonrası Hizmet Yeterlik Belgesi sunulmak zorundadır.


4.3.4. Kapasite raporuna ilişkin belgeler:


İsteklinin imalat durumunu gösterir üretim kapasite raporunu idareye sunacaktır.1. Bölüm için teklif verilmesi halinde, imalat kapasite raporunun işin istenen nitelikte yapılmasını sağlayacak makine donanımına sahip olduğu, ahşap kaplama kapasitesinin en az yılda 130.000 m2/yıl işleme kapasitesine sahip olması; 2. Bölüm için teklif verilmesi halinde, imalat kapasite raporunun işin istenen nitelikte yapılmasını sağlayacak makine donanımına sahip olduğu, metal işleme kapasitesinin en az yılda 600 ton/yıl işleme kapasitesine sahip olması şartları aranacaktır. ( Onaylı kapasite raporları değerlendirilecektir ) kısmi teklif verilmesi halinde teklif verilen bölüm için istenen belgenin sunulması yeterlidir.


4.3.5.
4.3.5.1. Kaliteye ilişkin belgeler:
Kalite yönetim sistem belgesi ve çevre yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgelerin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir.
İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir.
4.3.5.2. Standarda ilişkin belgeler:


Ürün gruplarında ürünlerin yüklenicinin ISO 9001- 2008 [Kalite Yönetim Sistemi], ISO 14001 [Çevre Yönetim Sistemi], ISO 18001 [İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi] belgelerini sunmalarını zorunludur. Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgelerin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir.



 



İş ortaklıklarında ortaklardan birinin istenilen belgeleri sunması yeterlidir.


4.3.5.3. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:


 Marka Tescil Belgesi sunulmak zorundadır.


4.3.6. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:


7.5.6.1. İstekliler tekliflerini; teknik şartname ve ihale dokümanları bir bütün olarak değerlendirilerek hazırlayacaktır:



a- Tedarik edilecek olan tüm mallara ait teknik şartname cevapları ve açıklamaları içeren doküman sunulmak zorundadır.



b- İstekli aşağıda belirtilen ürünlerin prototiplerini ihale tarihine kadar tutanakla Adalet Bakanlığı Ankara İstinaf Ek Binası Mustafa Kemal Mah. 2151. Cad. No:34/A Söğütözü/ANKARA adresinde idarenin göstereceği bağımsız ve kilitli odalara kurulu vaziyette teslim edecektir. Teklif edilen prototip ürünler ihale komisyonunca özgünlük, işçilik, malzemenin teknik şartnameye uygunluğu incelenerek değerlendirme yapılacağından; idarede kalacaktır.





 



 



 



 



 



 



 
























































































































 




I. BÖLÜM




 




 




 




 




YON2M1




Başkan Masası




1




Adet




YON2M2




Başkan Etajeri




1




Adet




YON2KLTB3




Başkan Kanepesi (İkili)




1




Adet




YON2SH2




Başkan Sehpası (Orta)




1




Adet




YON2KLTÇ1




Başkan Koltuğu (Çalışma)




1




Adet




YON2MT1




Başkan Toplantı Masası




1




Adet




YON2TPK1




Başkan Toplantı Koltuğu




1




Adet




YON2P1




Başkan Printer Sehpası




1




Adet




YON2DLP3




Başkan Kütüphanesi




1




Adet




YON3M1




Hakim Masası




1




Adet




YON3KLTÇ1




Hakim Koltuğu




1




Adet




TOPM1A




Toplantı Masası (240*120)




1




Adet




TPK1




Toplantı Koltuğu




1




Adet




II. BÖLÜM




BK1-4S




Sandalye+Sehpa Grubu




1




Adet




BK4-4




Sandalye




1




Adet






 



 





 



7.5.6.2. Yukarıda belirtilen prototip numuneleri getirmeyen veya eksik getiren istekli ve/veya istekliler ihale dışı bırakılacaktır.



7.5.6.3. Prototip numunelerin değerlendirilmesinde prototip ürünler idari şartnamenin 40.2. maddesine göre puanlamaya tabi tutularak ihale komisyonu tarafından değerlendirilecektir.



 



 



 



 




4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.


Kamuya veya Özel Sektöre yapılan hareketli mobilya işi kabul edilecektir.



5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif

fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.
40.1.Bu ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, aşağıda düzenlenmiş olan Fiyat Dışı Unsurlar neticesinde firmanın almış olduğu puan ve teklif etmiş olduğu fiyatın aşağıda yer verilen formüle yerleştirilmesi sonucu ortaya çıkan en düşük rakamsal değere sahip olan tekliftir.
Formül:

İsteklinin verdiği fiyat teklifi x 130 - a/100

a: Fiyat Dışı Unsurlar sonucu firmanın aldığı puan


40.2. Fiyat dışı unsurlar:
40.2.1. Ürün özelliği, üretici firma olması, yeterli teknik personel donanımına sahip olması; [20 puan]

a) İhale tarihinde tutanakla idarenin göstereceği adrese teslim edilen prototip numune ürünlerin ihale komisyonunca özgünlük, işçilik, kullanılan malzeme ve aksesuarların kalitesi incelenerek değerlendirme yapılacaktır . [0 – 10 Puan]

b) Dekorasyonda üretim birliği için firmanın ahşap, döşemeli ve metal ürün imalatçı firma olması. [Firmanın temin edeceği güncel Kapasite Raporu esas alınacaktır.] [10 Puan]


40.2.2. Garanti süresinin 2 yıldan fazla olması; [10 Puan]

a) Firma teslim edeceği ürünler için 2 yıldan sonra garanti kapsamına alacağı her yıl için 1 Puan alacaktır. Firmanın imzalı belge ile taahhüt edeceği ilave garanti süresi 3 yıl ile 12 yıl arasında olacak ve yukarıda tariflenen biçimde puanlanacaktır. [0 - 10 puan]

TOPLAM [30 Puan]

40.3 Yerli malı teklif eden yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanması:
40.3.1. .Bu madde boş bırakılmıştır.
40.4. Tekliflerin eşit olması ve bu tekliflerin ekonomik açıdan en avantajlı teklif olması:
40.4.1.Birden fazla istekli tarafından teklif edilen fiyatın en düşük fiyat olması ve bu fiyatların da birbirine eşit olması durumunda ekonomik açıdan en avantajlı teklif, ihale konusu iş veya benzer işe ilişkin olarak istekli tarafından sunulan iş deneyimini gösteren belgedeki belge tutarına göre belirlenecektir.
40.4.2.Birden fazla isteklinin teklifinin eşit olması ve ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesinde, 40.4.1. maddesindeki düzenleme ile Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 62 nci maddesindeki düzenleme esas alınacaktır.
40.5.Bu madde boş bırakılmıştır.

6.
İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

Tekliflerin değerlendirilmesinde yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve

200 TRY (Türk Lirası)
karşılığı

Mustafa Kemal Mahallesi 2151. Cadde No:34/34-A Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı 2. Kat Satınalma Şube Müdürlüğü 284 No'lu oda adresinden satın alınabilir.

7.2. İhaleye başvuracak olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.




8. Başvurular, ihale tarih ve saatine kadar
Mustafa Kemal Mahallesi 2151. Cadde No:34/34-A Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı 2. Kat Satınalma Şube Müdürlüğü 284 No'lu oda.
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.


9. İstekliler tekliflerini,

mal kalem/kalemleri için teklif edilen birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, ihale üzerine bırakılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.


10. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, fiyatı içeren ilk teklif verme tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.


11. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif

verilemez.








Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim