KANGAL VE SEYİTÖMER TERMİK SANTRALLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:
Santral Adı |
Geçici Teminat Tutarı |
İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli |
Önyeterlilik ve
Son Teklif Verme Tarihi |
Seyitömer Termik Santrali |
30.000.000- (Otuzmilyon)
ABD Doları |
20.000 (Yirmibin) TL |
20.12.2012 |
Kangal Termik Santrali |
10.000.000- (Onmilyon)
ABD Doları |
20.000 (Yirmibin) TL |
17.01.2013 |
1 - Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (“İdare”)’nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde;
- Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Seyitömer Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazlar ve Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar “Varlık Satışı”, 2594, 31743 ve 200702650 No’lu Ruhsatlar ile bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde (“Seyitömer Termik Santrali”),
Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Kangal Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan Elektrik Üretim A.Ş. ve Hazine’nin mülkiyetindeki taşınmazlar “Varlık Satışı”, 53318 ve 72760 No’lu Ruhsatlar ile bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde (“Kangal Termik Santrali”)
özelleştirilecektir.
2 - İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu (“Komisyon”)’nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecektir.
3 - İhale konusu Kangal ve Seyitömer Termik Santralleri için teklifler ayrı ayrı verilecektir. Verilen tekliflerde, Santraller birbiriyle ilişkilendirilemez ve verilen teklifler herhangi bir şart içeremez.
4 - İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilir. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubunda üye olarak yer alabilirler. İhalelere katılabilmek için Gizlilik Taahütnamesinin imzalanması, İlgili Santral hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanının alınması ve önyeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunludur. Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir.
5 - İhale konusu Kangal ve Seyitömer Termik Santralleri için İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alacak tüzel kişi ve Ortak Girişim Gruplarının, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanını İdare’den “Alındı Belgesi” karşılığında temin edebilmeleri için;
• İdare’nin aşağıdaki adresinden ya da www.oib.gov.tr web adresinden temin edilebilecek Gizlilik Taahhütnamesini imzalayarak (tüzel kişi ve Ortak Girişim Grubu üyelerini temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalanacak) İdare’ye teslim etmeleri,
• İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli olarak 20.000 (Yirmibin) TL’nin İdare’nin;
• T.HALK BANKASI A.Ş. ANKARA KURUMSAL ŞUBESİ nezdindeki:
TR25 0001 2009 4520 0083 0000 06 no’lu Özelleştirme Fonu Vadesiz TL,
• T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. MERKEZ ŞUBESİ nezdindeki:
TR86 0001 0000 0138 7756 6150 04 no’lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri TL,
• T.VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MERKEZ ŞUBESİ nezdindeki:
TR 22 0001 5001 5800 7287 5506 67 no’lu Özelleştirme Fonu Vadesiz TL
hesaplarından birisine yatırıldığına dair banka dekontunu (dekontun üstünde Kangal Termik Santrali ihalesi için “Kangal Termik Santrali İhale Şartnamesi-Tanıtım Dokümanı Bedeli”, Seyitömer Termik Santrali ihalesi için ise “Seyitömer Termik Santrali İhale Şartnamesi-Tanıtım Dokümanı Bedeli” ifadesi ile ihaleye katılacak olan tüzel kişinin ve/veya Ortak Girişim Grubunun veya Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin isminin de açıkça belirtilerek) İdare’ye teslim etmeleri gerekmektedir. Yatırılan bedel hiçbir surette iade edilmeyecektir.
6 - Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi imzalamak üzere davet edilecek Teklif Sahibi tarafından İdare’ce belirlenecek süre içerisinde yukarıdaki tabloda Kangal ve Seyitömer Termik Santralleri için belirtilen geçici teminat tutarları kadar ek geçici teminat verilmesi gerekmektedir.
7 - Katılımcıların önyeterlilik ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerinin İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlanıp; Seyitömer Termik Santrali için en geç 20.12.2012 tarihi saat 17:00’a kadar kadar üzerinde “SEYİTÖMER TERMİK SANTRALİ İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF – GİZLİ”, Kangal Termik Santrali için en geç 17.01.2013 tarihi saat 17:00’a kadar üzerinde “KANGAL TERMİK SANTRALİ İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF – GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı zarflar içerisinde İdare’nin aşağıdaki adresine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Yukarıda belirtilen son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdare’ye verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
8 - İhaleler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tâbi olmayıp, İdare, ihaleleri yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir. Kangal ve Seyitömer Termik Santrallerinin yurtdışında yerleşik taraflara devri yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na ve ilgili diğer mevzuata tâbidir.
9 - İhalelere ilişkin diğer hususlar Kangal ve Seyitömer Termik Santrallerine ait İhale Şartnamelerinde yer almaktadır.
T.C BAŞBAKANLIK
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI
Ziya Gökalp Caddesi No: 80 06600 Kurtuluş / ANKARA
Tel : 90 312 585 82 90 ve Fax : 90 312 585 83 07
8737/1-1