• İhale No
    2011544
  • İhale Adı
    Kayseri Talas'ta 2 adet daire Vakıflar Bölge Müdürlüğünden satılacaktır
  • Sektör
    Muhtelif Hizmetler ve Ürünler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    İstisna - Kapsam Dışı
  • İhale Tarihi
    28 Şubat 2020 14:00
  • İdare
    Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü
  • İhale İli
    Kayseri
  • İşin İli
    Kayseri
  • Yayın Tarihi
    18 Şubat 2020
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Kayseri Talas'ta 2 adet daire Vakıflar Bölge Müdürlüğünden satılacaktır

KAYSERİ VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN01133715
Şehir : Kayseri / Talas
Semt-Mahalle : MEVLANA MAH. / TALAS
Oda Sayısı : 3+1
: 116
Bulunduğu Kat : 4
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
115,96 m2 iki daire
İşin Yapılacağı Yer
:
Kayseri
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
28.02.2020 14:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Sahabiye Mahallesi, Bor Sokak No:4 adresinde Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası
İhale Usulü
:
2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü
İhale Türü
:
Satış

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

KAYSERİ VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN SATILIK GAYRİMENKULLER

SIRA NO İLÇESİ MAHALLE KAT NO B.B. NO PAFTA ADA PARSEL DAİRE M2 MUHAMMEN BEDEL GEÇİCİ TEMİNAT İHALE TARİHİ İHALE SAATİ BİNA ADI
1 Talas Mevlana 4 20 88 1054 1 115,96 210.000,00TL 6.300,00TL 28.02.2020 14:00 Esila Apt.
2 Talas Mevlana 11 48 88 1054 1 115,96 210.000,00TL 6.300,00TL 28.02.2020 14:05 Esila Apt.

 

  1. Yukarıda vasıfları yazılı taşınmazların, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile listede karşılarında belirtilen tarih ve saatte Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Sahabiye Mahallesi, Bor Sokak No:4 adresinde Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binasında satış ihalesi yapılacaktır.

  2. Yukarıda belirtilen taşınmazlara ait muhammen bedel KDV hariç değerdir.. Geçici teminat muhammen bedelin %3’üdür.

  3. Taşınmazların satış bedeli ve KDV tutarı ve ilan bedeli, ihale onayının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içinde peşin olarak tahsil edilecektir.

  4. Kiracısı olan taşınmazlarda mal sahibi ile mevcut kiracı arasındaki kiracılık ilişkisi, taşınmazı satın alan üzerine tapu devri yapıldığı tarihten itibaren genel hükümler çerçevesinde kendi aralarında çözümlenecektir.

  5. İhaleye katılacak gerçek kişiler ile tüzel kişilik adına veya vekaleten katılacak kişilerin kimlik belgesinin noter tasdikli sureti veya idaremizce onaylanmış fotokopi vermesi. (Kimlik belgesinden T.C. Kimlik Numarasının bulunmaması halinde T.C. Kimlik Numarasını gösterir imzalı bildirim.)

  6. İstekliler adına vekaleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin, ihalenin yapıldığı yılda alınmış noter tasdikli vekaletnameleri ve ihalenin yapıldığı yılda alınmış veya onaylanmış imza sirküleri veya bu belgelerin idarece aslı görülmüştür yapılmış suretleri.

  7. Türkiye’de tebligat için adres gösteren imzalı bildirim.

  8. Şirket olarak katılacaklar, ihalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi, imza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesinin noter onaylı sureti veya bu belgelerin idarece aslı görülmüştür yapılmış suretleri.

  9. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişim beyannamesi, (isteklinin ihaleyi kazanması halinde ortak girişim beyannamesi noterden onaylatılarak İdareye teslim edilecektir.)

  10. Şirket veya şahıslardan istenilen bütün belgelerin aslı veya noter tasdikli veya bu belgelerin idarece aslı görülmüştür yapılmış suretlerinin olması gerekmektedir.

  11. İsteklilerin yukarda istenilen belgelerle ve geçici teminatın tamamını yatırdığına ilişkin belge ile birlikte en geç 28.02.2020 tarihinde saat 12:00 itibari ile Bölge Müdürlüğümüze müracaat etmesi, gerekmektedir. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanacak teminat mektubu limit içi ve süresiz teminat mektubu ( teminat mektubu teyit yazısıyla birlikte getirilecektir.) devlet tahvil yada nakit TL. kabul edilecek olup, teminatlar bölge Müdürlüğünün T.C. Vakıflar Bankası Kocasinan Şubesi nezdindeki TR 53 000 1500 1580 0730 9664 266 nolu hesabına yatırılabilir.

  12. İhalenin onaylanmasından sonra yasal süre içerisinde (ihale onayı bildiriminin istekliye tebliğ tarihinden itibaren 15 gün) talipli satış işlemine başlamadığı takdirde ihaleye girerken yatırmış olduğu geçici teminat, ihale kanunu gereğince İdare bütçesine irad kaydedilecektir. Satış işlemleri ile ilgili tüm vergi , harç, gazete ilan bedeli ve taşınmazın satış bedeli üzerinden kanuni KDV(%1) tutarı ile tapudaki ferağ muameleleri alıcıya ait olup devir işleminden önce yukarıda belirtilen hesaba yatırılacaktır.

  13. İhaleye iştirak edecek gerçek veya tüzel kişiler taşınmazları görerek ihaleye girmiş sayılacaktır.

  14. Telgraf veya faks ile yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

  15. Taşınmaz ihaleleri yukarıdaki listede belirtilen sıraya göre yapılacak olup, ihalenin biri bitmeden diğerine geçilmeyecektir.

  16. Dilekçe ile müracaat ederek ihale gününün bildirilmesini isteyenlere bu ilanla tebliğ edilmiş sayılacağından, ayrı bildirimde bulunulmayacaktır.

  17. İhale 2886 Sayılı Devlet İhale yasasının ilgili hükümleri gereğince yapılacak olup, idaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.

İLAN OLUNUR

 
 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim