T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI , _ vx. ,
SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ l* Wr)H
• ■ , ‘ •4r\’*X V /-?/■*•/
Sakarya Ünversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sayı : 83529411-10//836
Konu : Teklif vermeye Davet (Doğrudan Temin) 20.06.2019
Hastanemizin ihtiyacı olup ilişikte sunulan “Teklif Vermeye Davet ile Teknik Şartnamede” cinsi, miktarı ile teknik özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesine göre Doğrudan Temin ihale ile satın alınacaktır.
İlgili malzemelere ilişkin teklif fiyatlarınızı; proforma fatura veya kurumunuza ait teklif vermeniz rica olunur.
![]() |
S.No |
Malzeme/İşin Adı |
Sut Kodu |
Ubb Kodu |
Miktarı |
Birimi |
Tes. Tarihi |
Birim Fiyat TL |
Toplanı Fiyat TL ’ |
1 |
L-Asparaginaz (E.Coli) 10.000 İU Flakon |
|
|
20 |
Adet |
|
|
|
2 |
Demir karboksimaltoz 500 mg/10 mİ Flakon |
|
|
250 |
Adet |
|
|
|
|
TOPLAM |
|
İdari Narliaı.
iT;ı\atlaı KDV Hariç verilecektir
2 Vereceğiniz fiyat idaremize teslim liyatı (Kargo, Nakliye vb.) eklenerek verilmelidir.
3. Piyasa Fiyat araştırma mektuplar 20.06.2019 14:00:00 'a kadar kurumlunuza ulaştırılmalıdır.
4. Marka ve Teslimat süresi belirtilecektir.
5. Varsa; teklif edilen malzemeye ait UBB KODU mutlaka belirtilecektir. Tekliflerde firma tanımlayıcı numara ve bayi tanımlayıcı numara belirtilecektir. Tekliflerde Vergi numarası belirtilmesi zorunludur.
ö.Ödetııe en geç 150 ( YÜZELLİ) gün içerisinde yapılacaktır.
7. idaremiz teklif edilen fiyatların neticesine göre numune isteyebilir.
8. İdaremiz en düşük fiyatı kabul etmek zorunda olmayıp; malzeme seçiminde verimlilik, kalite, malzemenin nevine göre satış sonrası hizmet ile ilgili kriterleri de değerlendirir.
9. Stok olmaması, koşulların sağlanamaması gibi durumlarda ise Teklif veremiyoruz veyahut Stok yok ibareli ve kaşe imzalı dönüşlerin yapılması piyasa araştırması yapıldığının belgelendirilmesi adına öneme sahiptir.
10. Teklif veren firmalar teklif ettikleri malzemenin teknik şartnameye uygun olduğunu kabul etmiş sayılır.
11 Numune değerlendirilmesi yapılmayan durumlarda muayene kabul aşamasında malzemenin teknik şartnameye uygunluğu muayene kabul komisyonunca değerlendirilir.
12. Uygun görülmeyen malzemelerin alımı yapılmayacaktır.
13. Hastane Yöııetiliciliğimiz firmanın teknik şartnameye uygun teklif vermemesinden dolayı hiçbir hukuki sorumluluğu kabul etmeyecektir.
14. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığının 23.02.2016 tarih ve 19617613 sayılı yazısına istinaden TİTUBB üzerinden barkod eşletirilmeleıiııi yanlış,hatalı yapan firmalara yanlış eşleştirmeden kaynaklanan doğacak zararlar rücu edilecektir.
Adres : Adnan Menderes Cad. Sağlık Sk. NO. 193 K.l Satın Alma Birimi Adapazarı/S AKA RYA (Merkez Kampüsü) "Tel: 0264 888 40 58 (SABİT) 444 54 00 (SANTRAL)
(Dahili:) Bilgi İçin: BAHAR FASAL Faks: 0264 275 67 40"
E-mail : Doğrudan temin için: seahdogrudantemin@ginail.com
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLAÇ TEKNİK ŞARTN AMESİ
1. Teklif edilecek ilaçlar ve serumlar için Sağlık Bakanlığımdan ruhsat almış olacak ve Sağlık Bakanlığı’nca çıkarılmış genelge ve tüzüklere uygun olan ilaçlar ve serumlar alınacaktır.
2. Teklif edilecek ilacın etkin maddesi muhakkak ihale listesindeki etkin madde ile tam olarak aynı olacak, teslimat sırasında ve sonrasında doğabilecek yanlışlıklar iade sebebi sayılacaktır.
3. Tüm etkin maddeler için teklif edilecek preparatların hangi müstahzara ait olduğu belirtilecek (Teklif Mektuplarında).
4. İlaçların ve serumların üzerindeki etikete ruhsat tarihi ve seri numarası, kare barkod, son kuilanma tarihi yazılacak ve ambalaj içerisinde ilacın prospektüsü bulunacaktır. İlaç üzerindeki etiketler düşmeyecek şekilde olacak, ampullerin ise üzerindeki isimler ve miatlar silinmeyecek şekilde olacaktır.
5. İlaçlar ve serumların miadı, teslim tarihinden itibaren en az 1 yıl miadlı olmalıdır. Teslim edilen ilaçlar karışık miadlı olmamalıdır.
6. İlaçların depodaki yerine taşıtılması, depodaki yerine dizilmesi ve sigortası yükleniciye aittir ve teslimat yüklenici firmanın yetkili elemanlarınca yapılacaktır.
7. Ambalajı bozuk, kınk, çatlak ilaçların ve serumların tümünden yüklenici firma sorumlu olacaktır. Gönderilen ilaçlar temiz ve düzgün ambalajlı, koliler dağılmamış olacak, ambalajlarda Sağlık Bakanlığınca kabul edilmiş usullere uyulacaktır.
8. Muayene Komisyonu gerekli gördüğü durumlarda ilaçların ve serumların kabulünde , ya da preparatların kullanımı sırasında, belli aralıklarla her seriden numune alıp REFİK SAYDAM HIFZ1SSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI ’na analiz için gönderilecek, analiz ücreti ile gönderilecek numune kadar ilaç veya serum firma tarafından karşılanacaktır.
9. Satın alınan ilaçların ve serumların etiketi üzerinde belirtilen kullanma süresi içinde stabilite yönünden bir bozulma olduğu ve bu durum REFİK SAYDAM HIFZISS1HHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI raporu ile tespit edildiğinde, firma bozulan miktar kadar ilaç ve serumu 20 (yirmi) gün içinde teslim edecektir.
10. İlaçlar ve serumlar son kullanma tarihinin dolmasına 3 (üç) ay kala hastane tarafından bildirildiği takdirde 15 (on beş) gün içinde yüklenici tarafından miadı en az 1 yıl uzatılmış şekilde , fiyat artışı gözetilmeksizin aynı ilaçla değiştirilecektir. Miad değişimi bir defa ile sınırlı olmayacaktır.
î 1. Buzdolabında serin ortamda veya ışıksız ortamda saklanması gereken ilaçlar bu şartlara uygunluk içerisinde; soğuk zincir koşullarına uygun olarak indikatör ya da data logger eşliğinde depoya teslim edilecektir. Tesliminden önce uygun muhafaza edilmemesi , soğuk zincir koşullarına uyulmaması dolayısıyla bozuk olduğu düşünülen ilaçlar kurum tarafından iade edilecektir.
12. Serumlar (PVC. Şişe) Kapaklar ve parenteral solüsyonlar T.F.’ne göre farmakopede bulunmayan hususlar için USP XXI ve Avrupa Farmakopesine uygun olarak imal edilmiş olacaktır.
13. PVC’li serumlar steril kojJtrvrrcu dış kılıflı, ölçü çizgili ve askılıklı olmalıdır.
14. Serum kolilerinde ve şişe içinde bulunan parenteral ilaçlarda şişelere uygun askılık tertibatı olacaktır.
15. İdari ve teknik şartnamede bulunmayan hükümler için muayene ve kabul işleri hakkında yönetmelik hükümleri uygulanır.
16. Bakanlıkça toplanmasına karar verilen ilaçlar geri alınıp toplanılan seri numaralılar dışındaki serilerle fiyat farkı aranmadan aynı miktar olarak değiştirilecektir.
17. İlaç Takip Sistemi (İTS) uygulamasının başladığı tarihten itibaren teslim alman ilaç ve serumların sisteme bildirimi yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Bildirime ait bilgiler ilgili evrakta bulunmalıdır.
18. Yüklenici tırmalar ve Ecza Depolarının ihale konusu ilaçlara ait karekod bilgisini PTS XML standardı uyarınca hazırlanmış dosya halinde elektronik ortamda hastaneye aktarmaları gerekmektedir. “İhale konusu ürünlerin karekod bilgilerinin elektronik ortamda hastaneye aktarılması” için gerekli altyapıya sahip olmayan paydaşlar, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yayınlanan programı kullanarak karekodları uygun formata dönüştürebilirler. Bu işlemin yapılırken ilgili mevzuat hükümlerine göre hareket edilecektir.
19. Enteral beslenme ürünlerinde ihalede teklif edilenin dışında farklı aromalarda ürün sipariş edilebilecektir.
20. İnhaler ilaç formlarında birim fiyat cihaz miktarına değil, içerisindeki tablet/kapsül miktarına göre belirlenecektir.
21. Yüklenici , ürünlerin üretimden kaynaklanan teslimat sıkıntılarında söz konusu durumu üreticiden edindiği bilgi yazısını ek yaparak üst yazısını ; ilgili sağlık tesisi eczanelerine ve Sağlık Müdürlüğü’ ne yazılı olarak bildirmekle mükelleftir.
22. Yüklenici firma ürünleri, sipariş mektubunda beyan edilen ilgili hastane ya da hastane kampüslerine sözleşme hükümlerindeki ilgili süre içerisinde teslim etmekle yükümlüdür.
23. İlaç ve serumların yanında ürünlerin kullanılmasına yardımcı olmak üzere firmalar tarafından verilecek olan vaporizatör, adaptör, serum seti gibi sarf malzemelerin ve tıbbi cihazların CE belgesi olmalıdır. Kalibrasyon gereken cihazlarda yüklenici firma tarafından cihazın tesliminden sonra ilaç kullanılmaya başlanmadan önce yüklenici tarafından cihazın kalibrasyonun yapılması/ yaptırılması gerekmektedir.
24. Tüketimi azalmış veya gerçekleşmeyecek olan ilaçlar için kalan bakiyenin mevcut TL tutarı kadar ecza deposunun elinde var olan ve idarenin uygun görebileceği farklı bir ilaçla parasal tutarı ederinde adet belirlemesi yapılarak değişimi sağlanabilmelidir.
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLAÇ TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. Teklif edilecek ilaçlar ve serumlar için Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış olacak ve Sağlık Bakanlığı nca çıkarılmış genelge ve tüzüklere uygun olan ilaçlar ve serumlar alınacaktır.
2. Teklif edilecek ilacın etkin maddesi muhakkak ihale listesindeki etkin madde ile tam olarak aynı olacak, teslimat sırasında ve sonrasında doğabilecek yanlışlıklar iade sebebi sayılacaktır.
3. I üm etkin maddeler için teklif edilecek preparatlarm hangi müstahzara ait olduğu belirtilecek (Teklif Mektuplarında).
4. İlaçların ve serumların üzerindeki etikete ruhsat tarihi ve seri numarası, kare barkod. son kullanma tarihi yazılacak ve ambalaj içerisinde ilacın prospektüsü bulunacaktır. İlaç üzerindeki etiketler düşmeyecek şekilde olacak, ampullerin ise üzerindeki isimler ve miatlar silinmeyecek şekilde olacaktır.
5. İlaçlar ve serumların miadı, teslim tarihinden itibaren en az 1 yıl miadlı olmalıdır. Teslim edilen ilaçlar karışık miadlı olmamalıdır.
6. İlaçların depodaki yerine taşıtılması, depodaki yerine dizilmesi ve sigortası yükleniciye aittir ve teslimat yüklenici firmanın yetkili elemanlarınca yapılacaktır.
7. Ambalajı bozuk, kırık, çatlak ilaçların ve serumların tümünden yüklenici firma sorumlu olacaktır. Gönderilen ilaçlar temiz ve düzgün ambalajlı, koliler dağılmamış olacak, ambalajlarda Sağlık Bakanlığınca kabul edilmiş usullere uyulacaktır.
8. Muayene Komisyonu gerekli gördüğü durumlarda ilaçların ve serumların kabulünde , ya da preparatlarm kullanımı sırasında, belli aralıklarla her seriden numune alıp REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI ’na analiz için gönderilecek, analiz ücreti ile gönderilecek numune kadar ilaç veya serum firma tarafından karşılanacaktır.
9. Satın alınan ilaçların ve serumların etiketi üzerinde belirtilen kullanma süresi içinde stabilite yönünden bir bozulma olduğu ve bu durum REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI raporu ile tespit edildiğinde, firma bozulan miktar kadar ilaç ve serumu 20 (yirmi) gün içinde teslim edecektir.
10. İlaçlar ve serumlar son kullanma tarihinin dolmasına 3 (üç) ay kala hastane tarafından bildirildiği takdirde 15 (on beş) gün içinde yüklenici tarafından miadı en az 1 yıl uzatılmış şekilde , fiyat artışı gözetilmeksizin aynı ilaçla değiştirilecektir. Miad değişimi bir defa ile sınırlı olmayacaktır.
11. Buzdolabında serin ortamda veya ışıksız ortamda saklanması gereken ilaçlar bu şartlara uygunluk içerisinde; soğuk zincir koşullarına uygun olarak indikatör ya da data logger eşliğinde depoya teslim edilecektir. Tesliminden önce uygun muhafaza edilmemesi . soğuk zincir koşullarına uyulmaması dolayısıyla bozuk olduğu düşünülen ilaçlar kurum tarafından iade edilecektir.
12. Serumlar (PVC, Şişe) Kapaklar ve parenteral solüsyonlar T.F.’ne göre farmakopede bulunmayan hususlar için USP XXI ve Avrupa Farmakopesine uygun olarak imal edilmiş olacaktır.
13. PVC Ti serumlar steri İ koruyucu dış kilitli, öiçü çizgili ve askıiıklı olmalıdır.
Qr Çp &
14. Serum kolilerinde ve şişe içinde bulunan parenteral ilaçlarda şişelere uygun askılık tertibatı olacaktır.
15. İdari ve teknik şartnamede bulunmayan hükümler için muayene ve kabul işleri hakkında yönetmelik hükümleri uygulanır.
16. Bakanlıkça toplanmasına karar verilen ilaçlar geri alınıp toplanılan seri numaralılar dışındaki serilerle fiyat farkı aranmadan aynı miktar olarak değiştirilecektir.
17. İlaç Takip Sistemi (İTS) uygulamasının başladığı tarihten itibaren teslim alınan ilaç ve serumların sisteme bildirimi yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Bildirime ait bilgiler ilgili evrakta bulunmalıdır.
18. Yüklenici firmalar ve Ecza Depolarının ihale konusu ilaçlara ait karekod bilgisini PTS XML standardı uyarınca hazırlanmış dosya halinde elektronik ortamda hastaneye aktarmaları gerekmektedir. “İhale konusu ürünlerin karekod bilgilerinin elektronik ortamda hastaneye aktarılması” için gerekli altyapıya sahip olmayan paydaşlar, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yayınlanan programı kullanarak karekodları uygun formata dönüştürebilirler. Bu işlemin yapılırken ilgili mevzuat hükümlerine göre hareket edilecektir.
19. Enteral beslenme ürünlerinde ihalede teklif edilenin dışında farklı aromalarda ürün sipariş edilebilecektir.
20. İnhaler ilaç formlarında birim fiyat cihaz miktarına değil, içerisindeki tablet/kapsül miktarına göre belirlenecektir.
21. Yüklenici , ürünlerin üretimden kaynaklanan teslimat sıkıntılarında söz konusu durumu üreticiden edindiği bilgi yazısını ek yaparak üst yazısını ; ilgili sağlık tesisi eczanelerine ve Sağlık Müdürlüğü’ ne yazılı olarak bildirmekle mükelleftir.
22. Yüklenici firma ürünleri, sipariş mektubunda beyan edilen ilgili hastane ya da hastane kampüslerine sözleşme hükümlerindeki ilgili süre içerisinde teslim etmekle yükümlüdür.
23. İlaç ve serumların yanında ürünlerin kullanılmasına yardımcı olmak üzere firmalar tarafından verilecek olan vaporizatör, adaptör, serum seti gibi sarf malzemelerin ve tıbbi cihazların CE belgesi olmalıdır. Kalibrasyon gereken cihazlarda yüklenici firma tarafından cihazın tesliminden sonra ilaç kullanılmaya başlanmadan önce yüklenici tarafından cihazın kalibrasyonun yapılması/ yaptırılması gerekmektedir.
24. Tüketimi azalmış veya gerçekleşmeyecek olan ilaçlar için kalan bakiyenin mevcut TL tutarı kadar ecza deposunun elinde var oian ve idarenin uygun görebileceği farklı bir ilaçla parasal tutarı ederinde adet belirlemesi yapılarak değişimi sağlanabilmelidir.
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|