• İhale No
    3258328
  • İhale Adı
    Kocaeli İzmit' te bulunan apartman dairesi satılacaktır
  • Sektör
    Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Pazarlık
  • İhale Tarihi
    16 Ocak 2025 10:00
  • İdare
    SGK KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
  • İhale İli
    Kocaeli
  • İşin İli
    Kocaeli
  • Yayın Tarihi
    19 Aralık 2024
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun



SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
 Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
 İzmit Sosyal Güvenlik Merkezi

GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI



DOSYA NO: 2019/15044 İCRA SATIŞ SERVİSİ
SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULÜN;
TAPU KAYDI: Kocaeli İli, İzmit İlçesi. Gündoğdu Mah. Halide Edip Adıvar Cad. No:96, 749 ada, 7 parsel üzerinde kayıtlı, 485/8890 arsa paylı, 3+ Çatı katı,105 m² Çatı Piyesli Mesken nitelikli 18 Bağımsız Bölüm nolu, taşınmazdır.
ÖNEMLİ ÖZELLİKLER: Eksperce yapılan araştırmada, satışa konu taşınmazın konumlu olduğu ana taşınmaz; betonarme yapı tipinde ayrık nizam şeklinde inşa edilmiş olduğu görülmektedir. Tek bloktan oluşan ana taşınmaz 2 bodrum kat + Zemin kat + 3 normal kat + çatı katından oluşmaktadır. 2. Bodrum katta; sığınak, Zemin katta; 1,2,3,4,5,6 nolu bodrum piyesli meskenler, 1. Normal katta; 7,8,9 nolu meskenler, 2. Normal katta; 10,11,12 nolu meskenler, 3. Normal katta; 13,14,15,16,17,18 nolu meskenler olmak üzere toplam 18 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bina girişi zemin kattan ve kuzey cephesinden saylanmaktadır. Bahçe ve açık-kapalı otopark alanı bulunmaktadır. Binada asansör ve doğalgaz bulunmaktadır. Taşınmazın içi görülememiş olup İzmit Tapu Müdürlüğü ve İzmit Belediyesi'nde taşınmaza ait onaylı proje incelenmiş olup, konu taşınmaz; 3.normal katta; Salon, Mutfak, VC, Hol ve balkon, Çatı katında; 2 oda, hol, banyo ve 2 adet balkon olmak üzere toplam 105 m² brüt alana sahiptir. Konu taşınmaz, bina girişi karşımıza alındığında sağ cephede konumludur. 
GAYRİMENKULUN DEĞERİ
Taşınmazın fiyatı emsal araştırması ve değerlendirmesi sunucunda m²’si 27.142,00₺ olacağı kanaatine varılmıştır.
Taşınmaz değeri: 105 m²  x 27.142,00₺ =  2.850.000,00₺
Muhammen bedel: 2.850.000,00₺ (%7,5 teminat bedeli 213.750,00₺)
SATIŞ ŞARTLARI:  
1-1.Artırma 16.01.2025 tarihinde, saat 10.10-10.15 ’de, Cumhuriyet Mah. Karayolu Sok. No:35 İzmit adresinde, İzmit Sosyal Güvenlik Merkezi, Zemin (giriş) Kat, 17 Ağustos Toplantı Salonunda, yapılacak, muhammen bedelinin açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkulün üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç bedelin  % 75’ini bulması gerekir. Şayet amme alacağına rüçhanlı olan diğer alacaklar bu gayrimenkul için temin edilmiş ise artırma bedelinin bu suretle rüçhanlı olan alacakların tutarından fazlaya çıkması ve yapılmış ve yapılacak masrafları da karşılaması şarttır. Arttırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla, 23.01.2025 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci artırma yapılacaktır. İkinci arttırmada teklif edilen bedelin rayiç bedelin %50’ını bulması şartıyla (takip masrafları ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla)   en çok arttırana ihale olunur. Şu kadar ki; birinci arttırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci arttırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.maddesi gereğince birinci arttırmadaki şartlar aranacaktır. (İlk arttırmaya girip teminat yatırıp teklif verilmez ise veya ilk arttırmaya katılım olmaz ise ikinci arttırma tekrar %75’den açılacaktır.)
2- Arttırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkulün arttırmaya esas rayiç değerinin  %7,5 teminat tutarının, 6183 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin 1 ila 4.fıkrasında belirtildiği şekilde nakden veya süresiz kesin banka teminat mektubu olarak Müdürlüğümüz icra satış servisine satıştan önce vermeleri zorunludur.
3-Satış peşin para ile yapılır.   Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4-Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, %1 KDV ve gayrimenkul teslim masrafı alıcıya aittir.
5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.
6-Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkulün rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilemez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Müeccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
7-İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
8-Gayrımenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir. Ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile satışa çıkarılır. Bu artırmada ilgililere her hangi bir tebligat yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arsındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükmüne göre SGK İzmit Merkez Müdürlüğünce tahsil olunur.
9-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği SGK İzmit Merkez Müdürlüğü İcra Satış servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.
10- İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililere ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olacağı ilan ve tebliğ olunur.
11-Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, bilgi almak isteyenlerin 2019/15044 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine başvurmaları ilan olunur.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim