• İhale No
    1942289
  • İhale Adı
    Laboratuvar ve Ölçüm Cihazları
  • Sektör
    Laboratuvar, Ölçüm, Optik Cihazları ve Bakımı
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    11 Ekim 2019 14:00
  • İdare
    Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • İhale İli
    Sakarya
  • İşin İli
    Sakarya
  • Yayın Tarihi
    08 Ekim 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C.

Metin Kutusu: *'CVv %* <.'V * /
V*
V * * *
SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Sakarya Ünversitcsi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Sayı : 83529411-10//1263

Konu : Teklif vermeye Davet (Doğrudan Temin)                                                                                   07.10.2019

Metin Kutusu: teklif mektubunuzu killanarak tl\atHastanemizin ihtiyacı olup ilişikte sunulan ‘Teklif Vermeye Davet ile Teknik Şartnamede’' cinsi, miktarı ile teknik özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesine göre Doğrudan Temin ihale ile satın alınacaktır.

İlgili malzemelere ilişkin teklif fiyatlarınızı; proforma fatura veya kurumunuza ait vermeniz rica olunur.

TEKLİF VERMEYE DAVET (Doğrudan Temin)

S.No

Malzeme/İşin Adı

Sut Kodu

Miktarı

Birimi

Tes. Tarihi

Birim Fiyat TL

Toplam Fiyat l'L

1

MIKOBAKTERI KÜLTÜRÜ (ÜREME KONTROLLÜ OTOMATİK SİSTEM)

 

800

Test

 

 

 

2

MIKOBAKTERI

TIPLENDIRMESI

 

80

Test

 

 

 

 

MIKOBAKTERI ANTİBİYOTİK DUYARLILIK TESTİ (OTOMATİK SİSTEM, HERBIRI)

 

200

Test

 

 

 

4

MIKOBAKTERI KÜLTÜRÜ

 

800

Test

 

 

 

5

EHRLICH- ZIEHL- NEELSEN BOYA (EZN)

 

800

Test

 

 

 

 

TOPLAM

 

 

İdari Şanlar:

I .Fiyatlar KDV Hariç verilecektir.

2.                       Vereceğiniz                      fiyat idaremize teslim fiyatı (Kargo, Nakliye vb.) eklenerek verilmelidir.

3.              Piyasa                Fiyat araştırma mektuplar 11.10.2019 14:00:00 'a kadar kuruntumuza ulaştırılmalıdır

4.              Marka                ve Teslimat süresi belirtilecektir

5.              Varsa;                teklif edilen malzemeye ait UBB KODU mutlaka belirtilecektir Tekliflerde firma tanımlayıcı numara ve bayi tanımlayıcı numara belirtilecektir İçkililerde Vergi numarası belirtilmesi zorunludur.

6.               Ödeme              en geç 150 ( YÜZELLİ ) gün içerisinde yapılacaktır

7.  İdaremiz teklif'edilen fiyatların neticesine göre numune isteyebilir.

8.  İdaremiz en düşük fiyatı kabul etmek zorunda olmayıp: malzeme seçiminde verimlilik, kalite, malzemenin nevine göre satış sonrası hizmet ile ilgili kriterleri de değerlendirir.

9.  Stok olmaması, koşulların sağlanamaması gibi durumlarda ise Teklif veremiyoruz veyahut Sıok yok ibareli ve kaşe imzalı dönüşlerin yapılması piyasa araştırması yapıldığının belgelendirilmesi adına öneme sahiptir

10.            Teklif                veren firmalar teklif ettikleri malzemenin teknik şartnameye uygun olduğunu kabul etmiş sayılır

11. Numune değerlendirilmesi yapılmayan durumlarda muayene kabul aşamasında malzemenin teknik şartnameye uygunluğu muayene kabul komisyonunca değerlendirilir

12.              Uygun             görülmeyen malzemelerin alımı yapılmayacaktır.

13.                 Hastane         Yönetiliciliğimiz firmanın teknik şartnameye uygun teklif vermemesinden dolayı hiçbir hukuki sorumluluğu kabul etmeyecektir.

14 Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığının 23.02.2016 tarih ve 19617613 sayılı yazısına istinaden TİTUBB üzerinden barkod eşleti ri I melerin i yanlış,hatalı yapan firmalara yanlış eşleştirmeden kaynaklanan doğacak zararlar rticıı edilecektir

Adres : Adnan Menderes Cad. Sağlık Sk. NO. 193 K.l Satın Alma Birimi Adapazan/SAKARYA (Merkez Kampüsii)

Tel: 0264 888 40 58 (SABİT) 444 54 00 (SANTRAL) Dahili: 1615

Bilgi İçin: BAHAR FASAL Faks: 0264 275 67 40

E-mail : Doğrudan temin için: seahdogrudanteniin@gmail.com

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI SAKARYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI KİT KARŞILIĞI OTOMATİK TÜBERKÜLOZ İZOLASYON, İDENTİFİKASYON VE ANTİBİYOGRAM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

A-) KONU: Hastanemiz Mikrobiyoloji Laboratuvarında sözleşme tarihinden itibaren 3 (üç) ay süre ile kullanılmak üzere kit/tüp karşılığı bir adet otomatik tüberküloz izolasyon, identifıkasyon ve antibiyogram sisteminin temini.

B-) SİSTEM İLE BİRLİKTE KULLANILACAK KİT İLE REAKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ:

B.l. Kurulacak sistemde hasta balgamı, gastrik aspiratı, her türlü vücut sıvısı (BOS, sinoviyal sıvı, plevral sıvı, idrar, bronş lavajı, abse vb.), doku (cilt, bağırsak, kemik, vb.) ve dışkı örneğinden tüberküloz tanısı ve antibiyotik duyarlılığını otomatik olarak yapabilmelidir.

B.2. Kültür cihazı; tüberküloz kültürü ve antitüberküloz duyarlılık testlerini otomatik olarak test edebilmeli, klasik Lovvenstein Jensen kültür sisteminden daha kısa sürede üreyen 7H9 sıvı besiyeri olmalıdır.

B.3. Sisteme yüklenecek örnekler, NaOH-NALC yöntemiyle dekontamine edilmeli, farklı bir yönteme ihtiyaç duyulmamalıdır. Sistemin rutin kullanımı sırasında gerekli her türlü kit, reaktif ve sarf malzemesi (800 adet Homojenizasyon dekontaminasyon kiti ve polizinli lam, 800 preparat için Auramin-Rhodamin boya seti, test sayısının iki katı sayıda tek kullanımlık plastik kalibre öze, gerektiği kadar duyarlılık testleri için kullanılacak olan majör antibiyotikler, dilüsyon sıvıları, tampon sıvıları, eldiven, tek kullanımlık önlük, imha edilecek materyallerin sterilizasyonu için otoklav poşeti, N95 maske) laboratuvarın ihtiyacı doğrultusunda sağlanmalıdır. Bir adet laboratuvar tipi buzdolabı, vorteks cihazı, ısı bloğu, insineratör v.b. diğer cihazlar da firma tarafından sağlanacaktır.

B.4. Cihaz, sürekli okuma sistemi olan tam otomatik, en az 500 tüp kapasiteli olmalıdır.

B.5. Cihazda kullanılacak her türlü zenginleştirici madde ve solüsyonlar, ihalede teslim edilecek tüp sayısına yetecek miktarda verilmelidir.

B.6. Cihazda kalibrasyon, ek bir işlem gerektirmeden sürekli yapılabilmelidir.

B.7. Sistem acil durum, arıza veya üreme varlığında kullanıcıyı sesli ve görüntülü uyarmalıdır. Ekrandan pozitif, negatif ve işlemi devam eden tüp sayı ve yerleri görülebilmelidir.

B.8. MTB izolatlarının izoniazid (INH), rifampisin (RIF), streptomisin (SM), etambutol (EMB) ve pirizinamid (PZA) duyarlılık testleri yapılabilmelidir. Cihaz; her bir izolatı, aynı barkodla set olarak tanımlamalı, test sonucunu duyarlı ve dirençli olarak yorumlarken, kontrol üreme eşik değeri ile karşılaştırmayı otomatik olarak yapabilmeli ve kantitatif değerle rapor edebilmelidir. Duyarlılık testinin %10 geçmemek kaydıyla gerektiğinde firma sekonder ilaç duyarlılığını ücretsiz karşılayacaktır. Sistemde sekonder ilaçlardan en az



 


 

Amikasin, Kapreomisin, Etionamid, Rifambutin, Ofloksasilin, Levofloksasin, Moksifloksasin v.b. antibiyotikler ile antibibiyogram testi yapabilir olmalıdır. Sistem ve test edilecek dilüsyonlar CLSI standartlarına uygun olmalıdır. Ayrıca tüberküloz dışı mikobakterilerin antibiyogramı da yapılabilir olmalı veya laboratuvar uzmanlarının kabul edeceği bir dış laboratuvarda ücretsiz yaptırılmalıdır. Yukarıda adı geçen

antibiyotikleri ve tüplerini mikobakteri antibiyotik duyarlılık test sayısı için yeteri kadar miktarda ücretsiz vermelidir.

B.9. Uluslar arası kabul gören CLSI önerileri doğrultusunda, INH, RIF, SM ve EMB’nin kritik ve yüksek konsantrasyonlu antibiyogram seti ve pirazinamid seti orijinal kullanım kılavuzuyla verilmelidir.

B.10. Tiplendirme kiti olarak; üremiş kültürlerden MTB’nin MOTT’dan ayrımı için MTB antijeni MPT64’ü kalitatif tespit eden immünokromatografık yöntemle çalışan bir test verilmelidir. Test, MTB türünden M.bovis, M.africanum ve M.microti ‘yi tespit edebilmeli, örnek hazırlığı gerektirmemeli, ARB pozitif sıvı besiyerinden 100 lul’lik miktar test için yeterli olmalı, test 15 dakikada sonuçlanmalı ve inkübasyon gerektirmemelidir. Testin internal negatif kontrolü olmalı, katı besiyerinden de çalışmaya elverişli olmalı ve ekstraksiyon tamponu laboratuvarda hazırlanabilmelidir.

B.ll. Sistemde barkod okuyucusu olmalı, barkod ve etiket sistemi olmalı, test ve hasta kaydı barkod sitemiyle yapılabilmelidir.

B.12. Sistemin kurulumu ve sonrasında, sistem laboratuvarda olduğu sürece teknik destek, periyodik bakım, kullanıcı ve bakım eğitimi firma tarafından sağlanmalıdır.

B.13. Gerektiğinde hasta sonuçları, yazıcıdan tek tek veya toplu alınabilmeli. Cihaz gerektiğinde hastane otomasyon sistemine bağlanabilmelidir. Firma cihazın otomasyon sistemine bağlantısını ücretsiz olarak sağlamalıdır.

B.14. Sözleşme bitimine kadar Tüberküloz sisteminin ARB, kültür ve tiplendirmesiyle ilgili, laboratuvarın uygun göreceği bir dış kalite kontrol programına kaydı firma tarafından sağlanmalıdır.

B.15. Gerektiğinde yeni kurulacak sistemle ilgili, laboratuvar yetkililerinin uygun göreceği süre ve şartlarda demonstrasyon ve deneme süresi olmalıdır.

B.16. Cihaz, kültür-antibiyogram sistemi ve kültür tüplerinin UBB/UTS kaydı olmalıdır. Kapsam dışı olanlar belirtilmelidir.

B.             17. Kullanılacak tüpler cihazla tam uyumlu, orijinal ambalajında olmalıdır. Kullanıcı güvenliği açısından, test tüpleri plastik ve burgulu kapaklı olmalı, inokülasyon için enjektör kullanımına gerek olmamalı, sıvı besiyeri ele bulaşmadan açılıp kapanabilmelidir.

B.            18. Tüpler, mikobakterilerin üremesini arttıracak biçimde CO2 içermeli, her tür örnek (BOS, sinoviyal sıvı, plevral sıvı, idrar, bronş lavajı, abse vb. vücut sıvıları, cilt, bağırsak, kemik vb. dokular ve dışkı örneği) için uygun olmalıdır.

B.        19. Tüpler en az 6 ay miadlı olmalı, ihtiyaca göre teslim edilmeli, gerektiğinde miadın dolmasına en geç 1 ay kala uzun miadlılarla değiştirilebilmelidir. Hatalı tüpler en kısa sürede yenisiyle değiştirilmelidir.

B.       Metin Kutusu:  
Dip Tesc No 132/43 S>c No Dr 1091'
20. Tüpler oda ısısında saklanabilmelidir.



 


 

B.22. Üretimden kalkmış ve 10 yaşını geçmiş cihaz teklifleri dikkate alınmayacaktır.

B.23. Tanımlanan test sayıları, hastalara rapor edilecek olan uzman doktor onaylı test sayılardır. Bu nedenle ihalede belirtilen test sayıları, hastanenin otomasyon sistemindeki test sonucu verilen hasta sayısına eşit olmalıdır. Teklif edilecek test ve kit miktarı hesaplanırken buna dikkat edilmelidir.

B.24. Cihazları kullanacak personelin eğitimi firma tarafından sağlanacaktır. Eleman sayısının belirlenmesi ve verilen eğitimin yeterli olup olmadığına laboratuvar idaresi karar verecektir. Eğitim sırasında harcanan kit ve sarf malzemesi firma tarafından karşılanacaktır.

B.25. Firma cihazın orijinal ve Türkçe kullanım kılavuzlarını sağlamalıdır. Ayrıca sisteme ait tüm cihazlar için günlük kullanım ve bakım rehberi hazırlanmalıdır. Bu rehberde; çalışma prensibi, işleyiş, kalibrasyon, kontrol ve örneklerin çalışılması, hasta girişi, sonuçlandırma, günlük ve aylık bakım, oluşabilecek problemlerin çözümüne yönelik pratik bilgiler ve dikkat edilmesi gereken kurallar yer almalıdır.

B.26. İhaleyi alan firma hastanenin kalite politikasına uygun çalışmayı taahhüt etmelidir.

B.27. Sistemin laboratuvara kurulması sırasında veya yer değiştirilmesi gerektiğinde gerekli olabilecek laboratuvar düzenlemesi ve taşınması standartlara uygun biçimde yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.

B.               28.  Cihaz hastanemizin rutin işleyişini aksatmamak kaydıyla bilimsel araştırma projeleri için de kullanılabilecektir.

C.   CİHAZIN MONTAJI:

C.             l. Cihazın montajı firmasına aittir. Cihaz kurumun gösterdiği yere ücretsiz monte edilecektir. Cihazın çalışması için laboratuarda her hangi bir düzenleme veya iklimlendirme gibi alt yapı değişikliği gerektiği takdirde yüklenici firma tarafından karşılanmalıdır.

C.      2. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi laboratuvarına kurulacak olan cihazın arızalarına en geç 24 (yirmi dört) içerisinde müdahale edilecek ve ilgili cihaz çalışır hale getirilecektir. Yüklenici firma bu durumu göz önünde bulundurarak, arıza durumlarında acil müdahale edebilmek için gerekli tedbirleri (servis, teknik personel veya irtibat elemanı) almak zorundadır.

C.            3. İhale komisyonu talep ettiği taktirde; yeri ve zamanı belirtilmek kaydıyla teklif veren firmalar demonstrasyon çalışması yapmalı; her türlü sarfiyat demonstrasyon yapacak firma tarafından sağlanmalıdır.

D.   EĞİTİM

Cihazı kullanacak personelin eğitimi yüklenici firma tarafından sağlanacaktır. Eleman sayısının belirlenmesi ve verilen eğitimin yeterli olup olmadığına kurum karar verecektir. Firma ayrıca cihazın kullanım kılavuzu ile dikkat edilmesi gereken hususları içeren bir dokümanı “Türkçe” olarak kuruma verecektir.

E.   GARANTİ VE TEKNİK SERVİS:

Cihaz, kullanılacak yedek parça dahil sözleşme süresince ücretsiz olmak kaydıyla garantili olacaktır. Arıza durumunda en geç 24 saat içinde müdahale edilecek, onarılamayan cihaz 72 saat içinde firma tarafından yedek bir cihazla değiştirilecektir. Bu garanti hem satıcı hem de distribütör tarafından verilmeli ve taahhüt edilmelidir. Bu yapılmazsa her takvim günü için yükleniciye yapılacak ödemelerden sözleşme bedeli üzerinden idari şartnamede belirtilen oranda gecikme cezası kesilecektir

 

Not. Bu şartnamede belirtilmeyen hususlarda idari şartname koşulları geçerlidir.

F.   KİT MİKTARLARI

Sıra no

SUT KODU

MALZEMENİN ADI

MİKTAR (ADET)

1

906.170

Sıvı bazlı Mikobakteri kültür tüpleri

(üreme kontrollü otomatik sistem uyumlu)

800

2

906.180

Mikobakteri tiplendirme kiti

80

3

906.150

Mikobakteri antibiyotik duyarlılık testi

(otomatik sistem uyumlu)

200

4

906.160

Mikobakteri kültürü

(Lovvenstein Jensen)

800

5

906.141

Mikobakteri boyanması

(Erlich Ziehl Nielsen-ARB boyama)

800

 

 

       
 

TC Saçı*1* Bakanlığı

SaKarvaOn.vers.tes^,

ETC»e^A9ah TERZİ

w,„.

/ V/

 
   

M Sakarya Üniversitesi

körcjglu

,ı U/ıtıfti"

;-1002

 
 

 

 

 

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim