• İhale No
    2011/27110
  • İhale Adı
    MALZEME DAHİL, YEMEK PİŞİRME , SERVİS VE SERVİS SONRASI HİZMETLER ALIMI
  • Sektör
    Temizlik, İşçilik ve Personel Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    18 Mart 2011 10:30
  • İdare
    Ankara Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR
SAĞLIK BAKANLIĞI GÖLBAŞI HASVAK DEVLET HASTANESİ

MALZEME DAHİL, YEMEK PİŞİRME , SERVİS VE SERVİS SONRASI HİZMETLER ALIMI
hizmet alımı

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.


İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası:2011/27110
1-İdarenin
a) Adresi:BAHÇELİEVLER MAH.319.SK.NO.52 GÖLBAŞI
b) Telefon ve faks numarası:3124840325 - 3124850676
c) Elektronik Posta Adresi:info@golbasihastanesi.gov.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa):info@golbasihastanesi.gov.tr

2-İhale konusu hizmetin
a)
Niteliği, türü ve miktarı
:İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer:GÖLBAŞI HASVAK DEVLET HASTANESİ -ANKARA
c) İşin süresi
:
İşe başlama tarihinden itibaren 455(dörtyüzellibeş) gündür

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:BAHÇELİEVLER MAHALLESİ NO:52 GÖLBAŞI-ANKARA
b) Tarihi ve saati:18.03.2011 - 10:30

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da ilgili meslek odasından, ilk ilan
veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan
veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğinin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,


İstekliler gıda üretim izin belgesini ibraz edeceklerdir.



4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin
yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil
Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları
gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.5 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:

Teklif edilen bedelin

%10 dan
az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,

Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. Bilanço veya eşdeğer belgeler:

İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait;

a) Yıl sonu bilançosunun ve bilançonun gerekli görülen bölümleri,

b) (a) bendinde belirtilen belgelere eşdeğer belgeler,

a ve b bendinde sayılan belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

İsteklinin;

a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,10 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.


Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

Serbest meslek erbabının vereceği, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir. Bu durumda, yukarıda bilançolar veya gerekli görülen bölümler üzerinden hesaplanacak oranlar aranmaz.


Yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,

b) Taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,

Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

Toplam cironun teklif edilen bedelin

%12’sinden, taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının ise teklif edilen bedelin
%8’inden
az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.

Yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamaması halinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tabloları sunulabilir. Bu durumda, gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin

% 20
oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler,
4.3.2. Makine, teçhizat ve diğer ekipmana ait belgeler ve kapasite raporu:


İSTENİLEN ARAÇ GEREÇ SAYISI



1 ISITICILI YEMEK ARABASI TELESKOPİK (100 KİŞİLİK KAPASİTESİ OLAN ÜÇ ÇEŞİT YEMEK TAŞIMAK İÇİN, ÜÇ BÜYÜK GÖZÜ VE DİYET YEMEKLERİ İÇİN EN AZ 8 KÜÇÜK GÖZÜ VE EKMEK DOLAPLI, HER GÖZÜ AYRI AYRI 0-90º C TERMOSTAT KONTROLLÜ,TÜM ÇEVRESİ İZOLASYONLU ALTINDA SICAK TEPSİ RAFLARI BULUNAN, KAT KORİDORLARINDA HASTA ODALARINA YEMEK DAĞITIMININ YAPILABİLMESİNE UYGUN HAREKETLİ TEKERLEKLİ ) Adet 3

2 DİYET MUTFAĞI İÇİN KETLE 1,7 LT Adet 2

3 PORSELEN ÇUKUR YEMEK TABAĞI 21CM Adet 600

4 ALAKART YEMEK TABAĞI 23 CM Adet 600

5 17 CM KARE KAYIK TABAK SALATA İÇİN Adet 600

6 19 CM PORSELEN PİLAV TABAĞI Adet 600

7 TATLI VE MEYVE İÇİN TABAK 17 CM Adet 600

8 ÇORBA KASESİ 12 CM Adet 600

9 SU BARDAĞI Adet 600

10 YEMEK ÇATALI Adet 600

11 YEMEK KAŞIĞI Adet 600

12 YEMEK BIÇAĞI Adet 600

13 SELFROM TEPSİ 37X53 CM Adet 500

14 CAM SURAHİ Adet 75

15 PORSELEN TUZLUK Adet 75

16 PORSELEN KARABİBERLİK Adet 75

17 PORSELEN PUL BİBERLİK Adet 75

18 PORSELEN PEÇETELİK Adet 75

19 PORSELEN KÜRDANLIK Adet 75

20 YAĞLIK - LİMONLUK Adet 75

21 EKMEK SEPETİ Adet 10

22 ÖZEL DURUMLARDA KULLAILMAK ÜZERE DİSPOSABLE ÇAY KAŞIĞI, BARDAK, ÇATAL, KAŞIK, BIÇAK, ÇAY KARIŞTIRICI, POŞETLENMİŞ OLARAK SERVİSE SUNULACAKTIR. Adet İHTİYAÇ KADAR

23 MASA ÖRTÜSÜ EN AZ 300X150 CM ÖLÇÜLERİNDE, KAPAKLI, 50'ŞER ADET VE İKİ TAKIM OLACAK (ŞEKLİ VE RENGİNİ İDARE VE DİYET UZMANLIĞINCA BELİRLENECEKTİR. KİRLENEN, ESKİYEN VE RENGİ ATMIŞ MASA ÖRTÜLERİ KULLANILMAYACAKTIR YENİLERİYLE DEĞİŞTİRİLCEKTİR) Takım 2

24 BULAŞIK MAKİNASI SEMT POLİKLİNİKLERİ VE KATLARDAKİ OFİSLER İÇİN TEZGAH ALTI 500 TABAK / SAAT Adet 3

25 BULAŞIK MAKİNASI HASTANE YEMEK SALONUNDA TEZGAH ALTI 500 TABAK / SAAT Adet 1

26 BULAŞIK MAKİNASI MUTFAKTA GİYOTİN TİP 1000 TABAK / SAAT 3 PROĞRAMLI Adet 1

27 TEPSİ TOPLAMA ARABASI 15 RAFLI Adet 6

28 ÇÖP TAŞIMA KONTEYNERİ Adet 3

29 ET DÖVECEĞİ Adet 3

30 POLİETİLEN ET DOĞRAMA TAHTASI 80X180X5 CM KIRMIZI Adet 1

31 POLİETİLEN TAVUK VE BALIK DOĞRAMA TAHTASI 80X180X5 CM SARI Adet 2

32 POLİETİLEN SEBZE VE ISPANAK DOĞRAMA TAHTASI 50X100X4 CM YEŞİL Adet 3

33 POLİETİLEN MEYVE DOĞRAMA TAHTASI 40X50X4 CM Adet 5

34 KÖPÜK GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ ÇATAK KAŞIK BIÇAK TABAK VS HASTA SAYISINA GÖRE DİYETİSYENCE BELİRLENECEKTİR. Adet İHTİYAÇ KADAR

35 SAPLI YEMEK DOLDURMA TASI TABANSIZ KAÇAROLA Adet 3

36 FRİTÖZ 5 LT'LİK Adet 1

37 IZGARA GAZLI VEYA ELEKTRİKLİ 70X50X27 CM Adet 1

38 YEŞİL SAPLI SEBZE BIÇAĞI Adet 6

39 KIRMIZI SAPLI ET BIÇAĞI Adet 6

40 SARI SAPLI TAVUK BIÇAĞI Adet 6

41 BEYAZ SAPLI BIÇAK Adet 3

42 SİYAH SAPLI BIÇAK Adet 3

43 MASAT OVAL 10'LUK Adet 2

44 SEBZE DOĞRAMA MAKİNASI AYAKLI PASLANMAZ Adet 1

45 PORSİYONLUK TOPRAK GÜVEÇ Adet 350

46 DİJİTAL GÖSTERGELİ PROBE TERMOMETRE Adet 3

47 150 KG BASKÜL 40X50 PLATFORMLU DİJİTAL Adet 1

48 30 KG TEZGAH ÜSTÜ TERAZİ DİJİTAL (GRAMA DUYARLI) Adet 1

49 4 RADYANLI DÖNER OCAĞI Adet 2

50 KEVGİR SERVİS İÇİN NO:3 Adet 10

51 KEPÇE SERVİS İÇİN NO:3 Adet 10

52 YEMEK SERVİS KAĞIĞI Adet 10

53 UZUN SAPLI TATLI SPATULASI Adet 4

54 SALATA İÇİN MAŞA Adet 10

55 MAKARNA İÇİN MAŞA Adet 10

56 KEVGİR NO:8 Adet 10

57 KEPÇE NO:8 Adet 10

58 7 NUMARA ÇIRPMA TELİ Adet 3

59 CAM SAKLAMA KABI BÜYÜK BOY Adet 10

60 CAM SAKLAMA KABI ORTA BOY Adet 10

61 CAM SAKLAMA KABI KÜÇÜK BOY Adet 10

62 SEBZE ROBOTU (RONDO) DİYETLER İÇİN Adet 1

63 NUMUNE SAKLAMA DOLABI Adet 1

64 CEVİZ VE FINDIK ÖĞÜTÜCÜ Adet 1

65 TERMOMETRE DEPOLAR İÇİN Adet 5

66 HİGROMETRE DEPOLAR İÇİN Adet 2

67 KAHVALTI TAŞIMA ARABASI 3 KATLI Adet 2

68 KAHVALTI TAŞIMA ARABASI 2 KATLI Adet 2

69 KAZAN TAŞIMA ARABASI Adet 2

70 YÜK TAŞIMA ARABASI Adet 2

71 TULUMBA TATLISI VE KÖFTE ŞEKİLLENDİRME MAKİNASI (HER SEFERDE 5-10 KG ÜRÜN HAZIRLAMA KAPASİTESİNDE, 6-7 DAKİKADA SIKMA SÜRESİ) Adet 1

72 KATI MEYVE SIKACAĞI (EN AZ 500ML MEYVA SUYU KABI, 900ML KATI POSA KABI) Adet 1

73 SU SEBİLİ Adet 3

74 ÇELİK EKMEK SAKLAMA KABI BÜYÜK Adet 4

75 ÇELİK EKMEK SAKLAMA KABI KÜÇÜK Adet 4

76 SABUNLUK Adet 10

77 KÜVET GN 1/1-65 KAPAKLI Adet 23

78 KÜVET GN 1/1-100 KAPAKLI Adet 10

79 KÜVET GN 1/1-150 KAPAKLI Adet 10

80 48X48X14 KÜVET Adet 4

81 KÜVET 1/2-200 KAPAKLI Adet 15

82 10 BIÇAK KAPASİTELİ BIÇAK STERİZALİTÖRÜ ELEKTRİKLİ Adet 1

83 DÖNER BIÇAĞI Adet 2

84 ET AÇMA BIÇAĞI Adet 2

85 PLEKSİ KAPAKLI SERVİS ARABASI Adet 1

86 HELVANE TENCERE 80X30 Adet 2

87 HELVANE TENCERE 60X25 Adet 1

88 HELVANE TENCERE 40X17 Adet 1

89 HELVANE TENCERE 45X25 DİYET İÇİN Adet 1

90 HELVANE TENCERE 36X20 DİYET İÇİN Adet 1

91 HELVANE TENCERE 45X20 DİYET İÇİN Adet 1

92 KIZARTMA TAVASI 80X16 KAPAKSIZ Adet 1

93 KIZARTMA TAVASI 60X14 KAPAKSIZ Adet 1

94 2/1-65 FIRIN TEPSİSİ Adet 12

95 2/1-40 FIRIN TEPSİSİ Adet 15

96 FIRIN TEPSİSİ 70X50X5 Adet 10

97 KONVEKSİYONLU FIRIN GN 2/1 10 TEPSİLİ Adet 1

98 KÜVER ÜNİTESİ ÇATAL KAŞIK VE BARDAK İÇİN Adet 1

99 80X16 SÜZGEÇ (SİLİSTİR) Adet 1

100 YEMEK TAŞIMA KABI 30X28 Adet 3

101 TEK SAPLI ÇELİK TAVA 26X5 (SOSLAR İÇİN) Adet 1

102 TEKERLEKLİ 10 GÖZLÜ BAHARAT ARABASI PASLANMAZ ÇELİK (KÜVETLER DAHİL) Adet 1

103 ÇAY MAKİNASI 120 BARDAKLIK Adet 1

104 TERMOBOX KÜVETLER VE ÇONTA KAPAK DAHİL 600'LÜK Adet 2

105 TERMOBOX KÜVETLER VE ÇONTA KAPAK DAHİL 300'LÜK SEMT POLİKLİNKLERİ İÇİN Adet 1

106 50X50X50 BAKLİYAT ARABASI PASLANMAZ ÇELİK Adet 5

107 TEKERLEKLİ UN ŞEKER ARABASI 50X50X50 Adet 2

108 OCAK CANAVAR TEKLİ Adet 1

109 BUZDOLABI KASAP TİPİ 2 KAPILI Adet 1

110 TEMİZLİK ARABASI Adet 4

111 TERMOS Adet 6

112 NUMUNE ÇUBUĞU Adet 1

113 ELEKTRİKLİ ŞOFBEN Adet 3

114 DERİNDONDURUCU Adet 2

 


4.3.3. Kalite ve standarda ilişkin belgeler:


İhale konusu hizmet işini kapsayan İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi





 



Kalite yönetim sistem belgesi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının ve bu kuruluşlarca düzenlenen belgelerin geçerliliğini sürdürdüğünün, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. İhale tarihi veya bu tarihten önceki bir yıl içinde alınan teyit yazıları geçerlidir. Ancak, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir. Bu belgenin ihale tarihinde geçerli olması yeterlidir.

İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.


Kamu ve özel sektörde yemek hazırlama, dağıtım ve dağıtım sonrası hizmetleri işi



5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif
sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6.
İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve

150 TRY (Türk Lirası)
karşılığı

GÖLBAŞI HASVAK DEVLET HASTANESİ SATIN ALMA BİRİMİ adresinden satın alınabilir.

7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.




8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar
GÖLBAŞI HASVAK DEVLET HASTANESİ -ANKARA
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.



9. İstekliler tekliflerini,

Birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle, her bir iş kaleminin miktarı ile bu kalemler için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.


10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.


11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YÜZ YİRMİ) takvim günüdür.



12.
Konsorsiyum olarak ihaleye teklif

verilemez.








Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
KAHVALTI(NORMAL) 20000,00 ADET
KAHVALTI(DİYET) 9000,00 ADET
YEMEK(NORMAL) 170000,00 ADET
YEMEK(DİYET) 16000,00 ADET