• İhale No
    2019/533474
  • İhale Adı
    Malzemeli Kahvaltı ve Yemek Hazırlama, Servisi, Dağıtımı ve Sonrası Temizlik
  • Sektör
    Yemek Üretimi, Kantin İşletme ve Catering Servis Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    02 Aralık 2019 10:00
  • İdare
    BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Şikayet Bedeli
    152.021,00 TL
  • Yaklaşık Maliyet
    33.791.911 ile 253.439.417 TL arası
  • Yayın Tarihi
    28 Ekim 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Malzemeli Kahvaltı ve Yemek Hazırlama, Servisi, Dağıtımı ve Sonrası Temizlik hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2019/533474

1-İdarenin

a) Adresi : Cevdetpasa Cad. 115 34342 BEBEK BEŞİKTAŞ/İSTANBUL
b) Telefon ve faks numarası : 0 (212) 359 67 34 - 0 (212) 287 19 79
c) Elektronik Posta Adresi : imid@boun.edu.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu hizmetin

a) Niteliği, türü ve miktarı : Malzemeli Öğrenci Yemeği 1.240.000 Öğün, Malzemeli Personel Yemeği 90.000 Öğün, Malzemeli Kahvaltı 330.000 Öğün
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer : Boğaziçi Üniversitesi Kuzey, Güney, Kandilli, Hisar ve Kilyos Kampüsleri
c) Süresi : İşe başlama tarihi 01.01.2020, işin bitiş tarihi 31.12.2020


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Senato Toplantı Salonu Cevdet Paşa Cad. No:115 Bebek 34342 Beşiktaş/İST.
b) Tarihi ve saati : 02.12.2019 - 10:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,

5996 sayılı Kanununun 30. Maddesine dayanılarak düzenlenmiş olan “İşletme Kayıt Belgesini” teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.


4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin %10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar,
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Serbest meslek erbabının vereceği, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Toplam cironun teklif edilen bedelin %25'inden , hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 50 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.3.2. Makine, teçhizat ve diğer ekipmana ait belgeler ve kapasite raporu:

a) Üniversite merkez mutfağında hazırlanan yemeklerin, pişirme mutfağı olmayan kampüslere dağıtımı yapılacaktır. Bu dağıtımlar, kapalı kasa termobaks ile hijyenik ortamda yemek taşımaya uygun raf özelliği olan maksimum en fazla beş (5) yaşında, 3 adet 12 M3 kapasiteli araçlarla gerçekleştirilecektir. Bu araçlar, ham, yarı mamul ve gıda maddeleri ile işlenmeye mahsus yan ürünler ve gıda ambalajlarının bir yerden başka bir yere taşınmasında uyulacak idari-işletme kuralları ile taşıma araçlarının özellikleri kurallarını kapsayan araçlar olacaktır.  Bu husus, Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) alınmış olan TS 13075 Standardı ile tevsik edilecektir. İstekliler TS 13075 Standardına ilişkin belgeyi teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.
b) Yemek taşınacak maksimum en fazla beş (5) yaşında, 3 adet 12 M3 kapasiteli araçlar yüklenicinin kendi malı olacaktır. Kendi malı olan araçları ise aşağıdaki belgelerle tevsik edecek olup, bu belgelerden kendine uygun olanı teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.

1) İsteklinin kendi malı olan araçlar; ruhsat, demirbaş veya amortisman defterinde kayıtlı olduğuna dair noter tespit tutanağı ya da yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu ile tevsik edilir. Tevsik işleminin aslına uygunluğunun noter tarafından onaylanmış ruhsat örneklerinin sunularak yapılması halinde, örnek çıkarma işleminin ilan veya davet tarihinden sonra yapılmış olması zorunludur.
2) Geçici ithalle getirilmiş veya finansal kiralama yoluyla edinilmiş araçların, kira sözleşmesinin sunulması ve ihalenin ilk ilan veya davet tarihine kadar olan kiralarının ödendiğinin belgelenmesi şartı ile isteklinin kendi malı sayılır.

c) Doğal afet, kanuni grev, salgın hastalık, üniversite merkez mutfağında meydana gelebilecek olası yangın, su-sel baskını ve üretimin yapılmasına engel olabilecek bir nedenin ortaya çıkması olasılığına karşı günlük kapasitesi 5.500 adet yemek/gün ve 800 adet kahvaltı/gün kapasiteli bir mutfağa sahip olmalıdır.  İstekliler, olası bir durumda kendi mutfağında üretim yapması halinde, kendi mutfağının İşyerleri-Yemek fabrikaları ve toplu yemek mutfakları için kurallara uygun olduğunu Türk Standartları Enstitüsünden (TSE)  alınmış olan TS 8985 Standardı ile tevsik edilecektir. İstekliler TS 8985 Standardına ilişkin belgeyi teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.
d) Üniversitemiz mutfağında hazırlanacak olan yemeklerin hijyen kurallarına esas kriterlerde olması amacıyla, isteklilerin, toplu ve perakende yiyecek üretim ve tüketim yerlerinin gıda güvenirliliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıdanın üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken gıda hijyenine ilişkin genel kuralları, uygulama yeterliliklerine sahip olduğuna ilişkin Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) alınmış olan HYB K 301 Standart belgesi ile tevsik edeceklerdir. İstekliler HYB K 301 Standardına ilişkin belgeyi teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.
e) İstekliler, gıda üretimi, tüketim satış yerlerinin gıda güvenirliliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıdanın üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken hijyen ve sanitasyon ile ilgili yapısal özellik, işletmecilik, teknik donanım, çalışanların özellikleri, güvenlik ile ilgili genel kuralları kapsayan yeterliliklerini Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) alınmış olan TS 13027 Standardı ile tevsik edilecektir. İstekliler TS 13027 Standardına ilişkin belgeyi teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.

İstekliler ihaleye iş ortaklığı olarak teklif vermesi halinde, iş ortaklığının her bir ortağı tarafından 7.5.2. maddesinin (a), (b) bendinin alt (1ve 2) numaralı, (c), (d) ve (e) bentlerinde yer alan belgeler, her bir ortak tarafından ayrı ayrı sunulması zorunludur.

f) Yemek Kapasite Raporu; İstekliler ihale tarihi itibariyle son geçerlilik süresini doldurmamış günlük üretim miktarı, idarenin günlük yemek ihtiyacının yarısı (1/2) olan 5.500 adet yemek/gün hizmetini karşılayan “Kapasite Raporunu” teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.
g) Kahvaltı Kapasite Raporu; İstekliler ihale tarihi itibariyle son geçerlilik süresini doldurmamış günlük üretim miktarı, idarenin günlük kahvaltı ihtiyacının yarısı (1/2) olan 800 adet kahvaltı/gün hizmetini karşılayan “Kapasite Raporunu” teklif zarfı içerisinde sunacaklardır.

İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verecek istekliler, kapasite raporuna ilişkin olarak iş ortaklığındaki hissesi oranında yeterliği sağlamaları gerekmektedir. Yemek ve kahvaltıya ait kapasite raporları ayrı ayrı sunulacaktır.

İstekli tarafından sunulan yemek ve kahvaltıya ait kapasite raporları, isteklinin kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkârlar odası tarafından mevzuatına uygun olarak düzenlenmesi ve ihale veya son başvuru tarihinde geçerli olması zorunludur.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

Kamu ve/veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşmeyle kendi mutfağında ve/veya müşteri mutfağında malzeme dahil yemek hazırlama hizmetleri benzer iş olarak kabul edilecektir.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanının görülmesi:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Boğaziçi Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Satınalma Şube Müdürlüğü Cevdet Paşa Cad. No:115 Bebek 34342 Beşiktaş/İST. adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, Birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle, her bir iş kaleminin miktarı ile bu kalemler için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

14.Diğer hususlar:
Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
Malzeme Dahil Öğrenci Yemeği (4 Çeşit, Öğlen ve Akşam) 1.240.000 öğün
Malzeme Dahil Personel Yemeği (4 Çeşit, Öğlen) 90.000 öğün
Malzeme Dahil Kahvaltı (8 Çeşitten Seçmeli) 330.000 öğün