• İhale No
    2010/524016
  • İhale Adı
    Malzemeli Yemek
  • Sektör
    Yemek, Catering Hizmetleri
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    22 Kasım 2010 11:00
  • İdare
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • İhale İli
    İstanbul
  • İşin İli
    İstanbul
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Malzemeli Yemek
hizmet alımı

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.


İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası:2010/524016
1-İdarenin
a) Adresi:Süleymaniye Cad.No:19/3 34452 Beyazıt/İstanbul
b) Telefon ve faks numarası:212440000-10231 - 2124400012
c) Elektronik Posta Adresi:skssatinalma@istanbul.edu.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa):yok.

2-İhale konusu hizmetin
a)
Niteliği, türü ve miktarı
:İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer:Kampuslerde bulunan yemekhaneler: 1) Beyazıt Kampus Yemekhanesi,2) İstanbul Tıp Fakültesi Kampus Yemekhanesi3) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kampus Yemekhanesi,4) Orman Fakültesi Kampus Yemekhanesi, 5) Avcılar Kampus Yemekhanesi
c) İşin süresi
:
İşe başlama tarihi 03.01.2011, işin bitiş tarihi 31.12.2011

3- İhalenin
a) Yapılacağı yer:Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İhale Salonu.Süleymaniye Cad.No:19/3 34452 Beyazıt/İstanbul.
b) Tarihi ve saati:22.11.2010 - 11:00

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da ilgili meslek odasından, ilk ilan
veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan
veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğinin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,


Gıda Üretim İzin Belgesi ibraz edilecektir.



4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin
yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil
Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları
gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.5 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:

Teklif edilen bedelin

%10 dan
az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,

Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. Bilanço veya eşdeğer belgeler:

İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait;

a) Yıl sonu bilançosunun ve bilançonun gerekli görülen bölümleri,

b) (a) bendinde belirtilen belgelere eşdeğer belgeler,

a ve b bendinde sayılan belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

İsteklinin;

a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,10 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.


Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

Serbest meslek erbabının vereceği, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir. Bu durumda, yukarıda bilançolar veya gerekli görülen bölümler üzerinden hesaplanacak oranlar aranmaz.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,

b) Taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,

Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

Toplam cironun teklif edilen bedelin

%15 inden , taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının ise teklif edilen bedelin
%10'undan
az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin

% 50
oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler,
4.3.2. Makine, teçhizat ve diğer ekipmana ait belgeler ve kapasite raporu:


a) Makine, teçhizat ve ekipman için kendi malı olma şartının aranmaması esastır. Adayın veya isteklinin kendi malı olan makine, teçhizat ve diğer ekipman; ruhsat, demirbaş veya amortisman defterinde kayıtlı olduğuna dair noter tespit tutanağı ya da yeminli mali müşavir raporu veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu ile tevsik eder.



Yemek dağıtım aracı olarak, 1.kısım iş için 2 adet araç, 2,3,4 ve 5.kısımlar için 1er araç bulunduracaktır. Hizmetin yerine getirilmesi için idarenin ihaleyi alan firmaya teslim ettiği envanter listesi ile teslim ettiği araç, gereç, cihaz v.b.malzemeler dışındaki hizmetin yerine getirilmesi için gerekli olan diğer ekipmanlar yüklenici tarafından karşılanacaktır.



Geçici ithalle getirilmiş veya finansal kiralama yoluyla edinilmiş ekipman da, kira sözleşmesinin sunulması ve ihalenin ilk ilan tarihine kadar olan kiraların ödendiğinin belgelenmesi şartı ile isteklinin kendi malı sayılır.



İş ortaklığında makine, teçhizat ve ekipman ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından sağlanabilir.



b) Olağanüstü hallerde, yemek pişirme yerlerinin, mutfakların kullanılamaması hallerinde her türlü makine, donanım v.s. malzeme firma tarafından sağlanacaktır.



c) Yüklenici bir sonraki ihale döneminde ihaleyi kaybederse montajını yapmış olduğu makine parkının idarenin tebliğ ettiği süre içinde demontajını yapmak zorundadır. Yoksa İdare bunu yapar ve yaptırır. Oluşan harcamaları firmanın son hakedişinden veya kesin teminatından kesilir.



d) İdare tarafından firmaya tutanak karşılığı verilecek envanter:



   1.kısım iş için liste ektedir.



   2. kısım iş için liste ektedir.



   3. kısım iş için liste ektedir.



  4. kısım iş için liste ektedir.



  5. kısım iş için liste ektedir.


4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.


Kamu Kurumlarında veya Özel sektörde her türlü Malzemeli Yemek Pişirme ve Dağıtım Hizmeti işi benzer iş olarak kabul edilecektir.



5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif
sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6.
İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

Tekliflerin değerlendirilmesinde yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve

100 TRY (Türk Lirası)
karşılığı

İstanbul Üniversitesi, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Süleymaniye Cad. No:25 Beyazıt/İstanbul, adresine şartname bedeli yatırılarak makbuzun ibrazı halinde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Satın Alma Bürosu Süleymaniye Cad. No:19/3 34452 Beyazıt/İSTANBUL adresinden temin edilebilir. adresinden satın alınabilir.

7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.




8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İhale Salonu.Süleymaniye Cad.No:19/3 34452 Beyazıt/İstanbul.
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.



9. İstekliler tekliflerini,

Birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle, her bir iş kaleminin miktarı ile bu kalemler için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.


10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.


11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.



12.
Konsorsiyum olarak ihaleye teklif

verilemez.


13.Diğer hususlar:

Yüklenici taahhüt  ettiği ve idarenin günü itibariyle öngördüğü yemeği süresi içinde  teslim etmediği takdirde; idare işin aksamamasını teminen gerekli yemeği piyasadan  temin eder ve ödemesini yükleniciye yaptırır ya da son hakedişinden kestirir. İdarenin kendisinden kaynaklanmayan (elektrik, su, doğalgaz kesintisi gibi) nedenler, Yüklenici Firmanın bu maddedeki mükellefiyetini yerine getirmesine engel teşkil etmez. Yüklenici firmanın sorumluluğu devam eder.


     Kampuslerdeki mutfaklarda meydana gelebilecek tadilat, onarım, yangın vb. herhangi bir aksaklıkla ilgili olarak mutfağın kullanılamayacak hale gelmesi veya olağanüstü bir durumun ortaya çıkması durumunda hizmetin aksamaması için;


          İstanbul sınırları içinde mevcut bir yemek fabrikası ile hizmeti ihale şartnamesi hükümlerine uygun olarak yürütecektir.


           Öğrenci eylemleri nedeniyle mutfak ve yemekhanelerin çalışamaz duruma gelmesi halinde aynı kaloriye karşılık gelen kumanyalarla hizmete devam edilecek ve bu kumanyalar idarenin göstereceği yerlerden dağıtımı yapılacaktır. Aynı zamanda öğrenci eylemleri ve bu eylemlere dayalı zararlardan yüklenici firma sorumlu tutulmayacak ancak hizmetin devamlığı sırasında firmaya teslim edilen her türlü makine, teçhizat ve envanterlerin korunması, bakım ve onarımı ile hırsızlıklara karşı gerekli tedbirlerin alınması yükleniciye aittir.


           Cumartesi, Pazar  ve resmi bayram tatil günleri yemek ve kahvaltı hizmeti iş bu şartnameye dahil değildir. Toplam 253 iş günü olarak yemek hizmeti verilecektir.


         








Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim