• İhale No
    2014/139511
  • İhale Adı
    PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR
  • Sektör
    Mühendislik, İnşaat, Mimarlık, Çevre Hizmetleri
    Eğitim, Danışmanlık ve Büro Personeli Hizmetleri
    İşçilik Personel ve Temizlik Hizmetleri
    Sağlık Hizmetleri, Veterinerlik, Sosyal Hizmetler
  • İhale Tipi
    Hizmet Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    04 Aralık 2014 10:30
  • İdare
    ANKARA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi
  • İhale İli
    Ankara
  • İşin İli
    Ankara
  • Yayın Tarihi
    03 Kasım 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016-2017 Yılları 4 Kısım hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2014/139511

1-İdarenin

a) Adresi : Emniyet Mah. İncitaşı Sokak Diş Hekimliği Binası YENİMAHALLE/ANKARA
b) Telefon ve faks numarası : 3122965520 - 3122965549
c) Elektronik Posta Adresi : satınalma@dentistry.ankara.edu.tr
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu hizmetin

a) Niteliği, türü ve miktarı : 2015-2016-2017 yılları 36 aylık 4 kısım hizmet alımı(1-Genel Temizlik, 2-Büro Destek, 3-Teknik Destek, 4.Diş Hekimliği)
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Yapılacağı yer : Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulu Salonu Beşevler/ANKARA
c) Süresi : İşe başlama tarihi 01.01.2015, işin bitiş tarihi 31.12.2017


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulu Salonu Beşevler/ANKARA
b) Tarihi ve saati : 04.12.2014 - 10:30


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğinin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin %10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar,
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Serbest meslek erbabının vereceği, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Taahhüt altında devam eden hizmet işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen hizmet işlerinin parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Toplam cironun teklif edilen bedelin %15’inden, taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlerin parasal tutarının ise teklif edilen bedelin %9’undan az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 30 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler veya teknolojik ürün deneyim belgesi.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.

 1. Kısım için Kamu veya özel sektörde konut, hastane, açık alan, hizmet binası temizliği destek hizmetleri gibi personel çalıştırmaya dayalı olarak yapılan tüm hizmetler benzer iş olarak kabul edilecektir.

2.Kısım için Kamu veya özel sektörde  büro destek hizmetleri gibi personel çalıştırmaya dayalı olarak yapılan tüm hizmetler benzer iş olarak kabul edilecektir.

3.  Kısım için Kamu veya özel sektörde konut, hastane,  hizmet binası ,teknik destek  hizmetleri gibi personel çalıştırmaya dayalı olarak yapılan tüm hizmetler benzer iş olarak kabul edilecektir.

4.Kısım için Kamu veya özel sektörde sağlık personeli çalıştırma hizmetine  dayalı olarak yapılan tüm hizmetler benzer iş olarak kabul edilecektir.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 150 TRY (Türk Lirası) karşılığı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Satınalma Ofisi Beşevler/Ankara (Doküman satış bedeli, T.C. Ziraat Bankası Kamu Girişimci Şubesi IBAN: TR110001002532070640795005 nolu hesaba yatırılarak, dekontu Satınalma Ofisine getirilmelidir) adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Satınalma Ofisi Beşevler/ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9. İstekliler tekliflerini, Birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle, her bir iş kaleminin miktarı ile bu kalemler için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13.Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim
14 Şubat 2025

İhale iptal edilmiş
Fakültemiz ihtiyacı olan, 2015-2016-2017 yılları 36 aylık 4 kısım hizmet alımı(1-Genel Temizlik, 2-Büro Destek, 3-Teknik Destek, 4.Diş Hekimliği) İhale işlem dosyasından 12 firmanın doküman aldığı tespit edildi. İhale saatine kadar 3 isteklinin teklif zarfı sunduğu tespit edildi. Dış zarflar incelendikten sonra, hazır bulunanlar önünde açıldı. İsteklilerin teklif ettiği fiyatlar hazır bulunanlara açıklandı. Kısımlara ait yaklaşık maliyet açıklandı.(1. Kısım için; 2.600.022,44 TL 2. Kısım için 730.604,16 TL 3. Kısım için 163.284,02 TL 4. Kısım için 363.521,66 TL ) İsteklilerin belgeleri kontrol edildi. Birim fiyat teklif mektupları ile geçici teminat mektuplarının usulüne uygun olduğu görüldü. Ancak Asil Grup Sosyal Hiz. Dan. Peysj. Tem. Gıda Tic. Ltd. Şti. nin Teklif mektubu, geçici teminat mektubu ve banka referans mektubunun bulunmadığı ve diğer belgelerin fotokopi olarak sunulduğu belge kontrol tutanağı ve uygun olmayan belgelere dair tutanak düzenlenerek tespit edildi ve değerlendirme dışı bırakılmalarına karar verildi. Tem-Ser Temizlik Hiz. Taah. Tic. Ltd. Şti. nin 4. Kısım için sunduğu İş bitirme belgesinin benzer iş tanımına uygun olmadığı tespit edildi. uygun olmayan belgelere dair tutanak düzenlenerek tespit edildi ve 4. Kısım için değerlendirme dışı bırakılmalarına karar verildi. İsteklilerden Asil Grup Sosyal Hiz. Dan. Peysj. Tem. Gıda Tic. Ltd. Şti. tarafından sunulan teklif mektubunda yukarıda belirtilen belgelerin noksan olması, Elif Su Tem.İlaçlama Turz. İnş. Güv. Peysj. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. İse sunmuş olduğu teklif tutarının yaklaşık maliyetin üzerinde bulunması nedenleriyle değerlendirilmeye alınmamıştır. Bu bağlamda anılan teklifler yok hükmünde olması, geriye bir tek istekli olarak Tem-Ser Temizlik Hiz. Taah. Tic. Ltd. Şti. kalması, bu durumun Kamu İhale Kanununun Temel İlkeler başlığını taşıyan 5 nci maddesinde yer alan rekabetin sağlanılması ilkesine aykırı olması nedeni ile ihalenin iptaline; Kararın ihale yetkilisinin onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.
Diğer