Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No |
: |
ILN01003859 |
Şehir |
: |
Hatay |
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
Reyhanlı vergi dairesi tarafından ACAR PAMUK SAN A.Ş ye ait 8.930,00 m²Çırçır Fabrikası ihaleyle satılacaktır
İşin Yapılacağı Yer
:
Reyhanlı
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
24.06.2019 10:30
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
Reyhanlı Vergi Dairesi
İhale Usulü
:
6183 Sayılı AATUHK Usulünce Satış
6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun (85) (93). maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.
Kapsam:
Madde 1 - Devlete, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer’i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve amme hizmetleri tatbikatından mütevellit olan diğer alacakları ile; bunların takip masrafları hakkında bu kanun hükümleri tatbik olunur.
Türk Ceza Kanununun para cezalarının tahsil şekil ve hapse tahvili hakkındaki hükümleri mahfuzdur.
Madde 85 - (Menkul Malların Satış Şekli, Artırma ve İlan):
Menkul mallar, tahsil dairelerinin satış mahallinde açık artırma ve peşin para ile satılır. Tahsil dairesince uygun görülmesi halinde, artırma malın mahallinde de yapılabilir. Açık artırma ile satışa çıkarılan mal, artırma sonunda üç defa yüksek sesle duyurulduktan sonra en çok artırana ihale edilir. Bozulma, çürüme ve benzeri sebeplerle korunması mümkün olmayan ya da beklediği zaman önemli bir değer düşüklüğüne uğrayacağı anlaşılan mallar en uygun yerde pazarlıkla, borsası bulunan mallar ilgili borsada satılabilir. İlk artırmada satılamayan malların ikinci artırması bir başka il veya ilçede yapılabilir.
Gerekli hallerde artırmanın yapılacağı yer, gün ve saat, satılacak malların nevi ve evsafı önceden ilan olunur.
İlanın şekli, artırmanın tarzı, yeri ve günü alacaklı amme idaresinin ve borçlunun menfaatine en uygun gelen şekil göz önünde tutularak alacaklı amme idaresince tesbit olunur.
Satılan mal, bedeli alınmadan teslim edilmez. Tahsil dairesi mal bedelinin ihale gününü takip eden günden itibaren üç gün içinde ödenmesi için mühlet verebilir.
Bir kısım malların satışı ile amme alacağı karşılandığı takdirde geriye kalan malların satışından vazgeçilir ve bunlar üzerindeki haciz kaldırılır.
Madde 93 - (Gayrimenkul Satışında İlan):
Alacaklı tahsil dairesi gayrimenkul satışını, artırma tarihinden en az 15 gün önce başlamak şartiyle ilan eder. İlanların yer, müddet ve şekillerine ait umumi esaslar Maliye Vekaletince tayin olunur.
İlanda, satışın yapılacağı yer, gün, saat ve satılacak gayrimenkulün durumu ile vasıfları gösterilir.
İlanın birer örneği, borçluya, vekil veya mümessiline ve gayrimenkulün tapu sicilinde hakkı kayıtlı bulunanlardan adresi belli olanlara tebliğ olunur.
Madde 95 - (Artırmanın uzatılması):
Artırmada yukardaki maddede yazılı miktar elde edilmemiş ise, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle artırma 7 gün daha uzatılır. 7 nci günü aynı saatte gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Evvelce yapılan ilanda bu hususlar belirtilir. Şu kadar ki, ruçhanlı alacaklı bulunduğu takdirde ihale bedelinin ruçhanlı alacakla birlikte masrafları da aşması şarttır, aşmazsa satış yapılmaz.
Madde 96 - (İhalenin yapılamaması):
Artırmalarda istekli çıkmadığı veya teklif edilen bedel 95 inci maddede yazılı olduğu üzere ruçhanlı alacakla, masrafları aşmadığı takdirde amme idaresince teferruğ edilinceye kadar gayrimenkul üzerindeki haciz devam eder.
Bu müddette tahsil dairesine her hangi bir istekli müracaat ettiği takdirde, bu müracaat alacaklı amme idaresince uygun görülmek şartiyle, satış için 7 günlük bir ilan yapılarak gayrimenkul 95 inci madde hükümleri dairesinde en çok artırana ihale olunur. Gayrimenkul teferruğ edilinceye kadar bir istekli çıkmadığı takdirde tahsil dairesi mahcuz malı uygun gördüğü zamanlarda satışa çıkarabilir. Bu takdirde satış ve ilan hakkında yukardaki hükümler ve ihale için de 95 inci madde hükümleri tatbik olunur.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.6183.pdf
BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı
Reyhanlı Vergi Dairesi Müdürlüğü
GAYRİMENKUL MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ
1- Gayrimenkul malikinin adı, soyadı ve adresi: ACAR PAMUK SAN A.Ş
Gültepe Mah Tayfur Sökmen cad.No:120/1
REYHANLI
2- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, sokak ve kapı numarası: Gültepe mah Tayfur Sökmen cad No:120/1 parsel 344
3- Gayrimenkulün durumu ve hususi vasıfları: 344 no'lu parselin toplam 8.930,00 m²Çırçır Fabrikası olduğu
4- İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat: Reyhanlı Vergi Dairesi 24/06/2019 günü saat 10:30 ''da
Satılmaması durumunda 09/07/2019 tarihinde aynı yer ve saat’ e tekrar satışa çıkarılacıktır. Para(TL)
5- Gayrimenkulün artırmaya esas olan biçilmiş rayiç değeri: 4.000.000,00-TL
6- Arttırmaya iştirak için alınacak teminatın nev’ i ve tutarı:: Teminat olarak kabul edilecekler: Para Bankalar ve özel finans kurumlar tarafından verilen süresiz teminat mektupları,Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler ( Nominal bedelle faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değeri esas alınır.).Hükümetce belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine ve yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir.)-Teminat tutarı. 300.000,00.TL
7-Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler hakkında gerekli bilgiler :Gayrimenkul sulu verimli arazi,hisse oranı tam (8.930,00.m²) üzerinde rehin bulunmamaktadır.
8-Satışın gayrimenkul üzerindeki hangi haklarla birlikte yapılacağı::boş arazi olarak satışı yapılacaktır.
9- Hangi masrafların alıcıya ait olacağı :Damga Vergisi, Tellaliye,Tapu harcı ve masrafları,Tahliye teslim masrafları,Satış bedeli üzerinden K.D.V.
10-Pey,ipotek borç dikkate alınmadan sürülür. Ancak, gayrimenkul rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez, satış bedelinden tercihan ödenir,muaccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır,bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
11- Gayrimenkul artırma sonunda üç defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin gayrimenkul için biçilmiş olan değerin %75’i olan 3.000.000,00.TL’yi bulması lazımdır
12- Artırmada 11 inci maddede yazılı tutar elde edilmediği taktirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılır. Yedinci günü aynı saatte gayrimenkul en çok artırana ihale edilir.
13- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini derhal veya mühlet verilirse verilen mühlet içinde ödemekle mükelleftir. Aksi taktirde ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılır. Bu artırmada alakalılara her hangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla iktifa olunur.
Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan sorumlu olup ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra, bakiyesi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre tahsil dairesince tahsil olunur. Faiz %5’den hesap edilir.
Yukarıda yazılı hususlar dışında, gayrimenkul hakkında başka bir bilgi almak isteyenler 0040036434 dosya numarası ile tahsil dairesine müracaat edebilir.
GAYRİMENKUL MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ
1- Gayrimenkul malikinin adı, soyadı ve adresi: ACAR PAMUK SAN A.Ş
Üçtepe Mah REYHANLI
2- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, sokak ve kapı numarası:Üçtepe mah parsel 6
3- Gayrimenkulün durumu ve hususi vasıfları: 6 no'lu parselin toplam 715.773,00.m² Tarla olduğu
4- İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat: Reyhanlı Vergi Dairesi 24/06/2019 günü saat 11,00 'de
Satılmaması durumunda 09/07/2019 tarihinde aynı yer ve saat’ e tekrar satışa çıkarılacıktır. Para(TL)
5- Gayrimenkulün artırmaya esas olan biçilmiş rayiç değeri: 995.000,00-TL
6- Arttırmaya iştirak için alınacak teminatın nev’ i ve tutarı:: Teminat olarak kabul edilecekler: Para Bankalar ve özel finans kurumlar tarafından verilen süresiz teminat mektupları,Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler ( Nominal bedelle faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değeri esas alınır.).Hükümetce belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine ve yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir.)-Teminat tutarı 74.625,00.TL
7-Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler hakkında gerekli bilgiler :Gayrimenkul sulu verimli arazi,hisse oranı 83/716 (715.773,00.m²) üzerinde rehin bulunmamaktadır.
8-Satışın gayrimenkul üzerindeki hangi haklarla birlikte yapılacağı: Tarla olarak satışı yapılacaktır.
9- Hangi masrafların alıcıya ait olacağı :Damga Vergisi, Tellaliye,Tapu harcı ve masrafları,Tahliye teslim masrafları,Satış bedeli üzerinden K.D.V.
10-Pey,ipotek borç dikkate alınmadan sürülür. Ancak, gayrimenkul rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez, satış bedelinden tercihan ödenir,muaccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır,bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
11- Gayrimenkul artırma sonunda üç defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin gayrimenkul için biçilmiş olan değerin %75’i olan 746.250,00.TL’yi bulması lazımdır
12- Artırmada 11 inci maddede yazılı tutar elde edilmediği taktirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılır. Yedinci günü aynı saatte gayrimenkul en çok artırana ihale edilir.
13- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini derhal veya mühlet verilirse verilen mühlet içinde ödemekle mükelleftir. Aksi taktirde ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkarılır. Bu artırmada alakalılara her hangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla iktifa olunur.
Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan sorumlu olup ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra, bakiyesi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre tahsil dairesince tahsil olunur. Faiz %5’den hesap edilir.
Yukarıda yazılı hususlar dışında, gayrimenkul hakkında başka bir bilgi almak isteyenler 0040036434 dosya numarası ile tahsil dairesine müracaat edebilir.
|