• İhale No
    1904863
  • İhale Adı
    Sağlık Hizmetleri, Veterinerlik, Sosyal Hizmetler
  • Sektör
    Sağlık Hizmetleri, Veterinerlik, Sosyal Hizmetler
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Doğrudan Temin
  • İhale Tarihi
    01 Ağustos 2019 14:00
  • İdare
    Antalya Serik Devlet Hastanesi
  • İhale İli
    Antalya
  • İşin İli
    Antalya
  • Yayın Tarihi
    30 Temmuz 2019
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

T.C.

ANTALYA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Antalya Serik Devlet Hastanesi

 

 

 

Metin Kutusu: 30/07/2019Sayı    : 97736758/2019 -431

Konu    : Diş Protez Hizmeti

 

 

 

SAYIN:,

Kurumlunuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d (Doğrudan Teni in) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise 01/08/2019 tarihi saat 14:00'e kadar Kurumumuz Satın Alma Komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.

Metin Kutusu: 1¬
2¬
3-
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI Teklif edilen malzemeler KDV Hariç Türk Lirası olarak teklif verilecektir. Teklife ulaşım, sigorta, vergi, resim, harç, montaj vb. giderler dahil olarak teklif verilecektir.

Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti açıkça belirtilecektir.

Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K.İ.K.hükümleri uygulanacaktır.

ihaleye hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tespit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K'in ilgili hükümleri uygulanacaktır.

Metin Kutusu: 6¬
7¬
8-
Malzeme tesliminde, teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak,benzer,muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir. Bu mektupta belirtilen ürünler için teklif edilen malzemlerin değerlendirmesi her bir kalem için ayrı ayrı yapılacaktır.

Teklif veren firma bütün bu şartları aynen kabul etmiş sayılacaktır.

Malzeme bedeli ,malzemenin muayene ve kabul işlemlerinden sonra 150 gün içerisinde Antalya Sağlık Müdürlüğü Muhasebe Birimince yapılacaktır. Kurum hesaplarında nakit sıkışıklığı söz konusu olursa yıl içerisinde ödemesi yapılacaktır.

Metin Kutusu: 9-İsteklilerin ÜTS'de kayıtlı olması ve alımı yapılacak malzemelerin ÜTS' de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. İstekliler teklif edeceği malzemelerin Ulusal Bilgi Bankası barkot numaralarını tekliflerinde ayrı ayrı belirteceklerdir.

Metin Kutusu: 10-Metin Kutusu: Ali KAN İdari Mali İşleıİstekliler teklifleriyle birlikte ÜTS'den üretici ve/veya ithalatçı firmaların ve bu firmaların adı altında bayiliklerinin kayıtlı olduklarını belgelendirecektir. Bayilikleri bulunmayan firmalardan alım yapılmayacaktır.

Metin Kutusu: 11-Bu teklife davet mektubuna olumlu yada olumsuz mutlaka 01/08/2019 tarihinde saat 14:00'e kadar 0 (242) 722^ faksa veya elden Satın Alma birimine cevap verilecektir.

Metin Kutusu: 12-Yüklenici sterilizasyon bedeli olarak kestiği fatura tutarı üzerinden %2 iskonto tutarını hastanemiz HAJ BANKASI ANTALYA ŞUBESİ TR70 001 2009 5700 0005 0000 33 nolu hesabına yatırılacaktır. Hes^E yatırılmadığı takdirde hak edişten bu bedel kesilecektir.              /

Sıra

Malzemenin Adı

Miktar

Birim.

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

UIİJ^--

"SUT Kodu

1

METAL DESTEKLİ TEK PARÇA (SERAMİK VENEER) KRON-KÖPRÜ DÖKÜM İŞ VE İSÇİLİĞİ

400

ADET

 

 

 

 

2

TOTAL PROTEZ VE İSKELET BÖLÜMLÜ PROTEZ PLASTİK BİTİM İŞÇİLİĞİ (TEK ÇENE)

60

ADET

 

 

 

 

3

İSKELET DOKUM IŞ VE İŞÇİLİĞİ (TEK ÇENE)

50

ADET

 

 

 

 

4

TAM PROTEZ METAL KAİDE(TEK ÇENE) KAFES DÖKÜM İŞİ

10

ADET

 

 

 

 

(üdürü


 

ADRES: MERKEZ MAH.2026SOK.NO: 10 SERİK/ANTALYA TEL : (242) 722 13 40 FAKS: SATINALMA (242)722 89 97 -İDARE(242) 722 30 60 E-MAİL: satinalmaserik@.vandex.com .

 

       
 

\ - 1

 
 

/T

. 'î

 
 

 

T.C.

ANTALYA VALİLİĞİ İl Sağlık Müdürlüğü Serik Devlet Hastanesi

DİŞ PROTEZ HİZMETLERİ ALIM İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

1. AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK

SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) 2010 4.5.Bazı Tetkik ve Tedavi Yöntemlerinin' Usul ve Esasları

4.5.1.                                Diş Tedavileri maddesi ve 4.5.1.A- Kurum ile sözleşmeli resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılacak diş tedavileri maddesi         3.bendi  “01/6/2010         tarihinden         itibaren         Kurumla

sözleşmeli resmi sağlık kurumu veya kuruluşu tarafından yapılan protez tedavileri ile ilgili olarak yapılması gerekli görülen seramik kron, implant üstü kron v.b.metal destekli tek parça kron ve tek parça döküm kronlar ile alt-üst çene iskelet dökümünün, ilgili sözleşmeli resmi sağlık kurumu ve kuruluşu tarafından yapılması/ hizmet alımı ile sağlanması hükmü ve hasta mağduriyetinin önlenmesi ve hizmet sunumundan yararlanmamın kolaylaştırılması amacıyla yapılmaktadır.

Hastanemizde yapılamayan seramik kron, hareketli protez iskelet döküm işi, hareketli protez bitimişi, iskelet tamir ve kroşe ilavesi işi ve zirkonyum kron yapım işi ve işlemlerini kapsar.Bu iş ve işlemlerdeki ana hedef; iş güvenliği ve çalışan güvenliğini sağlamak, meslek hastalıklarını azaltmak, kalitemizi yükseltmek hedefi başlangıcında; yapılan protezlerin hasta ağzına en doğal ve mükemmel bir şekilde uyumunu sağlamak, RPT oranım düşürmek, zamandan tasarruf sağlayarak hekim ve hasta memnuniyetini maksimize ederek, bölgesinde tercih edilen ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektir.

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti sunan sağlık tesislerinin hasta sayısı değişkenlik gösterebileceğinden sayıların %20 eksik ya da fazlası iş alınabilir. Bu, değişik ve benzeri uygulamalardaki iş sayısının azlığından kaynaklanan maddi kayıplar sağlık tesislerinin idaresinden hiçbir surette talep edilemez. Sağlık tesislerinin belirtilen iş sayısının altında iş verme hakkı saklıdır.

2.  TARAFLAR:

İdare: Serik Devlet Hastanesi

Yüklenici: Sözleşme imzalamaya hak kazanan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Diş Protez Laboratuarları Yönetmeliği hükümlerine göre Çok Amaçlı Özel Diş Protez Laboratuarı.

3.  PERSONEL TANIMLARI 3.1.Sorumlu Diş Hekimi:

Sorumlu diş hekimi hastanemiz kadrosunda 657 sayılı devlet memurları yasasına tabi olarak çalışan diş hekimleri arasından idarelerce belirlenir ve bu görevlerde idareye karşı sorumludur.

Görevleri:

a)     Hizmet alımı yapılacak olan yüklenici firmanın çalışma düzenini oluşturur ve bu düzenin devamlılığını sağlar.

b)     Aylık olarak yapılmış ve bitimi sağlanmış işlerin sorumlu diş teknisyeni tarafından hazırlanmış listelerini kontrol edip, onayladıktan sonra başhekimliğe sunar.

c)     Klinikte çalışan hekimlerin sözleşmeli laboratuvarlar ile ilişkilerini düzenler.

d)     Hizmet alımı işinde her türlü problemin idare ile paylaşımı ve çözümü konusunda sorumluluk ve yetki sahibidir.

3.2.SorumluDişProtez Teknisyeni:

Sorumlu diş protez teknisyeni Merkezlerin kadrosunda 657 sayılı devlet memurları yasasına tabı olarak çalışan diş protez teknisyenleri arasından idarelerce belirlenir. Sorumlu diş hekimine karşı sorumludur ve görevleri şunlardır:   ,

a)     Hizmet alınan yüklenici firmanın idare ile ilişkilerini düzenler.

b)     Yüklenici firmadan gelen işlerin kliniğe şevkini sağlamadan önce kontrollerini yapar ve uygun olanları kliniğe sevk eder.

c)     Aylık olarak bitirilmiş işlerin listelerini hazırlar ve kontrolü için sorumlu diş hekimine iletir.                                  /

d)     Hizmet alman yüklenici firmanın çalışma programım aylık listeler halinde düzenler.                                           /

e)     Tekrar yapılması gereken işlerin kaydını tutar ve bu kayıtlan aylık olarak sorumlu diş hekimine bildirir, ji ,

3.3.Metin Kutusu: 1
Yüklenici Firmaya Bağlı Diş Laboratuvarının Mesul MüdUrü:                                                                             (A/
t

Hizmet alımı yapılacak olan yüklenici firmaya bağlı laboratuvarlarının sorumlu müdürüdür. Görevleri şunlardır:

a)     Hizmet alımı yapılacak olan işlerin şartnameye uygun olarak yerine getirilmesini sağlamaktan sorumludur.

b)     idarece belirtilen çalışma şartlarına ve düzenine laboratuarlarının uymasını sağlamakla yükümlüdür.

c)     idareye bildirilen sayı ve nitelikteki elemanları bulundurmak ve çalışmasını sağlamakla yükümlüdür.

d)     Hastanelerin Başhekimliğine ve Başhekimliklerce görevlendireceği sorumlu diş hekimine karşı yükümlüdür.

3.4.  Yüklenici Firmaya Bağlı Kritik Elemanlar:

Hizmet alımı yapılacak olan yüklenici firmanın teknisyenleridir. Hastanemiz ile yüklenici firmaya bağlı laboratuvar arasında irtibatı sağlayacak, (her türlü yasal hak ve sorumlulukları yükleniciye ait olmak üzere) idarenin uygun gördüğü sayıda,iş akışını aksatmayacak şekilde personel yüklenici laboratuvar tarafından görevlendirilecektir.

Görevleri şunlardır:

a)     Hekimler tarafından alman ölçülerin modellerinin elde edilmesi ve hekimler tarafından onaylandıktan sonra hizmet sözleşmesi yapılan yüklenici firma ilehastanemiz arasında işlerin transferini sağlamaktır.

b)     Provalar sırasında çıkabilecek sorunların giderilmesinde hekimin talebi olduğundayardımcı olmaktır.

c)     Ölçü aşamasında kullanılan kaşıkların tekrar kullanıma hazır hale getirilmesi,

d)     Kron köprü protezlerinin dentin provasından sonra porselen ilavesi ve glaze işleminin yapılması,

e)     Kron köprü protezi yapımı sırasında ihtiyaç duyulan geçici kronların hazırlanması

f)      Hareketli protezlerde yapılan aşındırmalar sonrasında polisajının sağlanması,

g)      Yüklenici firmaya bağlı diş laboratuvarlarının mesul müdürüne ve idareye karşı sorumludur.

h)     Yüklenici firma, personellere ait aşağıda belirtilen belgeleri sözleşme sırasında idareye verecektir.

-Nüfus cüzdanı sureti,

-Devlet hastanesinden alınmış, bulaşıcı hastalık olmadığına dair Sağlık Raporu, 1 yıllık periyotlarda portör muayenesinin yapılıp belgelerinin idareye ibrazı,

- Yüklenici firmaya bağlı mesul müdürün,Diş Protez Teknisyenliği Diploması, Diş Protez Teknisyenliği meslek belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığının verdiği Diş Protez Yardımcı Personel Belgesinin aslı veya aslı idarece onaylanmış bir sureti.

-S.G.K. prim bildirgeleri idarelere bildirilecektir.

-Bu elemanlar mesai esnasında kendilerini ayırt etmeye yarayacak idarece belirlenecek renkte iş elbisesi giyecekler ve yaka kartı takacaklardır. İdarenin belirleyeceği kurallara uymakla yükümlüdürler, ı) Yüklenici Antalya İl Sağlık MüdürlUğü’ne bağlı sağlık tesislerine ait iş yerlerinde 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ ile diğer ilgili kanunlar kapsamında çıkan ve çıkacak olan tüm mevzuatlar ile mevzuatlarda yapılan değişiklikler gereğince yasal her türlü önlemi almak ve asgari özeni göstermek zorundadır. Sağlık tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm sorumluluk kanunun emrettiği tüm yükümlülükler ve mali giderler yükleniciye aittir.

4.  HİZMETİN SUNULACAĞI ALAN

1)    Kron-köprü, hareketli proteziskelet iş ve işlemleri, tamprotez ve bölümlü protez bitim iş ve işlemleri, zirkonyum kron yapım işi ve işlemleri; yüklenici firmaya bağlı Diş Protez Laboratuvarlarmda yapılacaktır.

2)   idare, yüklenici firmaya hastane içerisinde yer tahsisinde bulunmak zorunda değildir. Yüklenici firmaya işin ifası ile ilgili hastane içerisinde idare tarafından yer tahsisi yapıldığı takdirde; yüklenici firma bu yerle ilgili herhangi bir nedenle idare tarafından tahliye istenmesi halinde noterden protesto çekmeye gerek kalmadanve itiraz edilmeden tahliyesini yapacaktır. Yüklenici firmaya hastanede tahsis edilen çalışma alanlarındaki büro veya laboratuvar malzemeleri, mobilyaları, tamiratı, boyası, altyapısı, her türlü giderleri firmaya ait olup idarenin isteği doğrultusunda tüm giderler (su, elektrik, doğalgaz ve iklimlendirme ücretleri dahil) yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Söz konusu giderler için yüklenicinin karşılayacağı bedel, sayaç veya diğer hesaplama yöntemleri ile belirlenecektir.Hastanede tahsis edilen bu alanda yapılacak iş ve işlemler sebebiyle çalışan güvenliği ve diğer mevzuata istinaden yapılması gerekenler, bulundurulması gereken ekipmanlar, çalışanların koruyucu malzemelerinin tedariği ve kullandırılması, çalışma mekanında yapılması gereken düzenlemeler ile alınması gereken her türlü önlem ve tedbirler yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Mevzuata uygun çalışma şartlarının oluşturulması, çalışanlara yönelik her türlü koruyucu önlemlerin alınması, çalışanların mevzuattan ve yapılacak sözleşmeden doğan hakların sağlanması ve uygun fiziki şartlan taşıyan çalışma ortamının oluşturulması yüklenici firmaya aittir. Gürültü ve toz ölçümleri ve sonuçlarına istinaden çalışan sağlığı kapsamında alınması gereken önlemleri yüklenici firma almak ve uygulamak zorundadır. Mevzuata istinaden



 

fimiay,a İŞ-İn ‘faS1 ’le İlgİIİ hastane iÇerisinde idare tarafından yer tahsisi yapıldığında sözlesmevi takiben ilgili yer teslimi ‘yer teslim tutanağı’ ile yapılacaktır.                   yPg SÖZleşmeyı

4) Hizmet sunumu bittiğinde yer teslim tutanağında belirtilen malzemeler ve mekan aynen faal vaziyette ?,[1]vm„e,dlleCekiir- Aksı takdirde yüklenici farenin zararını karşılamak zorundadır.                  *

fi™a’ hastane 'Ç|nde kendisine tahsis edilen çalışma alanlarında ürettikleri tıbbi ve tehlikeli ^klar n güveni, ve çevreye zarar vermeyecek şekilde toplanması, taşınması ve bertaraf ediLesinden sorumludur idarenin uygun görmesi durumunda hastane ile yapılacak protokol karşılığında tıbbi atıkların

;™,^rfedilmesinto sorumiu firmaya “enen bede'torii mk

ddivet'haStanfe kendisine ^hsis edilen çalışma alanlarında kişisel korunma ekipmanlarını (

tttrÜne gfre fkullamlacak aI?' ?e5idi> ^çı motoru, model hazırlama, basit Lnh h ı f î‘ sarf maizemelefinı.porselen fırını,porselen toz ve Iikiti, basınçlı akrilik pişirme fırını Üv ı t         polımerızasyon cihazı, kumlama makinası, porselen tamiri ve cilası için gerekli ekipman’

kesme mntVe T’ *        kabİnlİ teknisyen masasmı kendisi temin edecektir. Porselen fırını alçi

kesme motoru, tesfıye motoru,polisaj motoru, basınçhakrilik pişire fırını,ışınlı bas plak polimerizasvon

fma makınası 8lbl demirbaş malzemeleri hastanemiz tarafından belirtilen sayıda hastane

ıhr bulundurması irkmektedir. Kurum taraf,ndan hiçbir suretle saîf maSlme

23Tala             Vu^mİrbaŞ •İhtİyaCim k6ndİSİ karŞ‘layacaktır. Ayrıca kullanılacak sarf

gönderecektir       ° hastanemız tarafından belirtilen sayıda, her ayın ilk haftası hastaneye

fîIrm.a kliniklerde protez ara aşamalarında kullanacakları torch ve laboratuvarda kullanılan tup gaz ve beglerın temini ve arızalarının giderilmesi ile yükümlüdür

fin^Şİ1S1,rhb0ra"V,r İÇİ" “ Çi"5ma aIan'ar,n"1 ttr,İp- d°“"’                                                                                                       yüklenici

pLI|ÜpkmpnJCİ laboftuar; SeÇ'ci kronların hazırlanmas, aşamasında akril kokusunun ortama yayılmasını

3 • h a™acıJla T Sag k tes,sı için 1 (bir) ade‘ akril hazırlama kabinini sözleşme süresince sağlık tesislerinde bulunduracaktır. Polikliniklerde geçici diş yapılıyorsa her bir bağlı poliklinik için ayrı akrilik

ITT a^ni b“ unduruIacaktır- Akrilik hazırlama kabininin dış ortamla bağlantısı ve bunun için gerekli

olan ekipmanlar yüklenici tarafından sağlanacaktır.   9 8

10) Yükienici alçıhrm logarlara gidip tıkanmasını önlemek için alçı çökertme kazanları hazırlayacaktır. Aksi takdirde oluşabilecek problemler ve cezalardan yüklenici sorumludur.

5. UYULACAK HUSUSLAR

İ«YîkleıniC1uf!rma; Sagllk Bakanl,S' Tedavi Hizmetleri Genel MUdUrlüğü’nün Diş Protez Laboratuarları bu Sd , Jer!negÖre Çok Amaçh Özel Di? Protez Laboratuarı ruhsatı almış olmalıdır. Yüklenici firma 2 Ynkîpniryar t fnü tai?ammı veya bir kısmını’aIt yüklenicilere yaptıramaz, devredemez.             ’

LI k ? firma tarafından bitimi yapılan tüm protezler, ilgili hekimin onayı ile statik, mekanik ve bivoloiik

açıdan bilimsel kriterlere sahip ağıza takılabilir durumda olmalıdır.

vükZ 'Sİ “‘Üf'erde S62le5me bi,İmin,de" "lbaren 2 yl1 sün*le                                                                         gelebilecek imalat hatalannda

yükleme, firma sözleşmesi sona ermiş olsa dahi sağlık tesislerinden herhangi bir maddi ödeme

yap,İmaks.zmprotezıyenıden yapmakla yükümlüdür.Yüklenici firma,kendi yaptığ. total ve iskelet protez kırık, tamir ve beslemelerinive kroşe ilavelerini de ücretsiz olarak yapmakla yükümlüdür iskdet

ZS:rde r^ ^ ,kir,lmaSl gİbİ telafiSİ mümkün onayan durumlarda yapılan RPT’ lerde protezlerin plastik bitim işlerim de ilgili laboratuar yapacaktır.Laboratuar bununla ilgili taahhütnamesini

££££%!?<£& Sİ“lm Ayr,ca tein bi,im “T bi<™

Sânlaİ'S aş^ma^,nda “ygunlugu kabul edilmeyen protezler laboratuvar tarafından ücretsiz olarak tekrar sŞmatTorlSî. ^ taraf'ndan kabUİ edİ'eCek hale gelİnCeye kadar yüklenici fil™ bunu

7.  İşlerin planlamaları hekimlerimiz tarafından bildirilen şekilde olacaktır.

8.   ihale konusu işlerle ilgili olarak klinikte ölçüsü alman işlerin klinik aşamasından sonra kullanılacak tüm

2- yî   ™a tarafl"dan temin edilecek olup, bunlar için ihale bedeli dışında ekstra bedel talep

«EH 1™’ lKu T S°g“k ,akrıllk’ proteze uygulanacak takım dişler, bas plak, alçı, ışınla sertleşen bas

plak, ısı kaynağı ıçm kullanılan yakıtlar vs.)           ?

9.   Yüklenici laboratuvar bu şartnamede teknik vasıfları tanımlanan teknisyenlerden ihale dokümanın da belirtilen sayıda çalıştıracaktır. Hastanemiz, Merkezlerimiz ve bunlara bağlı polikliniklerimizde veya yüklenici firmaya ait a oratuvarda, çalıştırılan personelin çalışması esnasında kaza geçirmesi durumunda talep edilebilecek tedavi giden, tazminat ve her türlü yasal haklan yükleniciye aittir.

10.   Hastanemizde veya hizmet alınan laboratuvarda görev yapacak özel laboratuvar teknisyenlerinin önlük ve kıyafetleri dahil tüm haklan yüklenici tarafından karşılanacaktır.Laboratuar elemanları kurumda bulunduğu süre zarfında temiz bir kıyafetle, günlük traşlı ve kurumca belirlenecek renkte bir önlük ile yaka kartlı çalışacaktır. Resimli yaka kartında, görevli elemanın adı, soyadı ve laboratuarın adına ilişkin bilgilere yer verilecektir.Firma persone ı tecrübeli ve güvenilir, temiz giyimli özenli tavır ve davranışı ile Kurum onuruna uygun davranışlar içinde olacaktır.                         ■

arasmdaki her “rl“ Wba" Ve i? ,ransf,irini                                                •'»* «iosrultusunda

12 Yüklenici laboratuar yapılacak işin türüne göre kullanılacak alçı çeşidi, model hazırlama, basit tesviye ve po ısaj malzemeleri ile kullandıkları estetik materyale ait seramik ve akrilik renk skalalarını yanlarında bulunduracaktır.Ayrıca her klinik için 1 adet klinik mikromotor yüklenici firma tarafından teinin edilecektir (Her iki hekime bir tane olacak şekilde). Bu cihazların bakım ve onarımı, cihazlarla birlikte kullanılacak ekipmanlar yine yüklenici tarafından karşılanacaktır. Klinik işleyişinin aksamaması için firma hastane bünyesinde fazladan cihaz bulundurmalıdır.

13. Yüklenici laboratuar UV ışıkla sertleşen kaşık plağı, basplak, mum, sert alçı, beyaz alçı, geçici akriliği, metal ve plastik tesviyesi, polisaj için gerekli tüm sarf malzemeleri (alçı, frez, taş, separe, zımpara, keçe v.s) kendinden kullanmak zorundadır. -

İİTiraT? yapır™nda kullanılacak olan akrilik dişler, çekirdek metal, akrilik, seramik ve metal tozlarının TITUBB kaydı olacaktır. Yüklenici firma kullanacağı malzemelerin marka, model, TİTUBB barkot numaralan ve ınternet çıktıları sözleşme sırasında idaremize sunacaktır.

15. Yüklenici firma, sözleşme süresi boyunca kurumumuzda hekim tarafından talep edilmesi halinde geçici

kronları herhangi bir bedel talep etmeden yapmak zorundadır.

16 Yüklenici firmaya bağlı laboratuvarlarda yüklenicinin sorumluluğunda olan hizmetlerden dolayı meydana gelebilecek tüm tıbbi ve hukuki durumların muhatabı firmanın kendisi olacaktır. Yine aynı sebeplerle üçüncü şahıslar veya diğer resmi merciler tarafından idareyi muhatap alarak idare aleyhine hukukî işlem başlatılması durumunda yargılama giderleri, vekâlet ücreti ve ihtilafın sulh yoluyla çözülmesi de dâhil ve fakat bununla sınırh olmamak üzere idarenin bu hususta uğrayacağı her türlü masraf yüklenici tarafından karşılanacaktır.

7. Yüklenici; işleri kuruma teslim edecek, işlerin polikliniklere dağılımını sağlayacak, alman ölçülerin alçısını i”3” çüler üzerinden bas Plak ve kişisel ölçü kaşığı hazırlayacak, geçici kron hazırlayacak, alınmış ölçüleri yada provası yapılmış işleri toplayıp paketleyerek laboratuvara ulaştırılmasını sağlayacak İdarenin uygun gördüğü sayıdaelemanı hastanemizde görevlendirecektir.

18.   Yüklenici firmada çalışan persone], hekimin ve hastaların çapraz enfeksiyonlardan korunmalarını sağlamak amacıyla gelen işlerin (ölçü ve modellerin vs.) sterilizasyon ve dezenfeksiyonundan sorumludur. Dezenfeksıyonun sağlanması için gerekli olan malzemenin; yüklenici firma laboratuvarında, hastane bünyesindeki protez laborâtuvarında ve kliniklerde bulunması sağlanmalıdır.

19.  Yüklenici firma sözleşmede yazılı ve hastaneye tebligat için bildirdiği adresi ikametgah olarak kabul etmiş

ve adrese yapılan tebligat yüklenici firmaya yapılmış sayılacaktır.                                                    .

20.    İşlerin teslim edilmesi, teslim alınması, taşınması vs. gibi uygulamalarda belirleyici taraf idare olup yüklenıcr firma bu kurallara uyacaktır. Sözleşme süresi içerisinde yapılacak herhangi bir değişikliğin ilgili firmaya bildirilmesi halinde, yüklenici kendisine verilen süre içerisinde bu değişikliklerle ilgili her türlü

malzeme, donanım ve alt yapıyı bedelsiz olarak sağlayacaktır.

21.   İdarenin uymak zorunda olduğu Sağlıkta Kalite Standartları, Verimlilik Kriterleri, Gözlemcilerin Yerinde Değerlendirme Esaslan gibi Sağlık Bakanlığı’nın istediği kriterleri yüklenici firma da hastanede kendisine tahsis edilen mekanda sağlamak zorundadır. Bu konuda idarenin isteklerini ivedilikle ve eksiksiz olarak yerine getirilecektir.

22.   Hastane kliniklerinde kullanılacak olan seramik ve akrilik takım dişlerin renk skalaları, akrilik dış) form katalogları firmalar tarafından talep edilen polikliniklerde bulunmak koşuluyla temin edilecektir.

"esai s“,,eri içer,sinde. k™da h“ır ı>“ı“'""^

düzenleyecek ve olası fazla mesai veva varHiva Pro§ramını İŞ kanununun ilgili mevzuat hükümlerine göre

j™». iigiu                                       —•

oLZ^a «X“e “Slim edile" 6Iǰ kaS,k'a™ SaS'am- « *** » ** bilmeye hazır

Şartname hükümleri doirats^^          ».*» çıkaramaz. Aksi «.Mirde idari

ÎSüS^’SS^ET" f“'iy"lerİ eSnaSmda kUr“ma * "al”— — «erdik,eri takdirde

kLILrmda ITmeZe                                 "^mler ek mesaiye

laboratuvar personelinin çalışma saatlerini idare belirleyecektin **** ^ edl,meyecektir- Yüklenici

S^lZSSi3^lrt,l" İS“di*'' M“d'                                                                                            W» Şikâyet gelir vey. be6enilmezse

sS^SSSS^FŞ^ssRi

“ “-™—~ 1r." S2SZ£££Z£

malzeme listesini Lrum idaresine vem?kzo™dath°n<!İe *" b''8' ™ b'lgeler ile kllllanllacak araç-gcreç ve

“na          fîullanacaSl cihazların kalibrasyonların, atedite

33. Parsivel ve3 h ' kur“'“5 VT v'keK W«rak, birnushasın, kuramlara verecektir,

bilimsel ve teknik kurallara uygun^ZSÎVe'f1'™!"!?"1 7°dd“jl -vap'lm'5 olmalıdır. Mum modeiajlar

"“keT't^r1",8iSKk,eri “ f,ŞWe °I<İU8" 8lbi             “y8"" **"* haZ'rlanm,Ş

ESer mMal »*■

£r27^"e,in yeniden “ "akrili“

6.  IŞIN TESLİM EDİLMESİ, YAPILMASI VE TESLİM ALINMASINA İLİŞKİN ESASLAR

6.1.  İşin Teslim Edilmesine İlişkin Esaslar

kabuiI^'ldterlÎrlTu^sunda' ölçÎyü^ged ^SiHr™B^Tum'mda^Tü"   Ancak öl?ü

değerlendirilir. Yüklenici Laboratuar haklı sörülür ise dk ■ , ™?da oIçü muayene komisyonunca

Sairr" ı Ym°f c\ Laboîan,an haks,z bu,ursi‘ Yükı“'i”1 uboZ^uy^hr1.9^ dte"m'sl İS,'"ir'

teslim aldıklar, öMledVote^S     teslim edilecektir Firma elemanları, kliniklerden

alanlarda bu ölçülerden alomSSd*Sek^ ?“k ™ k"m,,"a “Mne tahsis edilen

suretiyle barkot numarası alacaklardır Hekimin biltn' nr>t 'T t protez takip Pr°gramına kaydettirmek yaptıktan sonra dış laboratuvaHara transf^^ gerçekleştireceklerdir 01 nU',,a^aS",, ih"'Va O**""1

rran *?kı“ıere da«"tok« j-j«-* ^ tıar^i^^ırr^s;,,^™"ttkip b,r,m,nde “prote

ZtgTe °u°,ak Şekİ'de saglayacaktır- Yüklenici firma hastalara yapılan protezlerin kayıtlarını tutacak fkavıtlar

2^5SSS==sSİ

f         6 ldareye teslım edllecektir. Sözleşme süresi ve garanti süresi içinde

6 14 YükLnicianemfirm?k,tladn ‘lraSmdauyuşmazllk olduİu durumlarda hastanemiz kay.tlan esas alınacaktır

6.1.5.                                       YükIenıcı firma entegre programı kendi imkanları ile temin edecektir

6 1.6. IŞler gerekli dezenfeksiyon ve hijyen şartlan sağlandıktan sonra poşetlere konulacak ve bu poşetler ezilme . ta ipU plrii kaplar içerisine yer]eştirilerek                                                                                                                                   gerçekleştirilecektir Taşıma şuasında

oabılecek her türlü hata ve kayıplar firmanın sorumluluğunda olacaktır.Protezlerin dezenfekte edileceği

ftîT; , t      Çab“k e,kin ™ sil™ dezenfeksiyonu ,e de tabi aletlerin SVa^yleSt

ufak enstrümanların temizliği için kullanıma uygun preperat olmalıdır AET 93/42 tıbbi lirfin vünLpi's'

koyku7uÜr;!mİŞ ta,ld,r-Bİy,°!°jİk °Iarak g^riîebil/olmalıdır.   g^ ofrnSZ fZ

kokulu, kullanıma hazır çözelti halinde olmalıdır. HIV (aids) HBV TBC Henatit R Virtte ıvrw aj * Bakteri ve mikro organizmalara karşı etkili koruma sağlamalıdır               ’ P ’ ^ Mlkr°P’

nŞ^ZSS?' 0İÇ“ ” nUmUne,erin aŞmmaS' talİ™,ma “y8Un M «“"*<*• Açıkta hiçbir

6.1.8.                İJgılı ışın ölçüleri alındıktan sonra laboratuvar çalışanları 15 dakika içerisinde alçı model döküm işlemini tamamlamak zorundadır.Kron-köprü diş kesimlerinde geçici kronlar ve laboratuaîaTdiğer^tler fölcü do^uimesı, model hazırlanması, bas plak hazırlanması, kaşık hazırlanması, kapanış mumu hazırlanması vs ^ laboratuar elemanı tarafından aynı gün yapılarak teslim edilir

6.1.9.                                  Laboratuar   elemanları, kendilerine kurumca yetkilendirilen görevlilerce teslim edilen ölçülerin aln şmartt!nuvaundl?r’ ka,delerini vb ,.i5lerini k™ laboratuarı uygunsa kurumda, kurum laboratuannın fiziki dışındabfrmeklab°r“a veya kuruma yak,n laboratuar şartlan sağlanmış kurum

6.1.10.                                Laboratuar, ^P'lacak işi sözleşme ile belirlenen sürede ve istenen kalitede teslim etmekle yükümlüdür

veva TSE CE betP I6" ,6        kulIamlmas> zorunludur. Kullanılacak metal ISO standardına

veya TSE-CE belgesine sahip olmalıdır. Kesinlikle çupa içermemelidir.

6.1                                                      12.Teslim edilen metal alt yapılı seramik üst yapılı kronlar EN ISO 9693:2000 normlarına uyumlu olmalıdır ve T.hh^-h in1" ^ o sarf maIzeme'erden; Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamında olanlarının TC İlaç ohrîalıdır                                                    "8' ^ (T,TUBB) ^             ™ ^ «»1.8. «rai

fbra^leSkt'rmate'ya",srin orij|nal Prospektüsleri ,e faturalar, istendiği zaman kontrol komisyonuna b6ulfd„rmasrgrklkSrede IS,'nen Pr°teZİeri"                                                                                                                                                        «m cihazlar, bünyesinde

en az3(aç) renk,en

hizmeti ^7^5^                glder"meSİ " Prova “da g-ekli olan diğer teknisyenlik

6.2.2.             AIçı   Model

a.  Modelin alç, motorunda düzeltilmesi esnasında anatomik smırlar korunmalı, sulcusla- tıraşlanmamaHdT.

6.2.3.                 Şahsi  Ölçü Kaşığı

b Hek i m terafi nctan Tfi! "d & ^    kaŞlk bU S'mrlara Sad'k kalmarak ^lanmah.

tamanıen            ^ t*"d* hekİmİn *■"» buI*»* »ir malzeme ile çizilen smırlar

kaşık,,mod®le tam, olarak adapte olmalı ve istendiğinde modelden kolaylıkla çıkarılabilmelidir (Gerekli yerlerde kaşık hazırlanmadan modele “block-out” yapılmalıdır).     y v e (°eAek"

 

SumSST b,r İS“ belini“* **                  yaklaf.k 0,5 cm .astada ölçü kaÇ,5

. 6.2.4 Muin^îpan^ anatomisine uygun şekilde-açık bırakılmalıdır. ..

h ES® P!ag'n:n Smiİan sulkuslara kadar indirilmeli uzun yada kısa bırakılmamalıdır

c.KaUptI,'möt^^^^

sulcustan itibaren en az 2 cm olmalıdır).                                           " ye er 1 yükseklikte hazırlanmalıdır (Ön bölgede

bölgede Kte^lndeTmriÎ!^,5S!!r,nd'’ ““ ""“k 0n “'8ede insisivPaPilinyaklaşjkO,5 cmSnllnde, arka yerleştirildikte,, soara lımaklİTdolıf^          lskelet mc,al model®

ferlerde o,mal, ve ağızda

6.2.5.   İskelet (Metal) Dökümler

b          T'®' d°kUm,kafes, kret tepesine kadar uzat.tmal,, klSa tutulmamalıdır

c.'                                                                                                   edilme,'lVe gerekli yeHere "™k korUlmahd.r.

bağlayıcılara bağlanmalıdır. Cm me m dedistalden minör bağlayıcılar ile ana

ç.Kroşeler, andırkatlara doğru yerleştirilmelidir

ka,an “di5,erde toi“■"» ^Meta^k1!^^6 ^ <ü9) U^eye kar biodeut fesetler flcretsiz olarak yapılacaktı-5^ ed^me*’^'r-^ske*et ve

. Metal iskelet ağza tam uyumlu olmalı, giriş yoluna uygun olmalı.

6.2.6.   Diş Dizimi ve Modelasyon

dizilmeli, kesinlikle bu^cafve^'nnguafet^mamaİKhr d°^rU yaP,lmaİ1’ özellikle alt çenede kret tepesine b. Seçilen dişler uygun boyut ve renklerde olmalıdır

oi«ES:,S                 haSlamn m'VC“‘ di5l™e W" anatomik yap, ve boyutta

" eerekt®"d' —ta*r yapabilmesi

6.2.7. Akrilik Bitim İşleri

yuvSalahfc          ^ °llrak            P"*« k™*" k«Un btrakılmayıp

b.  Frenulumlar doğru anatomik yapıda hazırlanmalıdır.

c.  Ah hattı doğru şekil ve yerde hazırlanmalıdır.

yumSmaZ"'1'1’ ÖZe"ikl,î Çe,K 'abial ™ “St Çene ,0ber bölgelerinde olas, andırkatlar yaîS„Zma,:dn,rberler    pr0,“ «■* fisinde bırak,İmalı, bu bölgede protez s,„ta uzun

g.   Bıtmışprotezlerde kesinlikle porözite olmamalıdır.

6.2.8.    Kron-Köprü İşlemleri (Döküm Yöntemi ile)

b£S

c)  Metal alt yapıda delik, lehim olmamalıdır.

d)  Kron marjinleri köleyle uyumlu olmalıdır.

edilecektir!6 ““k maK,yallerin “Üinal praspektOsleri ve feturalan istendiğinde kontrol te5kilatm.it

 

p Hareketli bölümlü protez desteği olacak sabit protezlerde tırnak yuvalan, rehber düzlemler, resiprokal kol ıçm gereken basamaklar, freze işlemleri, vestibülde kroşe tutuculuğu için gerekli andırkat alanları ve ekvator hattı hazırlanmalı; yapılacak bu hazırlıklar mutlaka hekimin önceden yapacağı planlama önerileri doğu lusunda teşhis modeli veya planlama çizelgesi üzerinde belirtilen şekilde olmalıdır. İşlemler

paralelometre kullanımını bilen teknisyenler tarafından yürütülmelidir.                                                          ’

6.2,9.                                Bilgisayar Destekli Kron-Köprü İşlemleri (Lazer Sinterleme Yöntemi ile)

a.    Lazerşinter akyapıhrda kullanılan metal alaşımı CE ve TÎTUBB belgeleri bulunan, lazer sinterleme yöntemi için üretilmiş 20-30 mikron boyutunda toz metal partikülüne sahip olmalıdır.

b.   Gerekli görüldüğünde metal tozpartikülleri ve alaşımlarının teknik analizi kontrol teşkilatı tarafından istenecektir (Metalurjik test).         >

■ ■ ■C;70k!eSi dünvada en yaygın şekilde kullanılan dijital yöntemle alınacak bütün ölçülerden gerekli veriyi elde edebilecek ve tasarım yapabilecek yazılımlarasahip alet ve ekipmanı laboratuarında bulundurmalı ve bu

verileri kullanarak istenilen model, restorasyon ve protezi üretebilmelidir.

d.    Kron ye köprü restorasyonlarının alt yapıları direkt metal lazer sinterleme yöntemiyle elde edilmelidir. Yüklenici, bu alt yapıların üretiminde kullanılacak cihaz ve diğer bütün ekipmanlara tam zamanlı sahip olmalı veya ihale üzerinde kalan firma; ilgili cihaza sahip olan başka bir firma ile hizmet alım sözleşmesi imzalayıp, ayrıca ilgili cihazı kullanacak yeterliliğe sahip personellere ait bilgi ve belgeleri sözleşme tarihinde idareye sunmak zorundadır.

e.  Metal alt yapıda delik, lehim olmamalıdır. Metal kalınlığı 0,3 - 0,5 mm arasında olmalıdır.

f.  Kronmarjinlerikoleyle uyumlu olmalıdır.         ' .

g.   Kron yüzeylerine kumlama yapılmalıdır.

h.  Seramik kalınlığı oklüzal yüzeyde 0,5-2 mm, aksiyal yüzeylerde ise 0,5mm’den az oİmamaldır.

ı. Metal porselen bağlantısı ya da metal alt yapı ile estetik üst yapısının bileşimi uygun olmalıdır k.Seramik tozlan insan sağlığına zararlı madde içermemelidir.

1,Seramik tozlarının renk skalasına uyan renk seçeneklerinin bulunması gerekmektedir.

m.Metalve estetik materyallerin orijinal prospektüsleri ve faturalan istendiğinde kontrol teşkilatına ibraz edilecektir.

n.Hareketlibölümlü protez desteği olacak sabit protezlerde tırnak yuvaları, rehber düzlemler, resiprokal kol için gereken basamaklar, freze işlemleri, vestibülde kroşe tutuculuğu için gerekli andırkat alanları ve ekvator hattı hazırlanmalı; yapılacak bu hazırlıklar mutlaka hekimin önceden yapacağı planlama önerileri doğrultusunda yapılmalıdır.

o.  Yüklenici firma hastanemizde yapılan implant üstü restorasyonları CAD-CAM destekli lazer sinter yöntemiyle yapacaktır. Hekim gerekli gördüğünde custom (kişisel) abutment yapılacaktır.Custom abutment üretmek için gerekli premil ilgili implant firması tarafından karşılanacaktır. İmplant üstü restorasyonlar endikasyonuna göre siman veya vida tutuculu yapılabilecektir. ö.Implant üstü kron köprü protezlerin yapımında uygulama için gerekli implant üst yapı parçaları (analog,abutment,transfer copingler vb.) ilgili sağlık tesisi idaresi tarafından temin edilecektir.UyguIamanın cerrahi aşaması sonrası protez aşamasına geçişte idarenin temin ettiği implant parçaları hekim tarafından yükleniciye teslim edilecek ve bu aşamadan itibaren ekipman ile ilgili bütün sorumlu!uk( kayıp olma,deforme olma,yanlış uygulama vs. )yüklenici firmada olacaktır.

6.2.10.                                 BiIgisayar Destekli (CAD-CAM)Zirkonyum Kron a-Zirkonyumdestekli kronlar güdüklü(day) modellerde çalışılacaktır.

b“ Metal destekli kronlar ile aynı süre içerisinde bitirilecektir.

c- Kullanılacak olan zirkonyum CE, ISO v.b standartlarda olmalıdır.Kullanılan materyale ait belgeler gerektiğinde istenebilecektir.

d-Estetik ve direnç üst seviyede olmalı, ön bölge ve arka bölgede kullanılabilir olmalıdır, e-Zirkonyumun elastikiyet dayanıklılığı en az 1200 MPa olmalıdır, f- Işık geçirgenliği özelliği sayesinde doğal dişlerin dokusunu tam olarak yakalayabilmedir, g- Her noktasında sabit büzülme^stabilitesi olmalıdır.

h- Alt yapı üzerine kullanılacak tabakalama porseleni alt yapı ile uyumlu olmalı ve uygun bağlantısağlamalı, ağız

ortamında çiğneme kuvvetlerine yeterli direnci göstermelidir.    *

ı- Presenterizezirkonya blokları %3 molyitriyumla ile kısmi stabilize edilmiş tetragonal zirkonyum polikristal [3 Y-TZP) yapıda olmalıdır.

i-İdare tarafından zaruri görülen durumlardamonolitik blok zirkonyum veya lityum disilikatla güçlendirilmiş tam seramik yapılması talep edilirse (total sayının %5 ini geçmemek şartıy)a)yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

j- Yüklenici fîrmazirkonyum restorasyonlarının üretilmesi ve hazırlanması konusunda tecrübeli olmalıdır.Gerektiğı durumlarda 0,4mm kalınlıkta porselen lamina restorasyonların hazırlanmasına uygun materyal,tekniker, ekipmanve tecrübeye sahip olmalıdır.    " “


 

 

k- İşler, çene hareketlerini yapabilen basit bir artikülatör üzerinde tamamlanacaktır. Sabit restorasyonlar için geçici kronlar, hekimin talebi doğrultusunda yüklenici firma tarafından ücretsiz olarak yapılmalıdır.

I- Materyal ve /veya teknik yetersizlikten kaynaklı hatalar nedeniyle hasta ağzına uymayan veya hatalı olan restorasyonlar ücretsiz olarak yenilenecektir.

m. İmplant üstü restorasyonlar da, hasta ve hekim isteğine göre zirkonyum yapılacaktır.

6.2.1 l.Kroıı-Köprü Dentin

a-Kole bölgesinde porselen kalın bırakılmayıp sıfırlanmalıdır.

b-Merkezlerimize iş transferi gerçekleştirilmeden önce yükseklik kontrolü yapılmalı, iş okluzörden bakıldığında yüksek olmamalıdır.                     .

c-Gövde altı hekim isteğine göre hazırlanmalıdır.

ç-Fınnlanma aşamasından sonra metal büzülmemeli, dişe tam olarak oturmalıdır. d-Uygulanan porselen rengi klinik tarafından belirlenen renk ile tam uyumlu olmalıdır. e-Kole bölgesinde dentin kalın hazırlanmamalı, embrajürler mutlaka açık bırakılmalıdır. f-Yapılan protez ağızdaki mevcut dişlerle simetrik ve anatomik açıdan uyumlu olmalıdır.

6.2.12.Kron-Köprü Bitim (GLAZE)

a-Bitim rengi, klinik tarafından belirlenen renk ile tam-uyumlu olmalıdır. b-Dentin prova aşamasında aşındırılan yüzeylerde anatomik form tekrar düzenlenmelidir. c-Dentin prova aşamasında açığa çıkan metal yüzeylere maskeleme yapılmalıdır. d-Glaze sonrası metal iç yüzeylere mutlaka kumlama yapılmalıdır.

6.3.  İşlerin Teslim Alınmasına İlişkin Esaslar

6.3.1.                             Yüklenici firma, hastanelerimizinprotez takip sistemine kaydettirerek barkot numarası almak suretiyle teslim aldığı iş ve işlemleri;

KRON-KÖPRÜ:

-Geçici kron yapımı aynı iş günü içerisinde,

-Metal alt yapılar en fazla 4(dört) iş günü içerisinde,

-Seramik dentin provaları en fazla 4(dört) iş günü içerisinde,

-Dentin prova sonrası glaze işlemi aynı iş günü içerisinde,

-Hekim isteği doğrultusunda işin direkt bitimi yapılacaksa 5(beş) iş günü sonra (örnek pazartesi günü alınan iş bir sonraki pazartesi merkezde olacaktır) teslim edilmesi gerekmektedir.

-Süreler bütün üretim yöntemleri için geçerlidir.

METAL DESTEKLİ TOTAL VE PARSİYEL PROTEZLER:

-İskelet ve kafes dökümleri en fazla 4(dört) iş günü içerisinde,                                                        •

-Diş dizimi en fazla 4(dört) işgünü içerisinde,

-Akrilik bitim en fazla 4(dört) iş günü içerisinde,

METAL DESTEKSİZ TOTAL VE PARSİYEL PROTEZLER:

-Şahsi kaşık en fazla 1 (bir) iş günü içerisinde,

-Kaide plağı aynı iş günüiçerisinde,

-Diş dizimi en fazla 4(dört) İş günü içerisinde,

-Akrilik bitim en fazla 4(dört) iş günü içerisinde, yapımını tamamlayarak ilgili kliniğe teslim edecektir.

6.3.2.                                                                          Yukarıdabelirtilensüreler,      tıbbi ve sosyal gerekliliği olan vakalarda kısaltılabilir.

6.3.3.                                                Laboratuarlârda    çalışan personelin, hekim ve hastaların çapraz enfeksiyonlardan korunmalarını sağlamak amacıyla, gelen işlerin dezenfeksiyonu çok önemli olup yüklenici firma, dezenfeksiyon işlemi için gerekli araç, gereç ve materyali içeren yeterli donanıma, laboratuvar elemanları ise bu konuda gerekli bilgiye sahip olacaklardır. İşler merkezlerimize dezenfekte edilmiş şekilde naylon poşetlerde ambalajlanarak teslim edilecektir. . ■

6.3.4.                                    Laboratuarın yaptığı işler en son mesul müdür tarafından kontrol edildikten sonra ambalajlanarak ve mesul müdürün imzası bulunan kontrol listesiyle sağlık tesislerine teslim edilir.

7.                                 KULLANILACAK      MALZEMELERE      İLİŞKİN     ESASLAR

7.1.  Tüm metal alt yapım işlemlerinde sertifikalı toz metal (Co-Cr) kullanılması zorunludur. Kullanılacak metallerin TITUBB kayıtlan olacaktır.

7.2.   Kullanılacak metal tozlan, seramik ve geliştirilmiş akrilik tozlan diş hekimliği kullanımına yönelik olacak ve insan sağlığına zararlı maddeler içemeyecektir.

7.3.   Yüklenici laboratuvarların kullanacağı metal, akrilik dişler ve estetik materyallerin orijinal prospektüsleri, TITUBB kayıtlan, satın alındığı firmalar ve faturalan “Kontrol Teşkilatımıza” sözleşme esnasında yülil^ici

 

laboratuvarlar tarafından ibraz edilecektir. Ayrıca kullanılan bu malzemelerin faturalan sözleşme süresince idare talep ettiğinde idareye sunulacaktır.

7.4.  Kullanılacak dişler hastaların beklentilerini karşılayacak düzeyde geniş renk ve form skalası içerip dentin kole ve şeffaf (üç renkli) renklere sahip olacaktır.

Kullanılacak d.işler anatomik yapıya uygun ve en az 22-29brinell sertlik derecesine sahip olacak ve yıik'enıcı ™a ?®rtllk derecesini ve TITUBB kayıtlanın gösterir belgeleri sözleşme esnasında sunacaktır.

7.6.                          Protez kaide akrılığı TITUBB kayıtlı olacak ve hekim talebine göre damarlı ya da damarsız seçenekleri olacaktır.

7.7.                           İkincL ölçülerde şahsi kaşık yapımında ve total protezlerde kapanış aşamasında şablon hazırlanırken ışıklı basplak (fotoplak) kullanılacak olup, kullanılan basplağmTITUBB’a kayıtlı olduğuna dair belge sözleşme yapımı esnasında sunulacaktır. Hekim tarafından başka bir malzemenin kullanılması istenmiş ise hekimin isteği

dikkate alınarak kaşık veya kaide plağı istenilen malzeme ile hazırlanacaktır.

7.8.                            Lazer Sinterleme yoluyla kullanılacak metallerkesinlikle“Berilvum” ve “Kadmiyum” jçermeyecektir. Kütlece °/<û.l ’den büyükolan her element prospektüste belirtilecektir.'

7.9.                              İskelet   döküm metalleri en az %55 Cobalt, %20 Crom, %2-5 Silisium içerecektir

Kron - köprü lazer sinter metalleri en az%55 Cobalt, %20 Crom, %0,5-1 Silisium içerecektirler iki metal türünde de Carbon oranı %0,5’ i geçmeyecektir.

7.10.  Yüklenici firma, laboratuarında protez bitiminde kullandığı makine ve diğer tıbbi cihazların kalıbrasyonunu ilgili yönetmelikler gereği düzenli olarak yaptırmak zorunda olup, ilgili cihazların Kalibrasyon Belgelerinisözleşme esnasında ve süresinceidareye sunacaktır.

7.11.  Laboratuar tarafından yapılan işlerden Kurumca randomize olarak seçilecek numuneler, kullanılan metal ve estetik materyallerin kalitesinin ve sağlığa uygunluğunun belirlenmesi amacıyla sözleşme imzalandıktan sonra belli dönemler halinde (yılda en az 2 (iki) defa) ilgili merkezlerde metalürjik testlere tabi tutulabilir. Test sonuçlan şartnamede belirtilen oranlarda uyumlu olmalıdır. Metalürjik test için alınan numunelerde insan sağlığına zararlı maddelerden (nikel,berilyum,kadmiyum)herhangi birinin tespit edilmesi durumunda uyarıya gerek olmaksızın tek taraflı olarak yüklenici firmanın sözleşmesi fesih edilir. Yapılacak olan test işlemine ilişkin her türlü gider laboratuar tarafından karşılanacaktır.

8.  İŞLERİN GECİKMESİ VE YENİLENMESİNİ GEREKTİREN KOŞULLAR

8.1.  Laboratuar, yapılacak işleri sağlam, eksiksiz, zamanında ve istenen kalitede teslim edecektir

8.2.                                      Yapılacak    işler, şartnamede belirtilen sürelerde teslim edilmek zorundadır. Ancak herhangi bir gecikmenin yaşanacağı durumlarda firma, işin teslim tarihinden en az bir gün önce durumu ilgili kliniğe yazılı olarak bildirecektir. Mazeretsiz ve habersiz gecikmelerin yaşanması halinde firma hakkında cezai işlemler uygulanacaktır.

8.3.                        İşin   zamanında teslim edilmediği veya geciktirildiği ve kalitesiz (teknik şartnameye uymayan) üretim yapıldığı; bu şekilde hasta mağduriyetinin veya şikayetinin olması durumunda yüklenici hastanın maddi zararım tazminle yükümlüdür.

8.4.           İşın zamanında teslim edilmediği, kaybedildiği veya geciktirildiği, kalitesiz üretim yapıldığı, bu suretle hasta mağduriyeti ve hasta şikâyetlerinin söz konusu olduğu durumlarda, klinik hekimi tarafından tutanak tutulur ve Hastanemızjdaresı tarafından görevlendirilen “kontrol teşkilatına” incelenmek üzere iletilir. Yapılan inceleme

neticesinde firmanın kusurlu bulunması halinde sözleşmedekicezai işlemler uygulanır.

8.5.    Kuramlarımız hekimleri laboratuvar hatasına bağlı teknik ve bilimsel seviyeye uymayan işleri geri çevirebileceklerdir. Bu durumda işler bedelsiz olarak yeniden (RPT) yapılacaktır.

8.6.  Laboratuar, işlem kayıtlarını ihale bitim tarihinden itibaren en az 2(iki) yıl saklamak zorundadır. Hastaya teslim edilen işlerde ihale bitim tarihinden itibaren 2(iki) yıl içerisinde oluşabilecek sorunların laboratuvar hatasından kaynaklandığının tespit edilmesi durumunda protokol süresi sona ermiş olsa dahi yüklenici firma işlerin ücretsiz olarak yenilenmesini sağlayacaktır.

8.7.   Söz konusu süre içinde metal döküm hatalarından veya kırıklardan kaynaklı yenileme gerektiren işlerde yenilemeyi yapacak olan ilgili laboratuvar üst yapısını da (diş dizimi, akrilik bitim vs) tamamlamakla yükümlü olacaktır.

Kron işlemlerinde yenileme şartlan şunlardır:       .

•          Ajustesi hekim tarafında yapılmadığı durumlarda,

•          Dişe uyumsuzluk,

•          Porselen ve mesafenin yetersizliği,

•          Kole açıklığı,                      .

•          Porselende çatlaklık ve/veya atma olması,

•          Köprü gövdesinin kırılması,

•            İskelet Döküm işlerinde yenileme şartlan şunlardır:

•            Ajustesi hekim tarafında yapılmadığı durumlarda,


 

•                Döküm hatası olduğu durumlarda,

•                Modellerin kayıp olduğu durumlarda,

•                Planlama hatası olduğu durumlarda,

’ Total Protez işlerinde yenileme şartlan şunlardır:

•                Protezde kırılma ve çatlak olduğu durumlarda

•                Bitmiş protezin hasta ağzına uymaması(pürüzlü kaide, kapama bozuklukları)

9.  IŞIN TIBBI VE TEKNİK KONTROLÜNE İLİŞKİN ESASLAR

9.1. işin Tıbbi Kontrolüne İlişkin Esaslar

gereklhedt^irl'eri atacaktır.6” İStenen ,kalİtede Ve Sagllga uygun oIarak teslim etmekle yükümlü olup, bu konuda

9.1                                                                                                                                                                                                                                        2. Yüklenici firma tarafından teslim edilen tüm iş ve işlemlerin statik, mekanik ve biyolojik açıdan bilimsel knteriere uygun uğumylgılı klinik hekimi onaylayacakta, (metalin genel görünümü, balansı, uyumu, mezio- dıstal ve oklüza mesafenin yeterliliği, metal alt yapı ile estetik üst yapının birleşiminin uygunluğu, kapanış, enk uyumu, estetik görünümü ve anatomik yapıya uygunluğu, bitmiş iskelet dökümlerinin model ve ağız içindeki uyumu, protezlerin planlamaya uygun olup olmadığı, diş diziminin anatomik kurallara göre yapılıp yapılmadığı protez kenarlarının uygunluğu, cilalı yüzeylerin uygunluğuvs). Hekimlerin uygun bulmadığı işleri ilgili firma ücretsiz tekrarlayacaktır.   V6                                                                                s * 1

9A.3. Yüklenici firma personelin, hekim ve hastaların çapraz enfeksiyonlardan korunmalarını sağlamak amacıyla gelen işlen dezenfekte edecek; bu amaçla gerekli her türlü araç, gereç ve materyali içeren yeterli donanıma, laboratuvar elemanları ise bu konuda gerekli bilgiye sahip olacaktır.

9.1.4.Ilgılı firma bu amaçla bünyesinde ayn bir birim oluşturacak, gerek bu birimlerden gerekse firmadan m®rk®zlenmıze transferi gerçekleştirilen işlerden hizmet kontrol teşkilatımız tarafından uygun görüldüğü S',fe n™eler almarak idarenin uygun gördüğü laboratuvarlarda analizleri gerçekleştirilecektir. Analiz bedelleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

bâşlatıla^aktırfekSİy°n k°nUSUnda uygunsuzluk|ann tespiti halinde ilgili firma hakkında cezai işlem

9.2.  İşin Teknik Kontrolüne İlişkin Esaslar

^.J.l.lVlertezIerimiz idaresi tarafından oluşturulan “Kontrol Teşkilatı” yüklenici firmaları, başta ürettikleri ş1®™ , kalitesi olmak üzere veılgılı mevzuatların hükümlerince yerinde görerek değerlendırecektır.Laboratuvarın Antalya ili dışında olması durumunda, "Kontrol Teşkilatının’ denetleme

karş^Jnacaktır0^1 Seyahatlerdekl her tUrlü yo1 ve konaklama giderleri yüklenicilaboratuvar firması tarafından

9.2.2.     Laboratuar tarafından yapılan işlerden “Kontrol Teşkilat.” tarafından gerek duyulması halinde; rastgele olarak seçilecek numuneler, kullanılan metal ve estetik materyallerin kalitesi, yapay dişlerin sertlik derecelen, akrilik kaide materyallerinin kalitesi ve sağlığa uygunluğu açısından ilgili merkezlerde testlere tabi tutulacaktır. Bu testlerin masraftan yükleniciye aittir. İnsan sağlığına zararlı herhangi bir materyalin kullanıldığının tespit edilmesi halinde firma hakkında cezai işlem başlatılacaktır. Protez yapımıyla ilgili

Kr!fa îf 101 ya ? g6Ç1C1 .Sagllgma zarar verildiğini tespit edilmesi durumunda yükleniciye sözleşmede belirtilen /ol oranında cezai işlem uygulanır bu gibi durumlara müteakip açılacak davalarda idare sorumlu

°..™ayıP yt ®nı^ s°rumu olacaktır. Dava sonucunda oluşacak gider (mahkeme masrafları, tazminat vb) yüklenici tarafından karşılanacaktır.   ’

9.2.3.    Bu testlerde yüklenici firmanın kullanmayı taahhüt ettiği çekirdek metallerin prospektüslerindeki oran ar ile numunelerdeki oranlar da karşılaştırılacaktır. Soy olmayan metal alaşımlar için, kütlece %20’den faz a bulunan bütün elementler ambalaj etiketi üzerinde belirtilen değerin %2,0’sinden (kütle fraksiyonu) fazlasap m ayacaktır. Kütlece %1,0 - %20,0 arasındaki elementler ise bildirilen değerin %1,0’inden (kütle fraksiyonu) daha fazla sapma göstermeyecektir. Herhangi bir katkı maddesinin veya orijinal olmayan

metallerin kullanıldığının tespiti durumunda firma hakkında cezai işlem başlatılacaktır.

firma, “Kontro1 Teşkilatının” izni olmadan malzeme ve metal değişikliğini yapmayacaktır. xflı mo ı yap, as 1 duniirmnda laboratuvar, kullanılacak yeni materyalin orijinallik belgesini, prospektüs ve TITUBB kayıtlarını Kontrol Teşkilatına” ibraz edecektir.

\°/r’.H,^KUÎCÎ SORUMLULUK VE ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR

-Mücbir sebepler dışında laboratuvar, teknik şartnamede belirlenen hükümlere aykırı fiil ve davranışlarda bulunmayacaktır.

-Sözleşme süresince ^ “Muayene ve Kabul Komisyonu” tarafından yapılan denetlemelerin ve eğerlendırmelerın neticelerini tutanakla tespit edecektir. Değerlendirme neticesi hatalı bulunan laboratuvara ^ anac.îık yaPtlnmlar “Muayene ve Kabul Komisyonu” tarafından gerekçeli raporu ile birlikte idareye bıldınlecektır. İdare uygun gördüğü takdirde hataların giderilmesine yönelik düzenlemeleri yapmak üzere yüklenici firmaya 10(on) gün süre tanıyacaktır.

-Yüklenici |firmaya bağlı laboratuvarlarda sorumluluğunda olan hizmetlerden dolayı meydana gelecek tüm tıbbı ve hukuki durumların muhatabı firmanın kendisi olacaktır. Yine aynı sebeplerle üçüncü şahıslar veya

ÎSaTgSSr ■S«dl!Sre« mS İrak ’f T ahyhirhukuki is"m basla,ıim»sı -[2]™"*

olmamak üzere idadin bu hususta ugrayac,, her tüiZi^dtaîafmtn k^“

11.  CEZAİ MÜEYYİDELER

ay ,ç,„ hazırlanacak hakediste uygulanmak «zere, her bir kıs.m için tekitfedilen                                              °

1. Kısım için %0,003 (yüzbinde üç) oranında,

2.  Kısım için %0,007 (yüzbinde yedi) oranında,

3.  Kısım için %0,007 (yüzbinde yedi) oranında,

4.  Kısmı için %0,009 (yüzbinde dokuz) oranında ceza sağlık tesisi tarafından uygulanacaktır

tekrarmrffvni'f11611 7nl,klarda .huerha"gi bir sağlık tesisi için sözleşme süresi boyunca 3 üncü kez

2                                      'ı' °'madlgl haldf ışın y0rütulmesi esnasında eksik işçi çalıştırması,

^ 3“|<!en!cİ,teslİmetmekzorundaoIduIu kıyafetleri teslim etmemesi

öziük bakknte" ilgiliaykTr^                 VC İŞÇİIere yönelik mali ve

ISSŞîS

—^»msZl^                                          Yönetmelik vs.

LlIm7mXVs!nh,,»°nlT'nln a';"mar':1; hraane>'c ”* ol»n ™ demirt>a5 malzemelerinin itinalı bir şekilde

*^2*^                            konusunda zaaf g5s«Wilmesi, d,Sar,ya bilgi

9. Metalürjik ve akrilik uygunluk test sonuçlarının olumsuz gelmesi

10. Aylık %5’i geçen RPT oranı tespit edildiğinde,   ’

dI“'zyg1rm"î,beSCUykk^                   yw alan “•*«* " akrilik «W»** test sonucunun

BecmediH fflrecl v'l 8 Ç RPT 0ramnm Ksp" ediImesi <!"™™nda (RPT oram aylık %5’i

 

4 Laboratuar kurum tarafından verilen her türlü kron-köprü tamir (facet tamir vb.) iş ve işçiliğini de sözleşme

2. Kalem için %0,07 (onbinde yedi) oranında,

3. Kalem için %0,07 (onbinde yedi) oranında,

4.  Kalem için %0,09 (onbinde dokuz) oranında,

5.                    Kalem     için %0,03 (onbinde üç) oranında,

ö.Kalem ıçm %0,03 (onbinde üç) oranında ceza sağlık tesisi tarafından uygulanacaktır.



kendi'Tel                      H*?8n®! bır-ek ÜCret taIebinde bulunmayacaktır. Bu aşamada oluşacak hataları laboratuar

kend, telafi edecektir (Gerekirse RPT yapacaktır. Firman,n kendi yaptığ, işler dışında da olsa yapacaktır)

Yüklenici firmaya ait tum RPT ve tamir işlemlerini sözleşme bitiminden sonraki yeni sözleşme yapılan yüklenici firma yapacaktır Mevcut yüklenici firma sözleşme süresi boyunca kendinden önceki yüklenici firmaya ait tüm RPT ve amir işlemlerini yapacaktır. Yapılacak RPT ve tamirler yeni sözleşme yapılan firmaya gönderilecek olup, sözleşmesi biten firmaya RPT ve tamir gönderilmeyecektir.

5.   Laboratuar kurum tarafından verilen düşmüş kron temizliği ve pol ücret talebinde bulunmayacaktır. Bu aşamada oluşacak hataları laboraı yapacaktır. Firmanın kendi yaptığı işler dışında da olsa yapacaktır).

[2]  Kalem için %0,03 (onbinde üç) oranında,

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim