• İhale No
    2010/551438
  • İhale Adı
    Siyah Çay 2.000 kg
  • Sektör
    Gıda Ürünleri
  • İhale Tipi
    Mal Alımı
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    08 Aralık 2010 10:00
  • İdare
    Çanakkale 2. Kolordu Komutanlığı
  • İhale İli
    Çanakkale
  • İşin İli
    Çanakkale
  • Yayın Tarihi
    01 Nisan 2011
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun
SİYAH ÇAY 2.000 KG.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI BAĞLILARI VE MÜSTEŞARLIK 2 KOR.K.

Siyah Çay 2.000 kg.
alımı
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.


İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası : 2010/551438
1-İdarenin
a) Adresi : HOCA HAMZA MAH. TUGSAVUL CAD. 15 17500 GELİBOLU ÇANAKKALE
b) Telefon ve faks numarası : 2865661137 - 2865666898
c) Elektronik Posta Adresi :  
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) :  


2-İhale konusu malın

a)
Niteliği, türü ve miktarı
: İhalenin niteliği, türü ve miktarına ilişkin ayrıntılı bilgiye EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu)
yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri : 18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Tüketim Malzemeleri 101 Mal Saymanlığı Ortaköy / Gelibolu / Çanakkale
c) Teslim tarihi : 48.1.1. Malın teslim edilme yeri, Tüketim Malzemeleri 101 Mal Saymanlığı (Ortaköy/Gelibolu/Çanakkale)’dir. Bunun istisnaları ve koşulları aşağıda belirtilmiştir.

48.1.2. Sözleşmenin askeri tarafının, sözleşmenin imzalandığı tarihten sonra, bulunduğu yerden iki yüz elli (250) kilometre dahilinde yer değiştirmesi (veya askeri/insani zaruretler) halinde (esbab-ı mucibe belirtmeye gerek olmaksızın); yükleniciye, başka bir noktaya/birliğe mal teslimatı yapması talimatı (tebligatı) verilebilir. Yüklenici kendisine bu yolda yapılan tebligata koşulsuz uymak mecburiyetindedir. İki yüz elli (250) kilometre mesafeye kadar teslimat yeri değişiklikleri için yükleniciye herhangi bir ilave ödeme yapılmayacak, iki yüz elli (250) kilometreden fazla yer değişikliklerinde, bu sınırı aşan mesafeler için mahalli idarelerce tespit olunan taşıma rayiçleri içerisinde olmak şartıyla nakliye ödemeleri yapılabilecektir.

48.1.3. Yukarıda belirtildiği şekilde, mal tesliminin başka bir birliğe yaptırılması halinde, teslim edilen malın muayenesi ilgili birliğin Muayene Komisyonu, ödemesi ise onay belgesini düzenleyen ita amirliği tarafından yapılacaktır.

48.1.4. Yüklenicinin, bu sözleşmenin 10.1.1. maddesinde belirtilen teslimat yerinden başka bir noktaya/birliğe mal teslimini teklif/talep etme hakkı yoktur.
48.2. İşe başlama tarihi
48.2.1. Sözleşmenin imzalanmasını müteakip idare tarafından yüklenicinin kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese tebliğinden itibaren 10 (on) iş günü içinde mal / mallar teslim edilecektir.

48.3. Teslim programı ve teslim tarihi
48.3.1 Teslim Şekli: Teslimat, miktar, süre ve şartları bu sözleşmede belirtilen esaslara göre ‘defaten’ (tek partide) yapılacaktır. Mal tesliminin uygulama esasları ve ayrıntıları aşağıdaki maddelerde belirtilmiştir.
48.3.2. Teslimat Programı
48.3.2.1. Yüklenici, taahhüt konusu malın; işbu sözleşmenin 10.2.1. maddesinde belirtilen süreler içerisinde teslim edecektir. Malın, herhangi bir sebeple normal teslim süresi içerisinde teslim edilmemesi (veya teslim edilen malların muayenelerde reddedilmesi) halinde; her takvim günü için sözleşmenin 34’üncü maddesinde belirtilen parasal ceza uygulanmak şartıyla yükleniciye 5 gün cezalı süre verilecektir. Cezalı süre içerisinde de malın teslim edilmemesi (veya teslim edilen malların muayenelerde reddedilmesi) durumunda, yükleniciye sözleşmenin 34’üncü maddesinde belirtildiği üzere en az yirmi (20) günlük ihtarlı süre verilecek, bu süre içerisinde de malın teslim edilmemesi (veya teslim edilen malların muayenelerde reddedilmesi) halinde sözleşmenin 35’inci maddesinde belirtildiği üzere sözleşme feshedilecektir.
48.3.2.2. Tebligatların verilmesi/alınması
Sözleşmeye konu malların teslim/tesellümü için yükleniciye ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. Yüklenici tarafından taahhüt edilen mallar, 10.2.1. maddelerinde belirtilen teslim süreleri içerisinde düzenli olarak teslim edilecektir.
48.3.2.3. Teslim alma–teslim etme
48.3.2.3.1. Taahhüt konusu mal/mallar, 10.2.1. maddesinde belirtilen tarih ve süreler içerisinde mesai gün ve mesai saatlerinde teslim edilecektir. Mal teslim/değiştirme tarihlerinin son gününün, tatil gününe rastlaması halinde; teslimat takip eden ilk iş gününde yapılacak, bu durumda herhangi bir gecikme cezası uygulanmayacaktır. Tatil gününe rastlayan teslimatlar, tatil gününü takip eden ilk iş gününde yapılmaz ise; cezalı sürenin başlangıcı olarak, tatil gününe isabet eden teslim tarihi esas alınacaktır.
48.3.2.3.2. Normal teslim süresinde teslim edilen mallar : Yüklenici, malı 10.2.1. maddesinde belirtilen normal teslim süresi içerisinde teslim ettiğinde; o teslim için verilen teslim süresi dondurulur ve teslim süresinin kalan (kullanılmayan) kısmı, malın muayenede reddedilmesi halinde tekrar (cezasız olarak) mal getirilmesi için kullanılabilir. Ancak; normal teslim süresinde redde karşı getirilen ikinci parti malın da reddedilmesi halinde, teslim süresi elverişli olsa bile yüklenicinin üçüncü (3’üncü) defa mal getirme hakkı yoktur.
48.3.2.3.3. Cezalı teslim süresinde teslim edilen mallar : Normal teslim süresinde hiç mal getirilmemesi veya getirilen malların muayenelerde reddedilmesi halinde; cezalı süre içerisinde (34’üncü maddesinde belirtilen günlük ceza uygulanmak suretiyle) sadece bir defa mal getirilebilecektir.
Cezalı süre içerisinde de mal getirilmemesi veya getirilen malın yapılan muayenelerde reddedilmesi durumunda; sözleşmenin 34’üncü maddesi doğrultusunda yükleniciye noter yoluyla ihtarname gönderilecektir.
48.3.2.3.4. Cezalı sürenin bitimi ile ihtarnamenin tebellüğü öncesindeki dönemde mal teslimi : Yüklenicinin; cezalı sürenin bitimi ile ihtarnamenin (resmi posta yoluyla) kendisine tebliği arasındaki dönemde malı getirmesi halinde; mal teslim alınmayacak, yükleniciye öncelikle ihtarnamenin tebellüğ edilmesinin gerekliliği hatırlatılacaktır.
Şu kadar ki; yüklenici, ihtarnamenin resmi posta yoluyla kendisine tebliğini beklemeksizin idare tarafından tebliğ edilmesini ve böylece mal tesellümüne devam etmeyi talep ettiğini idareye yazılı olarak bildirir ve bu talep idare (mal saymanlığı) tarafından ‘uygun’ bulunursa; ihtarnamenin mal saymanlığındaki nüshasının arkasına yüklenicinin kendi el yazısı ile “tarafıma noter yoluyla gönderilen işbu ihtarnameyi kendi talebim ve rızam ile idarede tebellüğ ediyor, bu tebellüğden doğan yükümlülükleri kabul ediyorum” şerhi düşüldükten sonra firma kaşesi ve imzasıyla tebellüğ ettirilir. Bu durumda, noter yoluyla gönderilen ihtarnamenin tebliğ mazbatası beklenmeksizin, ihtarnamenin idarede tebliğ edildiği tarih, ihtarnamenin tebellüğ tarihi olarak kabul edilecek, cezai uygulama buna göre hesaplanacaktır.
Bu durumda, noter yoluyla gönderilen ihtarnamenin tebliğ mazbatası beklenmeksizin, ihtarnamenin idarede tebliğ edildiği tarih, ihtarnamenin tebellüğ tarihi olarak kabul edilecek, cezai uygulama buna göre hesaplanacaktır.
48.3.2.3.5. İhtarlı süre içinde teslim edilen mallar : Sözleşmenin 34’üncü maddesi doğrultusunda yükleniciye noter yoluyla ihtarname gönderilmesi halinde; ihtarnamenin yüklenici (veya vekili) tarafından tebellüğ tarihinden başlamak üzere ihtarlı süre içerisinde en çok bir defa mal getirilerek muayeneye sunulabilecektir.
İhtarlı süre içerisinde de mal getirilmemesi veya getirilen malın muayenede reddedilmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye ve karar almaya gerek olmaksızın sözleşmenin 35’inci maddesi gereği sözleşme feshedilecek, yüklenicinin hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilecek, ayrıca 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri gereği ihalelere katılmaktan yasaklama maddesi uygulanacaktır.
48.3.2.4. Satıcının, malı erken veya geç teslim etmeyi teklif etme hakkı ve yetkisi yoktur.
48.3.2.5. Noksan miktarlı mal teslim edilmeyecek/teslim alınmayacaktır.
48.4. Teslim programında değişiklik
48.4.1.Yüklenici, İdarece onaylanmış teslim programına uymak zorundadır. Ancak zorunlu hallerde İdarenin uygun görüşü ile teslim programında değişiklik yapılabilir. İdarece onaylanan bir süre uzatımı bulunduğu takdirde, yüklenici bu hususun kendisine tebliği tarihinden başlamak


3- İhalenin

a) Yapılacağı yer : 2’nci Kolordu İhale Komisyon Başkanlığı Gelibolu
b) Tarihi ve saati : 08.12.2010 - 10:00


4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi;

4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına ya da ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin
yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil
Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları
gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.


5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif
sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.


6.
İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.


7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:

7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve

25 TRY (Türk Lirası)
karşılığı

2’nci Kolordu İhale Komisyon Başkanlığı Gelibolu adresinden satın alınabilir.


7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.




8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar
2’nci Kolordu İhale Komisyon Başkanlığı Gelibolu
adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.


9. İstekliler tekliflerini,

mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.


10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.


11.

Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (doksan) takvim günüdür.



12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif

verilemez.





 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim