TC
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sakarya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Hastanemizin ihtiyacı olup ilişikte sunulan “Piyasa Araştırma Mektubu ile Teknik Şartnamede” cinsi, miktarı ile teknik özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile satın alınacaktır.
İlgili malzemelere ilişkin yaklaşık maliyet teklif fiyatlarınızı; proforma fatura veya kurumunuza ait teklif mektubunuzu kullanarak fiyat vermeniz rica olunur.
YAKLAŞIK MALİYET TEKLİF MEKTUBU
|
S.N. |
MALZEMENİN CİNSİ |
MİKTARI |
BİRİMİ |
B.FİYAT |
T.FİYAT |
1 |
Hava Soğutmalı Chiller Grubu (Merkez Kaınpüs - Koroner Yoğun Bakım İçin) |
1 |
Adet |
|
|
2 |
Hava Soğutmalı Chiller Grubu (Korucuk Kampüs - Ameliyathane ve Yoğun Bakım - İçin) |
1 |
Adet |
|
|
3 |
Havalandırma Sistemi (Korucuk Endoskopi İçin) |
1 |
Adet |
|
|
GENEL TOPLAM |
|
İdari Şartlar:
1 Fiyatlar KDV Hariç verilecektir.
2 Vereceğiniz fiyat idaremize teslim fiyatı (Kargo, Nakliye vb.) eklenerek verilmelidir.
3 Piyasa Fiyat araştırma mektupları 06/03/2017, saat 10 : 00 'a kadar kurumumuza ulaştırılmalıdır,
4 Marka belirtilecektir.
5 Varsa; teklif edilen malzemeye ait UBB KODli mutlaka belirtilecektir, Tekliflerde firma tanımlayıcı numara ve bayi tanımlayıcı numara belirtilecektir. Tekliflerde Vergi numarası belirtilmesi zorunludur.
6 Teklif edilen malzemeye ait varsa sut kodu mutlaka belirtilmelidir.
7 Ödeme en geç 150 ( YÜZELLÎ) gün içerisinde yapılacaktır.
Söz konusu ahmlarla ilgili olarak hastanenin izni olmadan alacaklar için temlik koydurulmayacaktır.Hastane idaresinin
* izni olmadan koyulan temlikler işleme alınmayacaktır.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kamu Mali Hizmetler Kurum Başkanı Yardımcılığının 23.02.2016 tarihi ve 19617613 sayılı 9 yazısına istinaden TİTUBB üzerinden barkod eşleştirilmelerini yanlış, hatalı yapan firmalar yanlış eşleştirmeden kaynaklanan doğacak zararlar rücu edilecektir.
WEB "http://seah.gov.tr/satinalma.html" adresinden doğrudan temin alımlan için;"DOĞRUDAN TEMİN İHALE SİTEMİZ ALIMLARI ” linklerinden de alımlarımızı takip edebilirsiniz.
* Adres : Adnan Menderes Cad. Sağlık Sk. No.193 K.1 Satın Alma Birimi Adapazan/SAKARYA (Merkez Kampusu)
*
Tel: 0264 888 40 58 (Dahili: 1615 ) Bilgi İçin: Emsiye GÖKTÜRK Faks: 0264 275 67 40
* E-mail: Doğrudan temin için: seahdogrudantcminagmail.com
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
17/01/2017 Şartname No: 45
| , SOĞUTMA GRUBU (HAVA SOĞUTMALI CHİLLER GRUBU)
TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU:
Bu teknik şartnamede T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi “İdare” soğutma grubu tedariki ve kurulumu için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.
Bu Teknik Şartname, İdarenin merkez kampüsündeki 0026-14 seri numaralı Nanogen marka hijyenik klima santraline bağlanacak olan soğutma grubunun (soğutma grubu, soğutma grubu tesisatı, kontrol sistemi) teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.
2. TEKNİK ÖZELLİKLER:
2.1. İdarenin merkez kampüsündeki 0026-14 seri numaralı Nanogen marka hijyenik klima santralinin soğutma bataryalarına ayrı boru hattı çekilerek bu hat soğutma grubuna (ısı pompalı) bağlanacaktır. Soğutma grubu ile klima santralinin bağlantı tesisatı kolon şeması (Soğutma Grubu Tesisatı Kolon Şeması) EK-l'de verilmiştir.
2.2. Teknik şartname ile bağlantı tesisatı kolon şeması arasında uyuşmazlık olması durumunda doküman hiyerarşisi:
1. Teknik Şartname,
2. Soğutma Grubu Tesisatı Kolon Şemasıdır.
2.3. Soğutma grubu klima santralinin sadece soğutma bataryasına bağlanacaktır. Soğutma grubu ısıtmaya alındığında santrallerin ısıtılması da soğutma bataryalarından yapılacaktır. Boru bağlantısı bataryaların 3 yollu vana ve açma-kapama vanalarının önünden itibaren yapılacaktır.
2.4. Soğutma Grubunun Özellikleri
2.4.1. Soğutma grubu ile ısıtma ve soğutma yapılabilecektir (ısı pompalı). Soğutma grubu hava soğutmalı, sulu tip olacaktır. Soğutma grubunun soğutma kapasitesi 90-100 kW arasında, ısıtma kapasitesi 42-100 kW arasında (bu değerler cihaz soğutma yaparken dış ortam 35°C, ısıtma yaparken dış ortam 7 °C olduğundaki değerlerdir.) olacaktır. Soğutma grubu, soğutma yaparken 7-12°C evaporatör giriş ve çıkış sıcaklıklarında, ısıtma yaparken 40-45°C evaporatör giriş ve çıkış sıcaklıklarında çalışabilecektir.
2.4.2. Soğutma grubu 15-50°C dış hava sıcaklıklarında ve 8-26 °C evaporatör su giriş sıcaklıklarında soğutma yapabilecektir.
2.4.3. Soğutma grubu ısı pompası olarak çalıştırıldığında -10/30°C dış hava sıcaklıklarında ve 15-42 °C evaporatör su giriş sıcaklıklarında ısıtma yapabilecektir.
2.4.4. Soğutma grubunun soğutma sırasında verim katsayısı en az 2,6; ısıtma sırasındaki verim katsayısı en az 2 olacaktır.
2.4.5. Soğutma grubunun evaporatör boruları dikişsiz bakır borudan imal edilmiş ve su bağlantı ağızları kaynaklı olacaktır. Evaporatör ve boruları gerektiğinde temizlenebilir olacaktır.
2.4.6. Soğutma grubu kompresörleri, fanları, kontrol ekipmanları ve bütünüyle -10°C/+50°C hava sıcaklıklarında sürekli kullanıma uygun olacaktır.
2.4.7. Soğutma grubunun ses basınç seviyesi cihazdan 1 metre uzaklıkta 90 dB(A)’yı geçmeyecektir.
2.4.8. Soğutma grubunun derinliği ve boyu en fazla 300 cm, yüksekliği en fazla 250 cm olacaktır.
2.4.9. Soğutma grubunun LCD ekranlı dijital kontrol paneli olacaktır. Buradan cihazın açılması- kapanması yapılabilecek; kompresörlerin otomatik şekilde kontrolü-sıralı olarak devreye alınması, sirkülasyon pompalarının kontrolü, su çıkış sıcaklığı kontrolü, ısıtma soğutma yüküne göre cihazm kapasite kullanım oranı kontrolü yapılabilecek; gaz devrelerindeki basınçlar, arıza kayıtlan görüntülenebilecektir.
2.4.10. Soğutma grubu; gaz devrelerinde oluşabilecek aşırı düşük basınç, aşırı yüksek basınç, voltaj- akım dengesizlikleri, kompresörlerdeki düşük yağ basıncı gibi durumlara karşı kendini korumaya alacaktır.
|
2.4.11. Soğutma grubunun gaz devrelerinde yağ ayırıcı, alçak-yüksek basınç sensörleri, kurutucu filtre, elektronik expansion valf bulunacak ve cihaz, çalışması için gerekli olan gazlar (R-134a, R-410a vb.) ve kompresör yağının tamamı şarj edilmiş olarak teslim edilecektir.
2.4.12. Soğutma grubunda kompresör ve fanların korunması için termik röle, otomatik yağlama sistemleri (kompresör için), titreşim önleyici izolatörler, akış olmaması durumunda cihazı koruması için flow swich gibi koruyucu donanımlar bulunacaktır.
2.4.13. Soğutma grubunun evaporatör ve kondenserleri çalışma basıncının üzerinde test edilmiş olacaktır.
2.4.14. Soğutma grubunun kendine ait sirkülasyon pompası ve genleşme deposunun bulunması tercih sebebidir. Soğutma grubunda genleşme tankı olmaması halinde sisteme uygun boyutlarda genleşme deposu ilave ve sistemle uyumlu şekilde çalışabilecek yedekli sirkülasyon pompaları firma tarafından seçilerek sisteme ilave edilecektir.
2.5. Tesisata otomatik/manuel olarak su beslenebilecektir.
2.6. Soğutma grubu tesisatı dikişli siyah çelik borularla imal edilecektir. Çaplar projeye uygun olacaktır. Boruların üzeri 3cm taş yünü ile yalıtıldıktan sonra 0,5 mm kalınlığında alüminyum veya galvanizli çelik levha ile kaplanmış olacaktır. Levha ve yalıtım malzemesi boruların geometrisine/girinti/çıkıntılarma uygun şekilde kaplanacak ve birleşme yerleri vidalı olacaktır.
2.7. Boru hatlarının döşemesi sırasında İdarenin bağlantı yapılacak klima santraline, diğer klima santrali ve emiş hücrelerine; İdarenin hiçbir tesis ve tesisatına (havalandırma, ısıtma-soğutma, elektrik vb.) zarar verilmeyecektir.
2.8. Kontrol Sistemi
2.8.1. Klima santrali ve soğutma grubu otomatik kontrol sistemi ile kontrol edilecektir. Kontrol ünitesi ile santralin fan hızı, hava debisi, damper açıklığı, nem miktarı, soğutma bataryasının su debisi ve soğutma grubunun çalışması kontrol edilebilecektir. Klima santralinin beslediği yoğun bakım mahalinde kontrol ünitesinin en az 5 inç ekranlı kontrol paneli olacak bu panelden istenilen hava sıcaklığı ve nem değeri girilecek, kontrol ünitesi ortamı ayarlanan değerlere getirebilecektir.
2.8.2. Kontrol sistemi için gerekli olan motorlu 3 yollu vana, nemlendirme sistemleri, hava damperleri, hava kanalı sensörleri gibi elmanlar klima santralinde (0026-14 seri nolu) mevcut olup kontrol sisteminde bu cihazlar kullanılacaktır. Bu cihazlardan arızalı olanların çıkması durumunda idare tarafından tedarik edilerek firmaya teslim edilecektir.
2.8.3. Soğutma grubu ve pompaların kontrolü için gerekli kontrol sistemi sensörleri/cihazları firmanın sorumluğundadır.
2.9. Bu şartname kapsamındaki soğutma grubu, tesisatı ve kontrol sisteminin kurulumu için gerekli olan tüm elektrik tesisatı ve panolar firma tarafından yapılacaktır.
2.10. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için (soğutma grubunun terasa çıkarılması, boru tesisatının çekilmesi gibi tüm işlemler) gerekli kırma/tadilat, alt yapı hazırlıkları ve elektrik tesisatı çekilmesi vb. tüm işlemler firma tarafından yapılacaktır. Kurulum sırasında firma tarafından yapılacak kırma/sökme işlemlerinden sonra firma gerekli tamirleri yaparak mahali eski haline getirecektir.
2.11. Firma teklif vermeden önce klima santralinin ve soğutma grubunun kurulacağı yeri görecek ve detaylı inceleme yapacaktır.
2.12. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için tüm nakliye, kargo, vinç kiralama, montaj, konaklama masrafları firmaya aittir.
2.13. Klima santralinin soğutma grubuna EK-l’de belirtilen şekilde bağlanması için gerekli tüm malzeme ve parçalar (dirsek, manşon, redüksiyon, çelik boru, nipel vb.) firma tarafından karşılanacaktır.
2.14. Soğutma grubu ve tesisatın kurulumu tamamlandıktan sonra tüm tesisattaki suya -20°C’de donmayacak şekilde antifriz doldurulacaktır.
2.15. Soğutma grubu ile birlikte dijital manifold seti (gaz devreleri basınç ölçümü, akım ölçümü yapabilen; testo 550 veya dengi.) verilecektir.
2.16. Kurulacak tüm ekipman ve sistemlerin Türkiye’de yetkili servisi olacaktır.
2.17. Kullanılacak tüm malzeme ve cihazlar yeni ve kullanılmamış olacaktır.
2.18. Kontrol sistemi ve soğutma grubunda kullanılacak yazılımı, İdare süresiz kullanabilecektir.
2.19. Teklif veren firmanın; soğutma gruplarının kurulumu, bakım ve onarımmda tecrübeye sahip olması gerekmektedir. Firma iş deneyim belgelerini (referans listelerini) teklifleriyle birlikte sunacaktır.
2.20. Firma soğutma sisteminin kullanım ve bakımı ile ilgili 1 gün süreyle eğitim verecektir. İdarenin kabulden sonra eğitim talep etmesi halinde firma, 1 günlük eğitimi ücretsiz olarak verilecektir.
2.21. Çalıştırılacak firma elemanlarının can güvenliği gerek iş mahallinde gerekse ulaşım esnasında firmaya aittir. Firma, bünyesinde çalıştırdığı personelin sosyal güvenlik sigortalarını yaptırmak zorundadır. Firma iş mahallinde iş gih crrhtu^eübirlerini almakla yükümlüdür. Firma hiçbir ihtar ve
2/3
ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek tüm kazalardan firma sorumludur.
3. MUAYENE ŞARTLARI
3.1. Muayene sırasında Firma elemanı hazır bulunabilir, bulunmaması halinde Firma muayene sonucunu kabul etmiş sayılır.
3.2. Soğutma grubu ve tesisat EK-l’de verilen kolon şemasına göre tüm elemanlarıyla firma tarafından kurulacak ve öncelikle sistemin kusursuzca çalışıp çalışmadıkları kontrol edilecektir.
3.3. Kurulan sistemler tüm elemanları ile göz muayenesine tabi tutulacak ve kontrol sonucunda hiçbir elemanında kırık, çatlak, ezik, boya hatası, su kaçağı vb. hiçbir uygunsuzluk olmayacaktır.
3.4. Muayene esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle oluşabilecek kazalardan Firma sorumlu olacaktır.
3.5. Soğutma grubu çalıştırılacak; soğutma grubunun kusursuzca çalışıp çalışmadığı, kontrol sisteminin bu şartnamede belirtilen özellikleri kontrol edip edemediği kontrol edilecektir.
3.6. Soğutma grubu soğutma modunda çalıştırılacaktır. Soğutma grubunun tüm elemanlarının (kompresör, fan, expansion valf vb.) kusursuzca çalışıp çalışmadığı ve soğutmasının şartnamenin
2.4.1. maddesine göre uygun olup olmadığı kontrol edilecektir. Uygunsa kabul edilecektir.
3.7. Soğutma grubu ısıtma modunda çalıştırılacaktır. Soğutma grubunun tüm elemanlarının (kompresör, fan, expansion valf vb.) kusursuzca çalışıp çalışmadığı ve ısıtmasının şartnamenin 2.4.1. maddesine göre uygun olup olmadığı kontrol edilecektir. Uygunsa kabul edilecektir.
3.8. Soğutma grubu ve tesisatının bu şartname ve EK-l’deki kolon şemasına uygun olması halinde kabulü yapılacaktır. Kontrol işlemleri fonksiyonel olarak, üretici firma katalogu üzerinden ve cihaz/malzemeler üzerinden direkt gösterim ve ölçüm (ölçüm cihazlarıyla) yöntemiyle yapılacaktır. Şartname gereklerini sağlamayan uygunsuzluklar firma tarafından 20 iş günü içerisinde uygun hale getirecektir.
4. GARANTİ ŞARTLARI
4.1. Soğutma grubu ve tesisatının tüm aksam/cihazları ve montaj işçiliği en az 2 yıl garantili olacaktır. Garanti süresi içinde imalat, montaj, malzeme, yazılım hatalarından kaynaklanan arızalar ve sistem elemanlarının uyumsuzluğu sonucunda oluşan arızalar garanti kapsamındadır.
4.2. Garanti süresi içinde oluşan hatalara Firma en geç 5 iş günü içinde müdahale edecektir.
4.3. Firma soğutma grubuna en az 10 (on) yıl süreyle teknik destek ve yedek parça sağlayacaktır.
EK-1 Soğutma Tesisatı Kolon Şeması (1 sayfa)
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sağlık Bakanlığı 16/01/2017 Şartname No: 44
SOĞUTMA SİSTEMİ (HAVA SOĞUTMALI CHİLLER GRUBU)
TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU:
Bu teknik şartnamede T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi “İdare” soğutma sistemi tedariki ve kurulumu için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.
Bu Teknik Şartname, İdarenin Korucuk kampüsündeki ameliyathane ve yoğun bakımlara merkezi soğutma sisteminden ayrı kurulacak olan soğutma sisteminin (hava soğutmalı chiller grubu, soğutma grubu tesisatı, sirkülasyon pompaları, denge tankı, otomasyon sistemi) teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.
2. TEKNİK ÖZELLİKLER:
2.1. İdarenin korucuk kampüsünde bulunan ameliyathane ve yoğun bakımların ısıtılması ve soğutulması hastanenin merkezi sisteminden ayrı bir şekilde yapılabilir duruma getirilecektir. Bunun için ameliyathane ve yoğun bakımları besleyen hijyenik klima santrallerinin soğutma bataryalarına merkezi sistemden ayrı boru hattı çekilecek ve bu hat ayrı bir hava soğutmalı, ısı pompalı chiller grubuna (bundan sonra soğutma grubu denilecektir.) bağlanacaktır. Soğutma grubu, denge tankı, sirkülasyon pompalan, bağlanacak santrallerin mahal yerleşimleri ve yapılacak tesisatın projesi (soğutma sistemi projesi) EK-l’de verilmiştir.
2.2. Teknik şartname ile proje arasında uyuşmazlık olması durumunda doküman hiyerarşisi:
1. Teknik Şartname,
2. Soğutma Sistemi Projesidir.
2.3. Hastanenin ameliyathane ve yoğun bakımlarını besleyen KS 08, KS 09, KS 10, KS 11, KS 12, KS 13, KS 14 numaralı klima santrallerine EK-l’de verilen projeye uygun olarak boru hattı çekilerek soğutma grubu santrallere bağlanacaktır.
2.4. Klima santrallerinin soğutma yükleri ve boru çapları projede belirtilmiştir. Boru bağlantıları klima santrallerinin sadece soğutma bataryasına yapılacaktır. Soğutma grubu ısıtmaya alındığında santrallerin ısıtılması da soğutma bataryalarından yapılacaktır. Boru bağlantısı bataryaların 3 yollu vana ve açma-kapama vanalarının önünden itibaren yapılacaktır.
2.5. Soğutma tesisatı üzerinde 3 ton su depolayabilecek denge tankı olacaktır. Soğutma grubu tarafından ısıtılan-soğutulan su, sirkülasyon pompalan ile öncelikle bu tanka gönderilecektir. Tanktaki şartlandırılmış su ayrı bir sirkülasyon pompası grubu ile bataryalara pompalanacaktır.
2.6. Soğutma tesisatında 1 adet soğutma grubu, 1 adet 3 tonluk tank, 6 adet sirkülasyon pompası, 2 adet 250-270mm çaplı kollektör grubu bulunacaktır. (Diğer tesisat elemanlarının özellik ve miktarları projede verilmiştir.)
2.7. Soğutma Grubunun Özellikleri
2.7.1. Soğutma grubu ile ısıtma ve soğutma yapılabilecektir (ısı pompalı). Soğutma grubu hava soğutmalı, sulu tip olacaktır. Soğutma grubu tek ünite olacaktır (Kapasitesi küçük soğutma gruplarının paralel bağlanması ile oluşturulmayacaktır.). Soğutma grubunun soğutma kapasitesi 450-500 kW arasında, ısıtma kapasitesi 250-500 kW arasında (bu değerler cihaz soğutma yaparken dış ortam 35°C, ısıtma yaparken dış ortam 7 °C olduğundaki değerlerdir.) olacaktır. Soğutma grubu, soğutma yaparken 7-12°C evaporatör giriş ve çıkış sıcaklıklarında, ısıtma yaparken 40-45°C evaporatör giriş ve çıkış sıcaklıklarında çalışabilecektir.
2.7.2. Soğutma grubu 15-48°C dış hava sıcaklıklarında ve 8-26 °C evaporatör su giriş sıcaklıklarında soğutma yapabilecektir.
2.7.3. Soğutma grubu ısı pompası olarak çalıştırıldığında -10/30°C dış hava sıcaklıklarında ve 15-42 °C evaporatör su giriş sıcaklıklarında ısıtma yapabilecektir.
2.7.4. Soğutma grubunun soğutma sırasında verim katsayısı en az 2,5; ısıtma sırasındaki verim katsayısı en az 2,3 olacaktır. Bu değerler EN-1451 l-3:2013’e uygun olacaktır.
2.7.5. Soğutma grubunun 2 adet bağımsız gaz devresi olacaktır. Her devrede en az bir adet vidalı veya scroll tip kompresör bulunacaktır. Solutma urubunun bir devresi arızalı iken diğeri çalışabilecektir.
2.7.6. Soğutma grubunun evaporatör boruları dikişsiz bakır borudan imal edilmiş ve su bağlantı ağızları kaynaklı olacaktır. Evaporatör ve boruları gerektiğinde temizlenebilir olacaktır. Evaporatörün bağımsız iki devresi olacaktır.
2.7.7. Soğutma grubu 5 litre/saniye ve 20 litre/saniye evaporatör akışlarında çalışabilecektir.
2.7.8. Soğutma grubu kompresörleri, fanları, kontrol ekipmanları ve bütünüyle -10°C/+48°C hava sıcaklıklarında sürekli kullanıma uygun olacaktır.
2.7.9. Soğutma grubunun ses basınç seviyesi cihazdan 1 metre uzaklıkta 94 dB(A)’yı geçmeyecektir.
2.7.10. Soğutma grubunun eni en fazla 400 cm, derinliği en fazla 500 cm, yüksekliği en fazla 250 cm olacaktır.
2.7.11. Soğutma grubunun LCD ekranlı dijital kontrol paneli olacaktır. Buradan cihazın açılması- kapanması yapılabilecek; kompresörlerin otomatik şekilde kontrolü-sıralı olarak devreye alınması, sirkülasyon pompalarının kontrolü, su çıkış sıcaklığı kontrolü, ısıtma soğutma yüküne göre cihazın kapasite kullanım oranı kontrolü yapılabilecek; gaz devrelerindeki basınçlar, arıza kayıtları görüntülenebilecektir.
2.7.12. Soğutma grubu; gaz devrelerinde oluşabilecek aşırı düşük basınç, aşırı yüksek basınç, voltaj- akım dengesizlikleri, kompresörlerdeki düşük yağ basıncı gibi durumlara karşı kendini korumaya alacaktır.
2.7.13. Soğutma grubunun gaz devrelerinde yağ ayırıcı, alçak-yüksek basınç sensörleri, gözetleme camı, kurutucu filtre, elektronik expansion valf bulunacak ve cihaz, çalışması için gerekli olan gazlar (R-134a, R-410a vb.) ve kompresör yağının tamamı şarj edilmiş olarak teslim edilecektir.
2.7.14. Soğutma grubunda kompresör ve fanların korunması için termik röle, otomatik yağlama sistemleri (kompresör için), titreşim önleyici izolatörler, akış olmaması durumunda cihazı koruması için flow swich gibi koruyucu donanımlar bulunacaktır.
2.7.15. Soğutma grubunun evaporatör ve kondenserleri çalışma basıncının üzerinde test edilmiş olacaktır.
2.8. Sirkülasyon Pompalarının Özellikleri
2.8.1. Pompalar kuru rotorlu tip ve frekans invertörlü olacaktır.
2.8.2. Pompaların motor ekseni yatay olacaktır. Pompaların mekanik salmastrası olacaktır.
2.8.3. Pompaların gövdesi ve gövde kapağı pik veya sfero dökme demir, mili paslanmaz çelik olacaktır.
2.8.4. Pompaların koruma sınıfı en az IP 55 olacaktır. Pompaların elektrik motoru, 380 V/50 Hz şebekeye uygun olacaktır. Motorun koruma sınıfı Sİ, izolasyon sınıfı en az F, verim sınıfı IE2 veya IE3 olacaktır. Elektrik motorunun dış yüzeyi boyanmış olacaktır.
2.8.5. Pompa, bağlantıları ve sızdırmazlık elemanlarının dayanabileceği şebeke basıncı en az 10 bar olacaktır.
2.8.6. Pompaların çalışma sıcaklığı -10/100 °C arasında olacaktır.
2.8.7. Pompaların debisi 30-45 m3/h arasında olacaktır. Pompaların basıncı ve debisi soğutma grubu evaporatörü için gerekli olan fark basınca, tesisatın basınç kaybına ve soğutma yüküne uygun şekilde firma tarafından seçilecektir. Projedeki kollektörlerde yer alan üçüncü pompa yedek olarak kabul edilecektir.
2.9.1. _Soğutma grubunun kısa zaman aralıklarında açılıp kapanmaması için EK-l’de verilen projeye denge tankı konulmuştur. Denge tankı 3000 litre hacme sahip ve 10 bar çalışma basıncına dayanıklı olacaktır.
2.9.2. Denge tankının çelik sacla kaynaklı olarak imal edilmiş olacaktır. Denge tankının et kalınlığı en az 2,5mm olacaktır.
2.9.3. Denge tankında 6 kW gücünde elektrikli ısıtıcı olacaktır.
2.9.4. Denge tankının dış yüzeyi 4 cm kalınlıktaki taş yünü ile düzgünce yalıtıldıktan sonra 0,5 mm kalınlığında alüminyum levha ile kaplanmış olacaktır. Alüminyum levha ve yalıtım malzemesi denge tankının geometrisine/girinti/çıkıntılarına uygun şekilde kaplanacak ve birleşme yerleri vidalı olacaktır.
2.9.5. Denge tankına otomatik olarak su beslenebilecektir.
2.10. Kollektör Grupları
2.10.1. Denge tankının ile soğutma grubu arasında bir adet, denge tankı ile klima santralleri arasında bir adet olmak üzere toplam 2 adet kollektör grubu bulunacaktır. Her kollektör grubunda 3 adet sirkülasyon pompası ve pislik tutucu olacaktır. Gruplardaki kollektör toplama borularının çapı 250- 270mm arasında olacaktır.
2.10.2. Kollektör grupları en az 4 cm kalınlıkta taş yünü ile yalıtıldıktan sonra 0,5 mm kalınlığında alüminyum levha ile kaplanmış olacaktır. Alüminyum levha ve yalıtım malzemesi kollektör gruplarının geometrisine/girinti/çıkıntılarına uygun şekilde kaplanacak ve birleşme yerleri vidalı olacaktır.
2.10.3. Kollektör gruplarında bulunan vana ve pislik tutucular yalıtım ceketi ile yalıtılmış olacaktır.
2.11. Soğutma grubu tesisatı dikişli siyah çelik borularla imal edilecektir. Çaplar projeye uygun olacaktır. Boruların üzeri 3cm taş yünü ile yalıtıldıktan sonra 0,5 mm kalınlığında alüminyum veya galvanizli çelik levha ile kaplanmış olacaktır. Levha ve yalıtım malzemesi boruların geometrisine/girinti/çıkıntılarına uygun şekilde kaplanacak ve birleşme yerleri vidalı olacaktır.
2.12. Sirkülasyon pompaları ve denge tankı açık alanda olacağından bu elemanlar, demir profille konstrüksiyon yapılarak galvaniz kaplı oluklu saclarla yeterli büyüklükte kapatılarak yağmur ve güneşten korunacaktır.
2.13. Sistem basıncının ayarlanması ve genleşen sıvıların tesisata zarar vermemesi için firma tarafından tesisatın gerekli yerlerine yeterli büyüklükte kapalı genleşme deposu kurulacaktır.
2.14. Firmanın boru hattı döşeyeceği mahallerin çoğu çatı arasında olduğundan bu bölümlerde kaynaklı bağlantı tercih edilmeyecektir. Mutlaka yapılması gereken kaynak işlemlerinde firma yangın olmaması için önleyici ve söndürücü tüm önlemleri alınacaktır.
2.15. Boru hatlarının döşemesi sırasında İdarenin bağlantı yapılacak klima santrallerine, diğer klima santrali ve emiş hücrelerine; İdarenin hiçbir tesis ve tesisatına (havalandırma, ısıtma-soğutma, elektrik vb.) zarar verilmeyecektir.
2.16. Boru bağlantısı yapılan klima santrallerinin yoğuşma tavalarından itibaren DN 20 pprc boru ile %1 eğimli tahliye hattı çekilerek en yakın gidere bağlanacaktır.
2.17.1. Soğutma grubu, sirkülasyon pompaları ve klima santralleri firma tarafından hazırlanacak olan otomasyon sistemi ile kontrol edilecektir. Otomasyon sistemi bir bilgisayar bağlı olacak otomasyon sistemi ile:
> Soğutma grubu, sirkülasyon pompaları ve klima santrali fan motorlarının çalışması izlenerek açılıp kapanabilecek ve arızalan görülebilecek;
> Klima santrallerinin besledikleri mahal sıcaklıkları, nem düzeyi, hava debisi, su debisi, ayarlanabilecek,
> Santrallerdeki filtrelerin kirlilik durumu görülebilecektir.
Otomasyon sisteminin yükleneceği bilgisayar ve bilgisayarın hastanenin teknik birimine konulması için gerekli kablolama ve tesisat firmanın sorumluğundadır. Bilgisayar, sistemi yavaşlatmayacak ve sistemle uyumlu çalışabilecek özellikte olacaktır.
2.17.2. Otomasyon sistemi için gerekli olan motorlu 3 yollu vana, nemlendirme sistemleri, hava damperleri, hava kanalı sensörleri gibi elmanlar İdarenin klima santrallerinde (KS 08, KS 09, KS 10, KS 11, KS 12, KS 13, KS 14) mevcut olup otomasyon sisteminde bu cihazlar kullanılacaktır. Bu cihazlardan arızalı olanların çıkması durumunda idare tarafından tedarik edilerek firmaya teslim
edilecektir.
2.17.3. Soğutma grubu ve sirkülasyon pompalarının kontrolü için gerekli otomasyon sistemi kontrol sensörleri/cihazları firmanın sorumluğundadır.
2.18. Bu şartname kapsamındaki soğutma grubu, tesisatı, sirkülasyon pompaları, otomasyon sisteminin kurulumu için gerekli olan tüm elektrik tesisatı ve panolar firma tarafından yapılacaktır.
2.19. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için (soğutma grubu ve denge tankının terasa çıkarılması, boru tesisatının çekilmesi gibi tüm işlemler) gerekli kırma/tadilat, alt yapı hazırlıkları ve elektrik tesisatı çekilmesi vb. tüm işlemler firma tarafından yapılacaktır. Kurulum sırasında firma tarafından yapılacak kırma/sökme işlemlerinden sonra firma gerekli tamirleri yaparak mahali eski haline getirecektir.
2.20. Firma teklif vermeden önce klima santrallerinin ve soğutma grubunun kurulacağı yeri görecek ve detaylı inceleme yapacaktır.
2.21. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için tüm nakliye, kargo, vinç kiralama, montaj, konaklama masrafları firmaya aittir.
2.22. Klima santrallerinin soğutma grubuna EK-l’de belirtilen şekilde bağlanması için gerekli tüm malzeme ve parçalar (çelik boru, dirsek, redüksiyon, manşon, nipel vb.) firma tarafından karşılanacaktır.
2.23. Soğutma grubu ve tüm tesisatın kurulumu tamamlandıktan sonra tüm tesisattaki suya (denge tankı dahil) -20°C’de donmayacak şekilde antifriz doldurulacaktır.
2.24. Firma soğutma sistemi ile birlikte kalibrasyon sertifikaları ile birlikte infared termometre (- 50°C/+400°C ölçüm aralığı, %2 hassa ' -,'s "?üm cihazı (30 dB/130 dB ölçüm aralığı, ±1,5 dB
|
hassasiyetli, desibel A ve C ölçüm yapabilen) ve termocupllu termometre (-50°C/+1000°C ölçüm aralığı, %1 hassasiyetli, 0,3saniye tepki süreli) tedarik ederek idareye teslim edecektir.
2.25. Kurulacak tüm ekipman ve sistemlerin Türkiye’de yetkili servisi olacaktır.
2.26. Kullanılacak tüm malzeme ve cihazlar yeni ve kullanılmamış olacaktır.
2.27. Otomasyon sistemi ve soğutma grubunda kullanılacak yazılımı, İdare süresiz kullanabilecektir.
2.28. Teklif veren firmanın soğutma gruplarının kurulumu, bakım ve onarımında tecrübeye sahip olması gerekmektedir. Firma iş deneyim belgelerini (referans listelerini) teklifleriyle birlikte sunacaktır.
2.29. Firma soğutma sisteminin kullanım ve bakımı ile ilgili 1 gün süreyle eğitim verecektir. İdarenin kabulden sonra eğitim talep etmesi halinde firma, 1 günlük eğitimi ücretsiz olarak verilecektir.
2.30. Çalıştırılacak firma elemanlarının can güvenliği gerek iş mahallinde gerekse ulaşım esnasında firmaya aittir. Firma, bünyesinde çalıştırdığı personelin sosyal güvenlik sigortalarını yaptırmak zorundadır. Firma iş mahallinde iş güvenliği tedbirlerini almakla yükümlüdür. Firma hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek tüm kazalardan firma sorumludur.
3. MUAYENE ŞARTLARI
3.1. Muayene sırasında Firma elemanı hazır bulunabilir, bulunmaması halinde Firma muayene sonucunu kabul etmiş sayılır.
3.2. Soğutma grubu ve tesisat EK-l’de verilen projeye göre tüm elemanlarıyla firma tarafından kurulacak ve öncelikle sistemin kusursuzca çalışıp çalışmadıkları kontrol edilecektir.
3.3. Soğutma sistemi tüm elemanları ile göz muayenesine tabi tutulacak ve kontrol sonucunda hiçbir elemanında kırık, çatlak, ezik, boya hatası, su kaçağı vb. hiçbir uygunsuzluk olmayacaktır.
3.4. Muayene esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle oluşabilecek kazalardan Firma sorumlu olacaktır.
3.5. Soğutma grubu ve sirkülasyon pompaları çalıştırılacak; soğutma grubu ve pompaların kusursuzca ve uyumlu bir şekilde çalışıp çalışmadığı, otomasyon sisteminin bu şartnamede belirtilen özellikleri kontrol edip edemediği kontrol edilecektir.
3.6. Soğutma grubu soğutma modunda çalıştırılacaktır. Soğutma grubunun tüm elemanlarının (kompresör, fan, expansion valf vb.) kusursuzca çalışıp çalışmadığı ve soğutmasının şartnamenin
2.7.1. maddesine göre uygun olup olmadığı kontrol edilecektir. Uygunsa kabul edilecektir.
3.7. Soğutma grubu ısıtma modunda çalıştırılacaktır. Soğutma grubunun tüm elemanlarının (kompresör, fan, expansion valf vb.) kusursuzca çalışıp çalışmadığı ve ısıtmasının şartnamenin 2.7.1. maddesine göre uygun olup olmadığı kontrol edilecektir. Uygunsa kabul edilecektir.
3.8. Soğutma grubu ve tesisatının bu şartname ve EK-l’deki projeye uygun olması halinde kabulü yapılacaktır. Kontrol işlemleri fonksiyonel olarak, üretici firma katalogu üzerinden ve cihaz/malzemeler üzerinden direkt gösterim ve ölçüm (ölçüm cihazlarıyla) yöntemiyle yapılacaktır. Şartname gereklerini sağlamayan uygunsuzluklar firma tarafından 20 iş günü içerisinde uygun hale getirecektir.
4. GARANTİ ŞARTLARI
4.1. Soğutma grubu ve tesisatının tüm aksam/cihazları ve montaj işçiliği ile en az 2 yıl garantili olacaktır. Garanti süresi içinde imalat, montaj, malzeme, yazılım hatalarından kaynaklanan arızalar ve sistem elemanlarının uyumsuzluğu sonucunda oluşan arızalar garanti kapsamındadır.
4.2. Garanti süresi içinde oluşan hatalara Firma en geç 5 iş günü içinde müdahale edecektir.
4.3. Firma soğutma sistemine en az 10 (on) yıl süreyle teknik destek ve yedek parça sağlayacaktır.
EK-1 Soğutma Sistemi Projesi (SAÜEAH Korucuk Kampüsü İçin, elektronik ortamda.)
22/11/2016 Şartname No:28
HAVALANDIRMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU:
Bu teknik şartnamede T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim \e Araştırma Hastanesi “İdare” endoskopi bölümü havalandırma sistemi tedariki ve kurulumu için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.
Bu Teknik Şartname, İdarenin Korucuk kampüsündeki endoskopi bölümüne kurulacak olan havalandırma sisteminin teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.
2. TEKNİK ÖZELLİKLER:
2.1. Havalandırma sistemi yapılacak endoskopi bölümünün resmi Ek-I‘de verilmiştir. Firma havalandırma sistemi kapsamında 1 adet taze hava beslemeli klima santrali, 1 adet emiş santrali, 1 adet kontrol sistemi, 8 adet toplama menfezi, 8 adet üfleme menfezi ve havalandırma kanalları tedariki ve kurulumu yapacaktır. Klima ve emiş santralinin konulduğu oda 8.1x3.8m dir. Santrallerin dış boyutları buna uygun olacaktır.
2.2. Klima Santrali
2.2.1. Klima santrali havayı ısıtıp, soğutacak ve nemlendirecek şekilde dizayn edilmiş olacaktır. Klima santralinde bir adet sulıı tip ısıtma bataryası ve bir adet sulu tip soğutma bataryası olacaktır. Soğutma bataryasının soğutma kapasitesi en az 60 kW, ısıtma bataryasının ısıtma kapasitesi en az 80 kW gücünde olacaktır. Santralinin hava debisi 5800-6800 m3/h aralığında olacaktır.
2.2.2. Klima santralinin eni 95-120 cm aralığında, yüksekliği 80-1 lOcm aralığında olacaktır.
2.2.3. Klima santralinin iç yüzeyleri düzgün ve temizlenmesi kolay , dezenfekte edilebilir olacaktır. Bu sebeple santral iç yüzeyleri minimum 0,8 mm. paslanmaz çelikten imal edilmiş olacaktır. Klima santrali hücreleri çift cidarlı olacaktır. Cidarları arasında inin 70 kg/m3 yoğunluğunda kaya yünü olacaktır.
2.2.4. Klima santrali hücreleri özel imal edilmiş karkasın üzerine sızdırmaz şekilde monte edilmiş olacaktır.
2.2.5. Klima santralinin hücreleri kapılı ve yıkanabilir olacaktır. Santral içindeki, filtreler kızaklı olarak imal edilecek ve çıkarılabilir olacaktır.
2.2.6. Klima santralinin nemlendirme ünitesi olacaktır. Nemlendirme ünitesi ile %70’e kadar nemlendirme yapılabilecektir.
2.2.7. Klima santralinin ısıtma ve soğutma batarya çerçeveleri paslanmaz çelik ve kollektörleri bakır olacaktır. İsıtma ve soğutma bataryaları (serpantin) bakır boru, alüminyum veya bakır kanatlardan imal edilmiş olacaktır.
2.2.8. Klima santralinin susturucusu olacaktır. Susturucu paslanmaz çelik çerçeveli ve kaya yünü dolgulu olacaktır.
2.2.9. Klima santralinin bataryalarındaki (serpantin) hava hızı max.3 m/sn. olacaktır.
2.2.10. Klima santralinin fan motor hızı en az 2 kademede kontrol edilebilir olacaktır.
2.2.11. Klima santralinin karkası ve panelleri yüksek fan basınçlarında bile deforme olmadan çalışabilecektir. Tüm paneller, kapılar ve giriş panelleri çift cidarlı olacaktır.Klima santrali EN 1886’ ya göre 400 Pa negatif ve 700 Pa pozitif deney basınçta en az Class B (L2) sınıfında olacaktır.
2.2.12. Klima santralinde atmosferik hava G4 kaba filtre, F7 torba filtre ve F9 kompakt filtreden geçerek sisteme verilecektir.
2.2.13. Klima santralinde filtre etrafında hava baypassım önleyecek şekilde santralin içerisinde paslanmaz çelikten özel bir çerçevesi olacaktır.
2.2.14. Klima santralinde kullanılan elektrik motorunun koruma sınıfı İP 55, izolasyon sınıfı F, çalışma sınıfı Sİ, verim sınıfı en az 1E2 olacaktır.
a çıkarılacak ve dış üzerine eğimli dirsek
(dikeyle 45 derece açı yapacak şekilde) konulacaktır. Klima santralinin şartlandırılmış hava kanalı hasır beton delinerek alt kata indirilecek ve havalandırma tesisatına bağlanacaktır.
2.2.16. Klima santralinin sıcak su ve soğuk su hatları batarya giriş ve çıkış çap kalınlıklarında olacak, çap düşümü yapılmayacaktır. Bataryaların giriş ve çıkışlarında boru çapma uygun küresel vana takılacaktır. Bataryalara çekilecek sıcak ve soğuk su hatları üzerine en az 2cm kalınlığında kauçuk köpüğü/taş yünü/cam yünü yalıtımı yapılarak üzerine 0,5mm kalınlığında alüminyum plaka kaplanacaktır.
2.2.17. Klima santralinin soğulma ve ısı bataryası hastanenin 100nun çaplı çelik borusuna bağlanacaktır.
2.2.18. Klima santralinin soğutma bataryasının yoğuşma tavasından gider hattı çekilerek İdarenin gider borusuna bağlanacaktır.
2.3.Emiş Santrali
2.3.1. Emiş santralinin hava debisi 5800-6800 m3/h aralığında ve klima santrali debisiyle aynı olacaktır.
2.3.2. Emiş santralinin iç yüzeyleri düzgün ve temizlenmesi kolay, dezenfekte edilebilir olacaktır. Bu sebeple santral iç yüzeyleri minimum 0,8 mm. galvanizli çelikten imal edilmiş olacaktır.
2.3.3. Emiş santrali hücreleri özel imal edilmiş karkasın üzerine sızdırmaz şekilde monte edilmiş olacaktır.
2.3.4. Emiş santralinin hücreleri kapılı ve yıkanabilir olacaktır. Santraldeki hava hızı max.3 m/sn. olacaktır. Santralin fan motor hızı en az 2 kademede (klima santrali ılc aynı devirlerde) kontrol edilebilir olacaktır.
2.3.5. Emiş santralinin karkası ve panelleri yüksek fan basınçlarında bile deforme olmadan çalışabilecektir. Tüm paneller, kapılar ve giriş panelleri çift cidarlı olacaktır.
2.3.6. Emiş santralinde kullanılan elektrik motorunun koruma sınıfı IP 55, izolasyon sınıfı F, çalışma sınıfı Sİ, verim sınıfı en az IE2 olacaktır.
2.3.7. Emiş santralinin emiş kanalı hasır beton delinerek alt kata indirilecek ve havalandırma tesisatına bağlanacaktır. Santral tarafından emişi yapılan kirli hava, gerekli hasır betonlar delinerek havalandırma kanalı ile çatıya çıkarılacak ve dış ortama verilecektir. Dış oltamdaki havalandırma kanalı üzerine eğimli dirsek (dikeyle 45 derece açı yapacak şekilde) konulacaktır.
2.4. Kontrol sistemi
2.4.1. Klima santrali otomatik kontrol ünitesi ile kontrol edilecektir. Kontrol ünitesi ile santralin fan hızı, damper açıklığı, nem miktarı, soğutma bataryasının su debisi kontrol edilebilecektir. Ek-l’de verilen resimdeki “hemşire odası’’ kısmında kontrol ünitesinin en az 5 inç ekranlı kontrol paneli olacak bu panelden istenilen hava sıcaklığı (soğutmada) ve nem değeri girilecek, kontrol ünitesi ortamı ayarlanan değerlere getirebilecektir.
2.5. Havalandırma Tesisatı
2.5.1. Klima santrali ve emiş santraline bağlanan ana havalandırma kanalı kesitleri 75x40cın’den az olmayacaktır. Menfezlere giden havalandırma kanallarının kesitleri dikdörtgen ise 30x25cm’den, daire ise çapı 25 cın’den az olmayacaktır.
2.5.2. Havalandırma tesisatında kullanılan saclar galvaniz kaplamalı ve en a/. 0,6mm et kalınlığında olacaktır.
2.5.3. Kanallar sızdırmaz şekilde birleştirilecektir.
2.5.4. Tüm havalandırma kanallarının kesitleri, hava hızı 4,5 m/s’yi geçmeyecek şekilde seçilecektir. Santrallerin ana bağlantı kanalları dahil tüm şartlandırılmış havalandırma kanallarının dış yüzeyi en az 4cm kalınlığında, 0,040 /ınK (veya daha düşük) yanmaz özellikte, dışı alüminyum kaplı malzemeler ile (cam yünü, taş yünü vb.) yalıtılacaktır.
2.5.5. Menfez bağlantıları daire kesitli flexible alüminyum kanal ile yapılabilir. Bu durumda kanalar 5000 Pa basınca dayanıklı alüminyum folyodan imal edilmiş olacak ve çelik helisel tel ile güçlendirilmiş olacaktır.
2.5.6.Santrallerde kullanılan hava damperlerinin kanat kalınlıkları havalandırma kanallarının en az 2 katı kalınlığında olacaktır. Damperler çok kanatlı sisteme haiz olacak ve hava ayırıcı kanatlar zıt yönlü çalışacaklardır.
2.5.7. Ek-1 ’de verilen resimdeki mahallerde resimde gösterilen miktarda ve debide üfleme ve toplama menfezi konulacaktır. Menfezlerin yeri ve menfez kanal debileri aynı kalmak kaydıyla havalandırma tesisatının dağıtım şeması/projesi firmanın tasarrufıındadır. Her menfezin yanında birer tane müdahale kapağı konulacaktır.
2.6.1. Toplama menfezleri 0.25 ın/s üzerinde hissedilir hava akımları meydana getirmeyecek şekilde havayı eşit miktarda yayabilecek özellikte olacaktır. Menfezler haddelenmiş alüminyum profilden üretilmiş olacaktır. Damperli olarak komple imal edilecektir. Menfezler eloktrostatik boyalı dikdörtgen veya kare kesitli olacaktır. Menfezler hacim kontrol damperleriyle teçhiz edilecektir.
2.7. Üfleme Menfezleri
2.7.1. Üfleme menfezleri 0.25 m/s üzerinde hissedilir hava akımları meydana getirmeyecek şekilde havayı eşit miktarda yayabilecek özellikte olacaktır. Menfezler haddelenmiş alüminyum profilden üretilmiş olacaktır. Damperli olarak komple imal edilecektir. Menfezler eloktrostatik boyalı dikdörtgen veya kare kesitli olacaktır. Menfezler hacim kontrol damperleriyle teçhiz edilecektir. Üfleme menfezlerinde entegre bir kir önleme halkasına sahip olacak ya da böyle bir halka ile birlikte temin edileceklerdir.
2.8. Bu şartname kapsamındaki santrallerin ve otomatik kontrol sisteminin kurulumu için gerekli olan tüm elektrik tesisatı ve panolar firma tarafından yapılacaktır.
2.9. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için gerekli tadilat, alt yapı hazırlıkları (hasır betonların kırılması, havalandırma kanalı geçirildikten sonra onarılması), su giderlerinin yapılması ve elektrik tesisatı çekilmesi, çatıdan havalandırma kanalları çıkarıldıktan sonra vatının sızdırmaz çekilde onarılması vb. tüm işlemler firma tarafından yapılacaktır.
2.10. Firma teklif vermeden santrallerin ve havalandırma tesisatının kurulacağı yeri görecek ve detaylı inceleme yapacaktır.
2.11. Bu şartname kapsamındaki işlerin yapılması için tüm nakliye/kaıgo, montaj, konaklama masrafları firmaya aittir.
2.12. Kurulacak tüm ekipman ve sistemlerin Türkiye’de yetkili servisi olacaktır.
2.13. Kullanılacak tüm malzeme ve cihazlar yeni ve kullanılmamış olacaktır.
2.14. Kontrol sisteminde kullanılacak yazılımı, İdarenin süresiz kullanma hakkı olacaktır.
2.15. Firma havalandırma sisteminin kullanım ve bakımı ile ilgili 1 gün süreyle eğitim verecektir.
3. MUAYENE ŞARTLARI
3.1. Muayene sırasında Firma elemanı hazır bulunabilir, bulunmaması halinde Firma muayene sonucunu kabul etmiş sayılır.
3.2. Havalandırma sistemi tüm elemanlarıyla fırına tarafından kurulacak ve öncelikle kusursuzca çalışıp çalışmadıkları kontrol edilecektir.
3.3. Kurulan sistemler tüm elemanları ile göz muayenesine tabi tutulacak ve kontrol sonucunda hiçbir elemanında kırık, çatlak, ezik, boya hatası vb. hiçbir uygunsuzluk olmayacaktır.
3.4. Muayene esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle oluşabilecek kazalardan Firma sorumlu olacaktır.
3.5. Havalandırma sistemi çalıştırılacak; kontrol sisteminin bu şartnamede belirtilen özellikleri kontrol edip edemediği, klima santrali ve emiş santralinin çalışıp çalışmadığı, tüm menfezlerden hava akımı sağlanıp sağlanmadığı, menfezlerin ayarlanıp ayarlanmadığı kontrol edilecektir.
3.6. Havalandırma sistemi bu şartname isteklerine uygun ise kabul edilecektir. Kontrol işlemleri fonksiyonel olarak, üretici firma katalogu üzerinden ve cihaz/malzemeler üzerinden direkt gösterim yöntemiyle yapılacaktır. Havalandırma sistemi şartname gereklerini sağlamaz ise fırına 20 iş giinü içerisinde, şartname gereklerini sağlamayan eksiklikleri uygun hale getirecektir.
5. GARANTİ ŞARTLARI
5.1. Havalandırma sistemi tüm aksam /cihazları ve montaj işçiliği ile en az 2 yıl garantili olacaktır. Garanti süresi içinde imalat, montaj, malzeme, yazılım hatalarından kaynaklanan arızalar ve sistem elemanlarının uyumsuzluğu sonucunda oluşan arızalar garanti kapsamındadır.
5.2. Garanti süresi içinde oluşan hatalara Firma en geç 2 iş günü içinde müdahale edecektir.
5.3. Firma havalandırma sistemine en az 10 (on) yıl süreyle teknik destek ve yedek parça
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması | Miktar | Birim |
---|