• İhale No
    2014/36066
  • İhale Adı
    TARİHİ ÇAMÇAVUŞ ÇELİK KÖPRÜSÜNÜN DEMONTAJI-TAŞINMASI-MONTAJI VE TARİHİ ÇAMÇAVUŞ TAŞKÖPRÜSÜ KORUMA İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR
  • Sektör
    Araç Kiralama ve Personel Taşıma Hizmeti
  • İhale Tipi
    Yapım İşleri
  • İhale Usulü
    Açık
  • İhale Tarihi
    15 Nisan 2014 11:00
  • İdare
    Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü - Kars
  • İhale İli
    Kars
  • İşin İli
    Kars
  • Yayın Tarihi
    02 Nisan 2014
Detayları Görebilmek ve Benzer İhaleleri Takip Edebilmek İçin Üye Olun

 

TARİHİ ÇAMÇAVUŞ ÇELİK KÖPRÜSÜNÜN DEMONTAJI-TAŞINMASI-MONTAJI VE TARİHİ ÇAMÇAVUŞ TAŞKÖPRÜSÜ KORUMA İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-KARAYOLLARI KARS 18. DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Kayıt Numarası : 2014/36066
1 - İdarenin
a) adresi : Yenişehir Mahallesi Şehit Ali Gaffar Okan Bulvarı 107 36100
b) telefon ve faks numarası : 4742136329 - 4742136337
c) elektronik posta adresi (varsa) : bol18@kgm.gov.tr
2 - İhale konusu yapım işinin niteliği, türü ve miktarı : Demir Köprünün (60 m) Demontajı, Nakli ve Montajı ile Taş Köprünün Korunması (30 m)
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : Kars İli , Merkez
b) Tarihi ve saati : 15.04.2014 - 11:00
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.1 a)  Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da esnaf ve sânatkar odası Belgesi.
1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sânatkar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
      b)  Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
           1-Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
      c) İdari Şartnamenin 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin taahhütname,
      d) İdari Şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu.
       e) Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
      g) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
      h) İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi.
      i) İsteklilerin alt yüklenici çalıştırmayacaklarına dair taahhütname.
      l) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması veya her iki ortağında mühendis veya mimar olması ve belgelenmesi halinde ise tüzel kişiliğe %50-%50 ortak olmaları, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve ilan tarihinden önce kurdukları veya ortak olduklarını gösteren belge.
     n) Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname. 
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1-
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İsteklinin, son on beş yıl içinde yurt içinde ve yurt dışında kamu veya özel sektörde sözleşme bedelinin en az % 80’i oranında gerçekleştirdiği veya % 80’si oranında denetlediği veya yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren ve teklif edilen bedelin %80 oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi,
4.3.2. İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler :
a) Anahtar Teknik Personel
1 Adet Y. Mimar / Mimar ( En az 5 yıl deneyimli ) ( Proje Müdürü )
Teknik müdür veya proje müdürü olarak görev yapacak bu kişilerin ihale tarihinden önce işe alınmış ve ihale tarihi itibarıyla isteklinin bünyesinde bulunuyor olması şartları istenmektedir.
b) Teknik Personel: İhale konusu iş için aşağıda belirtilen elemanların çalıştırılması öngörülmektedir.

Adet Pozisyonu Mesleki Ünvanı Mesleki Özellikleri Deneyim Alanı
1 Şantiye Şefi İnşaat Yük. Müh/İnşaat Müh. En az 5 yıl deneyimli Çelik Konstrüksiyon Konusunda Deneyim
1 Şantiye Şef Yrd. Restorasyon Uzmanı Mimar/ Mimar En az 3 yıl deneyimli Miktarı ve oranına Bakılmaksızın Taş Köprü Restorasyonu Konusunda İş Deneyim Belgesine Sahip Olması
1 Topoğraf Harita Teknikeri En az 3 yıl deneyimli --


   Teklif aşamasında, Teknik Personel Taahhütnamesi verilmesi yeterlidir. İhale üzerinde kalan isteklinin, taahhüt edilen teknik personelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içinde idareye sunması zorunludur. İş ortaklığında Teknik Personel, ortaklık oranına bakılmaksızın pilot ve diğer ortaklar tarafından karşılanabilir.
İhale konusu işte taahhüt edilerek çalıştırılması öngörülen  Mühendisler için en az beş yıl, Mimarlar için en az üç yıl  deneyimli olmaları zorunlu olup, konuya ilişkin miktarına ve oranına bakılmaksızın iş deneyim belgesi sahibi olması şartı aranır. Topoğraf  için en az 3 yıl deneyimli şartı aranır.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak; 1. Grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiş ve restorasyon uygulama projeleri Koruma Bölge Kurulunca onaylanmış olan esaslı onarım niteliğinde taş kemer köprü veya demir köprü Restorasyon Uygulamaları benzer iş olarak kabul edilecektir.
İhale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri diplomaları kabul edilmeyecektir.
5 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6 -İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
7 - İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde (Yenişehir Mahallesi Şehit Ali Gaffar Okan Bulvarı No:107 36100  Merkez/Kars) görülebilir ve 315,00 Türk Lirası karşılığı aynı adresten satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olan isteklilerin kendisinin veya temsilcilerinin, ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
8 - Teklifler,  ihale tarih ve saatine kadar Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü İhale Salonu Merkez/ KARS adresine elden teslim edilebileceği gibi,  aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9 - İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır
10 - İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. (Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarındaki geçerlilik tarihi,  12.10.2014  tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir. )
11 - Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 150(Yüzelli) takvim günüdür.
12- Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde İdare serbesttir.
13 - Konsorsiyum olarak ihaleye teklif veremezler.
14- İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği  esasları uygulanacaktır.
15- İşin süresi 500 (Beşyüz) gündür.
16.İsteklilerin kendisi veya temsilcileri ihale dokümanını ihale tarihinden en az üç gün önce (12.04.2014 Tarihi ve Saat:11:00\'e Kadar) satın almaları zorunludur.(İlgili yönetmelik madde 17)

 

Cetveller

Ürün / Hizmet Adı ve Açıklaması Miktar Birim